Kök I Massivt Trä (67 Bilder): Tall, Ek Och Ask, Vitryska, Italienska Och Andra Träkökfasader, Modernt Loft Och Klassiska Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Kök I Massivt Trä (67 Bilder): Tall, Ek Och Ask, Vitryska, Italienska Och Andra Träkökfasader, Modernt Loft Och Klassiska Möbler

Video: Kök I Massivt Trä (67 Bilder): Tall, Ek Och Ask, Vitryska, Italienska Och Andra Träkökfasader, Modernt Loft Och Klassiska Möbler
Video: Så här gick det till när Landleys kök renoverades 2024, April
Kök I Massivt Trä (67 Bilder): Tall, Ek Och Ask, Vitryska, Italienska Och Andra Träkökfasader, Modernt Loft Och Klassiska Möbler
Kök I Massivt Trä (67 Bilder): Tall, Ek Och Ask, Vitryska, Italienska Och Andra Träkökfasader, Modernt Loft Och Klassiska Möbler
Anonim

En modern köksuppsättning är en bekväm och praktisk möbel som krävs i alla lägenheter. Färger, stilistiska drag, inredning, material - valet är stort. Ett av de mest populära och efterfrågade materialen är massivt trä. Det lockar med sin miljövänlighet, hållbarhet och andra egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Köksmöbler i massivt trä är alltid efterfrågade, det är tidlöst, mode och andra flyktiga trender. Detta material används för att göra möbler av elitnivå. Arrayen kan vara av två typer:

hela - när skivan är helt avskuren av trä har bredden här sina begränsningar;

Bild
Bild

panelbräda - när brädorna limmas ihop och en oansenlig söm med tillräcklig styrka skapas.

Bild
Bild

Det mest ekonomiskt dyra alternativet för ett kök i massivt trä är när hela uppsättningen är helt gjord av det . Ramen och fasaderna i trä är dyra, ofta är den förstnämnda tillverkad av billigare material. Men i den här versionen är köket redan delvis naturligt, kombinerat.

Bild
Bild

Träheadset har sina fördelar och nackdelar. Fördelar:

  • miljövänlighet, vilket innebär säkerhet för människor som bor i en lägenhet med liknande möbler;
  • modernitet - träalternativ är alltid relevanta, de är omoderna;
  • utseende - sådana kök ser väldigt attraktiva ut, passar perfekt in i mysiga designlösningar;
  • tillförlitlighet - trädet är hållbart i användning, särskilt om matrisen är av hög kvalitet och korrekt bearbetad;
  • originalitet - kök i massivt trä är unika, eftersom alla träd är olika;
  • adel - visuellt ser sådana kök mycket respektabla ut;
  • med tiden kommer köket att se bra ut, även om det inte återställs, åldras träet spektakulärt, men möjligheten till reparation kvarstår.
Bild
Bild

Brister:

  • kostnad utanför budgeten som stoppar många;
  • om trädet är dåligt bearbetat kan det torka ut, svälla av fukt och höga temperaturer;
  • du måste tillhandahålla specialiserad vård;
  • blygsam färgpalett;
  • tung vikt - det är nödvändigt att väggarna är starka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika träslag används vid tillverkning av köksramar och fasader. Fasader är oftast gjorda av en typ, kroppen kan kombineras. Trä – ganska tätt material, men det är viktigt att bearbeta det med hög kvalitet så att deformation inte uppstår . Tillförlitligheten bestäms till stor del av träslag, till exempel är barrträd de mjukaste. Var och en av raserna har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Ek

Detta är det mest hållbara träet, det ruttnar inte, därför är det högt värderat i möbelproduktion. Dessutom har ek en seriös palett av nyanser: blekt, gult med brunt, gråaktigt, med gröna. Ekmaterial torkar bra, deformeras sällan och är lätta att bearbeta . De kan enkelt målas, limmas, borras, poleras. De är bra för att skapa headset, bänkskivor och andra köksmöbler. Ek är dock ganska skrymmande, och dessa möbler ser bra ut i stora rum och spektakulära interiörer. En av de mest eftertraktade sorterna är Hevea, en malaysisk ek som är mycket motståndskraftig mot fukt.

Bild
Bild

Aska

En annan värdefull art, praktiskt taget lika med ek i sina kvaliteter, är aska. Men färgschemat på detta träd är helt annorlunda, det är mycket ljusare. Ask är svår att fläcka med fläck, får ofta en dyster grå ton . Därför är det oftast målat i en ljus nyans.

Ask har många fördelar - den är resistent mot deformation, böjer sig bra, så unika former erhålls. Ask överför inte fukt perfekt, den måste bearbetas regelbundet så att maskhål inte dyker upp. Det är viktigt att ge utmärkt ventilation i rummet där det finns sådana möbler.

Bild
Bild

Lind

Ganska estetiska träslag, den har en oklanderlig grädde. Tätheten av detta trä är genomsnittlig, men plasticiteten är på en hög nivå. Det är ganska enkelt att göra lindemöbler; det lämpar sig för restaurering och installation utan problem . Unika möbelalternativ är gjorda av det.

Bild
Bild

Björk

Björkens densitet är genomsnittlig, men denna ras är ganska hård. Bland de främsta nackdelarna är tendensen till sönderfall, dålig motståndskraft mot fukt . Därför kommer ett björkkök inte att hålla särskilt länge, det kan torka ut. Men björken är perfekt målad och limmad. Med tanke på detta är björkmöbler sällsynta. Oftast tillverkas efterbehandlingsmaterial av denna ras.

Bild
Bild

Karelsk björk är mycket populär - gulaktig och rosa . Träets struktur är unik - det liknar marmor. Om du bestämmer dig för att sätta ett björkkök måste du säkerställa perfekt ventilation och ständigt behandla det med antiseptika.

Bild
Bild

Körsbär

Detta trä lämpar sig bra för bearbetning, det limmas, poleras, poleras utan problem. Söta körsbär och körsbär är otroligt flexibla, men de har slagfasthet och tillförlitlighet.

Den enda nackdelen är att det praktiskt taget inte finns några breda stammar av dessa träd, så det visar sig vara för dyrt och det är svårt att göra dimensionella möbler av körsbär.

Bild
Bild

Bok

En mycket vanlig träslag som ofta används vid möbelproduktion. Bok är utmärkt tonad i olika färger, stark, hållbar, har en intressant struktur . Bok headset passar perfekt in i mysiga kök. Men det finns också en nackdel - den höga kostnaden för möbler, oftast är bara fasader gjorda av trä av denna art.

Bild
Bild

Rödal

En annan uppskattad ras som ofta väljs av odlare och kunder, den har många uppenbara fördelar. Alder är inte alls tung, den är fäst vid alla väggar, den är mjuk och lämpar sig bra för bearbetning . Hygroskopiciteten är på en måttlig nivå, den deformeras inte särskilt från fukt, särskilt med rätt vård. Det är lätt att arbeta med al, det är vackert målat, limmat, polerat. Du behöver inte oroa dig för att det kommer att absorbera dofterna. Det här träet har ingen egen lukt - detta uppfattas negativt av många. Färgen och mönstret på träet är mycket spektakulärt, med nyanser från brunt och lila till gult.

Bild
Bild

Tall

Tillverkare väljer detta trä mycket ofta, eftersom det är ganska budgetmässigt, vilket innebär att headsetet kommer ut ganska prisvärt. Bland fördelarna markerar experter närvaron av fytoncider som släpps ut i luften och har en gynnsam effekt på en hälsosam atmosfär hemma. Tall ruttnar inte, mögel visas inte på den, även om den inte behandlas med speciella medel.

Bild
Bild

Men det finns också nackdelar som du bör veta om - rasen är mjuk, därför kräver den känslig hantering. Fasaderna är inte slagtåliga. En barrträ lukt kan vara både en fördel och en nackdel om en person inte tål det . Inte bara ramar och fasader är gjorda av tall, utan även bänkskivor. Bänkskivan måste dock bearbetas årligen eller oftare. Tall har många nyanser.

Bild
Bild

Nöt

En av de respektabla raserna, som har en oöverträffad struktur. Valnötsträ är hårt, slagfast. Färgschemat är varierat - från ljus till mörkt, så det blir inga problem med valet . Men muttern är rädd för ljus, det är värt att begränsa penetrationen av direkt solljus, annars kommer tråkighet att dyka upp.

Bild
Bild

Experter skiljer valnöt av vildtyp, dess struktur är grövre, mer uttrycksfulla, unika detaljer som sprickor och knutmärken dyker ofta upp . Detta gör träet mer originellt. Om sådana möbler inte övervakas, om ett bra mikroklimat inte tillhandahålls, kan sprickor bli en stor nackdel.

Bild
Bild

Lönn

Ett mycket vanligt virke de senaste åren, som inte var särskilt populärt tidigare. Lönnmaterial har ett icke-standardiserat utseende: snittet är vitt, venerna är mörka och mycket effektiva . Inte överraskande ger detta lönn ett modernt utseende och passar utmärkt för nuvarande stilar. Den ljusa färgen kräver dock konstant underhåll med impregneringar.

Lönn är stark, ganska hård, men flexibel, så det är lätt att arbeta med den.

Bild
Bild

Lärkträd

Lärkmaterial är resistent mot fukt, men det är mycket viktigt att det är ordentligt förberett och torkat. Om behandlingen utfördes med kränkningar kommer möbler av detta material att orsaka mycket besvär . Sprickor, uttorkning kommer att förkorta livslängden avsevärt.

Bild
Bild

Zebrano

Detta trä är infödd i Afrika, dess huvudsakliga drag är det ursprungliga mönstret, som kombinerar växlingen mellan mörka och ljusa linjer. Eftersom denna kombination liknar ett zebrastryck, är materialet lämpligt namngivet. Färglösningar kan variera: från ljus, nästan beige, till nästan svart.

Bild
Bild

Linjerna är ordnade i olika versioner: horisontellt, vertikalt, diagonalt . Träet kännetecknas inte bara av sitt eleganta utseende, utan också av dess egenskaper: styrka, motståndskraft mot yttre påverkan. Detta träd är inte en budgetvariant.

Bild
Bild

Visningar

Typer av köksuppsättningar i massivt trä skiljer sig åt beroende på olika kriterier. Först och främst kan de vara standard och individuella, som görs på beställning. Trots det faktum att färdiga möbler är billigare och lättare att köpa, gör skräddarsydda möbler dig att ta hänsyn till lokalerna och ägarnas önskemål. Möbelpaket för köket är av olika typer.

Hörn . En idealisk lösning för ett litet rum, i detta fall används varje centimeter utrymme effektivt. Men det är viktigt att tänka om och placera alla enheter, bestick, bestick och mat korrekt så att det är bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad . Detta är ett hörntypalternativ, bara inte ett hörn är inblandat, utan två. Den är väl lämpad för stora rum, det är möjligt att organisera mycket lagringsutrymme. Ibland behövs inte överskåpen i en sådan mängd, du kan delvis begränsa dig till arbetsytan. Ett sådant headset från en array kommer att kosta ett mycket allvarligt belopp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ögrupper . Också ett alternativ för stora kök, här, förutom headsetet mot väggen, finns det också en ögrupp i mitten. Där kan du ordna en arbetsyta, spis eller matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero . Ett traditionellt alternativ som är perfekt för ett kök i alla storlekar. Möblerna är inte för stora, de ser lakoniska ut, men det är osannolikt att kostnaden blir för hög. Hörn och öar är alltid dyrare. För ett smalt rum är detta den bästa lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modul . I själva verket är detta färdiga headsetmoduler som kan placeras efter behag, kombinerade på olika sätt. Som regel har köparen ett val - flera typer av bord, handfat, moduler för utrustning och så vidare.

Moduler kan köpas efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Kök i massivt trä har olika nyanser, paletter, eftersom många raser lämpar sig bra för färgning. Valet av färg beror på interiören, dess huvudsakliga sammansättning. Det finns huvudgrupper av nyanser att vägledas av.

Ljus . Fasader i ljusa färger är perfekta för små rum, men de är inte kontraindicerade för övergripande. I själva verket är detta en universell lösning. Vitt, grädde, beige kök reflekterar perfekt ljus, visuellt kommer utrymmet att verka större. Trädet är ofta målat i ädla nyanser av elfenben, kaffe-mjölkaktig färg.

Ett ljusgrått kök är en fashionabel lösning som passar i olika stilar.

Bild
Bild

Mörk . Ett mörkt kök kommer visuellt att stjäla utrymme, men det kommer att ge köket adel och respekt. Mörkt trä ser dyrt, imponerande och snyggt ut. Lyxiga beslag i guld och brons matchar mörka nyanser. Sådana fasader är ofta dekorerade med sniderier. Välj inte mörka färger om rummet är mycket litet och mörkt. Och det är bättre att inte överdriva det med inredningen - ett mörkt träd ser väldigt självförsörjande ut. Mörka kök kombineras ofta med glas och sten. Wenge, mörk ek, svart kök med patina, choklad - allt detta ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild

Färgad . Detta val bör göras om du är säker på att skuggan inte kommer att bli uttråkad och du kommer att gilla det, muntra upp. Ek och al målas framgångsrikt gulbrunt, körsbär och körsbärsrött, rött. Glöm inte att vissa stilar av träritning kan ge effekt, medan andra inte passar alls, då kommer målat trä att göra. För att betona trädets mönster används patina - en komposition enligt typen av färg.

Bild
Bild

När du väljer headsetets färg, gå från den allmänna ensemblen och stilen i rummet . Trädet ser bra ut i olika versioner, kombinerat med valfri palett. Om du vill skapa en naturlig inredning, använd naturliga toner. Gröna, blues, blues och bruna har massor av intressanta nyanser som passar bra med trä.

Bild
Bild

Stilar

Köksdesignens stilriktning är den viktigaste punkten att vägledas av. Först bestämmer de stilen, sedan bestämmer de vilka färger och material som ska användas. Trikök är lämpliga i olika stilar.

Klassisk

Den klassiska kompositionen är alltid relevant, det här är den mest framgångsrika lösningen. Speciellt om du bestämmer dig för att göra ett headset från en array. Naturligtvis är naturmaterial idealiska för en sådan design. Du kan lägga till lite glas i headsetet och använda bronsbeslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Snygga kök av denna typ innebär också aktiv användning av naturligt trä. I själva verket är detta en provinsiell stil, rustik, så möblerna behandlas på ett speciellt sätt - med en patina, effekten av åldrande. Det finns olika underarter av landet, traditionella amerikanska, ryska och europeiska är särskilt populära. Engelsk -fransk lantlig stil innebär användning av ljusa möbler, amerikansk - mörk.

Detaljer som inramade fasader, vintageglas, galler, gångjärnshyllor, montrar är perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Denna franska lantliga stil är otroligt populär, alltid efterfrågad för sin mysighet och komfort. Dess främsta egenskap är sofistikering och lätthet, det finns inget tungt, skrymmande. Avrundade former, ljusa dämpade nyanser, pasteller, böjda ben, skänk, vad som helst är idealiska för ett sådant kök . Det är mycket viktigt att uppmärksamma inredningen här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelhavsstil

En stil som skapar en positiv stämning, den använder lakoniska möbler, främst gjorda av naturmaterial. Arrayen är målad i ljusgrå, bleknad blå, snövit . I denna riktning används textilier och lampskärmar aktivt.

Bild
Bild

Modern stil

Minimalistiska moderna trender är också beroende av naturlighet, och utan onödiga detaljer och lyx. Headset ser bra ut i ett sådant rum, visuellt inte färdigt, utan tillbehör. Oftast är lack utan färg det högsta som fasader behandlas med . Enkla flytande linjer och en fullständig brist på inredning är välkomna. En utmärkt lösning för små kök.

Bild
Bild

Loft

Den industriella stilen låter dig blanda naturligt trä med tegel, glas och metall. Headsetet kan vara antingen enkelt eller effektivt, lätt eller ljust. Huvudprincipen för denna stil är kontrasten mellan färg och textur . Endast lämplig för stora utrymmen.

Bild
Bild

Tillverkare

Framställning av fasader från naturligt trä är inte ovanligt idag. Många möbelfabriker är engagerade i det. I vårt land är inte bara ryska, utan också vitryska, italienska, polska och svenska märken mycket populära.

Ryssland . Det nationella betyget för toppfabriker inkluderar märken som Maria, Sorrento, ARVA, Stylish Kitchens, Announce, Lorena. Många av dem använder europeiskt material, så köparen har ett val och möjlighet att skapa nästan vilket kök som helst, upp till ett elitkök.

Bild
Bild

Italien . Det är världsledande inom möbeltillverkning. Det är ingen överraskning att italienska rätter uppskattas över hela världen. Headsetet kommer att kosta mycket, men du behöver inte oroa dig för kvaliteten. Det finns många möbelmärken: BRUMMEL, Caroti, Montelli och andra.

Bild
Bild

Vitryssland . Varumärket Zov har etablerat sig på vår marknad. Trots att köket inte tillverkas särskilt snabbt, är variationen i material och kvalitet fängslande.

Bild
Bild

Sverige . Här, bland de absoluta ledarna, kan man namnge IKEA -märket. Miljövänliga material, snygga fasader av naturligt trä, men en mycket begränsad design är huvuddragen i detta märke.

Bild
Bild

Polen . Köket "Leroy Merlin" är mycket efterfrågat i Ryssland. Fasader är också gjorda av massivt trä, priskategorin är mycket budgetmässig.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det spelar ingen roll i vilken stil och för vilket rum du väljer ett headset eller ett massivt träbord. För ett sommarboende och en lägenhet kommer kraven på möbler att vara annorlunda, men det finns allmänna kriterier. Det finns några viktiga punkter att tänka på.

Rasval . Det är här du måste börja välja, eftersom varje träslag har sina egna för- och nackdelar. Elitkök är gjorda av hållbar ek eller bok, budgetkök är gjorda av tall. Om du bosätter dig på barrved, ta hand om specialvårdsprodukter och ordna en huva av hög kvalitet.

Bild
Bild

Fokus på kvalitet . De bästa massivträsfasaderna saknar följande nackdelar: torra knutar, solbränna märken, harts, kitt längs fibern. Köp inte möbler om de stod eller förvarades utomhus, i solen, i rum med hög luftfuktighet eller kraftig temperaturförändring. Det är därför det är en dålig idé att köpa möbler från marknaderna.

Bild
Bild

Slutresultat . Träbearbetning och efterbehandling är en mycket viktig punkt. För dessa ändamål används kompositioner av transparenta och genomskinliga typer, liksom att helt täcka trädmönstret. Den lackerade ytan kommer att fungera perfekt i 6 år, vilket ger skydd mot fukt och extrema temperaturer. Det är bättre om lacken är baserad på polyuretan, snarare än vattenbaserad.

Vax och oljor för bearbetning används ganska ofta, fasaderna ser väldigt vackra ut, men de kommer att kräva försiktighet vid drift.

Bild
Bild

Tillverkare . Trä är ett högkvalitativt och effektivt material, men det kräver en ansvarsfull inställning till sig själv. Därför är tillverkarens val en av de viktigaste punkterna. Välj ett märke som ger en garanti för din produkt - ju mer, desto bättre. Äktenskap är acceptabelt i nästan vilken produktion som helst, det är viktigt att det finns möjlighet till gratis ersättning. Även om köket ser perfekt ut efter installationen betyder det inte att obehagliga överraskningar inte kommer ut på en månad. Lacken kan lossna, fasader eller ram kan leda.

Om tillverkaren ger en garanti, kommer detta att spara dig från problem.

Bild
Bild

Design . När du väljer ett headset, glöm inte - ju mer inredning, desto svårare är det att ta hand om. Dessutom finns det en möjlighet att överbelasta helhetsbilden. För ett litet kök, välj ljusa fasader, tänk på att damm och droppar är mer synliga på mörka.

Headsetet måste passa perfekt in i den övergripande stilen.

Rekommenderad: