Bärbara Bluetooth -högtalare: Trådlös Med Bluetooth, Radio Och USB. Vilka är De Bästa Bärbara Högtalarna För Din Telefon? Betyg Av De Mest Kraftfulla

Innehållsförteckning:

Video: Bärbara Bluetooth -högtalare: Trådlös Med Bluetooth, Radio Och USB. Vilka är De Bästa Bärbara Högtalarna För Din Telefon? Betyg Av De Mest Kraftfulla

Video: Bärbara Bluetooth -högtalare: Trådlös Med Bluetooth, Radio Och USB. Vilka är De Bästa Bärbara Högtalarna För Din Telefon? Betyg Av De Mest Kraftfulla
Video: TOP 5: BEST Bluetooth Speakers 2021 2024, Maj
Bärbara Bluetooth -högtalare: Trådlös Med Bluetooth, Radio Och USB. Vilka är De Bästa Bärbara Högtalarna För Din Telefon? Betyg Av De Mest Kraftfulla
Bärbara Bluetooth -högtalare: Trådlös Med Bluetooth, Radio Och USB. Vilka är De Bästa Bärbara Högtalarna För Din Telefon? Betyg Av De Mest Kraftfulla
Anonim

För att lyssna på musik utomhus eller i ett stort företag är det obekvämt att använda smartphonespelare och hörlurar - de kommer inte att kunna ge en bekväm melodi från distans. Och det är ganska svårt att ta med sig stationära akustiska system på vägen. Bärbara högtalare med Bluetooth är den optimala lösningen. Låt oss bo på funktionerna hos dessa enheter och ge en översikt över de bästa modellerna på marknaden.

Fördelar och nackdelar

En bärbar Bluetooth -högtalare är en bra lösning för fjärruppspelning av låtinspelningar. Detta är en mobil och mycket kompakt akustisk enhet, medan ljudkvaliteten på inget sätt är sämre än stationära stereon och spelare . Fördelen med bluetooth akustik är det inbyggda batteriet, så högtalaren kan användas på en enda laddning i 3-5 timmar.

Således begränsar inte bärbara högtalare med Bluetooth på något sätt användarens rörelsefrihet, bind inte den till huset - du kan lyssna på dina favoritlåtar i skogen, på en picknick och till och med på en morgonjogg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av modern Bluetooth -teknik gör det mycket lättare att flytta och ansluta enheten. Dessa högtalare kan anslutas till datorer, samt surfplattor och moderna smartphones. De mottagna signalerna förvrängs inte på något sätt under påverkan av störningar från andra källor till elektromagnetisk strålning.

Kommunikationsområdet för en bluetooth -högtalare med en bärare når 30 m - detta är tillräckligt för att organisera en liten musikalisk fest i naturen . Enligt användarrecensioner hittar enheten dock i 75% av fallen inte en trådlös bärbar högtalare. Det kan finnas många anledningar till detta. Oftast är detta avstängt Bluetooth - vanligtvis beror det på användarens slarv eller när man går över gränserna för synlighet för en ihopkopplad enhet.

Men ibland är problemen djupare. Så om du ansluter högtalare till en bärbar dator eller dator upptäcker enheten inte högtalarsystemet om inte speciella drivrutiner är installerade. Dessutom kan de vara inkompatibla med operativsystemet på en PC eller annan modern gadget.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ansluter högtalaren till alla tillgängliga enheter - telefon, dator eller surfplatta, måste du installera alternativet "automatisk anslutning". Annars kommer enheten helt enkelt inte att se högtalaren, eftersom den redan kommer att vara ansluten till något annat.

Bluetooth -högtalare står ofta inför ett annat problem - ljudavbrott eller stamning med fasta intervall . Detta händer vanligtvis när anslutningen är instabil. Orsaken till ett fel är ofta felaktig inställning av högtalarfrekvenserna. För att avhjälpa situationen måste du starta lågfrekvensläget och hålla volym- och bluetooth -knapparna infällda i cirka 10 sekunder.

Ibland kan detta fixa situationen, men om avbrotten kvarstår kan du inte klara dig utan en resa till verkstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar de?

Bluetooth -högtalare kan startas på flera sätt.

Via bärbar dator

Till att börja med, var uppmärksam på att inte alla bärbara datorer har möjlighet att köra Bluetooth. Därför måste du köpa separata moduler för dem. Observera: för att ansluta en dator till högtalaren kan du behöva ange en kod - den anges i manualen eller etiketten.

I allmänhet är åtgärdssekvensen när du aktiverar kolumnen följande:

  • tryck på knapparna Fn + F3 samtidigt;
  • starta Bluetooth på högtalaren - för detta måste du klicka på motsvarande knapp i gadgetens kontrollpanel;
  • då bör du hitta kolumnen i enheterna som är tillgängliga för den bärbara datorn och ansluta.

Då kan du hitta din favoritlåt och njuta av musiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via smartphone

Nästan alla har en mobiltelefon nuförtiden. Som regel har de en inbyggd Bluetooth-modul och kommer i ett färdigt paket. Gör så här för att ansluta en högtalare:

  • starta Bluetooth på din smartphone eller surfplatta;
  • slå på Bluetooth på högtalaren;
  • hitta enheten bland listan över tillgängliga för smarttelefonen - vanligtvis har kolumnen modellnamnet, så det blir svårt att bli förvirrad;
  • ansluta.
Bild
Bild

Via AUX

AUX är en tråd som vanligtvis finns i prylar i alla konfigurationer; det ser ut som en parad 3,5 mm mini-jet på båda sidor.

Anslutningen är mycket enkel: ena änden av tråden måste sättas in i speciella kontakter på en dator, bärbar dator eller i hörlursingången på en smartphone, och sedan är det bara att starta högtalaren och välja musik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Beroende på funktionerna i själva Bluetooth är alternativ för fjärrkontroll av högtalarna eller genom filutbyte möjliga. Vart i ljudkvaliteten beror på versionen: till exempel är den senaste Bluetooth 5 och den mest efterfrågade är Bluetooth 4.

Moderna bärbara bluetooth -högtalare kan utrustas med en mängd ytterligare alternativ.

Till exempel, modeller med FM -mottagare . Sådana produkter har en inbyggd tuner, som gör att högtalarsystemet kan fungera som en fullfjädrad radiomottagare och sända musikradio i FM-serien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller är utrustade med ett handsfree-alternativ, i vilket fall den bärbara akustiken kan användas som mobiltelefon. Enheten ansluter till telefonen via Bluetooth, och samtalet från samtalspartnern på andra sidan linjen matas ut till högtalaren och inte till telefonens högtalare . Detta är vanligtvis mycket bekvämare än att hålla telefonen mot örat. Detta alternativ är särskilt relevant när det är nödvändigt att flera personer deltar i konversationen samtidigt.

Som ett komplement Bluetooth -akustik har ofta ett NFC -chip, vilket underlättar anslutningsinställningarna . Till exempel, för att starta ljuduppspelning, behöver en smartphone med en sådan modul bara tas upp till en högtalare med en liknande funktion - båda enheterna känner snabbt igen varandra, och allt som återstår för användaren är bara att bekräfta det faktum av anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kolumner med timmar är relevanta för personer som värdesätter tidsvisning . För bärbar akustik är naturligtvis en sådan funktion inte avgörande, men i vissa fall är det mycket snabbare och bekvämare att titta på tiden på högtalaren än att leta efter någon annan klocka.

Vanligtvis kommer klockan med en väckarklocka, som piper vid den tidpunkt som användaren anger. Ett särdrag hos larm i bärbara högtalare är att vilken musikalisk komposition som helst kommer att användas som en signal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Vi erbjuder dig toppen av de mest populära modellerna av bärbara Bluetooth -högtalare.

JBL Go 2

Det är den mest kompakta produkten på marknaden idag. När det gäller dess dimensioner överträffar högtalaren inte en smartphone, så du kan bära den med dig överallt. Dessutom är en sådan kolumn bland de billigaste och, det som är anmärkningsvärt, det låga priset i detta fall innebär inte en minskning av kvaliteten - besparingar uppnås på grund av enhetens blygsamma storlek.

Tekniska specifikationer:

  • batterikapacitet - 600 mAh;
  • autonomt arbete - 6 timmar;
  • effekt - 3W;
  • tillgång till USB-ingång;
  • enhetens vikt - 0,13 kg.
Bild
Bild

Fördelar:

  • närvaron av fem sätt att bekvämt lyssna med möjligheten att anpassa de individuella parametrarna för ljudåtergivning;
  • överkomlig kostnad;
  • ökad enhetsrörlighet;
  • lämplig för iPhone.

Minus:

  • ljudkvaliteten är sämre än analoger;
  • fallet är inte tillräckligt starkt.

En sådan högtalare är lämplig för dem som inte har tillräcklig budget för ett dyrt högtalarsystem eller om du bara vill testa bärbara högtalare själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

JBL Clip 2

En kraftfull men liten rund modell som faktiskt är en lite mer avancerad version av GO2 -högtalaren. Den rundade formen ger produkten ett snyggare utseende. Dessutom är det mycket svårare att skada ett sådant fall, och ljudet från högtalarna blir mer harmoniskt.

Specifikationer:

  • bredare ljudomfång än GO2;
  • närvaron av skydd av fodralet från fukt och damm;
  • ge 8 timmars arbete utan laddning;
  • det finns en inbyggd kontakt.
Bild
Bild

Fördelar:

  • miniatyrstorlekar;
  • överkomlig kostnad;
  • brett utbud för högtalare med liknande dimensioner.

Minus:

ofullkomlig ljudkvalitet

Denna nackdel kan dock kallas mycket villkorlig, eftersom ljudkvaliteten fullt ut motiverar enhetens rörlighet och dess kostnad. Bland högtalarna i denna priskategori har ljudkvaliteten på denna enhet inga analoger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

JBL -avgift 3

Ganska populär högtalare med Bluetooth -anslutning. På grund av de ökade vattentäta egenskaperna kan denna teknik användas absolut överallt: i poolen, i duschar på stranden, i regnet och till och med under vatten. Dessa högtalare kännetecknas av förbättrad bas, stabil mitt och höga ljudfrekvenser.

Tekniska specifikationer:

  • bluetooth 4, 1;
  • effekt på nivån 20 W;
  • autonomt arbete i 20 timmar;
  • produktens vikt - 800 gr.

Fördelar:

  • stark akustik med ett utökat ljudomfång;
  • ekologisk användarvänlig design;
  • surroundljud.

Minus:

  • modeller är dyrare än tidigare produkter;
  • på den moderna marknaden erbjuds förfalskningar i 70% av fallen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony SRS-XB10

Ljudsystem av hög kvalitet för att lyssna på skivor med Bluetooth. Högtalaren har ett rejält fodral, hög byggkvalitet och bra batterikapacitet. Modellerna är gjorda i olika mönster som är tilltalande för ögat. Tack vare den praktiska strukturen på ytterdelen kan kolonnen monteras på en karbinhake, vilket är mycket bekvämt för användarna.

Specifikationer:

  • ökad rörlighet;
  • vikt - 600 gr;
  • närvaron av en inbyggd NFC-modul;
  • arbeta i fristående läge upp till 18 timmar.

Fördelar:

  • enheten är helt skyddad från vatten och andra negativa yttre påverkan;
  • snygg design;
  • uteffekt - 5 W.

Det finns inga nackdelar som sådana, men vissa användare gillar inte platsen för högtalarna.

Faktum är att denna högtalare har blivit en slags utgångspunkt för Sony i utgåvan av akustiska bärbara enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mi Round 2

Denna högtalare är en välkänd kinesisk tillverkare, som länge har varit en av ledarna inom högtalarsegmentet. Designen spårar tydligt varumärkets företagsidentitet - lakonisk färg och formform. Skiljer sig i hög renhet av ljud, atypiskt för monohögtalare.

Tekniska specifikationer:

  • arbeta offline i 10 timmar;
  • förmågan att styra genom ringnyckeln;
  • liten storlek och låg vikt.

Fördelar:

  • överkomlig kostnad;
  • snygg design;
  • ökad autonomi.

Minus:

  • minskad effekt;
  • brist på vatten och smutsskydd i fodralet;
  • brist på bas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du köper en Bluetooth -högtalare måste du vara särskilt uppmärksam på följande parametrar

  • Antalet kanaler . Så, enkanalsmodeller ger monoljudåtergivning, och tvåkanalsmodeller ger en uttalad stereofonisk effekt.
  • Frekvensomfång . För högkvalitativt ljud räcker det med enheter med en korridor på 20-20000 Hz. Den stora skillnaden kommer helt enkelt inte att skilja, eftersom en vanlig person skiljer ljud i korridoren från 16 till 20 000 Hz, och detta intervall minskar med åldern.
  • Kraft . Denna parameter påverkar bara ljudvolymen. Så, 1,5 W -modeller återger ljud på samma nivå som den vanligaste smarttelefonen. För att lyssna på högtalaren på gatan behöver du utrustning med parametrar från 16 W och högre.
  • Vikt och mått . Om du föredrar att lyssna på musik medan du cyklar eller joggar, är produkter som väger 200-250 gram lämpliga för dig, men deras kapacitet räcker inte för att ge bra ljud på en picknick - i det här fallet krävs större produkter.
  • Ytterligare kontakter . Förutom laddarplatsen har vissa enheter en speciell USB -port, som gör att högtalaren kan användas som en powerbank. Och närvaron av en plats för en flash -enhet eller ett micro SD -kort ger bekväm lyssning utan att behöva ansluta till en bärbar dator, surfplatta eller smartphone.
  • Skrovskydd . Graden av skydd av kolonnen mot smuts och vatten är markerad med siffror från 1 till 10. Till exempel kan modeller med IP3 -index tål stänk av vatten, och IP7 -kodningen indikerar att kolonnen kan användas även när den är nedsänkt i vatten.
  • Batterikapacitet . Allt är enkelt här - ju högre parameter, desto längre fungerar enheten på en enda laddning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att när du väljer en Bluetooth -högtalare behöver du inte enbart förlita dig på enhetens tekniska parametrar. Individuella krav på akustik är ganska subjektiva, så innan du betalar för en högtalare, var noga med att testa den.

Rekommenderad: