Staket Av Euroshtaketnik (74 Bilder): Med Tegelstenar Och Dubbelsidiga, Med Ett Horisontellt Arrangemang Och Andra. Vackra Och Intressanta Mönster

Innehållsförteckning:

Video: Staket Av Euroshtaketnik (74 Bilder): Med Tegelstenar Och Dubbelsidiga, Med Ett Horisontellt Arrangemang Och Andra. Vackra Och Intressanta Mönster

Video: Staket Av Euroshtaketnik (74 Bilder): Med Tegelstenar Och Dubbelsidiga, Med Ett Horisontellt Arrangemang Och Andra. Vackra Och Intressanta Mönster
Video: Double Sided Concrete Panel Gang 2024, Maj
Staket Av Euroshtaketnik (74 Bilder): Med Tegelstenar Och Dubbelsidiga, Med Ett Horisontellt Arrangemang Och Andra. Vackra Och Intressanta Mönster
Staket Av Euroshtaketnik (74 Bilder): Med Tegelstenar Och Dubbelsidiga, Med Ett Horisontellt Arrangemang Och Andra. Vackra Och Intressanta Mönster
Anonim

När du utrustar en plats, stad eller hus, bör du inte glömma dess yttre skydd. Det är absolut nödvändigt att göra territoriet ogenomträngligt för inkräktare - och samtidigt dekorera det. Staketstaket fungerar bra för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du kan ofta se ett staket av Euroshtaketnik. Genom sitt yttre utseende liknar euro -shtaketnik en wellpapp. Men det finns också en tydlig skillnad - det finns separata sektioner som kan placeras på metallrör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Självklart, liksom allt material, har euro -shtaketnik positiva och negativa sidor.

Det skiljer sig i:

  • brandmotstånd;
  • absolut brandsäkerhet;
  • rationellt förhållande mellan kostnad och kvalitet;
  • en lång servicetid (enligt tillverkarnas försäkringar kan den vara 15 - 20 år);
  • fri luftcirkulation;
  • utmärkt permeabilitet för solen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att använda ett sådant staket är ganska enkelt och enkelt. Den kan tillverkas i en mängd olika färger. Vid behov kan du enkelt ändra färgen.

Det bör dock komma ihåg att euro -shtaketnik är dyrare än trä . Det kommer inte att vara möjligt att montera den snabbt, och dess motståndskraft mot vandaler och kidnappare är låg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av staket

Ensidig och dubbelsidig

Ett brett utbud av staketstängsel kan uppföras runt privata hus. Den dubbelsidiga euro shtaketnik förtjänar definitivt uppmärksamhet. Det skiljer sig från ensidigt genom att arbetsstycket är målat på båda sidor. I detta fall väljs lacken efter eget gottfinnande . Men se till att det dekorativa och skyddande lagret på båda sidor av plankan sammanfaller helt, annars kommer staketet att se fult ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell

Det horisontella staketet är mycket populärt bland moderna designers. Denna lösning förenklar installationen avsevärt . Dessutom är den stilmässigt kompatibel med även de mest sofistikerade alternativ för heminredning. Horisontella staket används i stadshus, sommarstugor och runt elitstugor. I vilket fall som helst är remsorna eller andra block fästa vertikalt på 2, 3 eller flera tvärgående styrelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med polykarbonat

Vissa människor kombinerar ett staket med polykarbonat. I detta fall fungerar metaldelarna vanligtvis som en ram. Cellulärt polykarbonat används oftast på staketets böjda delar . Men du kan också använda dess "slott" underarter - resultatet blir inte sämre. Om materialets styrka och hållbarhet är i första hand måste du välja plåtblock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under trädet

Men ur estetisk synvinkel är en mycket mer attraktiv lösning ett staket som är dekorerat med trä. Detta påverkar inte de tekniska egenskaperna och graden av tillförlitlighet . Det är också värt att överväga skillnaden mellan prover av olika former. Det är ganska sällsynt att hitta en T-formad Euroshtaketnik på marknaden. Men produkter i det M-formade formatet är mycket vanligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

M, P och R-formad

Slutsatsen är att ett par krökta strukturer med en räfflad yta används. Dessa delar har en liten böjning. Denna design kännetecknas av ökad styvhet i sig. Därför kommer det att vara möjligt att fästa staketet på en självgängande skruv, vilket sparar fästelement. U-formade trapezoider är ganska utbredda.

Ett sådant staket har platta sidoväggar längs kanterna . Det måste skruvas fast från båda sidor. Annars uppnås inte tillräcklig total styvhet.

Det P-formade staketet uppskattas för sina utmärkta aerodynamiska egenskaper. Det är också värt att notera att det kommer att se icke-standard ut och ge lite smak till utseendet på det inhägnade området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staket alternativ

Oavsett hur många sorter av själva staketet, kommer det att finnas betydligt fler variationer av staket från det. En mycket intressant typ är ett staket med tegelstolpar. För att göra utseendet ännu mer attraktivt kan de dessutom tillämpa:

  • fasadgips;
  • falsk diamant;
  • naturlig finishsten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pelarna är vanligtvis täckta med lock av metall eller betong. Men dessa lock måste målas i samma färg som hela staketet som helhet - då utesluts yttre avvikelse. Kombinerade strukturer, där ett metallstaket kompletteras med tegelpelare, värderas för den optimala kombinationen:

  • attraktiva externa fastigheter;
  • styrka;
  • livslängd;
  • övergripande tillförlitlighet även under de mest ogynnsamma förhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men var noga med att ta hänsyn till att staketet inte bara kan tillverkas av metalldelar . Staket av plastråvaror är ganska efterfrågade. Tror inte att en sådan barriär är lättillgänglig för inkräktare. Tvärtom är det extremt svårt att bryta eller dra upp ur marken med högkvalitativa plastblock. Livslängden för ett plaststaket är 20-25 år: det är mindre än för PVC-fönster, men väderpåverkan är också högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polymermaterialet är lika frostbeständigt som stål av god kvalitet och ändrar inte form även i den mest intensiva värmen . Dessutom är det absolut korrosionsbeständigt och mycket lättare än ett staket. Dessutom värms plasten upp mindre av sig själv och förstör inte plantorna. Det är säkert att röra vid det en kall eller varm dag. Naturligtvis kan polymer-, metall- och treslag av staketstak användas för stängsel med flera nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Staket av dubbla metallstaket kallas vanligtvis "schackbräda ". Denna lösning innebär en förskjutning av plattorna i raderna i förhållande till varandra. Som ett resultat blir det nästan omöjligt att se vad som händer i det inhägnade området. Men ljus och luft kommer att passera nästan obehindrat. När det gäller permeabilitet för solljus och vind ligger "rutan" långt före massivt wellpapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller arrangemanget görs oftast ett bra bekvämt staket med en grind och en wicket. Det är bekvämt att gå in och ut genom porten. Portarna används när du behöver låta en bil eller en stor grupp människor passera eller bära (utföra) en tung skrymmande last. Alla människor väljer platsen för wicket och gate, deras höjd och bredd efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De som vill uppnå ökade dekorativa egenskaper och göra ett mer originellt staket kan använda enskilda element med smide.

Detta tillägg ser elegant och lyxigt ut . Man bör komma ihåg att anslutningen av enskilda delar genom svetsning förenklar och minskar arbetskostnaderna, men staketets estetiska kvaliteter försämras också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor föredrar staket av staketstak. Deras särart är att det finns luckor mellan strukturelementen. Ändå förhindrar en genomtänkt design minskningen av styrkan som många kunder fruktar.

Det finns till och med alternativ där persienner kan roteras . Detta gör att du kan ändra belysningen i det täckta området. Experter påpekar att en sådan lösning perfekt skyddar mot buller, och till och med ett "blindt" staket kan installeras med egna händer på en relativt kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendation: användningen av icke-standarddörrar i form av en båge kommer att bidra till att ytterligare förbättra staketets estetiska kvaliteter. Men om du bestämmer dig för att stanna vid ett staket av trä, inte ett metall, bör du tänka på en så originalversion som ett wattle -staket.

Intressant nog kan en "fläta" eller "österrikisk fläta" också monteras från färdiga polymerblock, som nu tillverkas av många företag. Men i de flesta fall visar sig en typisk kantad bräda vara det huvudsakliga konstruktionsmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av vertikal eller horisontell vävning är upp till konsumenten. Staketet monteras snabbt. Det är dock osannolikt att det kommer att pågå mer än 12-14 år.

Längre hållbara stålstaket skapar mer stress och kräver en genomtänkt, robust grund. Tvåradiga staket och konstruktioner med tegelstenar förtjänar särskild uppmärksamhet.

Ett av de bästa stödalternativen är en grund på skruvhögar . Den är lämplig även för ganska svår jord, vilket inte tillåter användning av andra typer av baser. Viktigt: att vara snål när du köper pålar är dyrare för dig själv, och om budgeten tillåter det är det bättre att omedelbart beställa förstärkta strukturer av högsta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta är dock staket placerade på ett bandfundament. Det är pålitligt och kommer att klara även stödstolpar av betong eller natursten.

Hel design är mer populär än prefabricerad tejp eftersom tekniken visar sig vara enklare . En grund grund för ett staket kommer inte att fungera, det tillåter dig bara att sätta ett nät. Ett "djupt" stöd behövs för euro -shtaketnik, som kommer att vara minst 30 cm under fryslinjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men de möjliga variationerna slutar inte där. Du kan också "leka" med färgschemat på staketet, inte begränsat till enkla staket av vitt eller grått material. Mossgrön är ett mycket attraktivt val i många fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staketet i brunt, vitt, svart och grått är sanna klassiker . De kommer att se attraktiva ut nästan var som helst. Med hjälp av sådana färger blir det också möjligt att bilda en utmärkt kontrasterande komposition. Men användningen av ljusa färger är långt ifrån alltid motiverad. Praktiken visar att de vanligtvis snabbt blir uttråkade och sedan irriterar helt. Det är mer rimligt att uppnå ett originellt utseende genom att göra ett tvåfärgat eller flerfärgat staket med en kombination av grundfärger, deras nyanser och halvtoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att ta hänsyn till själva husets arkitektur, de omgivande byggnaderna, områdets funktioner. Så, mot bakgrund av gröna växter, kommer det attraktiva gröna staketet i sig visuellt att "gå vilse". Om det dock inte finns tillräckligt med standardfärger kan du prova andra diskreta färger:

  • grädde;
  • kastanj;
  • citron;
  • beige;
  • ljusblå färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du förbereder dig för att sätta upp ett staket för ett sommarboende måste du först välja lämplig typ av material. Naturligtvis behöver du bara beställa den från betrodda leverantörer eller från stora företag med ett gott rykte.

  • Euroshtaketnik Barrera bör användas där korrosionsbeständighet är kritisk. Det kommer att behålla sitt attraktiva utseende under lång tid även i den svåraste situationen. Nova plankor värderas för sin högre nivå.
  • Econova har inte så många förstyvningar. Men denna prestation är lämplig för dem som är mycket begränsade i ekonomi.
  • Unix är efterfrågad främst på grund av sitt attraktiva utseende. 16 förstyvningar garanterar tillräcklig stabilitet för denna typ av plankor. För ytterligare livslängd är alla delar belagda med ett zinkskikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Staketet kan användas för plockning även på ojämn mark. Allt beror på lättnaden. Om det är litet kommer ett staket som upprepar terrängens naturliga geometri att se attraktivt ut.

Med en mer allvarlig lutning måste du dessutom göra en utjämning eller trappsteg . Men att bygga ett staket på trappan, som gradvis stiger vid behov, lämnar för många vägar för djur och till och med för potentiella inkräktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man syr?

Du kan skapa en enkel, rejäl staketrad. Men det här alternativet ser ofta för enkelt och tråkigt ut. Den "konvexa bågen" ser mycket mer imponerande ut. Ett sådant staket är placerat i flera spann. Det fick sitt namn för den övre delens karaktäristiska utseende . Det är ännu bättre om delarna inte är anslutna i vanlig ordning, men på båda sidor.

Bild
Bild

Vi talar om det "schack" som många efterfrågar . Förutom tillförlitligt skydd mot nyfikna ögon, ger det en mer estetisk prestanda för staketet som helhet. Det är också värt att notera att främmande fyrbenta varelser definitivt inte kommer att tränga in i territoriet där ett sådant staket är installerat. Till att börja med rensas hela arbetsutrymmet för skräp, alla växter som kan störa det tas bort. Sedan gör de ett exakt diagram som de noterar alla finesser i det kommande verket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid upprättandet av schemat bestäms följande:

  • med en lutning som staketet ska ha;
  • med ett gap mellan lamellerna;
  • med bredden på grindar och wickets;
  • med metoden att ansluta huvudelementen.

För att docka dem, använd:

  • svetsarbeten;
  • monteringsklämmor;
  • förankring;
  • hörn.
Bild
Bild

Picketplattorna förkortas ofta till rätt storlek efter att stödstolparna har installerats. Skärningarna på metalldelarna måste täckas med ett särskilt korrosionsskydd.

Det måste finnas minst 5 cm ledigt utrymme mellan plankorna och marken. Avståndet mellan sektionerna ska vara lika med bredden på ett enda avsnitt (eller ännu mindre).

Vackra exempel

Förutom rent tekniska finesser är det användbart att ta hänsyn till utformningen av ett staket. Så här ser till exempel kombinationen av ett euro-bräde och tegelstenar ut. Flätningen av svarta och röda färger ser tråkig och intressant ut. Det är nästan omöjligt att se något genom ett sådant staket. Och det uppfattas i harmoni mot bakgrunden av en ljusgrå kant och grönt gräs.

Bild
Bild

Det är dock inte nödvändigt att använda de traditionella röda pelarna. I den här versionen är de målade i mörkgrönt, vilket passar bra med det diskreta vita staketet av den vertikala typen.

Bild
Bild

Ett flerfärgat staket kan också visa sig vara en ganska elegant lösning. Till exempel ser kombinationen av ett vitt och blått vågigt staket och en imponerande mörkröd grind, inramad av bruna pelare, original ut.

Rekommenderad: