Brazier Stativ (18 Foton): Hur Man Bäst Gör Vackra Avtagbara Metallben Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Stativ (18 Foton): Hur Man Bäst Gör Vackra Avtagbara Metallben Med Egna Händer

Video: Brazier Stativ (18 Foton): Hur Man Bäst Gör Vackra Avtagbara Metallben Med Egna Händer
Video: Why Ticks Are So Hard To Kill 2024, April
Brazier Stativ (18 Foton): Hur Man Bäst Gör Vackra Avtagbara Metallben Med Egna Händer
Brazier Stativ (18 Foton): Hur Man Bäst Gör Vackra Avtagbara Metallben Med Egna Händer
Anonim

Varje lanthus måste ha en grill. Oftast används det bara när gäster anländer för att laga kött, mindre ofta för andra rätter. Men en sak är säker: brännaren är en stationär struktur. När den tillverkas kan den här designen visa sig vara storslagen, allt beror på dina beslut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för tillverkning

Innan du beskriver processen att göra braziers, bör du vara uppmärksam på det faktum att brännaren själv nästan aldrig ligger på marken, eftersom det är obekvämt. Den måste ha ett stativ. Designen kan vara helt enkel och bestå av fyra stöd, och stativen kan vara mer funktionella: ha hyllor för redskap eller spett. Vissa produkter kan också fungera som inslag i inredning: utsmyckade smidda mönster kommer att dekorera alla områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid arbete med tillverkning av ett stativ eller en gemensam struktur för en grill och ett stativ måste du ha:

  • svetsmaskin, elektroder och mask;
  • elektrisk skruvmejsel (batteriet är bättre);
  • slipmaskin och skärhjul;
  • fyrkant;
  • roulett;
  • en plåt, en gammal fat eller cylinder;
  • hörn 20x20 mm;
  • pennor;
  • slingor;
  • hårdvara och fästelement;
  • rör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Står för olika grillar

Underläggens typ och form beror på själva grillens utformning. I vissa fall kommer dessa att vara starka ställningar, men ofta vid stationära grillar utmärks stativen av en komplex struktur och närvaron av ytterligare funktioner.

Bild
Bild

Det enklaste alternativet är att använda hörn med stor eller medeltjocklek. De svetsas helt enkelt till själva grillen. Ofta fästs ett fotstöd i botten av hörnen så att hörnen inte böjer sig.

Inte alltför svårt att tillverka är ett grillställ från ett fat . Antingen används hela pipan eller hälften av den som brännare. Det svåraste i processen att skapa ett sådant stativ är att göra rätt halvcirkler för pipans dimensioner, och resten av delarna fästs enkelt med varandra genom svetsning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grill görs ofta med minimal användning av svetsning och med lätt att installera ben. Denna typ av konstruktion har inga speciella estetiska egenskaper, men den klarar sin huvuduppgift perfekt.

Tillverkningsprocessen har en viss konsistens

  • Allt börjar med sökandet efter ett stort metallplåt som hela layouten på grillen kommer att passa. Därefter dras alla storlekar och med hjälp av en kvarn skärs en hel bit ut, eftersom det är långt och mycket svårt att skära tjock metall med en hacksåg.
  • Därefter måste du noggrant använda en slipmaskin för att göra spår i vecken (det blir nästan omöjligt att böja plåt utan dem).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sedan måste du svetsa hörnen. Efter detta steg erhålls en låda, det här är själva brännaren. Små stift svetsas till bottenplanet vid fyra punkter. De väljs ut baserat på vad benen på strukturen kommer att vara.
  • Benen är vanligtvis runda eller fyrkantiga metallrör. De kan enkelt göras till önskad längd och justeras för att passa landskapet. Dessa ben är också avtagbara - du kan enkelt byta ut dem mot andra om det behövs med egna händer.
Bild
Bild

Rostskydd

För tillverkning av mer komplexa och vackra strukturer krävs smidekunskaper och hög kompetens i svetsmaskinen. Och det måste komma ihåg att metall är mottagligt för korrosion och rostbildning på ytan. Annars kommer allt ditt arbete snabbt att upphävas. I princip används värmebeständiga färger och emaljer för sådana ändamål, eftersom de inte kommer att "flyga runt" vid höga temperaturer. Sådana medel kommer också att spara från fuktig luft och exponering för syre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speciella primers används ofta och kan köpas i vilken bilaffär som helst.

Om du har ledig tid kan du utföra en sådan process som blåning . Därefter är metallytan täckt med en mörk värmebeständig film. Först måste du befria hela ytan från damm och smuts, varefter delen ska placeras i en behållare med natriumhydroxidlösning. Det är nödvändigt att hålla delen i den i två timmar och vid en temperatur på 120-140 grader.

Valet av grillställ är mycket varierande. Du kan ta det enklaste alternativet eller närma dig detta företag med kreativitet. Om första gången något inte fungerar, var inte upprörd: andra gången blir det mycket lättare att välja ett ställ för grillen.

Rekommenderad: