Mobila Luftkonditioneringsapparater Utan Kanal: En Genomgång Av Bärbara (bärbara) Golvstående Modeller För Hemmet, Betyg Och Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Mobila Luftkonditioneringsapparater Utan Kanal: En Genomgång Av Bärbara (bärbara) Golvstående Modeller För Hemmet, Betyg Och Användarrecensioner

Video: Mobila Luftkonditioneringsapparater Utan Kanal: En Genomgång Av Bärbara (bärbara) Golvstående Modeller För Hemmet, Betyg Och Användarrecensioner
Video: Super General 1.5 Ton Portable AC (SGPI 182) Overview 2024, April
Mobila Luftkonditioneringsapparater Utan Kanal: En Genomgång Av Bärbara (bärbara) Golvstående Modeller För Hemmet, Betyg Och Användarrecensioner
Mobila Luftkonditioneringsapparater Utan Kanal: En Genomgång Av Bärbara (bärbara) Golvstående Modeller För Hemmet, Betyg Och Användarrecensioner
Anonim

Det är möjligt att uppnå svalhet i sommarvärmen utan att installera ett dyrt split system. Kanske är mobila luftkonditioneringsapparater utan luftkanal inte lika kraftfulla, men för ägare till små stadslägenheter är de det bästa alternativet. Dessa enheter är enkla att installera och inte bundna till ett rum - om så önskas kan de flyttas från ett rum till ett annat rum.

Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Principen för drift av en mobil luftkonditionering utan luftkanal är baserad på vätskans förmåga att fungera som värmebärare. Dessa anordningar sänker temperaturen av torr luft avsevärt genom den så kallade fasövergången av vatten från en vätska till ett gasformigt tillstånd. Med andra ord sker en något modifierad process för dess avdunstning. Energin som krävs för att förånga vatten extraheras från torr luft i form av förnuftig värme, som omvandlas till latent värme . Processen för denna omvandling kallas vetenskapligt isenthalpisk. Enheten i fråga fungerar i enlighet med egenskaperna hos denna förångningskylning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i enheten är det faktum att för att avlägsna varm luft används vanligt vatten som hälls i en behållare inuti enheten … Därefter aktiveras ett speciellt kylläge och vattnet flyttas till en speciell pump, varefter det kommer in i filtret. Varm luft från rummet kommer också in och passerar genom fläkten. Där absorberas värme och själva luften avdunstar tillsammans med det kylda vattnet. Han kommer in i rummet redan sval.

Bild
Bild

Vätskan som finns kvar i luftkonditioneringen samlas upp i en speciell behållare. Enhetens effektivitet beror helt på temperaturen i det använda vattnet. Därför, ju kallare vätskan är, desto mer effektivt blir resultatet. Bland modellerna av enheter utan luftkanal finns det till och med alternativ med speciella brickor för is . En annan skillnad mellan mobila enheter utan luftkanal från konventionella luftkonditioneringsapparater är bristen på förmåga att tydligt ställa in temperaturen. Den allmänna principen för systemets drift är dock avsevärt förenklad här. Ju lägre temperaturen på vattnet som används och ju varmare det är i rummet, desto bättre blir effekten av denna luftkonditionering. Med optimal drift av enheten kan en temperaturskillnad på cirka 10 grader uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa bärbara luftkonditioneringsapparater har luftfilter som renar luften genom att ta bort allergener, vilket gör dem användbara för personer med andningsproblem.

Fördelar och nackdelar

En bärbar luftkonditionering utan luftkanal är en populär hushållsapparat av många skäl. En av dem är rörlighet. Men e Det finns flera andra viktiga aspekter som inte bör förbises när du väljer en enhet … Först och främst måste du veta skillnaden mellan en enhet med och utan en luftkanal. En luftkonditionering utan luftavgasslang kallas också en luftkylare. Den använder vatten och avdunstning för att kyla rummet, medan en bärbar luftkanal drar varm luft ut ur rummet genom ett fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med enheten utan luftkanal

  • Hög rörlighet, så att du kan flytta enheten från rum till rum efter behov. Till exempel, använd enheten på ditt hemmakontor under dagen och flytta den till ditt sovrum på natten.
  • Enkel att installera, vilket gör det möjligt att konfigurera enheten utan hjälp av professionella installatörer.
  • Luftkonditioneringen fungerar utan grenrör.
  • Ekonomiskt - enheten kommer att kosta betydligt mindre än en vanlig luftkonditionering.
  • Den lilla storleken gör att enheten kan användas i små utrymmen utan behov av omarrangemang.
  • Bekvämt för dem som hyr kontors- eller butiksytor. Om du flyttar ditt kontor till en annan plats kan du ta med dig luftkonditioneringen.
Bild
Bild
Bild
Bild

De största nackdelarna med enheten utan luftkanal

  • Detta är en ganska bullrig enhet jämfört med andra typer av luftkonditioneringsapparater.
  • Det är nödvändigt att övervaka mängden vätska som ackumuleras i pannan och hälla ut den i tid.
  • Oförmågan att reglera den exakta temperaturen.
  • Lägre effektivitetsnivå, vilket gör den endast lämplig för små utrymmen.
  • Kan inte användas i källare, rum med hög luftfuktighet eller i rum utan fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En av de viktigaste aspekterna av att använda luftkonditioneringsapparater utan avgasslangar är den låga energiförbrukningen. Detta är möjligt på grund av att dessa enheter inte använder komponenter med hög energiförbrukning som kompressorer. Användare av standard split enheter med värme måste betala mycket för el, medan ägare av enheter utan luftkanal kan kraftigt spara på elförbrukningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en uppfattning att det inte är helt korrekt att ringa luftkonditioneringsapparater utan luftkanaler. De är mer som golvstående luftkylare. De är sällan tysta. För att kyla rummet används en kall vätska som avdunstar och kyler luften . Sådana typer av luftkonditioneringsapparater som biokonditioneringsapparater, mobila golvkonditioneringsapparater och vissa typer av fönsterluftkonditioneringsapparater kan fungera enligt principen om avdunstning av kall vätska och utan att använda en slang för luftborttagning.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Variationen hos tillverkare av golvstående luftkonditioneringar är fantastisk. Och om företag gillar Zanussi eller Toshiba , alla vet, och kvaliteten på deras produkter är inte tveksam, då nybörjare gillar NeoClima eller Aeronik du måste kämpa för bra positioner i många toppar och betyg.

Bild
Bild

Zanussi ZACM-12 VT / N1

ZACM-12 VT / N1-modellen av det berömda Zanussi-märket utmärks av höga effektindikatorer och en snygg modern design. Kyler ganska stora rum utan problem. Det finns en funktion av nattläge och självdiagnos . Bland nackdelarna är avsaknaden av ett luftreningsfilter. Enheten väger 30 kilo. Medelkostnaden är $ 400.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aeronik AP-09C

Aeronik AP-09C är en billig luftkonditionering för medelstora lokaler. En relativt tyst enhet som förbrukar en minimal mängd energi . Bland fördelarna kan man notera hastigheten på luftkylning, liksom ett tyst driftläge. Nackdelarna inkluderar låg prestanda. Enheten väger 40 kilo och kostar cirka 300 dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EACM-16EZ / N3

Electrolux EACM-16EZ / N3 är en kraftfull enhet som passar både stora och små rum. Av fördelarna bör en extra dräneringspump noteras vid hög luftfuktighet . Enhetens vikt är 36 kilo. Priset är cirka $ 500.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ballu BPAC-16CE

Ballu BPAC-16CE har en mycket kraftfull motor på 4600 watt, som gör att enheten kan fungera effektivt under en lång tidsperiod. Den har 4 driftsätt, bland vilka det finns ett energibesparande. För drift är det tillräckligt att ansluta enheten till nätverket . Enheten väger 42 kilo och kostar 440 dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild

NeoClima NPAC-12CG

NeoClima NPAC-12CG kombinerar hög prestanda med elegant design. Den har en fläkt med fyra hastigheter och en modern kompressor från Gree . Enhetens vikt är 39 kilo, och kostnaden i olika butiker varierar från 300 till 350 dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Listan över obligatoriska parametrar när du väljer en mobil luftkonditionering utan luftkanal skiljer sig något från rekommendationerna när du köper ett standard split system. För ett sådant system är det till exempel mycket viktigt att se till att rummet är tätt, medan det för en enhet utan luftkanal är nödvändigt att upprätthålla ett konstant flöde av frisk luft genom att hålla ett fönster eller en dörr öppen. Detta är viktigt både för lägenheten och för huset. Om du inte ventilerar rummet och håller enheten på vid denna tidpunkt, kommer luftfuktigheten att öka mycket. Punkter att tänka på när du väljer luftkonditionering utan kanal.

  • Maximal effekt, beroende på vilken storlek rummet kommer att bero på.
  • Tankarnas storlek för kylt vatten och vätska under avloppet. Ju större de är, desto mindre ofta måste du byta vatten medan luftkonditioneringen är igång.
  • Hur högljudd enheten är. Volymen är typisk för denna typ av enheter, så lågkvalitativa luftkonditioneringsapparater ger ibland ett outhärdligt ljud.
  • Energiförbrukningsnivån, som vanligtvis anges i egenskaperna hos luftkonditioneringsmodellen.
Bild
Bild

Eftersom den konstanta cirkulationen av vatten är särskilt viktig när luftkonditioneringsapparaten fungerar utan luftkanal är det viktigt att avgöra om du vill byta vätska manuellt eller föredrar att behärska styrsystemet för tillförsel av vätska genom en slang.

Många inomhusmodeller kräver manuell påfyllning av vatten . Detta är viktigt för att kylprocessen i dessa enheter ska fungera utan avbrott. Det finns modeller som levereras med en slang som automatiskt fylls med vatten. Apparater utan slang använder mindre energi och avsevärt. Av den anledningen, för dem som vill spara pengar, är det bättre att titta närmare på enheter med manuell tillförsel av vatten.

Bild
Bild

Utnyttjande

Först och främst bör det förstås att under luftkonditioneringens drift måste ägaren ständigt övervaka vätskenivån i enheten. Enheten fungerar enligt principen att kyla en förångande vätska. Detta förklarar frånvaron av rör och korrugeringar och det faktum att luftcirkulationen äger rum inuti rummet utan att ta ut den senare till gatan. Det är också viktigt att tänka på att luftkonditioneringar av detta slag är mest effektiva under sommarsäsongen, när inomhustemperaturen är över 25 grader . Det är inte värt att vänta på en påfallande hög temperaturskillnad före och efter användning av luftkonditioneringen. Enheten är optimal endast för att normalisera atmosfären i rummet under den varma säsongen.

Bild
Bild

Tips att följa när du använder din luftkonditionering utan luftkanal

  • Enheten är bäst placerad nära ett fönster.
  • För maximal effektivitet bör vattenbehållaren fyllas högst den kritiska nivån. Ju kallare vattnet, desto högre effektivitet har apparaten.
  • Luftkonditioneringen kan inte användas i helt isolerade rum som källare. Det är viktigt att ha ett ventilationssystem så att det är möjligt att regelbundet ventilera rummet.
  • Låt inte direkt solljus falla på enheten.
  • För den mest effektiva driften av enheten kan isbitar eller speciella köldmedier läggas till insidan av en behållare med kallt vatten.
Bild
Bild

Liksom andra apparater kräver en kanalfri mobil luftkonditionering regelbundet underhåll. Detta hjälper till att förbättra enhetens effektivitet. Om enhetens prestanda sjunker är det förmodligen nödvändigt att göra förebyggande underhåll . Förutom att öka produktiviteten kommer regelbundet underhåll att se till att den kalla luften som kommer in i rummet är ren och fri från allergener och bakterier.

Bild
Bild

Luften i ett rum kan innehålla en mängd olika föroreningar. Några av dessa partiklar kan ansamlas på förångarens och kondensorns spolars yta. Ackumuleringen av sådana partiklar minskar den totala effektiviteten hos den bärbara enheten. Det kan också leda till en minskning av dess effekt.

Det är viktigt att rengöra luftkonditioneringsfiltret regelbundet . Luft passerar regelbundet genom den tillsammans med alla skadliga partiklar, som faktiskt i stort sett finns kvar. En miljö som är lämplig för tillväxt och reproduktion av mikrober skapas. Om invånarna i en lägenhet med en ständigt fungerande luftkonditionering plötsligt börjar nysa, hosta eller visa några allergiska reaktioner, kan det vara värt att rengöra enheten. Om du inte har någon erfarenhet inom detta område är det bättre att överlåta det till specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Många användare noterar den trevliga designen och bärbarheten hos bärbara luftkonditioneringsapparater. De belastar inte rummet, och om så önskas kan de enkelt flyttas om till ett annat rum. Köpare lockas också av den låga kostnaden för dessa enheter jämfört med andra luftkonditioneringsapparater. Många av nackdelarna inkluderar ljudet från enheten . Många är också förvirrade över oförmågan att ändra parametrarna för den önskade temperaturen. Användare klagar också över svårigheterna som uppstår när det är nödvändigt att regelbundet byta kallt vatten.

Bild
Bild

Brickorna fylls på, avdunstningsvattnet svalnar snabbt och luftkonditioneringens effektivitet minskar.

Rekommenderad: