Hörlurar över örat: En Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Hörlurarna För Musik. Bluetooth -hörlurar Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar över örat: En Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Hörlurarna För Musik. Bluetooth -hörlurar Och Andra Modeller

Video: Hörlurar över örat: En Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Hörlurarna För Musik. Bluetooth -hörlurar Och Andra Modeller
Video: Best Over-Ear Headphones 2021: Bose, Sony, Beats, AirPods Max, Audio-Technica & More! 2024, April
Hörlurar över örat: En Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Hörlurarna För Musik. Bluetooth -hörlurar Och Andra Modeller
Hörlurar över örat: En Rankning Av De Bästa Trådlösa Och Trådbundna Hörlurarna För Musik. Bluetooth -hörlurar Och Andra Modeller
Anonim

Varje år ökar efterfrågan inte bara för bärbara enheter, utan också för enheter som överför ljud. Idag representeras marknaden av ett elegant urval av hörlurar, men modeller i full storlek är särskilt populära. De skiljer sig åt i pris, design och tekniska egenskaper, vilket är viktigt att tänka på när man köper enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Hörlurar över örat är en bekväm enhet för att lyssna på musik som kan användas med alla mobila prylar … Till skillnad från andra typer av headset är hörlurar i full storlek utformade med full-ear-koppar. Tack vare dem tillhandahålls hög brusisolering och användaren kan njuta av surroundljud.

Det betyder att dessa hörlurar är idealiska inte bara för att lyssna på dina favoritlåtar hemma, utan också på vägen. När det gäller användningen av detta tillbehör på gatan (under promenader) är det problematiskt på grund av dess stora dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fullstora hörlurar dök upp på marknaden länge, så de lyckades få många både positiva och negativa recensioner. Deras främsta fördelar inkluderar följande faktorer.

  • Mångsidighet … Med hjälp av en sådan enhet kan du inte bara lyssna på ljudfiler, utan också spela ett dataspel eller bara titta på filmer.
  • Hälsa … Denna typ av headset skadar inte den mänskliga hörapparaten, eftersom sändarna är placerade på ytan av strukturen.
  • Utmärkt ljudisolering . På grund av att öronkåporna helt täcker örat, stör bakgrundsbrus inte helt nedsänkt i musik. Dessutom kan du med sådana hörlurar titta på filmer med hög volym utan att vara rädd för att störa de boende i huset.
  • Bra ljud . Stora högtalare ger ljud och volym och detaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det två av dem - stor vikt och storlek på enheten.

Detta orsakar mycket besvär när du använder hörlurarna utomhus. Priset på ett headset kan vara annorlunda, det beror på de tekniska egenskaperna hos en viss modell.

Bild
Bild

Vad är dem?

Over-ear-hörlurar finns i flera utföranden. Nu till salu kan du hitta både konventionella, spel- och bildskärmsstudiomodeller . Genom akustisk design skiljer de mellan öppna (avsedda för att lyssna på musik hemma), stängda (idealiska för gatan) och halvöppna hörlurar (har en genomsnittlig ljudisolering). Genom designfunktioner är enheter trådbunden, trådlös, samt vikbar och stationär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådbundet

Denna typ av hörlurar anses klassisk. Tillverkare producerar trådbundna enheter i olika vikter och storlekar, allt från stora modeller till kompakta enheter som enkelt passar i fickan.

Den största nackdelen med sådana modeller är närvaron av en kortlivad och förvirrande tråd . Många användare gillar inte bristen på ett batteri i designen. Trots allt detta har trådbundna hörlurar högkvalitativt ljud och är billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Bluetooth-modeller i full storlek intar en speciell plats på marknaden inget annat tillbehör kan jämföras med deras användarvänlighet … Sådana enheter väljs vanligtvis av spelare och kontorsarbetare. Tack vare sin mångsidighet kan trådlösa hörlurar anslutas till en surfplatta, spelare eller smartphone.

Fördelarna med Bluetooth -modeller inkluderar brist på en tråd som ständigt stör, snygg design, inbyggt minne, närvaro av ett batteri . Deras nackdelar: hög kostnad, oväntad urladdning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Trots att det finns ett stort sortiment av hörlurar i full storlek på marknaden är det inte alla deras modeller som efterfrågas särskilt. Detta beror på dålig kvalitet eller otillräckliga tekniska egenskaper. Därför är det viktigt att ta hänsyn till de positiva recensionerna om den när du väljer den här enheten. Så följande modeller har bevisat sig bra.

JBL E55BT . Dessa trådlösa hörlurar är vikta och snygga. Deras pannband är tillverkat av mjukt material, öronkuddar är gjorda av ekoläder. Pannbandet är bekvämt justerbart med speciella infällbara rosetter.

Fördelar: högkvalitativt, starkt ljud, möjligheten att arbeta offline i upp till 20 timmar. Nackdelar: obekvämt arrangemang av knappar på kontrollpanelen.

Bild
Bild

SVEN AP-B770MV . Dessa Bluetooth -hörlurar har en låg vikt (210 g), lång batteritid (22 timmar) och en känslighet på 106 dB. Denna modell i full storlek har en speciell sköldpadda-design. Skålarna kan roteras horisontellt med 90 °, vertikalt med 45 °. Designen ger en volymkontroll och en kontakt för laddning. Nackdelen är dålig ljudisolering.

Bild
Bild

Sennheiser HD 4.50 BTNC … Det här är budgethörlurar som kan anslutas till spelaren med Bluetooth och en kabel, deras vikt är 238 g. I fristående läge kan hörlurarna "hålla ut" utan att ladda i 25 timmar. Fördelar: Bra byggnad, överkomligt pris och bra ljud. Nackdelar: För mjuka öronkuddar, knapparna ser billiga ut.

Bild
Bild

Plantronics BackBeat PRO 2 . Anses som en av de bästa trådlösa hörlurarna i full storlek. De har hörselkuddar, har en känslighet på 93 dB och väger 289 g. Många användare gillar den eleganta designen av dessa hörlurar och den bekväma kontrollen, som utförs med dedikerade knappar. Dessutom har denna modell en öppen mikrofonfunktion, tack vare vilken du kan höra vad andra pratar om. Nackdel: förekomsten av träliknande skär i designen, som inte alla gillar.

Bild
Bild

Beats Studio 3 Wireless . Med sin stora storlek, aktiva brusreducering och bra ljud fungerar dessa hörlurar utmärkt utan avbrott, även på avstånd från ljudkällan. Enheten är utrustad med ett högkvalitativt batteri som laddas snabbt (cirka 10 minuter), i fristående läge kan hörlurarna fungera i 40 timmar. Enhetens kropp är gjord av plast, den övre delen av sänggaveln och koppen är trimmad med den, fästet på huvudet tillhandahålls av en hållbar metalldel som har 10 steg med storleksjustering. Fördelar: snygg design, kraftfull ljudprocessor, ergonomi, bra utrustning.

Nackdelar: låg volym, inga ljudmeddelanden när du väljer robotlägen, små öronkuddar.

Bild
Bild

Pioneer SE-MS7BT … Dessa trådlösa hörlurar finns i retrostil och finns i flera färger (svart, silver, brun), väger 290 g och har ett utökat frekvensområde. Öronkuddarna och pannbandet är täckta med ekoläder, så de är mycket bekväma att använda. Nackdelarna med modellen inkluderar genomsnittlig ljudisolering.

Bild
Bild

Sony MDR-7506 . De är fullvärdiga trådbundna headset som kan användas både för att lyssna på dina favoritlåtar hemma och för professionellt arbete med ljud. Hörlurshögtalarna har en stor diameter, därför att på grund av den slutna strukturen hörs inget bakgrundsljud. Tillverkaren tillverkar denna modell med en universell vikbar design, som gör att de kan förvaras bekvämt. Fördelar: högkvalitativt ljud, bra byggnad, snyggt utseende, hög hållbarhet. Nackdelar: materialet i öronkuddarna är inte särskilt trevligt vid beröring.

Bild
Bild

SHURE SRH1540 … Dessa slutna hörlurar är av högsta klass och är idealiska för användning hemma och i inspelningsstudior. Enheten har ett utökat frekvensområde, vilket ger utmärkt stereoeffekt och naturligt ljud. Fördelar med modellen: användarvänlighet, låg vikt, mjukt ljud, enkel design och hög byggkvalitet. Nackdelar: övervägande av mellanbas.

Bild
Bild

Avrunda recensionen med hörlurar i full storlek HiFiMAN Sundara . De anses vara ett utmärkt val eftersom de ger högkvalitativ musikåtergivning. Denna modell kan tilltala både pop- och rockfans. De främsta fördelarna med enheten inkluderar utmärkt ljud, elegant design, tillverkbarhet och möjligheten att ansluta till vilken ljudkälla som helst. Nackdelar: högt pris och tung vikt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att hörlurar i full storlek ska fungera på ett pålitligt sätt under en lång tid och med ett utmärkt ljud, är det många nyanser att ta hänsyn till när du väljer dem. Detta gäller främst pris, syfte och prestanda. Idag tillverkar tillverkare studio-, spel- och audiofila modeller i full storlek. Innan du köper detta tillbehör, du måste bestämma vad den ska vara avsedd för.

Om du planerar att använda headsetet för professionella ändamål, för att arbeta med ljud i studior, måste du välja multifunktionella trådlösa modeller som gör att du kan höra de minsta detaljerna i spåret.

För detaljerade ljudfiler är monitorhörlurar också väl lämpade, vilket är mycket billigare jämfört med studiohörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av dataspel kommer det rätta valet att vara speciella spelmodeller som finns på marknaden i ett stort sortiment … När du väljer dem måste du vara särskilt uppmärksam på ljudemulering (möjligheten att spela stereoljud i 5.1- och 7.1 -format) och närvaron av en mikrofon (mycket viktigt för online -lagspel, där spelare ofta kommunicerar med varandra). Dessutom är det också viktigt om det blir en modell med eller utan drivenhet. Trådlösa hörlurar är obekväma att använda på grund av begränsningar i rörelser, medan trådlösa hörlurar kräver konstant laddning och är tunga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens huvudsakliga tekniska egenskaper spelar också en stor roll vid valet av en viss modell

  • Frekvensomfång … Tillförlitligheten för ljudsignalåtergivning beror på denna indikator. Standardfrekvensområdet är från 20 till 20 000 Hz, i spelmodeller kan det nå 27 000 Hz.
  • Impedans (motstånd) … Vanligtvis har alla hörlurar mellan 16 och 600 ohm. Ju lägre ljudkällans effekt desto lägre är motståndet. För en smartphone kan du köpa hörlurar med en indikator på 48 ohm och för att lyssna på musik på professionell utrustning - från 300 ohm.
  • Känslighet . Ljudvolymen beror på det. Ju högre det är, desto högre blir ljudet.

Rekommenderad: