Odlare "Tornado" (41 Bilder): Granskning Av Minikultivatorer, Manuella Rotgräsborttagare Och Potatisgrävare, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Odlare "Tornado" (41 Bilder): Granskning Av Minikultivatorer, Manuella Rotgräsborttagare Och Potatisgrävare, Recensioner

Video: Odlare
Video: 39 Tornados in OCTOBER?! - SkyPi News Oct 14, 2021 2024, Maj
Odlare "Tornado" (41 Bilder): Granskning Av Minikultivatorer, Manuella Rotgräsborttagare Och Potatisgrävare, Recensioner
Odlare "Tornado" (41 Bilder): Granskning Av Minikultivatorer, Manuella Rotgräsborttagare Och Potatisgrävare, Recensioner
Anonim

Ägarna till sommarstugor använder olika verktyg för att bearbeta tomter, medan de försöker välja de typer som ökar hastigheten och kvaliteten på arbetet. Idag har Tornado handodlare blivit ett utmärkt alternativ till konventionella spadar och hackor. Detta jordbruksverktyg anses unikt eftersom det samtidigt kan ersätta alla trädgårdsredskap för bearbetning av alla typer av jord, är lätt att använda och kännetecknas av hög produktivitet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

"Tornado" -odlare är en unik handgjord design som kan öka arbetseffektiviteten flera gånger. Trots det faktum att enhetens prestanda på många sätt är sämre än en motorodlare, är den betydligt överlägsen konventionella trädgårdsredskap. Det är värt att överväga några av de främsta fördelarna med en sådan odlare.

  • Lätt att använda och eliminera stress på leder och ryggrad . Den unika designen ger en jämn belastning på alla muskelgrupper. Under arbetet är armar, ben, axlar och mage inblandade, men samtidigt anstränger de inte. Dessutom kan instrumentet enkelt justeras för valfri höjd på grund av dess höjdjustering, vilket resulterar i ökad ergonomi och minskad belastning på ryggraden. Arbetet förenklas också av enhetens låga vikt, som inte överstiger 2 kg.
  • Enkel design . Handkultivatorn kan snabbt monteras och demonteras. När den har demonterats finns den i tre separata delar, vilket gör den lätt att transportera och förvara.
  • Brist på energiförbrukning . Eftersom arbetet utförs på bekostnad av ägarens fysiska styrka elimineras behovet av bränsle och elektricitet.
  • Jordbearbetning av hög kvalitet . Under jordens lossning vänder inte dess övre lager, som det händer med vanligt grävande med en spade. På grund av detta är jorden bättre mättad med luft och vatten, daggmaskar och fördelaktiga mikroorganismer bevaras i den. Detta förbättrar markhanteringen avsevärt. Dessutom rengör verktyget plantorna från ogräs väl. Han tar bort inte bara deras övre del, utan visar också rötterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det praktiskt taget inga, med undantag för att man måste vara försiktig när man arbetar med odlaren. Om benen inte är korrekt placerade kan enhetens vassa tänder orsaka skada. Därför rekommenderas att bära slutna skor innan du börjar odla jorden, och när du monterar och demonterar kultivatorn måste dess vassa del fördjupas i marken.

Enhet

Tornado -kultivatorn är ett multifunktionellt trädgårdsverktyg som består av en metallbas, ett halvcirkelformat horisontellt handtag och krökta vassa tänder som ligger längst ner på stången. Konstruktionens tänder vrids moturs och har en spiralform. Eftersom enheten är tillverkad av härdat högkolstål med 45 grader har den ökad hållbarhet. Odlarens konstruktion har ingen växellåda (dess funktion utförs med ett handtag), men i vissa modeller har tillverkaren lagt till en bekväm pedal. När du vrider metallbasen tränger tänderna snabbt ner i marken till ett djup av 20 cm och utför högkvalitativ lossning, och tar dessutom bort ogräs mellan sängarna.

Kultivatorn fungerar väldigt enkelt . Först väljs ett jordodlingsschema, sedan monteras verktyget från tre delar (det levereras demonterat), stångens höjd justeras för tillväxt och installeras i jorden. Därefter roteras stången 60 eller 90 grader, spakregeln utlöses och tänderna kommer in i marken. Det är mycket lättare att odla torr jord, eftersom det "flyger" ut ur tänderna på egen hand, det är svårare att utföra arbete med våt mark. I det här fallet måste du regelbundet dra ut kultivatorn och skaka av den från klumparna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha odlat tomterna med Tornado -kultivatorn behöver du inte använda en kratta, tomterna är omedelbart klara för att plantera grödor. Dessutom rensas området samtidigt från ogräs. Verktyget lindar sina rötter runt sin axel och tar bort dem, vilket minskar risken för ny spiring. Detta sparar många sommarboende från att använda kemikalier när de bekämpar gräs. Denna odlare är perfekt för att odla jungfruliga marker. Dessutom kan enheten utföra följande typer av arbete:

  • lossa marken mellan sängarna på redan planterade grödor;
  • nedbrytning av sängar vid plantering av grönsaker;
  • markbehandling runt stammarna av buskar och träd;
  • skörd av potatis och andra typer av rotgrödor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Den handhållna odlaren "Tornado" är en riktig hjälpare för trädgårdsmästare och sommarboende. Den första verktygsmodellen kom ut på marknaden år 2000. Det släpptes av det ryska företaget "Intermetall", som fick tillverkningsrättigheterna från den begåvade uppfinnaren V. N. Krivulin. Idag är tillverkaren engagerad i produktion av odlare av olika modifieringar. Flera av de mest populära sorterna är värda att överväga.

Bild
Bild

Minikultivator "Tornado TOR-32CUL"

Detta är en mångsidig enhet som låter dig utföra olika typer av arbete både i trädgården och i trädgården. Oftast används den för att lossa jorden mellan rader, ogräs från ogräs, odla jorden mellan fruktbuskar, träd och i rabatter. Tack vare denna odlare kan du också förbereda hål för plantering av grönsaker och blommor. Dessutom försöker många sommarboende på en enhet för att rengöra området från fallna löv. Verktyget är lätt att använda och väger bara 0,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotborttagare

Denna enhet är multifunktionell, den underlättar kraftigt fysiskt arbete och låter dig utföra olika typer av jordodling i sommarstugor. Rotborttagaren är särskilt lämplig för arbete på tunga och lätt odlade jordar, där efter vintern en tät skorpa dyker upp på dem, vilket förhindrar inträngning av fukt och syre. Under sådana förhållanden fungerar det inte att plantera små frön, de kommer inte att kunna gro och dör i fast jord. För att förhindra detta är det tillräckligt att använda Tornado -rotborttagaren. Det kommer snabbt att bryta igenom de blinda skikten och ge nödvändiga förutsättningar för sådd.

Dessutom låter rotborttagaren vid lossning av jorden dig skydda de första plantorna av grödor från ogräs . Tack vare denna behandling reduceras gräsets utseende med 80%. Lossning kallas också ofta för "torr bevattning", eftersom fukt kvarstår i den odlade marken längre. Efter att växterna har kommit fram kan rotborttagaren användas för att bearbeta mellan raderna. Och även detta verktyg används för att transplantera jordgubbar och jordgubbar med rhizomer, de kan bilda snygga hål för plantering av knölar, frön och plantor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med andra typer av trädgårdsanordningar ger Tornado rotborttagare hög produktivitet. Det gör att du kan bearbeta jorden och göra en fördjupning på upp till 20 cm, vilket motsvarar att gräva med en spade "på en bajonett". Samtidigt sker lossningen bekvämt, trädgårdsmästaren behöver inte anstränga sig fysisk och böja sig. Därför kan en sådan enhet användas även av äldre. Denna enhet säljs till ett överkomligt pris och kännetecknas av hög kvalitet.

Bild
Bild

Potatisgrävare

Denna enhet är mycket efterfrågad bland markägare, eftersom den avsevärt förenklar skörden. Potatisgrävaren installeras i ett vertikalt läge parallellt med växtbuskarna och handtaget roteras runt axeln. Strukturens spiralformade tänder tränger lätt in under busken, lyfter jorden och kastar ut frukterna. Den största fördelen med verktyget är att det inte skadar knölarna, vilket vanligtvis är fallet när man gräver med en spade. Enhetens design har ett handtag som är justerbart i höjdled; den kan ställas in på 165 cm, från 165 till 175 cm och mer än 175 cm.

Vikten av en sådan odlare är 2, 55 kg. Tänderna är gjorda av ond stål för handsmide, så de är pålitliga i drift och kommer inte att gå sönder. Förutom att plocka potatis kan verktyget också användas för att lossa jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är också lämplig för att förbereda hål innan man planterar plantor. Tack vare denna mångsidiga enhet blir tröttsamt arbete i trädgården en trevlig upplevelse.

Superbur

Denna modell kännetecknas av hög effekt och produktivitet, därför rekommenderas att köpa den för bearbetning av jungfruliga marker och lerig jord. Huvudelementet i designen är en handgjord smidd kniv, som kännetecknas av hållbarhet. Skärverktyget är spiralformat så att det kan hantera den hårdaste marken effektivt. Förutom trädgårdsarbete är borren lämplig för konstruktion, det är bekvämt för dem att borra hål för att lägga olika staket, till exempel stödstolpar, grindar, palett och staket. Borren väger 2,4 kg och är dessutom utrustad med en pedalspak, vilket minskar belastningen på ryggen när du lyfter enheten från jordens djup.

Principen för enhetens drift är enkel . Den installeras i upprätt läge och skruvas gradvis ned i jorden. Således kan du snabbt och enkelt borra hål med en diameter på 25 cm och ett djup av 1,5 m. När det gäller produktivitet är borren fem gånger högre än plattborren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan verktyget användas för att borra hål för plantering av träd och stora växter. En sådan enhet är tillgänglig för alla, eftersom den säljs till ett genomsnittligt pris.

Trädgårdsgaffel

Trädgårdsgaffeln är en praktisk enhet för att odla jorden under plantering, bära hö och gräs. Verktyget väger lite mer än 0,5 kg. Designen har stora, hållbara tänder som minskar fysisk ansträngning vid arbete. Gaffelhandtaget är tillverkat av hållbar metall, vilket ökar dess motståndskraft mot tunga belastningar. Dessutom har tillverkaren kompletterat modellen med fotkuddar, vilket gör att du kan utföra arbete på ett bekvämt sätt. Den största fördelen med gafflarna är möjligheten att använda dem oavsett väderförhållanden, lång livslängd och ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spadeodlare

Till skillnad från ett konventionellt verktyg väger en sådan spade 4 kg. Det gör att du kan göra en urtagning på 25 cm med en täckningsyta på 35 cm. Alla delar av verktyget är gjorda av metall, täckta med en kompositlack. Tack vare detta klibbar jorden inte fast vid enheten, och arbetet fortsätter snabbt utan att bli distraherad av att rengöra tänderna. Dessutom ger designen funktionen att justera stången till önskad höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snöskyffel

Med detta verktyg kan du ta bort spannmål, sand och snö utan mycket fysisk ansträngning och stress på ryggraden. Spaden väger 2 kg, skaftet är tillverkat av ett starkt men lätt rör med en liten diameter, vilket förenklar driften mycket. Designen har också en plastskopa, som kännetecknas av ökat motstånd mot mekaniska skador och låga temperaturer. Enheten har också en originaldesign. Det kan vara en bra och billig present till en trädgårdsmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kultivator med pedalspak

I denna modell har tillverkaren kombinerat två verktyg samtidigt - en rotborttagare och en ripper. Designen har ett speciellt munstycke i form av en pedal, som gör att du snabbt och enkelt kan förbereda svårbearbetad jord för plantering utan att välta torra lager av jorden. Med hjälp av en sådan odlare kan du också rensa trädgården och trädgården från gräs, lossa marken där fruktplantor växer, ta bort torkade löv och skräp. Verktygsaxeln är justerbar till önskad höjd och har vassa tänder i ändarna. Kultivatorns arbete är enkelt: det är installerat vertikalt och svänger smidigt medurs, trycker lätt på pedalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående modeller, som tillverkas av varumärket Tornado, kännetecknas av mångsidighet och bra prestanda. Beroende på det planerade arbetet i landet kan du därför enkelt välja en eller annan typ av odlare. Dessutom presenterar tillverkaren andra enheter på marknaden som utökar verktygets funktionalitet. Det är värt att överväga de mest populära.

  • Greppar . Dessa tillbehör sätts på kultivatorns handtag, vilket ger bekvämt arbete och skydd av händer. De är gjorda av gummi, fuktbeständiga och behagliga vid beröring. Tack vare greppen kan kultivatorn användas både i varmt väder och vid stark frost.
  • Manuella manöverspakar . Deras installation underlättar sugning och lossning av jorden. Dessa delar passar alla kultivatormodeller. Spakarna fungerar enkelt - du måste trycka på dem med foten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Nyligen föredrar många trädgårdsmästare att använda Tornado trädgårdskultivator på sina stugor. Detta beror på dess överkomliga pris, mångsidighet och långa livslängd. Det här verktyget är lätt att använda, men för att fungera marken korrekt måste flera regler beaktas.

  • Innan arbetet påbörjas måste enheten monteras, stången måste ställas in på önskad höjd och placeras vinkelrätt mot ytan som ska behandlas. Sedan måste du vrida stången medurs, trycka lätt på handtaget. För att ta bort verktyget från marken bör du inte svänga till vänster, det räcker med att gå 20 cm tillbaka och upprepa rörelserna.
  • Under arbetet på sommarstugan rekommenderas att följa en viss sekvens. Således rengörs jordytan jämnt från stora och små ogräs. Dessutom är kultivatorn väl lämpad för att överföra det borttagna gräset till kompostgropen, det är en idealisk ersättning för hönsgaffeln. Ogräsrötter tas upp av vassa tänder och bärs enkelt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det är planerat att lossa jorden justeras kultivatorn i höjd, ställs vinkelrätt med tänderna mot markytan och lås utförs med 60 grader. Eftersom tänderna är vassa kommer de snabbt in i marken och lossnar. Handtaget i verktyget fungerar som en spak, så det krävs ingen ansträngning för att arbeta. När man odlar jorden med minikultivatorer bör de installeras i en vinkel mot jorden och inte vinkelrätt som med enkla modeller.
  • När du arbetar i områden med ett stort lager gräsmatta måste du först markera i små rutor som mäter 25x25 cm. Sedan kan du använda en handodlare.

Det rekommenderas att bära stängda skor för att säkra arbetsprocessen. Det kommer att skydda dina fötter från vassa tänder. Verktyget måste alltid hållas rent och användas strikt för sitt avsedda ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Handodlare "Tornado" har fått många positiva recensioner från markägare för deras tekniska egenskaper. Denna enhet har helt ersatt de vanliga spadarna och hakarna från trädgården med verktyg, eftersom den har hög produktivitet och sparar tid. Bland odlarens fördelar noterade sommarboende kompakthet, användarvänlighet, mångsidighet och överkomliga kostnader. Pensionärerna är också nöjda med anpassningen, eftersom de har möjlighet att bearbeta marken utan ytterligare ansträngningar och skydda ryggen mot dimensionella belastningar. Byggarna är också nöjda med verktyget, eftersom borrarna som ingår i modellutbudet till stor del domineras av standardanordningar, de gör att du snabbt kan gräva hål och hål för stöd. Vissa användare uppmärksammar kostnaden för en sådan enhet, eftersom inte alla har råd.

Rekommenderad: