Grillfärg (24 Foton): Målning Med Värmebeständiga Produkter, Hur Man Målar Metallprodukter, Val Av Termisk Färg

Innehållsförteckning:

Video: Grillfärg (24 Foton): Målning Med Värmebeständiga Produkter, Hur Man Målar Metallprodukter, Val Av Termisk Färg

Video: Grillfärg (24 Foton): Målning Med Värmebeständiga Produkter, Hur Man Målar Metallprodukter, Val Av Termisk Färg
Video: Beckers - Måla med Lackfärg, så här gör du 2024, Maj
Grillfärg (24 Foton): Målning Med Värmebeständiga Produkter, Hur Man Målar Metallprodukter, Val Av Termisk Färg
Grillfärg (24 Foton): Målning Med Värmebeständiga Produkter, Hur Man Målar Metallprodukter, Val Av Termisk Färg
Anonim

Förr eller senare står varje ägare till en grill inför behovet av att måla den för att kunna skydda den från ogynnsamma väderförhållanden och förlänga produktens livslängd. Denna fråga är särskilt relevant för hemgjorda, smidda konstruktioner som drivs utomhus eller för brazerier med spår av metallkorrosion som har dykt upp.

Valet av färgkompositioner måste behandlas med allt allvar ., eftersom de inte bara måste säkerställa enhetens skydd och hållbarhet utan också uppfylla alla säkerhetsstandarder för det mänskliga tillståndet.

Bild
Bild

Val av färg

För att inte äventyra din hälsa är det bättre att föredra speciella högtemperaturformuleringar.

De måste uppfylla vissa krav

Färgen måste ha hög eldfasthet, förmåga att klara temperaturer upp till 1000 grader, och samtidigt får den inte smälta. En sådan värmebeständig och brandbeständig värmefärg är mer pålitlig

Vid uppvärmning är utsläpp av giftiga och giftiga ämnen oacceptabelt

Bild
Bild

Förekomsten av kemiska reaktioner vid interaktion med material som används är oacceptabelt

Tillförlitligt skydd av metallen måste tillhandahållas mot eventuella negativa fenomen: en kraftig förändring i temperatur eller fuktighet, regn eller snö som faller på en het yta

Bild
Bild

Värmebeständig färg speciellt utformad för att måla kaminer, eldstäder eller grillar , uppfyller alla ovanstående krav. Med sin sammansättning av speciella korrosionsbeständiga komponenter hjälper det till att säkerställa ett tillförlitligt skydd av metallprodukten. Kompositionen skadar inte hälsan, därför kan den användas både i externa verk och för att måla den inre ytan. Många laboratoriestudier har bekräftat frånvaron av utsläpp av giftiga ämnen under driften av installationer målade med sådana kompositioner.

Bild
Bild

Oftast målar ägarna brazerierna svarta eller gråa så att sot och andra föroreningar är mindre märkbara. Men om du vill göra något ovanligt, ljust och individuellt, kan en stor färgpalett med producerade värmebeständiga färger hjälpa till att göra någon fantasi verklighet. Konsistensen hos sådana färgkompositioner kan vara av två typer: flytande och torrt pulverformigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande värmebeständig färg

När du använder flytande färg måste du först behandla ytan som ska målas med en speciell primer. Som ett resultat av detta ger bättre vidhäftning av färg till metall. Dessutom förbättras kvaliteten på den målade ytan, vilket garanterar större tillförlitlighet och hållbarhet hos beläggningen.

Man bör komma ihåg att den vanliga primern inte är lämplig i detta fall. Den har inte ökad elasticitet, vilket betyder att den kommer att spricka under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torrpulverfärger

Värmebeständigt glas och vissa kompositmaterial tillsätts till sammansättningen av sådana blandningar. Med förbehåll för rätt teknik för deras tillämpning skapas en resistent beläggning som tål temperaturer upp till +1000 grader Celsius.

Sådana färger skiljer sig från alla andra på det sätt de appliceras på den målade ytan . Pulvret sprutas jämnt över produktens yta, varefter det laddas i en speciell ugn, där färgen sintras under påverkan av höga temperaturer. Som ett resultat får det speciella egenskaper, inklusive ökad värmebeständighet. Denna metod är mer lämplig för industriell målning, eftersom den kräver speciell högtemperatur-torkutrustning och ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av värmebeständiga färger och lacker

För närvarande är utbudet av värmebeständiga färger som produceras av olika tillverkare litet, eftersom endast en liten mängd ämnen kan skydda ytor från höga temperaturer. Beroende på den kemiska sammansättningen kan sådana färger och lacker delas in i flera typer. De mest populära av dessa är organosilikon och akrylföreningar.

Bild
Bild

Organosilikon emaljer och lacker

Designad för att måla och skydda metallytor, som under drift utsätts för temperaturer från -60 till +500 grader Celsius.

Dessa färger och lacker har ett antal funktioner

  • De är en blandning av lösningsmedel, färgämnen, riktade tillsatser och lack baserat på silikonharts.
  • Skyddar metall mot korrosion. Öka fuktmotståndet, öka motståndskraften mot syror, salter, oljor och petroleumprodukter, som ingår i vätskor för snabb antändning.
  • Lämplig för målning av ytor av tegel, betong, asbestcement och gips.
  • Grundfärger: svart, grått, vitt, brunt och rött.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill förbättra utseendet på tegelverket i en utomhus spis eller brännare, då är den bästa rekommendationen att använda organisk kiselemalj för detta.

En av de mest betydande nackdelarna är den mycket starka lukten av färgkompositionerna . Därför är det bäst att arbeta med dessa typer av värmebeständiga färger utomhus eller i välventilerade områden.

Bild
Bild

Akrylfärger

Särskilda formuleringar baserade på akrylharts blir allt populärare hos konsumenterna. Detta gäller särskilt för formuleringar som produceras i form av aerosoler. De är mycket enkla att använda, har förbättrad prestanda, nötningsbeständighet och kort torktid.

Akrylföreningar tål fritt konstant driftstemperatur upp till +600 grader Celsius och till och med deras kortsiktiga uppgång till +800 grader. Man bör komma ihåg att emaljer får värmebeständighet direkt efter den första uppvärmningen till temperaturer från +180 till 220 grader, om det varar i minst 15 minuter. Före detta är delvis avverkning av färgskiktet möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland egenskaperna hos denna typ av färg- och lackbeläggningar kan flera särskiljas

  • Förutom akrylharts finns det fyllmedel i form av glas-, mineral- eller aluminiumpulver, färgämnen och tillsatser med skyddande egenskaper. Tillverkare använder flytande gaser som lösningsmedel: propan, butan, lätta oljefraktioner. Tack vare detta torkar den applicerade färgen inom 10-15 minuter.
  • Akrylfärger har utmärkt vidhäftning till ytor av järn och järnhaltig metall.
  • De är mycket enkla att använda, så att du kan göra allt arbete själv.
Bild
Bild

Den största nackdelen med alla aerosolfärger, inklusive högtemperaturfärger, är deras lättantändlighet och toxicitet. Därför innebär deras användning användning av skyddskläder, handskar och respirator. Och arbetet måste utföras med strikt överensstämmelse med alla brandsäkerhetsregler.

Alternativa metoder för att skydda metaller

Ett annat alternativ för att skydda en grill eller grill kan vara metalloxidation eller blåning. Tekniken för denna process består i bearbetning av metall med lösningar av syror, alkalier och andra reagenser. Som ett resultat av denna process ändrar materialets översta lager sin struktur. En skyddande film visas på den, som inte bara förnyar ytan, utan också skyddar mot förstörelse.

Bild
Bild

Fram till nyligen var denna metod för bearbetning av metallprodukter tillgänglig huvudsakligen med produktionsutrustning. En smidd eller svetsad brazier kan fortfarande bearbetas på detta sätt endast i ett industriföretag. Denna process sker i flera steg och kräver användning av ett stort antal kemiska lösningar och behållare av imponerande storlek.

Om du är ägare till en hopfällbar struktur, är det fullt möjligt att utföra oxidation hemma . Arbetet består i att applicera en speciell komposition på metallytan, under påverkan av vilken färg och egenskaper hos materialet förändras. Tekniken skiljer sig något från den industriella, men slutresultatet blir nästan detsamma.

Bild
Bild

Alla speciella eldfasta färger och lacker är ganska dyra. Men kostnaderna för deras inköp motiverar sig själva under driften eller långtidslagring av grillar, grillar, braziers och annan liknande utrustning. De hjälper till att på ett tillförlitligt sätt skydda metallen från höga temperaturer, ogynnsamma miljöfaktorer och utseende av rost. Det viktigaste när du väljer en färg för en grill är att se till att den uppfyller alla krav för nödvändiga egenskaper och säkerhet.

Användningen av värmebeständig färg för grillen beskrivs i detalj i videon.

Rekommenderad: