Grillgrill (54 Bilder): Färdiga Utomhusalternativ För Att Ge, Hur Man Gör Det Själv, Landsmodeller Med Metallgrill

Innehållsförteckning:

Video: Grillgrill (54 Bilder): Färdiga Utomhusalternativ För Att Ge, Hur Man Gör Det Själv, Landsmodeller Med Metallgrill

Video: Grillgrill (54 Bilder): Färdiga Utomhusalternativ För Att Ge, Hur Man Gör Det Själv, Landsmodeller Med Metallgrill
Video: Rösle 50/60cm Klotgrill/kolgrill Instruktionsvideo 2024, Maj
Grillgrill (54 Bilder): Färdiga Utomhusalternativ För Att Ge, Hur Man Gör Det Själv, Landsmodeller Med Metallgrill
Grillgrill (54 Bilder): Färdiga Utomhusalternativ För Att Ge, Hur Man Gör Det Själv, Landsmodeller Med Metallgrill
Anonim

Kanske har varje vuxen en uppfattning om vad en brazier är. Det gör att du kan laga kött, fisk, grönsaker över en öppen eld, tack vare vilken rätterna får en unik smak och arom. Moderna mönster är riktiga multifunktionella enheter, till exempel utrustade med en grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Så snart sommarsäsongen öppnar börjar älskare av lantlig rekreation skämma bort sig med grillmat och andra rätter tillagade över öppen eld. Den första assistenten i detta är grillen. Gatugrillar är strukturer, i vilka den nedre delen finns en ugn. Den inkommande värmen tillåter matlagning på toppen av apparaten.

Produkterna är spända på spett och sätts högst upp . Värme kommer från botten och delvis från grillens sidor, därför måste grillen flätas för att den ska bli jämn och spetten måste vändas med jämna mellanrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna grillar har ofta ytterligare funktioner ., tack vare vilket deras användning blir ännu mer bekväm och funktionell. En av dessa enheter är en grill, vars ljusaste funktion är närvaron av ett galler i den övre delen av strukturen.

En sådan enhet, som en grillmaskin, har en mer sluten nedre del, arrangerad som en brännare. Detta gör det möjligt att reglera uppvärmningstemperaturen, eftersom det finns spjäll i botten. Öppnar och stänger dem och reglerar lufttillförseln, vilket innebär förbränningens intensitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om grillen har lock, "förvandlas" den till en stängd grill, som om så önskas också kan användas som ett mini-rökhus.

Således är den största fördelen med enheten dess mångsidighet. Dessutom är de flesta modeller, särskilt metall, kompakta. Dessa 2-i-1-enheter har de bästa egenskaperna hos de mönster de är baserade på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Populariteten hos grillen beror främst på dess mångsidighet. Den kan användas för att laga både traditionella kebab på spett och grillade rätter. Om du har ett lock kommer du att kunna baka en stor köttbit eller fisk hela, laga hemlagat rökt kött.

Enheterna kännetecknas av sin enkla design och höga tillförlitlighet, eftersom brännaren är gjord av gjutjärn eller vikt från tegel. De kan användas när som helst på året, och vissa modeller kan till och med användas inomhus (till exempel gasapparater, elektriska galgar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder mönster i olika storlekar, former och mönster ., så alla kommer att hitta det alternativ som passar honom. Du kan välja stationära strukturer som kommer att ligga till grund för ett sommarkök eller terrass, liksom bärbara motsvarigheter. De kommer att hjälpa till om det är planerat att omorganisera brännaren runt platsen. Bland de bärbara modellerna finns det många som viks och tar formen av en resväska, såväl som hopfällbara strukturer. Hopfällbara och prefabricerade grillar är en bra lösning om du planerar en picknick på landet. De är mobila och lätta. Det är sant att deras livslängd är något mindre än för stationära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheterna är gjorda av eldfasta material - metall, eldfasta och eldfasta tegelstenar, därför har den färdiga strukturen höga brandsäkerhetsindikatorer. Uppvärmning upp till betydande temperaturer (i genomsnitt 600-700C), och sedan, nedkylning, spricker dessa material inte och förlorar inte sina egenskaper.

De är resistenta mot korrosion (metallversioner har en speciell beläggning), så de kan användas i alla väder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör förstås att stationära och tjockväggiga bärbara modeller är dyrare än mobila och lågviktiga strukturer. Priset på den första är dock motiverat - livslängden för en grill av god kvalitet beräknas på årtionden.

För att enheten ska behålla sin funktionalitet i många år, efter varje användning, är det nödvändigt att ta bort utbrända råvaror, rengöra gallren och kontrollera spjällens användbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Lite högre har vi redan sagt att brännaren är stationär och bärbar. Dessutom är det vanligt att skilja mönster beroende på vilket material som används:

Tegel

De kan bara vara stationära och ha ett annat utseende. Det enklaste alternativet är 4 väggar anslutna till varandra. De kännetecknas av en lång livslängd, hög värmetemperatur, lång kylning.

Som regel installeras tegelgrillar i sommarkökområdet och kompletteras med bänkskivor, handfat och andra enheter för att förbereda en hel måltid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med tegel byggs luftbetongversioner alltmer . Materialet är värmebeständigt och prisvärt. Dessutom ersätter ett block av betongbetong flera tegelstenar, vilket möjliggör snabbare slutförande av konstruktionen. Förstärkta luftbetongblock från sibit är också lämpliga för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Grillgaller av metall, oftare gjutjärn, kan vara både stationära och mobila. När det gäller deras tekniska egenskaper kan dessa vara både nära professionella enheter och de enklaste hopfällbara strukturerna.

I vilket fall som helst kommer även en tjockväggig gjutjärnspanna att ha mindre vikt än en tegelsten med liknande form och storlek.

Fördelen med metallpanzer är en hög uppvärmningshastighet på ytor, motståndskraft mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärnstrukturer värms upp snabbt, vilket förkortar stektiden. De deformeras inte under påverkan av höga temperaturer, därför är enhetens livslängd upp till 100 år. Samtidigt kan mat tillagad i en sådan anordning få en liten specifik smak. Gjutjärnsgrillar är också mycket dyra.

Ett billigare alternativ är grillar i rostfritt stål . De värms upp långsammare och kommer troligen att behöva byta design i slutet av säsongen. Detta beror på den lilla tjockleken på grillens väggar, varför de brinner ut och deformeras. Förutom den låga kostnaden är designen lätt och mobil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Den enklaste metallgrillen har formen av en rektangel på benen. Rektangeln har en botten, längre ändväggar och sidoväggar. Med andra ord ser det ut som en låda. I den nedre delen finns tekniska hål, i den övre delen finns urtag för installation av spett. Benen kan justeras i höjdled. För enkel bärbarhet är designen utrustad med ett handtag. Fyrkantiga och runda grillar är också praktiska och praktiska.

Grunden för en tegelgrill är också en rektangel gjord av tegel . Med tanke på strukturens stora storlek bör man vara noga med att förbereda grunden med ett djup på 40-45 cm. Utformningen av en sådan grill liknar en låda med tak, utrustad med en fläkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som regel är själva lådan metall, kantad med tegel. Det är viktigt att välja en tjockväggig värmebeständig struktur med en metallväggstjocklek på minst 5 mm.
  • Den cylindriska grillen är också bekväm och ergonomisk. Den nedre delen av den är installerad på en liten grund och grävd i marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om enheter som drivs inomhus är de små i storlek och mestadels strömlinjeformade. Ett exempel på en sådan grill är finska, avsedd för installation på en veranda eller i ett sommarhus. Ett obligatoriskt element i denna typ av konstruktion är en avgaskåpa med ett rör

Bild
Bild
  • Rökare kan också rekommenderas för utomhusbruk. Det är sant att du måste välja dess variant "grill", då kommer rökaren att vara utrustad med en grill.
  • Grillar med ovanliga former förtjänar särskild uppmärksamhet. Som regel är detta en imitation av teknik (ett ånglok, ett flygplan, ett fartyg), djur, strukturer som liknar ett hus, hushållsartiklar (kistor, krukor).
  • Braziers, tillräckligt lakoniska i formen, kan dekoreras med smidda element, vilket gör dem till ett riktigt konstverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

På tal om storleken på grillen betyder de indikatorerna för dess längd, bredd, höjd och djup. Alla dessa indikatorer hänger ihop och påverkar i slutändan kvaliteten på stekmat, säkerhet och hållbarhet på grillen.

Först och främst bör du bestämma längden på grillen . För ett medelstort företag kan du rekommendera en grill, vars längd är minst 100 cm. Du kan samtidigt steka kött på den för 7-10 personer. För längre konstruktioner är det absolut nödvändigt att tillhandahålla ytterligare ben.

Bild
Bild

Minsta grillbredd bör vara minst spettens längd, det vill säga 40-45 cm. Mer avancerade grillmodeller har en bredd på 50-80 cm.

Grilldjupet bestäms av hur intensiv förbränningen krävs . Ju djupare grillen desto mer bränsle krävs. Minimivärdet är 15-20 cm. Det är klart att en stor brännare måste ha tillräckligt djup, annars räcker inte den värme som genereras för matlagning.

Grillhöjden är vanligtvis 85-90 cm. I detta fall bör tillväxten för dem som ska laga grill beaktas. Om grillen är för hög eller låg är det obekvämt att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

En brazier som är utrustad med en grillfunktion har en mer komplex design. Förutom de obligatoriska elementen (behållare för bränsle och mat) är de utrustade med ett galler, lock och dragdämpare.

En av de mest användbara grillprylarna är en termometer . Dess närvaro gör att du kan laga äkta köttdelikatesser av olika grader av stekning. Olika typer av kött, som bitarnas storlek, kräver olika temperaturer. Närvaron av en termometer gör att du kan förstå om det är värt att stänga spjällen, tillsätta bränsle etc.

Bild
Bild

En annan detalj, utan vilken det är omöjligt att föreställa sig en grill, är grillristen. Det kan vara tillverkat av rostfritt stål (prisvärt, ekonomiskt alternativ), gjutjärn (praktiskt, hållbart, men också dyrare). I form - rund (universell), fyrkantig, ha specifika former (till exempel för stekning av hela fisk).

Grillskyddet är också användbart i enheten . Tack vare dess närvaro kan du använda grillen som ett rökhus, skydda produkter från förorening medan du inte lagar mat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att utrusta stationära enheter med tak. Den utför en skyddande funktion, ger enheten ett komplett utseende.

Förresten, du kan få ett multifunktionellt komplex för stekning av kött genom att köpa en brazierinsats. Insatsen är den enklaste designen när det gäller design, som kan placeras i en tegelsten eller grill, installerad på bordsskivan och till och med i kamininsatsen.

Bild
Bild

Hur monterar man själv?

Du kan montera den enklaste konstruktionen av en grill med dina egna händer. Först och främst bör du bestämma storlek och form på strukturen, så först ritningarna ritas.

Bild
Bild

Då måste du svetsa en rektangulär struktur . Parametrarna anses vara genomsnittliga storlekar: 90 cm - höjd, 15-20 cm - grilldjup, 90-100 cm - längd och 40-50 cm - bredd. Dessa värden kan ändras utifrån dina egna behov.

Botten av den övre delen ska ha hål, det är bättre att göra primitiva flikar. Då kan du reglera värmen.

Var noga med benens stabilitet. Om du använder ett kommersiellt tillgängligt grillgaller, köp ett sådant när du skapar din konstruktionsritning. Det är viktigt att grillens storlek matchar grillens längd och bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa alternativen

  • När du väljer en grill ska du först överväga var och hur ofta den kommer att användas. För ett lanthus och en sommarstuga året runt kan en stationär struktur rekommenderas. Det kommer att glädja dig med en lång livslängd, kommer att ta sin rättmätiga plats i sommarköket eller i lusthuset och bli en dekoration av platsen. En sådan grill måste dock skyddas under höst-vinterperioden.
  • Om du vill undvika besväret med att ta hand om din ugn på vintern, välj mobila enheter. De kan, precis som stationära, vara ganska stora och attraktiva, och om det behövs kan de tas in i huset, garaget, skjulet eller rullas ihop, om vi talar om en eldstad på hjul.
  • Om du inte har mycket plats eller om du behöver montera grillen i ett befintligt komplex, var uppmärksam på modellerna i hörnet. Hörndesignen har all nödvändig funktionalitet, men är kompakt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glöm inte att grillen är en del av utsidan, så den måste kombineras med den. Lyckligtvis tillåter den mångsidiga designen av moderna strukturer dig att göra detta, dessutom finns det alltid ett alternativ att göra en enhet på beställning.
  • För dem som regelbundet arrangerar strejk i naturen rekommenderas mobila strukturer. Vikning anses vara mer pålitlig än prefabricerad. Men om någon del av den misslyckas måste hela strukturen kasseras.
  • Idag erbjuder tillverkarna mobila hängande grillar. De har speciella fästen och kan till och med hängas på en balkong. Dimensionerna på sådana strukturer är små; samtidigt kan du laga kött i högst två. Men i vissa fall är detta vad du behöver.

Rekommenderad: