Hozblok Med Vedbod: Ett Vedbodsprojekt För En Sommarstuga Under Ett Tak Med En Toalett, Ett Omklädningshus Med En Eldstad I Minibaren

Innehållsförteckning:

Video: Hozblok Med Vedbod: Ett Vedbodsprojekt För En Sommarstuga Under Ett Tak Med En Toalett, Ett Omklädningshus Med En Eldstad I Minibaren

Video: Hozblok Med Vedbod: Ett Vedbodsprojekt För En Sommarstuga Under Ett Tak Med En Toalett, Ett Omklädningshus Med En Eldstad I Minibaren
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, April
Hozblok Med Vedbod: Ett Vedbodsprojekt För En Sommarstuga Under Ett Tak Med En Toalett, Ett Omklädningshus Med En Eldstad I Minibaren
Hozblok Med Vedbod: Ett Vedbodsprojekt För En Sommarstuga Under Ett Tak Med En Toalett, Ett Omklädningshus Med En Eldstad I Minibaren
Anonim

Under byggprocessen på en sommarstuga kanske det ännu inte finns ett hus i sig, växthus och sängar, men bruksblocket är den viktigaste delen av territoriet, som måste uppmärksammas i första hand. När byggandet av huset är klart är bruksblocket en oumbärlig del av platsen för en riktig trädgårdsmästare, eftersom det är där som alla typer av vattenburkar och slangar, krattor och spadar lagras.

Många sommarinvånare föredrar att skapa en liten byggnad, där flera fack kan placeras samtidigt . Till exempel, under ett tak kan du bygga ett badrum och ett verktygsblock, vilket är mycket bekvämt och hjälper till att spara utrymme. Låt oss titta på några alternativ för hur du kan bygga en liknande struktur med en trä stock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad bygger de för?

Efter att ha förvärvat en tomt och i de inledande stadierna av dess förädling måste ägarna lagra konstruktions- och efterbehandlingsmaterial, alla slags verktyg någonstans, gömma sig för regnet och till och med leva. För detta byggs en liten byggnad av de enklaste materialen, men detta beror naturligtvis på den tid på året under vilken konstruktionen sker. Under byggnadsarbete är detta nödvändigt så att alla nödvändiga verktyg alltid finns till hands.

I framtiden kan denna eller redan en ny struktur fungera som ett bra skjul, där olika typer av inventarier för trädgården vanligtvis lagras . Och rummet är också lämpligt för att organisera ved, toalett eller dusch.

Ett enkelt alternativ är att bygga ett tillfälligt "skydd" av metallkonstruktioner, som kan rivas när bygget är klart. Ett annat sätt är att tänka igenom alla finesser i förväg och bygga en byggnad av hög kvalitet, som först kommer att vara ett tillfälligt hus, och sedan ett fullvärdigt bruksblock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Som nämnts ovan beror materialvalet för ett tillfälligt skydd på årstiden och den tidsperiod i allmänhet under vilken byggprocessen sker. Om denna struktur inte är avsedd för långsiktig och året runt-användning, kan du helt klara dig med billiga material eller till och med använda dem som en gång redan användes.

Ramen kan skapas av en stång eller tjock bräda, och tenn, skiffer eller annat arkmaterial används ofta för beklädnad utanför.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du funderar på att bygga ett kapitalblock för ett sommarboende i många år, var noga med att vända dig till hjälp av den plan du skapade . Skjulet måste uppföras på grunden, kommunikationer måste utföras. Som material för väggarna kan du använda trä, tegel eller ett gasblock. Det är viktigt att tänka på förhand att plastfoder inte är lämpligt för konstruktion av en långsiktig struktur. Väggarna är inte mantlade med det utifrån, eftersom det kategoriskt inte är lämpligt för detta i sin struktur. Det är bäst att använda ett liknande material inomhus, till exempel sådana där luftfuktigheten är hög.

För framtida toalett eller dusch är det viktigt att se till att det finns en cesspool; du måste göra den lufttät för att undvika obehaglig lukt. Och det är också viktigt för eldstaden att lämna tillräckligt med utrymme så att tillvägagångssättet för fast bränsle är bekvämt och så att all slags nederbörd inte förstör trädets kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan du använda den?

Ofta föredrar sommarboende i en byggnad att ansluta flera rum samtidigt. Detta alternativ sparar en enorm mängd värdefulla kvadratmeter. Och en sådan konstruktion kommer att bidra till att avsevärt spara kostnader vid inköp av material, vilket också är viktigt i byggprocessen.

Så du kan ansluta ett rum, avsett för förvaring av trädgårdsredskap, med dusch eller toalett, bastu eller garage, veranda eller skjul där du kan koppla av.

En av de mest populära bland sommarboende är möjligheten att ansluta ett badrum, ett hörnved och en plats för placering av alla slags trädgårdsredskap under ett tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

För din egen bekvämlighet och för att undvika problem rekommenderar experter dig att utarbeta ett projekt för framtida byggande. Du kan vända dig till hans hjälp i alla byggstadier för att undvika misstag, för att skapa en struktur av hög kvalitet. Rita till exempel på papper en detaljerad plan över hur du föreställer dig strukturen ovanifrån, skriv ner måtten, ange åt vilket håll och hur långt dörrarna öppnas.

Standardstorleken på en toalett eller duschkabin är 1x1, 2 m, men dessa värden ökas ofta . Dessutom krävs ett separat rum vid ingången till duschen, som kommer att fungera som omklädningsrum. Om vi pratar om vedens dimensioner, är det värt att överväga exakt dina behov, sedan hur mycket ved du behöver under en viss period. Det mesta av konstruktionen kommer givetvis att överlämnas till en ladugård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta skede är det viktigt att tänka på vad man ska göra golvet av. Syftet med rummet hjälper dig att svara på denna fråga.

Om detta är en ved eller ett badrum, som i det alternativ vi överväger, kan du bygga ett starkt trägolv genom att välja material av hög kvalitet. Men om vi pratar om ett garage, verkstad eller ett litet rum för djur eller fåglar, måste golvet definitivt vara av betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnad

Kvaliteten på lokalerna som byggs beror naturligtvis alltid på det material du väljer och byggarens händer. Ett utmärkt alternativ är att anförtro byggandet av ett förändringshus till en riktig mästare, men om du har en önskan att bygga en byggnad själv är denna uppgift ganska genomförbar, det viktigaste är att förutse allt i förväg.

Så låt oss börja med grunden . Om bruksblocket är en tillfällig struktur kan vanliga betongblock undvikas, eftersom dess struktur inte är tung i vikt. Om det är planerat att bygga ett kapitalbyteshus med en eldstad, är det nödvändigt att bygga en remsor.

En gräv med dimensioner på 40x40 centimeter förbereds för byggnaden, den är täckt med sand och krossad sten eller grus, sedan fylld med vatten. För bästa komprimering bör strukturen stå i ungefär en vecka, och därefter placeras betongblock med dimensioner på 40x40x20 cm på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter läggs takmaterial på blocken, som fungerar som ett tätskikt mellan betong- och träkonstruktioner. Därefter fortsätter vi att montera ramen, som i framtiden blir golvet för bruksblocket med ved. För dess konstruktion används en stråle på 15x15 centimeter, eftersläpningar med dimensioner på 10x10 centimeter är fästa mellan den och steget mellan dem är cirka 50 centimeter. I framtiden är det dessa stockar som kommer att fungera som grund för golvet. Det bör noteras i förväg att varje träelement måste behandlas med speciella medel för att undvika fukt och olika skadedjur.

Nu bygger vi ramen . Detta är nästa steg i fallet när strukturen kommer att vara helt trä eller färdig med någon form av arkmaterial. Rack är monterade på ramen, deras tvärsnittsarea är 10x10 centimeter. De ligger i hörnen av strukturen och där fönster- och dörröppningar planeras. Överst kan de anslutas med en planka av trä med samma dimensioner.

Och för den mest hållbara strukturen rekommenderar experter att använda jibs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak . Här kan du välja: det finns tak med en och två tak. Spärren är konstruerade av brädor på 5x7 centimeter, och för att ansluta dem kan du vända dig till en 20 cm bräda. Ett steg görs cirka 60 centimeter. Samma bräda, vars tvärsnittsarea är 20 cm, kan användas som en låda för framtida applicering av takmaterial.

Du väljer just detta material själv enligt dina egna preferenser. Experter medger att följande alternativ är det mest ekonomiska. Först läggs takmaterial som senare täcks med skiffer för varje smak och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar . För mantel av den konstruerade ramen köps vanligtvis en spånskiva. Det är viktigt att det skyddas mot överskott av fukt och insektsmedel. Det vore klokare att täcka väggarna med plastpaneler i toaletten och duschen, och göra golvet i duschkabinen betong. För golvet i veden och toaletten, använd en bräda som är minst 2,5 centimeter tjock.

Väggarna mellan olika delar av byggnaden kan vara gjorda av timmer, det är inte brett, vilket kommer att spara utrymme, men snarare starkt, vilket kommer att säkerställa strukturens hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sista etappen

När huvudbyggnadsarbetet är klart och en ny invånare har bosatt sig på din webbplats i form av ett verktygsblock med ved, bör du gå vidare till dess interna arrangemang. Detta är främst kommunikation, för nu kan du definitivt inte klara dig utan el och vatten. Installation av olika enheter, rör och kranar i duschen, uttag, lampor utförs.

Om skjulet är av trä är proceduren för applicering av färg och antiseptisk obligatorisk. Och om vi pratar om ett garage eller en braskamin, glöm inte den obligatoriska närvaron av ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hozblok anses vara en verkligt nödvändig struktur på vilken plats som helst . I början av konstruktionen fungerar den som en utmärkt "tillflyktsort", och vid färdigställandet fungerar den som ett förråd för trädgårdsredskap, en ved, en toalett och vad som helst som webbplatsens ägare vill ha.

Det är bara viktigt att välja rätt material och följa alla konstruktionsinstruktioner, då säkerställs hållbarheten och mångsidigheten hos bruksenheten med en ved stock.

Därefter hittar du en översikt över det färdiga projektet av ett verktygsblock med ved.

Rekommenderad: