Möbler I Provence -stil (90 Bilder): För Kök Och Sovrum, För Plantskolan Och Andra Rum, Ryska, Vitryska Och Annan Produktion

Innehållsförteckning:

Video: Möbler I Provence -stil (90 Bilder): För Kök Och Sovrum, För Plantskolan Och Andra Rum, Ryska, Vitryska Och Annan Produktion

Video: Möbler I Provence -stil (90 Bilder): För Kök Och Sovrum, För Plantskolan Och Andra Rum, Ryska, Vitryska Och Annan Produktion
Video: DOLLAR TREE ORGANIZING IDEAS DIY 2024, April
Möbler I Provence -stil (90 Bilder): För Kök Och Sovrum, För Plantskolan Och Andra Rum, Ryska, Vitryska Och Annan Produktion
Möbler I Provence -stil (90 Bilder): För Kök Och Sovrum, För Plantskolan Och Andra Rum, Ryska, Vitryska Och Annan Produktion
Anonim

Provence är en stil som gillas av olika generationer, vilket gör att både unga tjejer och damer i år blir förälskade i sig själv och män som älskar att återvända hem från kontoret inte till det kalla högteknologiska, utan till det varma och omslutande mys i Provence. Om du återskapar stilen i ditt hem måste du ta hänsyn till alla dess krav. Välj i synnerhet rätt möbel. Om det visar sig vara främmande på den provensalska stilens område, kommer den allmänna idén att misslyckas. Men stillagarna är begripliga, och att välja möbler för att skapa ett mysigt provensalskt bo är en intressant aktivitet.

Bild
Bild

Särdrag

Denna stil är baserad på de franska traditionerna att dekorera ett lantligt hus och naturliga motiv, som fortsätter inne i lokalerna och skapar rätt stämning där. Möbler i Provence -stil är nödvändigtvis färger som upprepar de historiska naturlandskapen i stilens hemland. En soldränkt äng eller lavendelfält, azurblått vatten, vita ömma moln, grönt ungt gräs kan konvergera i en inre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta gäller även möbler. Det ska förmedla en atmosfär av lugn och komfort, och samtidigt är möbler i provensalsk stil funktionella på ett bonde sätt . Den kombinerar praktiska och sofistikerade, som är mycket vänliga och inte stör varandra. Lockar och monogram som finns på skåp, byråer, bord gör denna möbelvintag. Det verkar som om hon tar med sig samma vintagestämning: och tiden i detta utrymme går inte så fort, och det räcker inte för prylar, utan för trevlig läsning ensam med sig själv, långa kvällssamtal med hushåll och gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kännbara egenskaper hos provensalska möbler:

  • nyanser av pastell, utbrända toner;
  • åldrade ytor som kan uppnås med egna händer;
  • smidda föremål i möbler;
  • korgverk;
  • med massivt trä eller dess imitation;
  • avvisning av onaturliga material (plast).

Provence är uttrycksfull och varierad. Du kan göra interiören i vitt, och det kommer att vara provence. Du kan göra ett mörkt, till och med lite grovt utrymme, men Provence kommer att gissas i det.

Så alla som påbörjade reparationer och omdesign i en lägenhet eller hus kommer definitivt att hitta sin egen version av omvandlingen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Helst ska möbler vara fasta, det ska inte verka skört. Det borde skapa en känsla av att detta är en sak i många decennier, och inte ett tillfälligt alternativ. Det kan vara en moduluppsättning eller individuellt utvalda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad består den provensalska interiören av?

Tabeller . En stor del av huset. Bordet ska vara stort, rymligt, eftersom hushåll samlas vid det. Bordet är den semantiska mitten av matsalen. Idag är vita bord särskilt efterfrågade, som uppfattas omedvetet som något ljust, rent, med minst ett gott humör. Men det gamla bordet, med alla spår av sitt långa liv, är en lösning som inte är värre än det nya och ljusa.

Det kan vara handgjorda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar . Stolar med klädsel, textilier anpassade till interiören är att föredra - mysiga och bekväma. Stolens baksida ska vara bekväm.

I färg bör de överlappa med något i inredningen, inte nödvändigtvis med bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor . Mjukt, mysigt, vackert och gediget. En intressant lösning skulle vara en soffa med en träsida, den kommer att svara med rustik enkelhet i interiören och vintagecharm. Färgerna är antingen vanliga eller blommiga. En bur, motiv av burar med fåglar, animalistiska lösningar är acceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer . De kan vara i samma ensemble med en soffa, men detta är inte en strikt regel. Även en randig fåtölj kommer att kombineras med en blommig soffa - detta är möjligt i Provence. Och även om vackra, mysiga fåtöljer med ett trevligt tryck placeras på sidorna av väggen med en TV, kommer det att distrahera uppmärksamheten från den senare. Trots allt är själva TV: n (särskilt modern) inte särskilt organisk för vintageländsk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober och byråer . De bör harmoniskt smälta in i utrymmet utan att bula ut i det. Garderober kan utformas för böcker, fat, kläder - det finns en garderob för varje uppgift. Det klassiska alternativet är en dubbel garderob.

Metallbeslag är antingen osynliga eller pålitligt dolda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar . I det provensalska sovrummet är det centrum och meningen med rummet. Dessa möbler kan innehålla smidda element, mörka i färg eller målade i försonande vitt.

Sängen är ett murverk av mysighet, komfort och säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att leta efter den typen av möbler när allt som behövs i ett vardagsrum eller, säg, ett sovrum kommer att kombineras i ett headset eller set. Interiören kan vara sammansatt, och det kommer att bli mer unikt, som de säger, med sitt eget ansikte.

Något kommer att köpas i en märkesbutik, och något kommer att hittas på loppisar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Möbler från Frankrike kommer naturligtvis att vara så nära stilmodellen som möjligt. Men om huset ligger i Ryssland eller i ett annat land (inte i södra Frankrike), kommer både kinesiska och vitryska och ryska tillverkade möbler att vara inte mindre lämpliga än franska produkter. Till exempel kommer ett av de mest konkurrenskraftiga varumärkena i detta segment att vara Vitryskt märke "Pinskdrev " - eleganta lösningar till ett optimalt pris, stilistiskt noggranna. Eller, till exempel, Ryska företaget "Silva " med en bred representation i hela landet. Intressanta alternativ finns genom att kontakta märket Pragmatika, onlinebutiken ger en fullständig bild av möjligheterna och hur möbler kan se ut i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett företag delvis samarbetar med Kina behöver du inte vara rädd - världens ledande varumärken litar idag på att kinesiska specialister monterar sina produkter. När du väljer möbler måste du utvärdera vad de är gjorda av (från tall till ek), vad är kvaliteten på dess beslag (så att du inte snabbt behöver byta möbelhandtag), vilka färger representeras av märket (endast vit eller mycket mer intressant färgspridning) … Du kan beställa möbler som en uppsättning - från standard till balkong, eller försöka göra eklekticism i interiören själv . Vilket också kan vara mycket intressant och ekonomiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Valet av möbler är baserat på flera designvalar. Om de inte ignoreras är valet sannolikt framgångsrikt. Och du kan göra utan att konsultera en specialist.

Hur man väljer möbler i provensalsk stil:

  • var uppmärksam på layouten på rummet och dess storlek;
  • försök att uppmärksamma föremål med åldrade ytor;
  • naturmaterial är den perfekta parametern att sträva efter;
  • en ljus och varm färgpalett föredras;
  • bekväm eller inte - det här är huvudkravet för möbler, som inte kan spelas ut av estetik, prålighet;
  • att stapla möbler i ett rum är ett förbjudet drag, om det inte finns utrymme, luft i rummet, kan situationen knappast kallas lyckad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa husägare tvivlar på om det är värt att köpa korgmöbler i den inhemska verkligheten, om det inte kommer att vara olämpligt. Idag kommer ingen att skylla på ägarna för att det i en lägenhet där det inte finns lavendelfält utanför, finns en korgstol eller en korgbokhylla. Tvärtom, sådana möbler ger lätthet till interiören. Det kan anses vara stilbildande, och det kommer att tillföra ett element av friskhet till atmosfären.

Om du inte kan fylla interiören med möbler direkt är det okej. Progressiva åtgärder gör att du kan vara mer eftertänksam när det gäller val av möbler, några förhastade steg kan till och med undvikas.

Kanske kommer du att vilja göra de saknade elementen med dina egna händer - särskilt eftersom det inte är så svårt med det nuvarande sortimentet av material, verktyg och videoinstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang och designalternativ

Varje rum har sin egen atmosfär, men tillsammans skapar de andan i ett hem, ett utrymme som följer samma lagar.

Bild
Bild

I hallen

I det här rummet finns det inte alltid tillräckligt med plats för garderober, skoställ och bänk. Du måste välja vad som kommer att vara viktigare vid en given punkt i bostaden. Om det är en ljus liten korridor eller en liten hall, kan du begränsa dig till en soffbänk, ett klädhängare och ett skoställ. Istället för, för att sätta garderoben och göra utrymmet väldigt trångt, är det bättre att hylla ljuset och luften i det här rummet.

Även om du hittar en sovjetisk byrå, som målar om den och byter beslag, är det fullt möjligt att passa in dessa möbler i provensalsk stil.

I utrymmen som en hall är sådana besparingar rimliga och begripliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Det finns semantiska centra i detta rum, men visuellt bör de inte avskärmas från andra zoner. Det kan vara en färdig uppsättning, ett modulärt avsnitt som inte kräver speciella tillägg. Ägarna behöver bara hitta lämpliga stoppade möbler och autentisk inredning.

Ritningen av möbler måste först byggas i huvudet - för att föreställa sig hur det kommer att se ut i en specifik konfiguration av rummet . Om den är lång och smal, runda och tillräckligt breda möbler kommer inte att vara bekväma, visuellt kan det göra utrymmet ännu smalare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordet är vanligtvis mitt i rummet. Det kan dekoreras med konstgjord åldring av ytan, handmålade och till och med speciella klistermärken. Om det ännu inte är bestämt vad du ska göra med det måste du plocka upp en vacker duk och bara gömma ytan.

Skåp och skåp med ben är mer att föredra än att stå på golvet med hela konstruktionen . Bokhyllor och hyllor med smideselement, korg kommer också att vara ett bra fynd för att dekorera ett vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Detta är det mest intima rummet i huset, och stämningen av läckerhet, lugn och trygghet bör ses i valet av möbler. Sängen är nödvändigtvis lyxig, bekväm och står i mitten av rummet. Skåpen är placerade så att de inte blockerar ljusets åtkomst. Om sovrummet har ett skrivbord (gemensam historia) är det att föredra att ha det precis vid fönstret.

Sängborden ska vara så lätta som möjligt: korg eller små med höga ben . Om rummet har ett toalettbord bör det också vara nära fönstret.

Trassel med möbler är uteslutet, utrymmet ska vara lätt, andas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren

Om det är ett flickrum, kommer rosa, lila och lavendel att dominera det. Ett kompromissalternativ skulle vara mintnyanser. Oftare föredrar föräldrar att ta en enda uppsättning, som bildar rummet omedelbart: alla föremål i den passar ihop, och visuella motsättningar i interiören är uteslutna.

Mycket möbler i barnkammaren är en sällsynt lösning. Oftast är det en säng (sovplats), ett arbetsområde (studieområde) och en garderob (omklädningsrum). Hur man förvarar leksaker beror på rummets storlek. Dessa kan vara hyllor, och till och med skåp, hyllor och korgskåp.

Inredningen måste uppfylla säkerhetskraven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

Köksmöbler i provensalsk stil inkluderar hyllor, balkonger, skänk och skänk, rymliga headset. Funktionalitet är framför allt, det borde inte vara något överflödigt här . Men det kan inte finnas någon känsla av tomt utrymme, det dödar romantiken och komforten i Provence. Om huvudbordet tas ut i vardagsrummet (matplats) kan du klara dig med ett litet bord i köket, där 1-2 personer kan dricka kaffe på morgonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet

Små hyllor och skåp, sängbord och tvättställ - allt är mysigt, liknar varandra. Det finns mycket keramik, icke-förkromad metall och trä . Om området tillåter kan krukor med örter vara. Vanligtvis är detta ett kombinerat badrum. Det är bra om det finns ett fönster i ett sådant område.

Ganska rymliga badrum är typiska för Provence.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

De lär sig av exempel och foton, bilder på framgångsrika designprojekt inspirerar verkligen till förändring och vägleder i valet.

10 framgångsrika exempel på möbler i provensalsk stil

En skänk som kan vara en dekoration i köket, matsalen eller kombinerat utrymme i köket-vardagsrummet. I sin nedre del är det bekvämt att lagra spannmål, bulk, sömmar etc

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på ett enkelt gör-det-själv-skåp. Det kommer att se bra ut i korridoren eller korridoren (om bilderna tillåter det). Detta skapar en atmosfär av äkta rustik Provence, dess attraktiva enkelhet och vikt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rundade "grymmörda" möbler med åldrade ytor passar perfekt in i ett fyrkantigt utrymme. Men i ett smalt rum är sådana möbler olämpliga. Skåpet kan stå i hörnet och bilda önskat mönster i rummet. Vit färg kommer visuellt att utöka utrymmet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan vintagemöbeluppsättning kommer att se bra ut i badrummet, om storleken på detta rum tillåter det. Sådana lösningar betonar stilen och skapar stämningen som gör att du kan njuta av atmosfären, en vacker utsikt från fönstret och långsamt utföra hudvårdsprocedurer

Bild
Bild
Bild
Bild

Den blygsamma charmen hos en provensalsk plantskola - om ett barn vill ha lite ljusstyrka måste kompromisser göras. Väggarnas design är en kompromiss, och möblerna behåller kraven i provensalsk stil. Samtidigt är allt ganska kompakt

Bild
Bild
Bild
Bild

En elegant bokhylla som kan placeras under ett brett fönster. Här kan du lagra dokument i lådor, aktuella böcker och anteckningsböcker, korgar och korgar med olika små saker som inte kommer att vara svåra att hitta

Bild
Bild

Köket har en oregelbunden form, mycket mysigt, fyllt med kompakta och lätta möbler. Inredningen betonar bara elegansen i vitt och den övergripande ljuskänslan i rummet

Bild
Bild

Ett exempel på ett färdigt vardagsrum, en uppsättning möbler som idag är lätt att köpa i en butik. Detta är en mer modern version, den ser både snygg och övertygande ut och är inte främmande i en stadslägenhet

Bild
Bild

Modernt sovrum i Provence -stil och moderna möbler. Antikens anteckningar syns inte här, men de allmänna stilistiska egenskaperna gissas och bibehålls

Rekommenderad: