CD-spelare: Betyg På De Bästa Modellerna För CD-ROM Med MP3, En Genomgång Av Bärbara CD-spelare, Rörversioner Med USB

Innehållsförteckning:

Video: CD-spelare: Betyg På De Bästa Modellerna För CD-ROM Med MP3, En Genomgång Av Bärbara CD-spelare, Rörversioner Med USB

Video: CD-spelare: Betyg På De Bästa Modellerna För CD-ROM Med MP3, En Genomgång Av Bärbara CD-spelare, Rörversioner Med USB
Video: Musiksmaten 2024, Maj
CD-spelare: Betyg På De Bästa Modellerna För CD-ROM Med MP3, En Genomgång Av Bärbara CD-spelare, Rörversioner Med USB
CD-spelare: Betyg På De Bästa Modellerna För CD-ROM Med MP3, En Genomgång Av Bärbara CD-spelare, Rörversioner Med USB
Anonim

Marknaden för musikutrustning fylls ständigt på med nya produkter och digital utrustning ersätter konventionella mottagare, spelare och bandspelare. Samtidigt fortsätter CD-spelare att vara populära, eftersom deras moderna modeller inte bara tillåter uppspelning av ljudfiler, utan även inspelning av ljud och tittar på videor. För att köpa en sådan enhet är det viktigt att ta hänsyn till många nyanser, uppmärksamma varumärket och recensioner om det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En CD -spelare är en bärbar enhet med vilken du kan lyssna på musik och titta på filmer. Denna enhet används ofta i hemmabiosystem eftersom den kan anslutas till ett Hi-Fi-högtalarsystem . Idag tillverkar tillverkare modeller som har många kontakter och kan läsa filer i olika format.

CD -spelarens design ser ut som en rund enhet, på vilken det finns många funktionsknappar . Stationära skivspelare skiljer sig från bärbara i storlek, vikt och funktionalitet. Funktionsprincipen för denna teknik är baserad på laseravläsning av information. Alla CD -spelare har ett laserhuvud för digital överföring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är enheten utrustad med en analog linjeutgång och en elektromekanisk enhet, tack vare vilken information läses från skivan.

Varje modell av CD -spelaren skiljer sig inte bara i design, strukturella funktioner, utan också i sättet att ladda skivor, av vilka det finns fyra

Frontal . Har ett speciellt främre fack där du måste placera en skiva. Detta är den vanligaste typen av skivspelare, priset för dem är genomsnittligt.

Bild
Bild

Skreva . Laddningsskivor i sådana modeller utförs med hjälp av gummerade valsar längs spårets kanter. Nackdelen med anordningar med denna typ av lastning är att gummit på rullarna slits ut snabbt.

Bild
Bild

Övre . Denna typ av nedladdning är vanligtvis utrustad med dyra avancerade skivspelarmodeller.

Bild
Bild

Karusell (butik) . Det är inte mycket efterfrågat, eftersom det anses vara en föråldrad teknik. Skiljer sig från tidigare mönster genom möjligheten att ladda flera skivor samtidigt.

Nu till salu kan du hitta hem (installerat på ett speciellt rack), konsert (skiljer sig från närvaron av ljudförstärkare) och professionella spelare med ett brett utbud av funktioner. Var och en av dessa typer har sina egna fördelar och nackdelar. Därför är det viktigt att tänka på detta när du köper en enhet.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Trots att marknaden för musikutrustning nyligen representeras av digital utrustning, fortsätter många tillverkare att producera CD-spelare. De mest kända tillverkningsföretagen inkluderar:

  • Yamaha;
  • Vincent;
  • Tascam;
  • Marantz;
  • Pionjär;
  • Onkyo;
  • Denon;
  • Cambridge Audio.

Alla ovanstående företag har arbetat på marknaden länge, och deras produkter är mycket populära i alla länder i världen. Spelarna hos dessa tillverkare kännetecknas av utmärkt ljud av musikspår, bred funktionalitet och lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

När du köper CD -spelare är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till deras syfte, funktionalitet, men också användarens feedback om en viss modell. På marknaden kan du hitta både dyra och budgetversioner av CD-spelare som har hög funktionalitet. därför inte alltid är prisindikatorn den viktigaste.

Samtidigt, under köpet, är det viktigt att vara uppmärksam på betyget för CD-spelare, där modellerna för medel- och högklasserna stavas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellannivå

Mellanstora CD-spelare har en tillräcklig kvalitetsnivå, är praktiska att använda, men på grund av tillverkarens önskan att sänka kostnaden för deras design så mycket som möjligt kan de inte skryta med hög funktionalitet. Dessa modeller innehåller ett antal enheter.

Marantz CD5005 . Denna skivspelare är mjukt ljudande och återger perfekt både hög- och mellanfrekvenser. Det är billigt, men för att använda det måste du köpa en förstärkare och kraftfulla högtalare separat, vilket kommer att medföra extra kostnader. Fördelar med modellen: dynamiskt omfång-100 dB, signal-brusförhållande-från 110 dB, närvaro av en Cirrus Logic CS4398 multi-bit ljudprocessor, koaxial, line och optiska utgångar. Det bör noteras att alla kontakter i enheten är guldpläterade. Nackdelar: brist på stöd för trådlös teknik, en separat plats för ett minneskort, en USB -port, kommer inte med någon fjärrkontroll och läser inte DVD -skivor.

Bild
Bild

Onkyo C-7070 . Denna modell finns i klassiska svarta eller silverfärger och har en mycket attraktiv design. Musikskivor laddas från det främre facket. Enheten levereras med en USB -port, som också låter dig spela musik från ett USB -minne. Det finns problem med FLAC -stöd i denna modell - filer i detta format måste konverteras till WAV. Fördelarna med produkten inkluderar: antivibrationshölje, hög ljudkvalitet, alla kontakter är guldpläterade. Nackdelar - Över genomsnittspriset, brist på DVD -stöd.

Bild
Bild

Tascam MD-CD1 . Det är en bärbar musikspelare med en mängd olika kontakter, knappar och kontroller. Externt liknar enheten en gammal bandspelare, för funktionalitet är den utrustad med två CD-kort, PS / 2-ingång, perfekt kombinerar de tekniska egenskaperna hos en MD-inspelare och en CD-spelare. Den bärbara spelaren stöder också MP3 -format. Fördelar: dynamiskt omfång - 100 dB, mycket hög ljudkvalitet. Nackdelar: inte särskilt attraktiv design, oförmåga att installera ett SD -kort, kostnaden är över genomsnittet, läser inte DVD, skivan är mycket het under uppspelning..

Bild
Bild

Granskningen kan slutföra PrimaLuna ProLogue Classic CD -röret skivspelare , bestående av 6 lampor placerade längst ner på karossen. Dessutom finns lampor i utgångsramen, strömförsörjningen och klockgeneratorn. Tillverkaren utrustar enheten med en tung och stor fjärrkontroll. Fördelar med modellen: mjukt ljud, överkomlig kostnad. Nackdelar: liten bas, utarmade timbres

Bild
Bild
Bild
Bild

Hög klass

Till skillnad från mellanstora CD-spelare har avancerade enheter mycket bättre uppspelningskvalitet och bredare funktionalitet. Detta gör att de kan användas som en extern DAC. Dessutom har alla modeller ett USB -gränssnitt. Här är några av de vanligaste high-end-skivspelarna som har fått många positiva recensioner.

Denon DCD-720AE . Denna modell har minimal kontroll och levereras med runda knappar. Allvarliga justeringar görs med en universell fjärrkontroll. Tillverkare har kompletterat designen med en 32-bitars DAC, så ljudet är bra, det matas ut via de optiska och linjeutgångarna. Det finns också möjlighet att ansluta hörlurar. Fördelar: extern IR -sensor, originaldesign, spelar MP3 -format. Nackdelar: stöder inte DVD-skivor, ljudet från skivan avbryts när ett USB-minne installeras.

Bild
Bild

Pioneer CDJ-900 . Denna bärbara spelare kommer inte att lämna någon likgiltig - både den vanliga musikälskaren och DJ: n. Tillverkaren utrustar den med en fullfjädrad kontrollpanel, med vilken du inte bara kan justera uppspelningshastigheten, utan också använda olika effekter. Den här modellen har inget fack för skivor, de sätts in i en liten plats medan du kan spela musik från en CD och USB -enhet. Pioneer CDJ-900 stöder Hi-End, Hi-Fi och HID, MIDI-funktioner. Fördelar: många inställningar, högkvalitativ montering, bekväm och enkel sortering av spår, perfekt ljud. Nackdelar: orimligt pris, kan inte läsa FLAC -format.

Bild
Bild

Yamaha CD-S300 . Denna nätverksspelare har en inbyggd strömförsörjning, en fjärrkontroll och en främre skivladdningsplats. Enheten stöder CD-RW, MP3, CD-Text, CD-R och WMA-format. Paketet innehåller också vintage -hörlurar, som låter dig lyssna på musik i sekretess. Fördelar: utmärkt montering, "tyst" enhet, underbart ljud, finns med en USB -flash -ingång. Nackdelar: lite funktionell fjärrkontroll, det kan finnas problem med att läsa information i andra format än MP3, en enkel meny.

Bild
Bild

Urvalskriterier

Innan du köper musikutrustning av denna typ måste du göra rätt val till förmån för en viss modell, efter att du tidigare har bekantat dig med dess tekniska kapacitet. Det är lätt att välja en spelare av hög kvalitet för att hjälpa experternas rekommendationer.

  • Först och främst bör du bestämma vilken typ av format som enheten ska stödja. Idag kan du hitta snygga spelare som läser alla format, men priset för dem är högt. Därför, om du väljer ett budgetalternativ, måste du klargöra om det stöder sådana standardformat som WMA, MP3 och SACD. Om det krävs mer professionell utrustning är det lämpligt att välja modeller som inte bara stöder CD utan även CD-R, CD-Text och CD-RW.
  • Nästa viktiga indikator för denna enhet är maximal effekt. Uppspelningsvolymen beror på den. För dem som gillar att lyssna på musik högt måste du köpa en spelare med en effekt på 12 watt eller mer.
  • Närvaron av ytterligare funktioner i enheten spelar också en stor roll. Det är bäst att ge företräde åt strukturer utrustade med en kontrollpanel, eftersom detta gör att du kan styra gadgeten på ett visst avstånd. Närvaron av en nätaggregat gör inte heller ont. En enorm fördel med modellen kommer att vara ett paket med hörlurar, eftersom det kan vara problem med valet.
  • Separat är det nödvändigt att uppmärksamma spelarens inbyggda växlare för hur många skivor den är konstruerad för. Det finns nu många modeller tillgängliga som kan ladda flera skivor samtidigt.

Deras bekvämlighet ligger i det faktum att du kan hålla mycket mer musik redo än i enskivspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt ovan är huvudindikatorn vid val av enhet möjligheten att ansluta den till trådbundna och trådlösa gränssnitt. Så, närvaron av AirPlay låter dig ansluta spelaren direkt till systemet och visa information om artisten, namnet på låten på skärmen . När det gäller det trådlösa gränssnittet behövs det vanligtvis i två fall: att ansluta till en smartphone, surfplatta och för direktkommunikation med ett datornätverk.

Många tycker att det är svårt att göra ett val till förmån för en konventionell skivspelare eller rörtallrik, som ger en inbyggd förstärkare. Lampmodeller är stora, så de kräver mycket ledigt utrymme för placering . Dessutom har de en komplicerad typ av konstruktion, vilket ökar kostnaden.

När det gäller ljudkvalitet har naturligtvis rörenheter ingen motsvarighet. Sådana modeller är perfekta för klassiker.

Rekommenderad: