Hillers För En Walk-behind Traktor (28 Bilder): En Tvåradig Kullare För Potatis. Hur Ställer Jag In En Roterande Aktiv Fräs För Salyut 100 Bakomliggande Traktor Och Kipor KDT 610 D

Innehållsförteckning:

Video: Hillers För En Walk-behind Traktor (28 Bilder): En Tvåradig Kullare För Potatis. Hur Ställer Jag In En Roterande Aktiv Fräs För Salyut 100 Bakomliggande Traktor Och Kipor KDT 610 D

Video: Hillers För En Walk-behind Traktor (28 Bilder): En Tvåradig Kullare För Potatis. Hur Ställer Jag In En Roterande Aktiv Fräs För Salyut 100 Bakomliggande Traktor Och Kipor KDT 610 D
Video: Grillo G110 potato planting 2024, April
Hillers För En Walk-behind Traktor (28 Bilder): En Tvåradig Kullare För Potatis. Hur Ställer Jag In En Roterande Aktiv Fräs För Salyut 100 Bakomliggande Traktor Och Kipor KDT 610 D
Hillers För En Walk-behind Traktor (28 Bilder): En Tvåradig Kullare För Potatis. Hur Ställer Jag In En Roterande Aktiv Fräs För Salyut 100 Bakomliggande Traktor Och Kipor KDT 610 D
Anonim

Redskap för en gående traktor kan påskynda och underlätta arbetet för en sommarboende vid arbete med mark och grönsaker. En av sorterna är en hilling för en bakomliggande traktor, som idag anses vara en viktig del av gångjärn och är ganska efterfrågad bland köpare.

Materialet i denna artikel kommer att berätta vad det är, vilka typer av dessa munstycken, hur man använder och underhåller dem.

Bild
Bild

Vad det är?

En hiller för en bakomliggande traktor är en enhet genom vilken du effektivt kan ploga och odla mark av olika längder och grader av markkomplexitet. Med detta fäste kan du krossa odlade grödor, samt lossa, gräva upp jorden och bekämpa ogräs. I själva verket är detta ett munstycke av metall, som kännetecknas av en kilformad form. Beroende på typ har den blad eller är utrustad med roterande skivor som är fästa på ramen.

Hillers och ogräsmaskiner installeras på den bakomliggande traktorn med hjälp av speciella fästelement. Ansluten utrustning innebär olika kullhöjder och penetrationsdjup i marken. Samtidigt med lossning höjs jorden till önskad höjd och luftning. Beroende på modell kan den variera bredden och höjden på kullen, ändra lutningsvinkeln.

Men modellerna väljs specifikt för en specifik typ av bakomliggande traktor.

De kännetecknas av jordbrukets effektivitet och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det är möjligt att klassificera hillerns sorter efter deras konstruktionsegenskaper och handlingsprincipen. Baserat på detta kan 3 typer urskiljas: skiva, lister och propeller. Varje ändring har sina egna karakteristiska egenskaper.

Bild
Bild

Lister

Detta alternativ anses vara det enklaste ur en konstruktiv synvinkel. Det kännetecknas av en fast fångstbredd, det ser ut som en fjärils vingar. I processen höjer det jorden och skapar därigenom den nödvändiga jordnocken. På grund av ändarna med en skarp form sjunker den till ett tidigare justerat djup, lossar jorden, höjer den.

Nackdelen med enheten är behovet av att anpassa sig till radavståndet. Nästan de flesta av dessa modeller har en fabriksproduktbredd på högst 30 cm.

Mer praktiskt är alternativ med enheter som skiljer sig åt i möjligheten att ändra arbetsbredd. De är bekväma och gör att du inte kan anpassa dig till hillerns särdrag. Kullar av denna typ behöver dock mer kraft hos den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Disk

Som namnet antyder är de främsta elementen i kullaren skivor, vars fälgar sänks till ett reglerat djup i jorden, samtidigt som de har minimal markresistens. För effektiv drift kräver denna koppling den mest exakta justeringen av spridningsvinkeln, liksom den vertikala lutningsvinkeln på skivorna. I det här fallet ställs bredden på infångningen in med hänsyn till parametrarna för den odlade raden.

Sådana kullar är lämpliga för alla bakomgående traktorer och låter dig öka enhetens effekt .… De är synkroniserade med den bakomliggande traktorns möjligheter, möjliggör hastighets- och effektjustering. Jordbearbetning med deras hjälp är mer effektiv, de är bekväma och låg energiförbrukning. Dessutom behövs inget stöd bakifrån.

Modellerna är universella och därför kan de användas inte bara för plogning och kullning - de kan användas även under odlingssäsongen för odlade grödor. Dessutom kan detta göras flera gånger per säsong (i olika tillväxtfaser).

Bild
Bild
Bild
Bild

Propeller

Hillers av denna typ kallas ofta aktiva eller roterande. Det finns två krafter involverade: rotation och translation. Detta tillbehör är mycket dyrare än tidigare motsvarigheter på grund av dess effektivitet. men Du kan bara använda gångjärn av denna typ på bakomgående traktorer utrustade med två framväxlar , samt en kraftuttagsaxel. Externt liknar roterande enheter fläktar.

Strukturellt är de mer komplexa än de andra två typerna av kullar. Deras funktionsprincip utförs med ett varv på den aktiva disken. Ursprungligen grävs jorden med avlägsnande av ogräs. Först efter detta lossnar kullaren marken.

En egenskap hos sådana kullar är det faktum att de inte bara kan krossa de odlade grödorna utan också kasta marken från plats till plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av en- och tvåradiga enheter

Beroende på typ kan modellerna vara enkla eller dubbla. Tillbehör av den andra typen är bra i och med att operatören i ett pass bearbetar två gångar samtidigt, samlar upp marken till grödan och bildar fåror.

I grund och botten är en dubbelradig rorkult som en konsolstolpe som fästs på dragkroken och har 2 stolpar med kullar som är bultade på dragkroken.

Bekvämligheten med sådana modeller är möjligheten att justera kullens bredd, vilket gör att du kan justera den till önskade parametrar för sängarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda radversionen kan endast behandla 1 rad per pass. I princip är detta bekvämt, med tanke på att operatören måste lägga mindre tid på att övervaka hur arbetet utförs. Så enhetens position och rörelse blir mer korrekt , vilket kommer att minska andelen skador på grödan under kullningsprocessen.

Enradiga modeller är särskilt praktiska där raderna är sneda, dessutom är de lättare att använda, även om de på grund av designfunktioner skiljer sig åt i storlek och har många konfigurationer.

Skruvdragaren anses vara lågproduktiv och kännetecknas av den höga energiintensiteten i den tekniska processen för bergning av jordbruksgrödor.

När det gäller de nederländska modellerna kan deras vingar rotera vertikalt och horisontellt. Detta leder till högkvalitativ odling av marken med en minskning av energiförbrukningen. Dessa modeller är tillgängliga för de flesta köpare och fungerar tillräckligt bra.

Bild
Bild

Funktioner i drift och underhåll

Att installera en hiller på en bakomliggande traktor kräver att man följer reglerna för att justera angreppsvinkeln och nedsänkningsdjupet, medan det bör vara mindre än en plog. Hjul och dragkrok är installerade på hällaren, varefter den fästs på huvudenheten. Rorkulten installeras på en plan yta, medan rorkulten sänks och ansluts med hjälp av en dragkrok.

Vid installation av redskap försöker operatören se till att styrstativet är vertikalt. Det är denna position som är nödvändig för korrekt inställning av den optimala attackvinkeln. Därefter sänks gångjärnet till marken eller till och med fördjupas något i det. Det är viktigt att utrustningen är placerad under stjärnstödet.

Innan man påbörjar huvudarbetet med att plöja eller kupera marken är det nödvändigt att genomföra en provkörning i ett litet område. Det är viktigt att arbeta i bra väder efter att tidigare ha kontrollerat skärpningen av arbetselementen. Dessutom är det nödvändigt att bedöma jordens tillstånd innan arbetet påbörjas.

För att hällaren för potatis eller andra rotgrödor ska fungera mest effektivt och passera genom ett litet område, reglerar de de optimala indikatorerna för vinklarna och ingångsdjupet för kullarens arbetselement i marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med detta är det nödvändigt att bestämma den optimala arbetshastigheten, eftersom en korrekt vald indikator kommer att bidra till högre effektivitet och kvalitet på arbetet. Till exempel, om hastigheten är hög, kommer kullaren helt enkelt att sprida marken i två riktningar istället för att skapa en bild och fälla. När utrustningen i arbetet går för djupt ner i jorden är det nödvändigt att luta stället framåt, för vilket tån är upphöjd.

Om kullaren sticker upp från marken under arbetet måste du luta tån bakåt. För att undvika att hugga upp grödan är det viktigt att justera radbredden.

När det är nödvändigt att plantera potatis med en kullare och en bakomliggande traktor, måste märken först göras med ett avstånd på cirka 65 cm. Därefter skapas fåror och planteringsmaterialet läggs ut i dem. Därefter måste hjulen bytas ut mot gummerade, så att vingarna ställs till bredast möjliga position. Efter att ha satt enheten i gången passerar de hela raden med en bakomliggande traktor, som täcker den planterade potatisen med jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att sätta upp skivhyllan ger främst den korrekta riktningen i förhållande till furen. Enheten ska placeras parallellt med sängarna med en given vinkel och arbetsbredd.

Skruvinställningen hjälper till att installera plogen korrekt, med hjälp av vilken själva enheten lutar i förhållande till den bakomliggande traktorn.

Detta kommer att bestämma djupet av jordbearbetning (furdjup). Om en rörlig hiller är installerad på den bakomliggande traktorn är det nödvändigt att justera bredden och höjden på åsen.

I skivmodellen kan arbetsbredden justeras. För att göra detta ställs de nedre punkterna på skivorna åt sidan med cirka 40–70 cm (det specifika värdet beror på avståndet mellan raderna). Se till att skivorna sitter symmetriskt i förhållande till varandra vid justering.

Med sådana anordningar behandlas jorden tre gånger per säsong:

  • när plantorna växer upp till 15 cm;
  • när de blir upp till 23–25 cm;
  • vid blomningstiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Idag är motoblock -marknaden rik på ett brett utbud. Samtidigt kan man ur en rik lista urskilja flera alternativ som är mest efterfrågade bland köpare, till vilka de flesta bergsmästare är lämpliga.

  • " En typ. 2 " - skivglidande modell, som är lämplig för "Celina MB", "Cascade", "Kadvi", "Neva". Perfekt spudder, ogräs, begraver potatis i de skapade djupgående remsorna. Modellen möjliggör justering av skivor i höjd, bredd och bearbetningsvinkel. Behöver en kläm.
  • " Celina 010417 " lämplig för motoblock "Neva", "Celina", "Oka", "Favorit", "Salyut" (inklusive "Salyut 100"). Detta är en rader med två rader utan dragkrok, som måste köpas separat. En justerbar version av plogen, anpassningsbar utifrån markens egenskaper och dess bearbetningsteknik.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hillers för walk-behind traktorer Kipor (även för dieselversionen Kipor KDT 610) görs på beställning … Dessa modeller har en justerbar öppningsvinkel, själva rorkulten har ett hjul. Förutom Kipor KDT är de lämpliga för KAMA walk-behind traktorer.
  • Forma 2/4 - en formningsanordning med ett justerbart radavstånd, som kan vara 70 och 75 cm. Utrustad med en justerbar lutning av formningsanordningen. Tillhandahåller bearbetning av jorden efter groning.
  • Hiller "STV NAP " designad för motorblock "VRMZ", "Neva", "Kaskad", "Oka". För att uppnå maximal effektivitet krävs det en preliminär lossning av marken innan du skär i fåror. Enradsmodell, utan koppling, som måste köpas separat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt kundrecensioner är den bästa hällaren för en bakomliggande traktor redskap av skivtyp. Det är bekvämt eftersom det gör att du kan skapa åsar på den odlade marken inte bara av önskad bredd, utan också av den angivna höjden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig hur du gör en hiller för en bakomliggande traktor med egna händer i videon nedan.

Rekommenderad: