Hopfällbar Brännare Med Egna Händer (47 Bilder): En Vikningsteckning, Hur Man Gör En Vikbar, Prefabricerad Hemlagad Bärbar Brännare För Naturen

Innehållsförteckning:

Hopfällbar Brännare Med Egna Händer (47 Bilder): En Vikningsteckning, Hur Man Gör En Vikbar, Prefabricerad Hemlagad Bärbar Brännare För Naturen
Hopfällbar Brännare Med Egna Händer (47 Bilder): En Vikningsteckning, Hur Man Gör En Vikbar, Prefabricerad Hemlagad Bärbar Brännare För Naturen
Anonim

Grillmat är en favorit kulinarisk aktivitet för många, både på sommaren och vintern. När allt kommer omkring, vem kommer att vägra en doftande och saftig kötträtt tillagad av det färskaste fläsket eller lammet på en icke-hopfällbar eller stationär grill. Som regel är det installerat på en plats som är rensad för snö nära huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brännaren är användbar för alla, men det är bäst om den är bärbar. Det är fullt möjligt att självständigt utföra tillverkningen av en sådan enhet om du på förhand bekantar dig med alla nyanser av denna process. Förutom tillverkningsdetaljer är det också värt att studera funktionerna i materialvalet och ta hänsyn till alla regler för drift av en sådan enhet.

Särdrag

Om du bestämmer dig för att göra en hemmagjord grill, bör du först se till vilken storlek som är den bästa lösningen för dig att möta familjens behov. Du måste också välja den metall som kommer att vara den mest hållbara. Idag, på Internet, kan du hitta instruktioner för att göra ett stort antal modeller av grillar som kan tillverkas av olika råvaror. Det är dock logiskt att metallmodeller är de mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera anledningar till detta

  • Användarvänligheten . Metallbrännaren är lätt att rengöra och tvätta, och vid behov kan den enkelt demonteras om den har avtagbara ben eller vikas om den är vikbar.
  • Snabbmatberedning . Det är metallen som håller värmen bäst, vilket gör det möjligt för kött och grönsaker att laga mat på den inte bara så jämnt som möjligt, utan också snabbt.
  • Hög brandsäkerhet . Om ved eller kol blossar upp kraftigt, kommer grillens dimensioner och det faktum att den är av metall att kunna förhindra att en brandfarlig situation uppstår. Metallen kan vara väldigt varm, men det kommer inte att bli någon allvarlig brand.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Låg kostnad . Nu är metall ett av de mest tillgängliga och billiga materialen för tillverkning av någon typ av grill. Det är mycket billigare än natursten, eldfast tegel eller andra värmebeständiga material.
  • Tillverkningshastighet . Om det finns svetsning och den erforderliga mängden metall kan du göra en sådan brazier bokstavligen på två till tre timmar och omedelbart börja använda den. För jämförelse: en tegelbrännare måste tillverkas i ungefär en månad, och det kommer inte att vara möjligt att använda den på några dagar efter avslutad.
  • Rörlighet . Även om grillen inte fälls ut är den fortfarande mobil - den kan enkelt överföras till alla rum, till exempel ett grovkök eller garage, där den kommer att stå tills den behövs igen. I detta fall kommer det inte att påverkas negativt av olika naturfenomen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan grill har dock också en nackdel - inte ett särskilt estetiskt utseende. Men om du verkligen förstår vad du ska göra, kommer det inte att vara särskilt svårt att göra grillen till ett konstverk. Metall är också mottagligt för korrosion, men tack vare närvaron av speciella antikorrosionsmedel och ständig vård för det kan det tjäna dig en avsevärd tid.

Ritningar och mått

Om du bestämmer dig för att göra en brazier, för att resultatet inte ska göra dig besviken, bör du tydligt formulera dina krav och ta hänsyn till alla viktiga faktorer som kan påverka produktens användbarhet. Till exempel, om din familj består av tre eller fyra personer, räcker det med en grill med dimensioner på cirka 50 x 30 centimeter för dig. Det sista numret anger bredden. Detta avstånd gör att du kan placera en spett över elden, på vilken det kommer att finnas någonstans 7-9 bitar kött, beroende på deras storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan grillens längd variera . Allt beror på hur många spett du vill lägga på grillen åt gången. Standardavståndet mellan spett är cirka 10 centimeter. Det vill säga för åtta spett behöver du ett ark 80 centimeter långt och för 9 - 90 centimeter.

Du bör dock omedelbart överge avsikten att göra grillen för lång. Denna lösning kommer inte bara att vara obekväm utan också göra själva strukturen extremt krånglig.

Om vi pratar om grillens höjd, bör den vara någonstans 15-20 centimeter. Denna volym kommer att vara mer än tillräckligt för att inte bara placera ved eller kol i grillen, utan också kött så att det inte kommer i kontakt med brinnande kol alls under stekning och inte brinner.

Bild
Bild

Om vi tar hela strukturen, bör längden från botten till benen vara sådan att en person kan stå rakt och hålla spett i en böjd hand, och så att det är bekvämt för honom att vända shish kebaben under tillagningen. Dessutom ska grillen vara sådan att den säkert kan placeras i bagageutrymmet. Bilversionen ska inte ta mycket plats. För att göra benen kan du använda hörnen i form av hyllor på 25 eller 30 millimeter, samt fyra stycken vanlig förstärkning med en diameter på 8-10 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver en campinggrill kommer vi som exempel att ge egenskaperna hos en av modellerna.

En sådan hopfällbar modell kommer att bestå av följande element:

basen av grillen, gjord av en massiv stålplåt

ben som har en diameter på 2 centimeter

ram av hörn och 4 rör för fixering med en diameter på 17 millimeter

Bild
Bild

två typer av sidor - längsgående med tre utsprång och sida - med två

galler

olika fästelement - brickor och muttrar

bultar

Bild
Bild

En sådan grill är bekväm eftersom den är lätt att vika. När den är hopfälld kommer dess längd inte att överstiga 60 centimeter och bredden - 30 centimeter.

Verktyg och redskap

För att göra en vikbar brazier måste du köpa vissa verktyg och föremål. Dessa kan köpas i din lokala järnaffär eftersom de är ganska överkomliga. Du kan också använda material till hands. Du kan skapa en enkel struktur utan att ens använda en svetsmaskin eller fästelement. I det här fallet är det helt enkelt nödvändigt att skapa ett system av spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tala specifikt om verktyg, för att skapa en grill behöver du:

en bit sandpapper

penna

linjal

roulett

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

borr med borr för metall

kvarn och skivor till den

sax för metall

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om material behöver du bara en stålplåt med en tjocklek på cirka 3-3,5 millimeter. Innan du börjar skära metall måste du göra en layout av din framtida grill från kartong. Detta gör det möjligt att åtminstone grovt se hur det kommer att se ut i verkligheten och vid behov justera parametrar som bredd, längd och höjd beroende på dina preferenser. Dessutom kan kartongämnen användas som mall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning: processens invecklingar

För att göra en prefabricerad brännare med egna händer måste du först överföra ritningarna från papper till metallen och skära ut delarna. Som ett exempel, överväga en grill med en volym på 60 med 30 med 15 centimeter.

I det här fallet kommer ritningen att se ut så här:

två sidoelement som mäter 60 x 15 centimeter

botten av grillen som mäter 60 x 30 centimeter

två ändsidor som mäter 30 x 15 centimeter

Bild
Bild

Benen kan antingen vara separata element eller en fortsättning av ändelementen . Om du föredrar det sista alternativet måste ett antal justeringar göras på ritningen av ändsidorna. Det bör noteras att för att underlätta att använda grillen bör dess höjd vara cirka en meter. Allt beror dock på personens höjd, så en avvikelse från denna parameter med cirka 20 centimeter är tillåten.

Bild
Bild

Innan du skär ut detaljerna i strukturen bör du bestämma vilka fästen som en sådan vikbar brännare kommer att ha.

De är vanligtvis av två typer:

i form av metallhörn

ventiler, som vanligtvis svetsas till basen

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon svetsning till hands betyder det inte att du inte kan använda det andra alternativet. I det här fallet behöver du bara använda ett spårsystem, vilket gör det möjligt att göra inte mindre pålitliga fästelement. För detta, på ritningarna av sidodelarna, är det dock nödvändigt att göra två eller tre utsprång, som i sin form kommer att likna bokstaven "G". Om vi pratar om storleken på utskjutningsfästena, bör det vara ungefär en och en halv till tre centimeter.

Dessutom, i detaljerna på slutet på ritningarna, bör platser anges där det är nödvändigt att göra snitt av vertikal typ för att sätta in fästelement i dem. De kan också göras för att fixera grillens botten ordentligt. Och först efter att problemet med fästelementen har lösts kan du börja skära delar från metallplåtar. Det är bäst att skapa detaljer med en kvarn.

Bild
Bild

När de är klara är det nödvändigt att polera alla sektioner med hög kvalitet . Du bör vara extremt försiktig, eftersom det är mycket lätt att skära dig på metallens vassa kanter. Vid ändarna av din grill måste du också göra hål som fungerar som handtag för den. Med deras hjälp, om det behövs, kommer det att vara möjligt att enkelt bära grillen till naturen eller ordna om den från plats till plats.

Efter att ha avslutat processen att slipa delarna från botten av sidoväggarna måste du göra två rader med hål med en diameter på cirka en centimeter med hjälp av en borrmaskin. Tack vare närvaron av sådana hål kan luft komma in i kolen. Det är bäst att placera dem i ett så kallat rutmönster, cirka 40-50 millimeter från varandra.

Bild
Bild

Om du av någon anledning bestämmer dig för att göra grillens ben löstagbara, ska muttrar eller hörn för att fästa benen svetsas i alla hörn av grillens botten. Förresten, de kan tillverkas antingen från hörn eller från ett metallrör.

När allt är klart kommer det att bli nödvändigt att montera en hopfällbar brännare för att utvärdera dess funktionalitet. Detta hjälper till att hitta eventuella brister och snabbt eliminera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Måla den färdiga grillen

För att skydda den bärbara grillen mot korrosion och naturliga faktorer målas den vanligtvis. Tidigare användes inte färgämnen, och i allmänhet försökte de inte använda kemi, eftersom färgen började avskalas, avgav en obehaglig lukt, köttet absorberade farliga cancerframkallande ämnen.

Idag kan tillverkare erbjuda färger som är säkra att använda . Det enda problemet för dem kan vara den höga temperaturen inuti grillen. Även den mest resistenta beläggningen tål helt enkelt inte höga temperaturer, bränns ut och smulas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om värmebeständiga färger som finns idag, innehåller de olika alternativ

Värmebeständig pulverfärg som är perfekt för att belägga hemlagade grillar. Men tekniken för deras tillämpning är inte lätt, eftersom avfyrning vid mycket höga temperaturer krävs

Emaljer baserade på porslinstengods. Sådana färger tål temperaturer upp till + 600 grader Celsius

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det möjligt att utföra oxidation av metallen, som också kallas blå. Denna process är ganska komplicerad, men med en stark önskan kan den utföras även på ett hantverksmässigt sätt hemma. För detta måste grillens låda behandlas med 5% svavelsyra. Därefter måste strukturen kokas i en tjock lösning av alkalisk tvål i en och en halv timme.

Ett alternativ är att lämna grillen i natriumlösning i två timmar . Efter sådana procedurer täcks metallen helt enkelt med en svart non-stick-beläggning, vilket ger utmärkt skydd mot korrosion. Denna metod är dock ganska osäker, eftersom svavelsyra måste hanteras försiktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning: tips

Efter varje användning måste en hopfällbar brännare kylas och rengöras ordentligt från sot och aska, som säkert kommer att sätta sig på dess väggar och botten. Det ska sägas att du inte i något fall behöver släcka grillen eller kyla den med vatten. Metallen måste svalna på ett uteslutande naturligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt tips är att efter slutet av kebabsäsongen måste grillen demonteras och inspekteras för deformationer. Om defekter upptäcks måste de elimineras och färgflis ska färgas. Dessutom måste du smörja olika rörliga element eller skjul för vintern, om du använde dem.

Som du kan se är det inte så svårt att göra en brazier med dina egna händer . Det viktigaste är att exakt beräkna alla parametrar, samt att ha minimal kompetens i att arbeta med metaller. Tack vare detta kan du enkelt och snabbt göra dina drömmars brännare med dina egna händer och njuta av fantastiska kebab när som helst på året.

Bild
Bild

Utformningen av snabbmonterad grill (utan svetsning och andra fästelement) visas tydligt i videon.

Rekommenderad: