Motoblock "Kama": Egenskaperna Hos Modellerna MB-75 Och MB-135, MB-80 Och MB-105. Bilagor Till Motorblock Av Detta Märke

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Kama": Egenskaperna Hos Modellerna MB-75 Och MB-135, MB-80 Och MB-105. Bilagor Till Motorblock Av Detta Märke

Video: Motoblock
Video: Обзор Мотоблока KAMA KDT610L 2024, April
Motoblock "Kama": Egenskaperna Hos Modellerna MB-75 Och MB-135, MB-80 Och MB-105. Bilagor Till Motorblock Av Detta Märke
Motoblock "Kama": Egenskaperna Hos Modellerna MB-75 Och MB-135, MB-80 Och MB-105. Bilagor Till Motorblock Av Detta Märke
Anonim

På senare tid har användningen av bakomgående traktorer blivit utbredd. Det finns modeller av både utländska och inhemska tillverkare på den ryska marknaden. Du kan hitta aggregat och samproduktion.

En slående representant för sådana jordbruksmaskiner är traktorer av märket "Kama". Deras produktion är det kinesiska och ryska arbetarnas vanliga arbete. På en relativt kort tid har detta märke samlat ett enastående antal positiva användarrecensioner. Privata gårdar med små markinnehav kan enkelt och snabbt servas med denna teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Motoblock "Kama" produceras i Ryssland, vid fabriken "Soyuzmash", men alla delar tillverkas i Kina. Detta tillvägagångssätt gjorde det möjligt att avsevärt minska kostnaden för denna teknik, vilket hade en gynnsam effekt på efterfrågan.

Det första du behöver veta om är förekomsten av två rader av dessa motoblock. De skiljer sig åt i typ av bränsle. Det finns en serie enheter med bensinmotor, och det finns också en dieselmotor ..

Varje typ innehåller flera typer av motoblock, som skiljer sig åt i kraft och dimensioner. Men alla modifieringar kan hänföras till enheter med medelvikt. Samtidigt varierar hästkrafterna inom 6-9 enheter i båda linjerna.

Bild
Bild

Det finns tre dieselmodeller:

  • KTD 610C;
  • KTD 910C;
  • KTD 910CE.

Kapaciteten är 5,5 liter. s., 6 sid. med. och 8, 98 liter. med. respektive. Denna utrustning glädjer sina konsumenter med hög funktionalitet, ett stort antal redskap och tillförlitlighet.

Mer intressant idag är bensin walk-behind traktorer "Kama".

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos bensinmodeller

Denna serie har fyra varianter. De skiljer sig åt i kraft och vikt, precis som diesel.

Modeller av bensinmotorblock "Kama":

  • MB-75;
  • MB-80;
  • MB-105;
  • MB-135.

Den otvivelaktiga fördelen med hela sortimentet är den låga bränsleförbrukningen som kännetecknar bensinmotorer. Samtidigt kan du vara helt säker på att den här enheten kommer att användas både på sommaren och vintern. Bränslet kommer inte att frysa i det, och det kommer att börja även med ett betydande minus … Denna indikator är mycket viktig för större delen av landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med sådana motorer är deras låga ljudnivå jämfört med en dieselmotor. Perfekt monterade bensinmotorblock av märket "Kama" har inte den starka vibration som vanligt är för jordbruksmaskiner. Det är mycket lättare att arbeta med sådan utrustning under lång tid ..

Förutom, priserna på reservdelar till bensinmotorer är ofta en storleksordning lägre än för en dieselmotor. Därför är reparationer billigare.

Men det finns också nackdelar med ändringen. Som tur är finns det inte många av dem. Den största nackdelen är bensin, som inte är billig. Därför köps inte modeller med sådana motorer i närvaro av områden med ett stort territorium.

Bensinmotorns relativt låga effekt och dåliga kylning gör det inte möjligt att använda denna teknik under lång tid utan att stanna. Motorn kan arbeta i låga växlar och kan lätt överhettas - då kommer den att behöva betydande reparationer.

De flesta nackdelarna är obetydliga för små gårdar där sådana enheter framgångsrikt har drivits i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Kama-75

Motorblocket är en genomsnittlig kraftenhet på 7 liter. med. Denna enhet är lätt att använda eftersom den bara väger 75 kg. Standard fyrtaktsmotorn är säkert monterad på en stel ram. Det kyls med luft. Bilen är utrustad med en mekanisk treväxlad växellåda, som har körning framåt och bakåt, samt lågväxel.

Idrifttagning före körning utförs med hjälp av en manuell startmotor, vilket är ett kännetecken för alla modeller.

För att underlätta kontrollen av redskap har den bakomliggande traktorn en kraftuttagsaxel … Vid slipning av jorden är arbetsbredden 95 cm och djupet når 30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Kama" MB-80

Denna modell i detta sortiment kännetecknas också av sin låga vikt - 75 kg. Denna enhet är utrustad med en manuell rekylstart. Bensinens 7-hästars fyrtaktsmotor har en volym på 196 cc. Paketet med denna enhet innehåller två huvudtyper av redskap: fräsar och pneumatiska hjul.

Pneumatiken dämpar perfekt högfrekventa vibrationer, vilket gör det lättare att styra maskinen, inte bara på en plan yta utan även på terräng.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Kama" MB-105

Nästa walk-behind traktor är tyngre och låter dig utföra ett brett utbud av arbeten. Vikten av denna struktur är 107 kg. Den pålitliga motorn från det berömda kinesiska företaget Lifan i 170L -modifieringen har en kapacitet på 7 liter. med. Standard trestegsmekanik gör att du kan arbeta med önskad hastighet.

Som i föregående fall, paketet innehåller jordkvarnar och hjul … Men fräsens arbetsbredd är redan större här - 120 cm och djupet - 37 cm.

Bild
Bild

"Kama" MB-135

Den mest kraftfulla enheten i denna serie. Dess massa är den största av bensinmotorblocken hos denna tillverkare. Hon väger 120 kg. Denna bakomliggande traktor har sin kapacitet, som sträcker sig från 9 liter. med. upp till 13 liter. med. En slående fördel är närvaron av ett starkt gjutjärnshus på växelaxeln. När du använder fräsen är dess räckvidd 105 cm, och jordens lossningsdjup når 39 cm. Dessutom har denna enhet, liksom de tidigare, en justerbar styrning.

Ratten kan justeras i höjd eller vridas 180 grader.

Fördelarna och användarvänligheten inkluderar inte bara fördelarna med de bakomliggande traktorerna själva, utan också en mängd extra utrustning.

Bild
Bild

Bilagor

Det finns många jordbruksredskap för mekanisering av arbetskraft. Detta tillvägagångssätt låter dig förkorta din arbetstid och öka effektiviteten. Motoblock "Kama" är utrustade med nödvändiga fästelement och en kraftuttagsaxel, som driver redskapen i drift.

Det finns en hel lista över denna utrustning:

  • jordskärare;
  • släpvagn;
  • adapter;
  • plog;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • gräsklippare;
  • banddriven enhet;
  • pneumatiska hjul;
  • markskyddshjul;
  • snöslunga;
  • spadeblad;
  • borsta;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kopplingsmekanism;
  • vägningsmaterial;
  • potatisplanterare;
  • potatisgrävare;
  • hiller;
  • harv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela 17 typer av monterade redskap är tillgängliga för ägare av Kama walk-behind traktorer. Varje typ är utformad för att göra ett specifikt jobb.

Jordskäraren kan användas för att odla olika typer av jord när det gäller densitet. Setet innehåller också sabelknivar. Om det behövs kan du välja fräsar i form av "kråkfot" för utveckling av områden med oskuld.

Plogen är också nödvändig för jordodling, men den kan också fungera som assistent vid plantering av potatis .… Jämfört med en fräs utför den djupare grävarbeten med fullständig vältning av jordlager. Sådana anordningar är enkropps, dubbelkropp och vändbara.

Naturligtvis, när det gäller att höja marken, kan man inte låta bli att notera sådana användbara verktyg som en potatisplanterare och grävmaskin. Dessa enheter har liknande egenskaper, eftersom de låter dig helt mekanisera processen att plantera och skörda potatis. Planteraren består av en behållare, ett system med skedar, en skogsmaskin och kullar. Detta systemet lägger självständigt ut knölarna på ett givet avstånd från varandra i furen som det gör och begraver planteringen med kullar.

Grävaren fungerar lite annorlunda. Detta verktyg ser oftast ut som en plog med ekrar i slutet. Insamlingen av potatis sker också mekaniskt. Detta verktyg kan vara enkelt, vibrerande och excentriskt.

Bild
Bild

Därefter måste vi nämna om hiller, som har flera modifieringar. Enhetens skivtyp är mycket populär bland bönder och sommarboende .… Med sin hjälp samlas jorden inte bara i furen, utan lossas också, vilket bidrar till tillväxten av grödor.

Den sista etappen av arbetet med marken utförs med hjälp av en harv. Den här enheten är avsedd för utjämning av markytan, insamling av ogräs och växtrester som förberedelse för vintern.

När det gäller bearbetning av gräsbevuxna områden kan en gräsklippare enkelt klara av denna uppgift.

De är av flera typer:

  • segmentet;
  • frontal;
  • roterande.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan enhet skördar perfekt djurfoder, bildar lätt en vacker gräsmatta med önskad höjd. För att välja typ av enhet korrekt måste du komma ihåg nivån på webbplatsens lättnad.

Naturligtvis är det mycket bekvämare att arbeta på fältet, inte följa den bakomliggande traktorn, utan sitta på den. Adaptern tillåter denna uppgradering.

Dess komponenter i aggregatet inkluderar en tvåhjulig bas och ett säte för föraren för arbete med bakåtgående traktorer. Det bör noteras att denna enhet har ytterligare bilagor som gör det möjligt att använda den tillsammans med andra bilagor.

Oftast är en vagn ansluten till adaptern, där du enkelt och snabbt kan transportera grödan från åkrarna till källaren eller förbereda djurfoder. Kama -släpet har fällbara sidor och möjligheten att lossa en dumper. Det kan också ha en eller två platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom den bakomliggande traktorn ofta bearbetar olika typer av jord har dess hjul också olika modifieringar för att förenkla och påskynda rörelsen på lerjord när man lyfter stora lager hård jord. Dessa sorter kan vara både däck och pneumatiska hjul.

De förstnämnda är nödvändiga för bättre manövrerbarhet vid körning med plog eller fräs, och de senare för att öka hastigheten vid körning med extra last. Det finns också en tredje typ - undervagn. Det kallas för en sökrobot och är till hjälp när man passerar klibbiga områden, torvmossar eller snödrev.

Bild
Bild

På vintern utför den bakomliggande traktorn oftast en snöslungares funktion. För sådana operationer kan den utrustas med speciella tillbehör:

  • snöplog;
  • borsta;
  • snöskopa.

Ett blad och en hink behövs mest, medan en borste bara behövs för att rensa snö på asfalterade ytor (på gården).

Rekommenderad: