Hackare Av Hö Och Halm: Vi Väljer En Halmhack För Balar, Bogserade Krossar Till MTZ -traktorn Och Till Tröskan, Manuella Och Monterade Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hackare Av Hö Och Halm: Vi Väljer En Halmhack För Balar, Bogserade Krossar Till MTZ -traktorn Och Till Tröskan, Manuella Och Monterade Alternativ

Video: Hackare Av Hö Och Halm: Vi Väljer En Halmhack För Balar, Bogserade Krossar Till MTZ -traktorn Och Till Tröskan, Manuella Och Monterade Alternativ
Video: 150-180 TPH Rock Crusher Plant , Stone Crusher Plant Prices, Used Stone Crusher Plant for Sale 2024, April
Hackare Av Hö Och Halm: Vi Väljer En Halmhack För Balar, Bogserade Krossar Till MTZ -traktorn Och Till Tröskan, Manuella Och Monterade Alternativ
Hackare Av Hö Och Halm: Vi Väljer En Halmhack För Balar, Bogserade Krossar Till MTZ -traktorn Och Till Tröskan, Manuella Och Monterade Alternativ
Anonim

Hö- och halmhackare är jordbrukarnas trogna hjälpare. Men för att de ska fungera effektivt är det nödvändigt att välja rätt halmhack för balar, bogserade krossar för MTZ -traktorn och för skördetröskor, manuella och monterade alternativ. Dessutom bör du bekanta dig med hur de används och andra finesser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

En höhackare är en av de viktiga anordningarna som kan vara användbara inom jordbruket tillsammans med andra medel för liten mekanisering. Denna teknik har en mycket enkel struktur. Det är inte för ingenting att det i många fall inte ens köps, utan görs för hand.

Halmhacken fungerar tack vare att kniven skjuts på stången. Bearbetningen av halm eller hö sker i behållaren.

Frågan kan dyka upp - om allt är så enkelt, varför klarar inte alla jordbrukare sig av med en hemgjord lösning . Faktum är att konstruktioner gjorda av en gammal skopa och onödiga blad är för opålitliga och deras prestanda är låg. Naturligtvis, med denna teknik kan du fortfarande förbereda mat för 10-15 kaniner eller täcka golvet i en hemlada med halm. Men att få briketter kräver användning av en mer avancerad kross. Och ändå ändras inte det schematiska diagrammet över enheten från detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den centrala delen av apparaten är en metallbunker. Kraftigt slipade knivar placeras inuti den. De är monterade på en stålskiva. Själva skivan är i sin tur fäst vid elmotorns axel. Professionella har länge bestämt att cylindriska trattar är det bästa sättet att utföra sina uppgifter . Längst ner görs ett grenrör genom vilket den krossade massan matas ut; det är bekvämare om det lutas.

Det mest komplexa är skivan och knivarna som sitter på den . Deras design väljs godtyckligt, men det krävs att övervaka produktens balans i enheten. Annars kommer vibrationen att skapa många obehagliga stunder.

Elmotorn som roterar huvudverktygen drivs av en separat knapp. En sil används för att sortera fraktionerna.

För det första hamnar hö eller halm i nacken . Sedan kommer massan därifrån in i behållaren, som tjänar till det första malningssteget. Först i det tredje steget slipas kniven i trumman. Ibland används också en roterande enhet, vilket gör att du kan tillhandahålla en strikt specificerad fraktion av halm eller hö. I den här versionen hjälper silen bara att konsolidera resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Släpade

Detta är namnet på modellerna som är fästa på skördetröskan eller MTZ -gångjärnen för uppsamling av gräs, hö och halm. Alla växter som skördas av en skördetröska eller en traktor överförs mekaniskt till krossaren . Massan som passerar genom slipenheten finns kvar på marken. Du måste samla det, men det är inte så svårt längre. Dessutom pressas alla dessa produkter.

Bild
Bild

Vald

Det talas redan inte om att fästa utrustning på jordbruksmaskiner. Alla sådana enheter är strikt stationära. Slöjning sker vanligtvis manuellt. Lanseringen sker också på kommando av bonden själv. Tekniskt sett är allt enkelt ordnat - det är nästan en vanlig matberedare (enligt schemat), bara större och lämplig för en stor lastvolym.

Bild
Bild

Manuell

Det är inte värt att prata mycket om den manuella typen av strimlare. Det räcker att nämna att denna kategori anses vara föråldrad. Även på gårdar där det används traditionellt överges sådana anläggningar gradvis . Men i hushållsbruk kommer det inte att finnas något alternativ till en manuell höskärare på länge. Fullständigt oberoende av strömförsörjning och bränsleresurser garanterar ett långt och mödosamt arbete.

Bild
Bild

Halvautomatisk

Sådana modifieringar är utrustade med en motor, så det är inte längre nödvändigt att prata om autonomi. Råvaror är dock fortfarande bokmärkta manuellt. Sammantaget är detta en anständig hushållsförstörare som är både produktiv och relativt enkel. Den är lämplig för familjegårdar och till och med delvis för nybörjare i utvecklingen av jordbruksföretag.

Bild
Bild

Elektrisk

Denna variant är praktiskt taget en universell chopper för vindriven eller snygg halm. Det utvecklar mycket kapacitet - och det är attraktivt för stora gårdar och jordbruksföretag . Det kan också fungera länge och släppa maximal styrka. Sådana enheter kräver bara en sak från operatörer - ett startkommando. Därför kan de betraktas som en helt framgångsrik ersättning för manuella trummetekniker.

Bild
Bild

Tillverkare

Det finns många versioner av slipanordningar på den ryska marknaden. Det är nödvändigt att noggrant bekanta dig med varje enhets funktioner.

  • Mycket väl bevisat, till exempel installerat på en skördetröska enhet "Niva " … Det fungerar framgångsrikt med både hö och halm.
  • Underarter, eller snarare, vidare teknisk utveckling - version "Pirs-2 " … Skillnaden är att den förbättrade versionen har en modulär design. Den hängs på skördetröskans baksida. En sluten version av bunkern tillhandahålls. En roterande kniv-mekanism är placerad inuti den. En viktig fördel med enheten är enkelheten i teknisk service.
  • Gruppen är populär Don-1500 … Dessa är alla samma monterade skördetröskor.
  • Version har det bästa rykte " Pirs-6 " … Det är uppskattat för sin användarvänlighet och enkel montering. Det är också värt att notera enhetligheten i den färdiga produktens spridning över fältet och närvaron av ett ytterligare sätt - att samla den krossade massan i täta axlar.
  • Nästa "tävlande" är " Enisey IRS-1200 " … Enheten kan hacka och sprida halm. Den används igen, i en monterad version. Den yttre stålkroppen är mycket pålitlig, knivaggregatet med två rader misslyckas inte heller. Du kan bearbeta olika typer av gräs tillsammans med halm och hö; jämn spridning säkerställs av en speciell del (kastvinge).
  • Från halvautomatiska enheter visar det sig perfekt " KR-02 " … Den kompakta tekniken hanterar också gräs bra. Det rekommenderas för skörd av foder. Det är möjligt att ladda råvaror antingen med en pitchfork eller manuellt. Effekten hos den proprietära motorn är cirka 1540 W.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det värt att överväga "M-15":

  • halvautomatisk mobil höskärare;
  • extra starka knivar av stål;
  • 3000 W motor;
  • alternativ för att krossa bark och till och med tunna grenar;
  • valshastighet - 1500 varv per minut.
Bild
Bild

Traktorn kan utrustas med modellen FN-1, 4A MAZ. Dess huvudsakliga egenskaper:

  • utrustad med en pneumatisk drivenhet och en fläkt;
  • mycket produktivt läge;
  • långsamt läge med djup krossning av plantens bokmärke;
  • komplett byte av konventionella grovfinsslipmaskiner.
Bild
Bild
Bild
Bild

ISN-2B-modellen är installerad på en skördetröska. Där byter hon ut den vanliga staplaren. Enheten kan sprida icke-spannmålsdelen av olika grödor över fältet. Vi pratar inte bara om spannmål, utan också om solrosor. Vad som också är viktigt, det kommer att vara möjligt att lägga ut det okrossade halmen i strängen.

Det är lämpligt att slutföra undersökningen om "K-500". Denna strimlare:

  • utrustad med en 2000 W motor;
  • kan köra upp till 300 kg råvaror på 60 minuter;
  • konstruerad för gaffeltruck;
  • är praktiskt;
  • tillgodoser behoven hos även mycket stora gårdar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Nyckelindikatorn i detta fall är produktivitetsnivån. Så, halmhackare för dacha och för privata hushåll brukar göra relativt lite hö eller halm . De är ekonomiska, men det är osannolikt att de kan göra anspråk på enastående prestanda. Och bearbetningen av grova råvaror i sådana modeller är inte tekniskt genomförbar. Att ta en högpresterande maskin för en hemmagård är emellertid också knappast motiverad-den kommer inte att hinna återkräva ens två tredjedelar av priset i slutet av dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några fler rekommendationer:

  • fråga i förväg om krossaren kan vara användbar för stora balar och rullar (om den är planerad att användas på en seriös gård);
  • ta reda på om modellen kan användas för att bearbeta hård bark;
  • välj omedelbart en stationär eller mobil vy av enheten;
  • fokusera på maximal timprestanda och motoreffekt;
  • ange bunkerkapacitet, slipmetod och lastningsalternativ;
  • ta reda på om enheten är avsedd för en traktor, för en skördetröska och med vilka specifika modeller av jordbruksmaskiner den är kompatibel (i fråga om en mobilversion);
  • ta hänsyn till enhetens dimensioner;
  • uppmärksamma tillverkarens rykte och recensioner av specifika modeller;
  • kräver uppvisande av officiella kvalitetscertifikat.

Rekommenderad: