Loftmöbler (100 Foton): Tillverkade Av Metall Och Trä, Design Av Barn- Och Vuxenmöbler, Vitryska Tillbehör Och Annan Produktion. Vad Det är?

Innehållsförteckning:

Video: Loftmöbler (100 Foton): Tillverkade Av Metall Och Trä, Design Av Barn- Och Vuxenmöbler, Vitryska Tillbehör Och Annan Produktion. Vad Det är?

Video: Loftmöbler (100 Foton): Tillverkade Av Metall Och Trä, Design Av Barn- Och Vuxenmöbler, Vitryska Tillbehör Och Annan Produktion. Vad Det är?
Video: Bob Sinclar & Daddy's Groove - Burning (Official Music Video) 2024, April
Loftmöbler (100 Foton): Tillverkade Av Metall Och Trä, Design Av Barn- Och Vuxenmöbler, Vitryska Tillbehör Och Annan Produktion. Vad Det är?
Loftmöbler (100 Foton): Tillverkade Av Metall Och Trä, Design Av Barn- Och Vuxenmöbler, Vitryska Tillbehör Och Annan Produktion. Vad Det är?
Anonim

Loft - en relativt ung stilistisk trend, den är inte ens 100 år gammal. Möbler i sådana interiörer är enkla och bekväma. För vissa är det oförskämt, men praktiskt och begripligt. Man tror att en sådan design gillas av en stark hälft av mänskligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Du kan bara förstå vad ett modernt loft är genom att hänvisa till historien om dess utveckling. Stilen började dyka upp i New York på 40 -talet av 1900 -talet . På den tiden ökade markhyresavtalet i staden avsevärt. Industrialister fick flytta sina fabriker utanför stadsgränserna. Övergivna fabriker övertogs snabbt av konstnärer och studenter som inte hade något att betala för anständiga bostäder. I salarna på verkstäderna arrangerade begåvade ungdomar utställningar, och representanter för bohemien besökte dem ibland.

Vissa rika besökare lockas av de rymliga rummen med högt i tak och stora fönster. Efter att ha köpt dem, bjöd de nya ägarna in formgivarna att ge ett bostadsutseende till de omfattande områdena. Det är otroligt, men proffsen inom sitt område lyckades skapa en bekväm, enkel och brutal stil, så älskad av många. Det finns något fascinerande i rymliga rum med en lakonisk, grov men naturlig miljö.

Tack vare denna icke-standardiserade skönhet och komfort utan avsiktliga krusiduller har loftet inte bara överlevt till denna dag, utan har också blivit en av de ledande trenderna inom modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå vad möbler i loftstil ska vara måste du ha en uppfattning om stilen som helhet. Det bestäms av flera kriterier.

  1. Ett riktigt loft kräver mycket utrymme utan gränser. Ett vardagsrum, ett sovrum, ett kontor, ett kök och en matsal är bosatta på ett territorium. Med rätt zonindelning blir rummet inte övermättat, men det kommer att förvärva allt du behöver för livet. Helst är stora studior lämpliga för ett loft. Men idag är stilen så förtjust i många att den är utrustad även i små "Khrushchevs" eller i separata rum. Ännu oftare kombineras loftet med andra områden och lämnar bara murverk och några grova möbler från det industriella temat.
  2. Fönster bör vara golv till tak liknande industriverkstäder. Gardinerna används inte. Men i moderna stilförändringar används rulle- eller textilprodukter efter behag i alla versioner av fönster.
  3. Öppna tegel och betongytor på väggarna är kännetecknet för denna trend. Det kan finnas stora balkar i taket och grova, åldrade plankor på golvet.
  4. Loftets inredning är särskilt extraordinär - rör, ledningar, beslag, kedjor, ventilationsgaller och andra tekniska konstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en uppfattning om stilens funktioner är det lätt att gissa vilken typ av möbler som ska vara. Det kan inte förväxlas med inredningen på andra destinationer. Grova metallbäddar, bord på pallar, stolar på rörben, järnskåp, som tagna från fabriksmaskiner - allt detta är en ofullständig lista över den riktiga "pittoreska" loftstilen.

Om du inte går till ytterligheter kan en modern inredning ha grova möbler med konstgjorda ytor och järnelement, men det kommer att se ganska adekvat ut och orsaka glädje snarare än panik.

En genomtänkt miljö påminner dig bara om stilens engagemang i det industriella temat, men skapar annars ganska bekväma levnadsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan loftet delas in i tre huvudriktningar, som återspeglas i möblernas designfunktioner och påverkar bildandet av den övergripande interiören

Industriell … Närmast de första alternativen för verkstadsdesign. Det är här som du kan se medvetet grova möbler av järn och gammalt trä i ett rum med andra ljus och fönster på 2 våningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boho loft (hipster) … Denna riktning kombinerar inkongruösa saker. Boho -interiören förstärks av föremål för kreativitet, färgglada textilier, som förs in i det asketiska rustika loftet. I sådana inställningar kan du hitta väggar avskalade till tegel och ett speglat tak med förgyllda mönster, kalla rör exponerade och mjuka mysiga soffor med ljusa klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glamorös … Denna stil är för dem som älskar rymd, har en maskulin karaktär, men inte är redo att ge upp lyx. Sådana interiörer kombinerar perfekt dyra möbler av naturligt trä och läder med tegelväggar, glas och betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över vyer och design

Skåpmöbler i loftstil är massiva, brutala och strukturellt enkla. I Alla möbler är gjorda av naturmaterial och uppfyller de grundläggande kraven - bekvämlighet, funktionalitet och lakonism . Naturligtvis har olika riktningar av samma stil olika syn på möbler, och detta bör beaktas i konceptet med den övergripande interiören.

Soffor

Klädda möbler spelar en viktig roll i loftdesign. De som vill uppnå maximal äkthet av stil vänder sig sällan till vanliga fabriksmodeller. Vanligtvis beställer de soffor klädda i åldrat läder, ekoläder eller grovt tyg . Att göra en struktur med egna händer är inte heller svårt - anslut bara pallarna och lägg kuddar på dem.

Ofta kompletteras stoppade möbler med ovanliga detaljer - hjul, svängbara hjul, smidda sidoväggar . Sofforna är massiva, men praktiska - de fälls ut, förvandlas, har hyllor, lådor för linne. Deras färgschema faller antingen in i den monokroma miljön i interiören eller brister ut ur det på en prickig ljuspunkt. Soffor kompletteras med skrymmande puffar, som kan vara deras fortsättning eller hitta sin plats i andra delar av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För varje riktning har loftklädda möbler sitt eget utseende

  1. Industrisoffan är som en järnvägsvagn. Den har massiva hjul och en ram av trä och metall.
  2. Färgglada brokiga möbler mot bakgrunden av åldrade betongväggar är inneboende i boho-loftets riktning.
  3. En spridande veloursoffa med ett överflöd av kuddar är ganska i den glamorösa linjens anda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer

Stora rum, där det är vanligt att utforma en industriell stil, har råd med stora fåtöljer, korgstolar, hängande sfärer, datormodeller. Det finns inga begränsningar för stolarnas syfte, men deras utseende är viktigt. I grund och botten är detta designmöbler, långt ifrån traditionella alternativ. Vi föreslår att du gör dig bekant med loftstilsmodellerna för att bedöma deras individualitet:

konstruktion, täckt med läder av god kvalitet, som om det är hämtat från en vikingahus

Bild
Bild

designfåtölj ansluten till ett fotstöd

Bild
Bild

en bönsäckstol tillhör modulära transformatorer

Bild
Bild

lädermodell producerad på en grov metallram

Bild
Bild

en slags datorstol har en järnbas med nitade leder

Bild
Bild

produkten på metallskenor är utrustad med praktiska hyllor

Bild
Bild

extraordinär modell i stil med ett konstloft

Bild
Bild

Garderober och byråer

Garderober, skenor, byråer i loftstil har sin egen typ av beslag, möbelhandtag, källarbas, ytterdörrar . De kännetecknas av ett överflöd av metall, åldrade ytor och användning av glas.

I en industriell inredning utmärks accenter inte bara av stoppade möbler - ibland kan du hitta järnkonstruktioner målade i catchy färger eller skjutbara garderober med en 3D -bild. Skåpmöbler i loftstil har öppna, stängda, kombinerade fasader. Den är i alla fall original och funktionell. Detta kan ses genom att överväga exempel på färdiga modeller.

  1. Glidande garderob i hallen med utsikt över industristaden. Det ser mer ut som ett massivt fönster än en välbekant möbel.
  2. Metallstrukturen i röd färg innehåller specifika beslag som endast är speciella för loftstilen.
  3. En vacker konstruktion på hjul är en uttalad representant för den industriella riktningen.
  4. Praktisk rymlig byrå. I utseende och närvaro av industriella hjul liknar det en vagn.
  5. Kraftfull byrå med många lådor. Ovanför pennorna finns celler för anteckningar med information om innehållet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tabeller

Metall och naturligt trä är allt du behöver för ett riktigt loftbord … Oavsett modellens syfte - matsal, dator, bar, tidning, materialpreferenser kommer att vara desamma. Mindre vanligt kan glasinsatser ses på produkter. Tabeller med ett industriellt tema ser ut så här:

  • ett soffbord i din favoritdesign - med ett industrihjul;
  • utemöbler gjorda på en symaskinbädd;
  • det mest lakoniska datorbordet;
  • bordsskiva för matgrupp;
  • en bardisk belagd med sten - denna teknik finns inte ofta, även i loftstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar

Stolar och pallar i loftstil använder metall, trä och läder .… De kännetecknas av bruna, svarta och grå nyanser, samt accent ljusa färger. Denna typ av möbler utmärks av en invecklad geometri av strukturer, en mängd unika former. Sitsen och ryggstödet är utarbetade i en hård version, men ibland känns en mjuk rygg under läderklädseln. Färgade stolar av moderna plasttyper används sällan, eftersom den industriella stilen föredrar naturmaterial. Vi föreslår att man utvärderar designmodeller i loftstil:

  • barstol i industriell stil;
  • trä, metall och färgad tejp används för pall med ovanlig form;
  • en uppsättning loftmöbler i vanlig design för denna stil;
  • barstol modell av rör;
  • mjuk version av en barstol;
  • gungstol gjord av färgad plast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar

Loftsängar i standardversioner är enkla och dubbla. Tillverkade på beställning eller med egna händer, de kan vara av alla storlekar. De är installerade på ben, placerade direkt på golvet, på podier. Oftast är madrasser inramade med järnramar, men trä, balkar, sekundära renoverade brädor, pallar och till och med huggna stockar används också.

I interiören kan du se produkter hängande från kedjor eller rep. Höjande strukturer ser fantastiska ut, vars ben är gömda i djupet. Sängen kan fästas på en installation gömd i väggen och ser också viktlös ut. Bakgrundsbelysningen mellan botten och golvet ger en mystisk effekt. Exemplen visar hur bekväm och praktisk den här sängstilen är.

En säng som flyter över golvet

Bild
Bild
Bild
Bild

Kedjad struktur upphängd från taket

Bild
Bild

En platta från ett kraftfullt gammalt träd pryder sänggaveln

Bild
Bild

Säng av laminerat faner virke, monterad för hand

Bild
Bild

Smidd produkt i loftstil

Bild
Bild

En säng på ett podium gjord av stockar. Varmt naturligt golv fungerar inte bara som grund för madrassen, utan också som ett nattduksbord och sittplatser

Bild
Bild

Säng på en läderram

Bild
Bild

Hyllor, bokhyllor och ställningar

Denna typ av produkt gjord av en metallram med trähyllor . Järnbaser är målade svart, vitt eller brunt; de försöker bevara träets naturliga skönhet. Strukturer sitter säkert på golvet, men några av dem är hängande modeller och monterade på väggar.

I loftstilen värderas rymden, så vad som helst och ställningar som låter luft och ljus passera igenom är viktiga för denna riktning. De används ofta för att zonera ett rum. Det är särskilt bekvämt att använda strukturer på hjul - sådana "skiljeväggar" kan ändra sin vistelseort och diversifiera interiören. Hyllornas geometriska linjer och former överraskar med sin originalitet. Detta kan ses genom att titta på bilderna med beskrivningen.

  1. En ovanlig miniatyrdesign för böcker.
  2. Modell med kaotiska hyllor.
  3. Luftiga hyllor för stram inredning.
  4. En vacker hylla, vars hyllor är åtskilda av en streckad linje. En interiör med så fantastiska möbler klarar sig utan inredning.
  5. Hylla på hjul med öppna hyllor och lådor. Det är rymligt och praktiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Loftstil naturmaterial används - trä, metall, läder, naturliga tyger i möbelklädsel . Men eftersom stilen är industriell kan deras presentation vara den mest oväntade. Till exempel används metall ofta för att skapa skrovstrukturer i form av profil, vattenledningar. Grova ramar görs genom smide eller nit.

Tresorter representeras av gamla brädor som har genomgått restaurering, balkar, stockar eller plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Järn i loftstil används för alla typer av möbler, inklusive mjuka alternativ, vilket inte är karakteristiskt för andra designtrender .… Smide används i produkter från hyllor, vad, sängar. För att skapa skåp används sängbord, fåtöljer, stolar, svetsning och nitning. Rör används för att dekorera bord, stolar, hyllor. Låt oss titta på exempel på hur metallprodukter ser ut.

  1. En solid, stabil piedestal placeras på små hjul för enkelhets skull. Ramen är nitad. Glasdörrar öppnas ursprungligen med hjälp av rullar.
  2. De ovanliga runda hyllorna har en stabil metallbas där trähyllor hålls.
  3. Metalsängen överraskar med oregelbundna geometriska former.
  4. En järnstruktur i två delar i ett litet område innehåller två zoner samtidigt - för att sova och arbeta.
  5. Hjul, rattar och kugghjul används ofta i möbeldekoration som hårda dekorativa element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä spelar en nyckelroll både i industriell stil och i järn . Inte bara perfekt slipade ytor är lämpliga, utan också svarvade gamla brädor, stockar, plattor - alla träämnen. Varmt naturmaterial med god energi överraskningar med en mängd olika färger, texturer och mönster. Detta kan ses i exemplen på möbler i loftstil, för vilka trä används på sina mest otroliga sätt:

  • soffbord är gjorda av gammalt trä och visar spår av barkbaggar och sprickor;
  • en kantsten gjord av antika brädor, som skulle chocka alla "anständiga" interiörer, är stoltheten över industriell design;
  • en ovanlig ö av stockar som organiskt ser ut i loftets kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Läder och textilier

Naturliga och ekoläder samt grova tyger används för stoppning av stoppade möbler i loftstil. Dessa material kombineras bra med trä och metall för att skapa harmoniska industriella interiörer.

  1. Solstolar innehåller lädermadrasser som efterliknar gamla slitna föremål. Till stöd för dem innehåller designen ett läderbröst, väskor och andra dekorativa föremål.
  2. Fordonssoffor integreras väl i loftmöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Loftstilen är extraordinär och motsägelsefull. Möbler som matchar det är lättare att montera dig själv från pallar och vattenrör än att hitta färdiga fabriksmodeller på de stora ryska marknaderna. Inte varje möbelproduktion fungerar i industriellt format. Men i landet kan du hitta begåvade team av designers, snickare, snickare och till och med smeder med stor kreativ potential, som är engagerade i just möbler i loftstil, släpper dem i små omgångar, skapar originalverk eller tar order.

Vissa kända företag tillverkar också möbler i loftstil ., ibland finns de bland det rika sortimentet av ryska, vitryska och europeiska märken. Det finns också onlinebutiker och nätbutiker som säljer liknande modeller. Låt oss prata om populära tillverkare som kan hjälpa till att utrusta även de mest ovanliga interiörerna i industriell stil med möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Danila -Master" - "CHAFT / Furniture for a loft"

Krimfabriken använder europeisk utrustning, vilket gör det möjligt att tillverka högklassiga möbler utan flis och sprickor .… Trä, plattor, plywood, beslag levereras till verkstäderna från de bästa tillverkarna.

Ansökningar om individuella skisser och storlekar accepteras, de slutförs inom 4-15 dagar, beroende på komplexiteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktion av designmöbler "I am LOFT"

Företaget under 7 år av dess existens skapat 30 tusen möbler, designat 700 interiörer på beställningar från kunder i olika delar av vårt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

IKEA

Det är inte förvånande att det berömda svenska företaget IKEA inte heller lämnade loftstemat åt sidan. I sitt sortiment kan du hitta några möbler av denna stil . Enkelhet och minimalism är karakteristiska för produkterna från detta märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moonzana

Den ryska fabriken Moonzanas särdrag är bra design och hög kvalitet. Teamet utvecklar själv nya modeller i industriell stil . Det är viktigt för henne att göra designmöbler tillgängliga för ett stort antal ryska konsumenter. På fabriken kan du köpa heminredning i loftstil av metall och massiv ek, hornbalk, tall, justera måtten för ett specifikt rum, men de uppfyller inte order enligt personliga skisser på fabriken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft utseende

Ett team av begåvade kreativa människor öppnade sin verkstad för tillverkning av loftmöbler i Arkhangelsk. De skapar unika möbler i små volymer och väljer för sina mästerverk de bästa plattorna från catalpa, fjällpoplar, rosa akacia, alm, körsbär.

Bild
Bild
Bild
Bild

MyLoft. Mig

En sällsynt produktion av författarmodeller (Rostov-on-Don), som inte använder nytt trä för sina möbler, utan material med historia . Barnbrädor gjorda av tropisk akacia, shisham, mango och andra ädla träslag köps från Indien. Produkter har en garantitid på upp till 2 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Trots att loftet ger utrymme för kreativitet, det har sina egna begränsningar, som bör beaktas vid val av situation för interiören:

  • låt dig inte rycka med stora volymer möbler - utrymme är viktigt för stil;
  • loftmöbler är utformade av separata element, du måste glömma headset och set;
  • varje möbel ska inte bara vara enkel, utan också bekväm och funktionell;
  • loftet låter dig kombinera material, leka med färg och chocka med former;
  • det är bättre att föredra naturliga handgjorda föremål med maskulin karaktär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Loftstil möbler har lugna men uttrycksfulla nyanser - svart, choklad, mörkgrå, vit, samt naturliga träfärger. För accenter väljs ljusa skurar av rött, orange, blått, gult, grönt. Färgspelet är mer relaterat till underarterna boho och glamour.

Sällsynta visningar av färgglada möbler stöds av lika glada affischer, lampor eller kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

Mer och mer genomsyrad av den extraordinära oförskämda skönheten i loftinteriören, förstår du hur unik och utrustad med sin egen modiga energi. Detta kan ses genom att titta på vackra exempel på möbler som är exklusiva för industriell design.

Det multifunktionella loftskåpet är praktiskt taget anordnat under TV: n

Bild
Bild

Badrummet är inrett med en platta bänkskiva dekorerad med kedjor. Till stöd för henne passar ett metalltvättställ i metall perfekt

Bild
Bild

Den industriella stilen är också lämplig för ett tonåringsrum och ett boho -loft även för en plantskola

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta element har valts ut i omklädningsrummet, som utgör förvaringsplatserna. De belastar inte situationen, behåller volymen och fyller utrymmet med luft

Bild
Bild

Den industriella stilen är ovanlig, vacker, designad för modiga och självsäkra människor.

Rekommenderad: