Bakom Traktorns Hastighet: Vilken Bakomliggande Traktor är Snabbast? Hur ökar Och Minskar Jag Vagnmodellens Hastighet?

Innehållsförteckning:

Video: Bakom Traktorns Hastighet: Vilken Bakomliggande Traktor är Snabbast? Hur ökar Och Minskar Jag Vagnmodellens Hastighet?

Video: Bakom Traktorns Hastighet: Vilken Bakomliggande Traktor är Snabbast? Hur ökar Och Minskar Jag Vagnmodellens Hastighet?
Video: Traktor - Barnsånger På Svenska | BarnMusikTV 2024, Mars
Bakom Traktorns Hastighet: Vilken Bakomliggande Traktor är Snabbast? Hur ökar Och Minskar Jag Vagnmodellens Hastighet?
Bakom Traktorns Hastighet: Vilken Bakomliggande Traktor är Snabbast? Hur ökar Och Minskar Jag Vagnmodellens Hastighet?
Anonim

Idag är walk-behind-traktorer kanske den vanligaste typen av miniapparater för jordbruksändamål. Det händer så att användare av vissa modeller inte längre tillfredsställer enhetens hastighet och prestanda. Att köpa en ny modell är ganska dyrt. I det här fallet kan du försöka uppgradera din enhet.

Typer

En bakomliggande traktor är en slags minitraktor, vässad för en mängd olika jordbruksverksamheter på relativt små jordytor.

Dess syfte är att utföra jordbruksarbete på små och medelstora markytor, odla marken med en harv, jordbearbetare, fräs . Motoblock -enheter kan också hantera plantering av potatis och betor, klippa gräs, transportera varor (när du använder en släpvagn).

Det är också möjligt att använda ytterligare tillbehör för att utöka listan över uppgifter som utförs av denna kraftfulla, i många fall oumbärliga enhet: en vagn för transport av gods som väger upp till ett halvt ton, fräsar, harvar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bensin- och dieselmotorer av motoblock -enheter . För det mesta är dieselenheter kraftfullare än sina bensinmotståndare. I priskategorin vinner bensindrivna enheter - de är billigare. Men valet beror till stor del på markens storlek och frekvensen för att använda denna teknik, eftersom diesel är billigare än bensin.

Motoblock-enheter finns i två- och fyrhjuliga konfigurationer. Alla enheter har inte en back-back-funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snabbaste modellerna

Låt oss först ta reda på vilka bakomliggande traktorer som anses vara de snabbaste? Finns det några fördelar för inhemska producenter eller tillhör palmen ovillkorligt utländska konkurrenter?

Förresten, det är ganska svårt att avgöra den ovillkorliga vinnaren när det gäller maximal hastighet, för det finns inte bara många modeller av bakomliggande traktorer från olika tillverkare, och oberoende modernisering av denna multifunktionella jordbruksenhet är möjlig.

Antal och hastighetsindikatorer för den bakomliggande traktorn beror på motor och växellåda som är installerade i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid motoblock MTZ-05, MTZ-12 4 hastigheter tillhandahålls när du går framåt och 2 - bakåt. Minsta varvtal motsvarar den första växeln, när den växlar till nästa hastighet ökar den. För ovanstående modeller är lägsta hastighet vid körning framåt 2,15 km / h, i motsatt riktning - 2,5 km / h; maximalt i framåtkursen är 9,6 km / h, medan det är bakåt - 4,46 km / h.

Vid den bakomliggande traktorn " Mobile-K G85 D CH395" / Grillo den maximala hastigheten för framåtgående rörelse är 11 km / h, bakåt - 3 km / h. Samtidigt ger växellådan möjlighet att växla mellan tre hastigheter framåt och två bakåt. Tänk på att alla dessa mätvärden är sanna för oförbättrade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Mobile-K Ghepard CH395 " -en ryskt tillverkad walk-behind traktor, har en 4 + 1 växellåda, kan accelerera till 12 km / h.

Ukrainsk bakomliggande traktor " Motor Sich MB-6D " kan nå en hastighet på 16 km / h, sexväxlad växellåda (4 + 2).

Enhet " Centaur MB 1081D " Ryska, men produceras i kinesiska fabriker. Den anses vara den snabbaste bakomliggande traktorn i den tunga klassen. Den maximala hastigheten för dess rörelse är så mycket som 25 km / h! Avser dieselmotorblock, till skillnad från modellerna ovan - de körs på bensin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur justerar jag hastigheten?

Ibland visar det sig att du vill ändra hastigheten på din bakomgående traktor: öka eller, vilket händer ganska sällan, minska den.

För att öka hastigheten för motoblock -enheter används vanligtvis en av följande två metoder:

  • byte av hjul med stora;
  • byte av ett par växlar i reduceraren.

Den vanliga hjuldiametern på nästan alla motoblock är 570 mm. Oftast, vid byte, väljs däck med en diameter som är ungefär 1,25 gånger större än detta, - 704 mm. Även om skillnaden i storlek är relativt liten (endast 13,4 cm), ökar rörelsens hastighet avsevärt. Naturligtvis, om konstruktionen tillåter större däck, kan du försöka öka hastighetsökningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växelparet som är installerat i hjulreduceraren består vanligtvis av två växlar med 12 tänder för en liten och 61 för en stor. Du kan ändra denna indikator med 18 respektive 55 (endast för specialister på servicecenter för jordbruksmaskiner), då blir hastighetsökningen cirka 1,7 gånger. Försök inte utföra handlingen för att byta ut växlarna själv: det är mycket viktigt här att välja inte bara högkvalitativa delar med minimala fel, utan också lämplig remskiva. Växellådans axelhållarplatta spelar också en viktig roll.

Logiskt resonemang kan reducera hastigheten på den bakomgående traktorn genom att utföra diametralt motsatta åtgärder - för att minska däckens diameter eller antalet tänder på växelparet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En möjlig lösning för att öka hastigheten är att justera gasreglaget: när enheten slås på flyttar du den från det första läget till det andra. För att minska rörelsehastigheten, återgå till utgångsläget. För att ändra hastigheten nedåt behövs naturligtvis inga speciella reducerare - det räcker att inte byta till höga växlar.

Även möjliga lösningar på problemet med att öka hastigheten på den bakomliggande traktorn är att byta ut motorn mot en mer kraftfull och att uppgradera eller installera ett kopplingssystem (i vissa föråldrade modeller finns det inte).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan hjälpa till att öka hastigheten (särskilt på ojämn terräng eller tung jord, där utrustningen glider ofta på grund av otillräcklig vikt på enheten) och installation av vikter. De kan tillverkas med egna händer av metalldelar. Viktkonstruktioner är installerade på den bakomliggande traktorramen och hjulen. För ramen behöver du metallhörn, från vilka en självgjord, avtagbar struktur bildas, det vill säga att du enkelt kan ta bort den om det inte behövs. Ytterligare ballastvikter är fästa på denna löstagbara extra ram. Hjulen behöver skivor av stål och massiva järnämnen med sexkantigt tvärsnitt. Dessa delar är svetsade och införda i naven. För tillförlitlig fixering används splintar som installeras i speciellt förberedda hål.

Naturligtvis, om det inte finns några runda stålelement till hands, kan du ersätta dem med nästan vilket material som helst till hands: armerade betongprodukter eller till och med platta runda plastkolvar, inuti vilka sand hälls.

Glöm inte att upprätthålla balansen: vikterna på hjulen måste vara lika stora och jämnt fördelade över ramen, annars blir det en snedställning, på grund av att din enhet kan falla på sidan när du utför svängmanövrer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att påskynda en bakomliggande traktor med en vagn i dåliga väderförhållanden - snö, slask, jord som kommer från kraftiga regn - kan du lägga larver (om designen tillåter). Denna metod kräver installation av ett extra hjulsats och köp av gummispår med ganska stor bredd. På insidan av det spårade spåret är begränsare fästa för att säkert fixera gummit och förhindra att det hoppar av hjulparet.

Även för detta ändamål kan du ersätta den inbyggda växellådan med en liknande enhet med låg växel - för att underlätta att övervinna hinder.

Och glöm inte förebyggande: byt olja oftare, smörj regelbundet alla komponenter i din mekaniska vän, övervaka ljusets skick, byt ut slitna delar mot nya.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tar väl hand om enheten, följ alla rekommendationer för användning av enheten, utför regelbundet förebyggande underhåll, då ger den bakomliggande traktorn maximal kapacitet när det gäller hastighet och prestanda.

Rekommenderad: