Motoblock Master: Egenskaperna Hos Modellerna ТСР-820 Och MK-265. Användarmanual. Hur Man Monterar? Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Motoblock Master: Egenskaperna Hos Modellerna ТСР-820 Och MK-265. Användarmanual. Hur Man Monterar? Användarrecensioner
Motoblock Master: Egenskaperna Hos Modellerna ТСР-820 Och MK-265. Användarmanual. Hur Man Monterar? Användarrecensioner
Anonim

Med en personlig tomt funderar många på att köpa en bakomliggande traktor. Denna teknik är allmänt representerad på hemmamarknaden. Master walk-behind-traktorerna är av stort intresse. Vad de är och hur man använder dem korrekt, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild

Om tillverkaren

Motoblocks TM Master tillverkas i Ryssland. Maskinbyggnadsfabriken är engagerad i deras släpp. Degtyareva. Det grundades redan 1916 och producerade ursprungligen militär utrustning, och efter kriget ägnade det sig åt tillverkning av utrustning för det agro-industriella komplexet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tillers Master är speciellt utformade för jordodling i små områden. De har ett överkomligt pris, men förutom kostnaden har denna utrustning ett antal fördelar:

  • de har producerats under lång tid, och deras höga efterfrågan bekräftar produkternas kvalitet;
  • tillverkaren erbjuder flera modeller, som låter dig välja enheten med de egenskaper du behöver i ditt arbete;
  • bakomgående traktorer kan utrustas med extra redskap och använda utrustningen året runt;
  • tillverkaren ger en garanti i 12 månader.

Nackdelarna med Master walk-behind-traktorn inkluderar endast bristen på ett nätverk av servicecenter. Under garantiperioden skickas utrustningen tillbaka till fabriken för diagnostik och vidare reparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellutbud och tekniska egenskaper

Motoblocks Master finns i flera modeller. Tänk på de som är särskilt populära.

MK-265

Jordbearbetning med denna bakomliggande traktor utförs med fräsar. Knivar skär av jordlager, knådar dem och blandar dem. Således gräver denna teknik inte bara upp jorden utan odlar den också. Den bakomliggande traktorn levereras med 4 skär. Plogdjupet för denna enhet är 25 cm. Kopplingen utförs med en kontrollerad konkoppling. Handtaget på enheten är justerbart, du kan justera enheten till din höjd.

Dessutom har handtaget vibrationsdämpande tillbehör, vilket gör det enklare att arbeta med enheten . En designfunktion hos Master MK-265 walk-behind traktorn är att här kan du koppla bort växellådan från motorn och använda utrustningen som kraftenhet. Eftersom enheten är lätt att demontera kan den transporteras utan att använda en extra släpvagn till maskinen. Den väger bara 42 kg. Kostnaden för denna ändring i minsta konfiguration är cirka 18 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

ТСР-820 MS

Detta är en mer professionell walk-behind traktor, som kan bearbeta ett område på upp till 15 tunnland. En sådan enhet i satsen har 4 skär, beroende på vilken jord du gräver, kan du välja hur många skär som ska installeras: 2, 4 eller 6. Den bakomliggande traktorn är utrustad med pneumatiska däck som ger ett utrymme på 15 cm. Hastigheten som denna teknik kan utveckla når 11 km / h, vilket gör att den kan transportera varor över korta sträckor. Den tvångskylda fyrtaktsmotorn levererar upp till 6 hk. med. Drivs med bensin. Enheten väger cirka 80 kg. Du kan köpa sådan utrustning för 22 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Komplettera din bakomliggande traktor och utöka dess möjligheter, inte bara begränsat till att plöja marken, kan du använda följande utrustning.

  • Snöslunga . En roterande snöslunga som kommer att vara en oumbärlig hjälpare på vintern. Med hjälp av en speciell enhet tar denna utrustning inte bara bort snö från vägen utan kastar den tillbaka på ett avstånd av upp till 5 meter. Enheten kan användas vid temperaturer upp till -20 grader, medan luftfuktigheten kan nå 100%. Kostnaden är cirka 13 200 rubel.
  • Dumpa . Lämplig att använda på vintern som snöplog och på sommaren för markplanering i små områden. Köpeskillingen är 5500 rubel.
  • Diskhiller . Lämplig för skärning av fåror för plantering av plantor och rotfrukter, kullning av potatis under mognad. Med hjälp av konstruktionen kan ogräs elimineras mellan planteringsraderna. Du kommer att behöva spendera för en sådan enhet från 3800 till 6 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vagn . Det gör att du kan förvandla din bakomliggande traktor till ett litet fordon. Den maximala lyftkapaciteten är 300 kg. Med hjälp av vagnen kan du överföra grödan till förvaringsplatsen, dessutom är den utrustad med en bekväm stol för kontroll. Priserna börjar på 12 tusen rubel.
  • Gräsklippare . Designad för skörd av grovstammar och örtväxter. Den kan användas på vägkanter, på besvärliga trånga platser. Kostnaden för detta munstycke är 14 750 rubel.
  • Chopper . Sådan utrustning kan bearbeta vegetation till sågspån, medan tjockleken på grenarna inte bör överstiga 3 cm i diameter. Kostnaden för utrustningen är cirka 9 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Att arbeta på en Master walk-behind traktor är inte så svårt. Det viktigaste är att tydligt följa instruktionerna som anges i bruksanvisningen.

  1. Alla motoblock säljs bevarade, och innan arbetet påbörjas måste du ta bort konserveringsfettet från dem. Detta kan enkelt göras genom att väta trasan med någon petroleumprodukt.
  2. Nu måste utrustningen monteras: ställ in handtaget på en plats som passar dig, skruva fräsarna på växellådans axel.
  3. Nästa steg är att kontrollera oljenivån i vevhuset, motorväxellådan och den bakomliggande traktorns växellåda. Lägg till om det behövs.
  4. Nu kan du starta den bakomliggande traktorn. Kom ihåg att nya delar körs in under de första 25 timmarna, så det är inte nödvändigt att överbelasta enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer:

  • värm upp motorn väl före arbete;
  • utföra underhåll av utrustningen i tid, byt förbrukningsdelar.

Säkerhetsteknik

När du arbetar med Master walk-behind traktorn följande säkerhetsregler bör följas:

  • hålla barn borta från den bakomliggande traktorn;
  • tanka inte utrustning med motorn igång;
  • starta motorn endast med neutralläge med kopplingen urkopplad;
  • för inte kroppsdelar nära roterande skär;
  • bära en ansiktsskydd och en mössa om du arbetar på stenig mark;
  • om enheten har vibrationer, sluta arbeta tills dess orsak är eliminerad;
  • arbeta inte med en bakomliggande traktor på ett område med en ökning med mer än 15%;
  • kom ihåg att bära nödstoppsnordet över handen när du arbetar.
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Master walk-behind traktorer är mestadels bra. Många pratar om hög kvalitet på utrustningen till ett attraktivt pris, om det faktum att den bakomliggande traktorn har fungerat felfritt i åratal och fullt ut uppfyller sin funktion samtidigt som den har låg bränsleförbrukning. Reservdelar till denna enhet är billiga, till exempel kostar växellådans oljetätning dig bara 250 rubel. Köpare noterar också att om det är nödvändigt är denna enhet lätt att modifiera och installera till exempel en tändspole från en motorcykel på den.

I negativa recensioner av denna teknik noteras lättheten hos vissa modeller, vilket inte tillåter transport av vagnen över långa avstånd.

Rekommenderad: