Öppnare För Bakomliggande Traktor: Vad är Det Och Hur Installeras Det Korrekt? Hur Ställer Man In Och Justerar öppnaren Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Öppnare För Bakomliggande Traktor: Vad är Det Och Hur Installeras Det Korrekt? Hur Ställer Man In Och Justerar öppnaren Med Egna Händer?

Video: Öppnare För Bakomliggande Traktor: Vad är Det Och Hur Installeras Det Korrekt? Hur Ställer Man In Och Justerar öppnaren Med Egna Händer?
Video: Startar billarm med A-traktorn 2024, Maj
Öppnare För Bakomliggande Traktor: Vad är Det Och Hur Installeras Det Korrekt? Hur Ställer Man In Och Justerar öppnaren Med Egna Händer?
Öppnare För Bakomliggande Traktor: Vad är Det Och Hur Installeras Det Korrekt? Hur Ställer Man In Och Justerar öppnaren Med Egna Händer?
Anonim

Utvidgningen av motoblockens möjligheter oroar alla deras ägare. Denna uppgift är framgångsrikt löst med hjälputrustning. Men varje typ av sådan utrustning måste väljas och installeras så noggrant som möjligt.

Bild
Bild

Köp eller gör det själv?

Många bönder föredrar att göra egna öppnare med egna händer. Denna teknik är inte populär på grund av dess billighet. Tvärtom är ett slöjdelement i slutändan dyrare. Men faktum är att den idealiskt uppfyller behoven hos en viss gård. Om det inte finns några speciella krav kan standardserieprodukter också användas.

Bild
Bild

Särdrag

Öppnaren för en bakomliggande traktor är en enhet som låter dig implementera ett precisionsodlingssystem. Viktigt: vi pratar om självtillverkade verktyg och inte om standardiserade arbetsobjekt. Enligt experter är det öppnaren bland andra delar av såmaskinen:

  • Viktigast av allt;
  • den svåraste;
  • mest intensivt belastade.
Bild
Bild

Det behövs för att upprätthålla ett genomgående specificerat djup av fröträngning i markhorisonten. Fältkonturen kopieras oberoende av varandra med skären. Med korrekt användning av skär är det möjligt att:

  • minska energiförbrukningen i den tekniska processen (därigenom avstå från en mindre klass bakomliggande traktor);
  • minska den totala bränsleförbrukningen;
  • att höja den totala produktiviteten för arbetet med 50-200%;
  • öka avkastningen med minst 20%.
Bild
Bild

Designfunktioner för klassöppnarna

Experter rekommenderar oftast för gör-det-själv-installation av individuella skär i klass. Deras egenskaper överensstämmer helt med de som beskrivs ovan. Ett konsekvent fröplaceringsdjup uppnås genom ett speciellt arrangemang av spakar och stödhjul. Eftersom gångjärnen i det mest belastade området stöds av fjädrar är det möjligt att justera trycket på skärytan. En genomtänkt säkerhetsfjäder förhindrar skador på öppnarens huvuddelar även när de träffar olika slags hinder.

Bild
Bild

Hur installeras rätt?

Först måste du sätta på örhänge. Det kommer redan att vara nödvändigt att fästa arbetsdelen på den. Fäst den med sprintar och bussningar. Viktigt: fästelementen ska sättas in i det andra hålet från botten. Detta gör att du kan justera skärarnas djup på ett optimalt sätt för fullvärdig jordodling.

Det händer så att standardfördjupningen (med 20 cm) inte räcker . För att ställa in öppnaren för ett djupare tillvägagångssätt, sänks den och fästs på boendet genom de övre hålen. Omvänt, om endast det översta jordlagret måste bearbetas, fästs det genom det nedre hålet innan verktyget används. Experter rekommenderar att man först ordnar en testkörning av den bakomliggande traktorn. Bara han visar om allt är gjort korrekt.

Bild
Bild

Detaljer och nyanser

Det är viktigt att förstå att öppnaren som är installerad på bakomliggande traktorer och motorkultivatorer inte kan utföra samma arbete som liknande anordningar på "stora" traktorer. Det är ingen mening att förvänta sig av dem:

  • beskärning;
  • lossa jorden;
  • bildandet av spår.
Bild
Bild

Det finns bara två funktioner tillgängliga: justera djupet och odlingshastigheten och en extra förankringspunkt för lagring. Det är därför olika namn för denna del kan förekomma:

  • stoppbegränsare;
  • plöjningsdjupregulator;
  • spur (i raderna för ett antal europeiska företag).
Bild
Bild

Skären som är installerade på enskilda modeller av bakomgående traktorer (kultivatorer) kan endast ha 2 justeringslägen. Det finns till och med sådana där fördjupningen av den vassa änden inte regleras. Ett exempel är proprietära Caiman Eco Max 50S C2 -skär. Men det är möjligt att ändra kultivatorns rörelsehastighet genom att manipulera handtagen. För din information: på kraftfulla kultivatorer och bakomgående traktorer måste öppnaren nödvändigtvis röra sig fritt till höger och vänster.

Bild
Bild

Korrekt organisation av arbetet vid användning av öppnaren är följande:

  • trycka på handtagen;
  • stoppa kultivatorn;
  • väntar tills marken runt skärarna lossnar;
  • upprepning i nästa avsnitt.
Bild
Bild

När man planerar att plöja jungfruliga marker, görs vanligtvis graderna relativt små för att utvärdera resultatet . Först efter bearbetning av provdelen av webbplatsen kan man säga om det är nödvändigt att ändra djupet eller inte. Om motorn börjar accelerera när arbetsdjupet reduceras är det nödvändigt att fördjupa öppnaren lite mer. På motoblock av typen "Neva" är regulatorn inställd till att börja med i mittläget. Sedan, med fokus på jordens densitet och lätt att övervinna den, utför de den sista justeringen.

Rekommenderad: