Hörlurar För Musik: De Bästa Hörlurarna För Att Lyssna På Musik I Högkvalitativa, Trådlösa Toppmodeller För Musikälskare

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar För Musik: De Bästa Hörlurarna För Att Lyssna På Musik I Högkvalitativa, Trådlösa Toppmodeller För Musikälskare

Video: Hörlurar För Musik: De Bästa Hörlurarna För Att Lyssna På Musik I Högkvalitativa, Trådlösa Toppmodeller För Musikälskare
Video: Best Headphones For Music in 2020 - Best Bass, Noise-Cancelling & More! 2024, April
Hörlurar För Musik: De Bästa Hörlurarna För Att Lyssna På Musik I Högkvalitativa, Trådlösa Toppmodeller För Musikälskare
Hörlurar För Musik: De Bästa Hörlurarna För Att Lyssna På Musik I Högkvalitativa, Trådlösa Toppmodeller För Musikälskare
Anonim

Många människor kan inte föreställa sig sitt liv utan musik. Vanligtvis bär sanna musikälskare överallt högkvalitativa hörlurar, spelare eller smartphones. I dagens artikel kommer vi att lära oss hur man korrekt väljer de bästa hörlurarna för att lyssna på musikspår.

Särdrag

Framstegen står inte stilla, och idag kommer alla nya hörlurar att säljas hela tiden. Om det tidigare var huvudsakligen trådbundna alternativ med en minsta uppsättning funktioner, har utbudet av dessa enheter idag fyllts på betydligt. I butiker kan du hitta en mängd olika headset. Särskilt populära idag är ultramoderna och bekväma trådlösa kopior, med vilka musikälskare för alltid kunde glömma problemet med trassliga trådar.

Bild
Bild

Idag finns det ett rikt utbud av bra hörlurar för användare som älskar att lyssna på riktigt högkvalitativ och saftig musik . Varje köpare har möjlighet att välja en anständig musikteknik som inte kommer att göra honom besviken. Vissa användare tycker att trådbundna modeller är bekvämare, medan andra - kopior utan kablar. Någon föredrar att lyssna på sina favoritlåtar i hörlurar i full storlek, medan för vissa räcker det med miniatyr hörlurar. Var och en av de listade modellerna kan tillfredsställa musikälskaren med hög kvalitet, djupt och klart ljud.

När du väljer det bästa alternativet är det viktigt att inte bara uppmärksamma dess formfaktor utan också dess tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Moderna hörlurar för att lyssna på musikspår ofta har många ytterligare konfigurationer vilket gör dem multi-tasking och mer praktiska. I ansökan visar sig sådana produkter vara användbara och efterfrågade.

De mest populära numera är musikapparater, kompletterade med en inbyggd mikrofon, en trådlös Bluetooth-nätverksmodul, möjligheten att ta emot och avvisa samtal … Vanligtvis är multifunktionella produkter enkla och enkla att använda - även en oerfaren användare som tidigare bara lyssnade på musik på enkla headset är inte svårt att hantera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De nuvarande musikhörlurarna kännetecknas inte bara av sin rika funktionella "fyllning" och bekväma kontroll, utan också av sin attraktiva design . Många kända tillverkare ägnar stor uppmärksamhet åt den externa designen av sina produkter avsedda för att lyssna på musik. Till salu finns produkter tillverkade i olika färger. Det kan inte bara vara enkelt vitt, svart eller grått, utan också rött, blått, ljusblått, turkost, beige, guld och många andra alternativ.

Vissa företag kan erbjuda mer intressanta modeller, dekorerade med olika tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier för olika genrer

Om du vill få de coolaste och bästa hörlurarna som kommer att glädja dig med utmärkt ljud, då det är värt att överväga många faktorer och bygga på många kriterier varav en är den musikgenre du älskar mest. Till exempel är det osannolikt att samma enheter fungerar för elektronisk och klassisk musik. Därför är det viktigt att uppmärksamma denna punkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Ett riktigt hörlurar som är utformat för att lyssna på rockmusikspår måste uppfylla ett antal grundläggande kriterier

  1. Sådana enheter bör vara annorlunda högkvalitativt bassystem . Endast bra bas låter dig lyssna på dina favoritlåtar av både moderna rockband och artister som var populära tidigare.
  2. Måste ske brett utbud av låga frekvenser . Detta är en av de viktigaste parametrarna som en musikälskare måste uppmärksamma. Det är frekvensdjupet som kan göra ljudet mer mättat och högkvalitativt, särskilt om "tung" musik spelas.
  3. Diskantnivån bör vara försumbar . Rockmusik spelas vanligtvis lågt, så det är ofta mättat med bra bas. Höga frekvenser kan göra ljudet för skarpt, vilket kommer att påverka ljudbakgrunden negativt.
Bild
Bild

Metall

För att lyssna på dina favoritlåtar i denna genre du kan säkert använda slutna hörlurar. Det är lämpligt att välja enheter med dynamiskt och energiskt ljud . Enheter som kännetecknas av kraftfull och snabb, men samtidigt naturlig, livlig bas är perfekta. Du kan köpa hörlurar som skiljer sig åt hård presentation av spår . Gitarrljudet ska vara mer "aggressivt" och ihållande i bra enheter. Det behövs inga detaljer, men positioneringen av KIZ spelar en viktig roll. Naturlighetsnivån är inte heller så viktig.

Sång förvrängs ofta något i dessa hörlurar.

Bild
Bild

Klassisk

Många människor är mycket förtjusta i att lyssna på musikspår i den klassiska genren. För denna stil är det viktigt att välja rätt hörlurar klokt för att njuta av den lyxiga musiken.

  1. För klassikerna är det lämpligt att välja musikal prylar som kan leverera mjukt och renaste ljud . Det bör vara detaljerat.
  2. Det är viktigt att när man lyssnar på klassiska spår finns det fånga tydligt vart och ett av instrumenten … Det är nödvändigt att ljudet är kontinuerligt och inte sprids i separata ljud.
  3. Helst ska enheten producera ljud på ett sådant sätt att alla instrument i orkestern lätt och tydligt urskiljas. Det är viktigt att ljudströmmen gick inte in i en obegriplig "klump ".
  4. Bör ske hög detalj … Detta är det enda sättet att fånga alla övergångar och njuta av klassikerna.
  5. Naturlighet är viktigt … Det måste vara på högsta nivå. Fiolen ska låta som en fiol, inte som en irriterande gnällande mygg. Och ljudet av en kontrabas får inte i något fall färgas med syntetiska övertoner.
Bild
Bild

Rap

Rapmusikfantaster bör också noggrant välja hörlurar som spelar sina favoritlåtar med hög kvalitet. En musikalisk anordning för denna populära stil måste uppfylla ett antal grundläggande krav, som var och en är viktig på sitt eget sätt.

  1. Hörlurarnas övergripande ljud ska vara obehagligt men tillräckligt kraftfullt. Ibland behöver du ett mer energiskt spårmatning, och ibland "klibbigt".
  2. Det är värt att välja hörlurar med bra bas. Han ska vara stark och ljus, men hans noggrannhet och hastighet är inte så viktiga och inte kritiska. Basen ska "pumpa" perfekt och kanske till och med överlappa alla andra frekvenser.
  3. Diskant ska inte vara för ljus och uttrycksfull. I allmänhet behövs de inte särskilt mycket, men en lätt stigning visar sig ibland vara mycket användbar.
  4. Det är lite vettigt i scenens bredd och detaljer i ljudet som spelas. Det viktigaste i dessa hörlurar är energi, dynamik och kraft.
Bild
Bild

Elektro

En populär och intressant genre som har blivit valet för många musikälskare. Om du gillar en så livlig och dynamisk musikstil bör du välja hörlurar som uppfyller kraven nedan.

  1. För att lyssna på elektronik, hörlurar ska producera så dynamiskt, energiskt och måttligt detaljerat ljud som möjligt . Tyngdpunkten bör ligga på basen.
  2. Vid låga frekvenser är det viktigt bra stigning . För ett antal stilar är en mer uttrycksfull och välkännbar accent önskvärd, medan för andra en mindre slående. Elastisk bas är önskvärd, kraftfull och så exakt som möjligt.
  3. Föredraget platt mitten så att rösten kan låta åtminstone lite naturlig om den finns i spåret.
  4. Önskvärd ljusa höga frekvenser , men de ska inte vara alltför hårda. Många av tangenterna spelas in i lager, så HF -upplösningen måste vara felfri. Basen ska inte överlappa med diskanten.
  5. Helst scenen ska ha en liten bredd , men detta är inte för kritiskt. Alla instrument är syntetiska, det finns inte så många av dem. Det är viktigt att de separerar.
  6. Principlöst och detaljer om det återgivna ljudet . Elektronisk bas och ytterligare effekter kommer att höras väl i hörlurar med liten detalj. Vissa mer komplexa stilar från höga detaljer kommer dock att låta mycket mer intressanta och ljusare.
  7. Inget behov av naturlig ljudåtergivning , eftersom det ursprungligen spelades in syntetiskt, är detta ett inslag i själva genren. Det är viktigt att rösten (om någon) liknar naturlig.
Bild
Bild

Toppmodeller

Att veta vilka krav hörlurar som är utformade för en viss musikalisk genre måste uppfylla, är det mycket lättare att välja dem. Det viktigaste är att hitta en högkvalitativ modell till salu, som är idealisk för trevlig lyssning till dina favoritljudspår. Låt oss analysera en liten topp av de mest populära modellerna med exempel på moderna overhead -prylar i olika prisklasser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budget

Det överkomliga priset betyder inte att hörlurarna är av dålig kvalitet. Många kända märken gör utmärkta billiga enheter med bra ljud. Låt oss ta en titt på några av de populära budgetmodellerna.

Sony MDR-ZX660AP . Utmärkta märkesvaror med ett mycket trevligt och högkvalitativt ljud. Perfekt för användning när den synkroniseras med mobila enheter. Utrustad med inbyggd mikrofon och mjuka öronkuddar. Ha en kabel som inte trasslar ihop sig. Modellen kännetecknas av djup bas, solid konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Koss Porta Pro . Trendiga, slutna hörlurar med öron med överlägsen akustik. De kan bilda en fantastisk, välkänd scen. De ger ut saftig och rik bas, vilket är lätt att urskilja, men samtidigt inte "hamrar". De sitter mycket bekvämt på användarens huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Audio-Technica ATH-M30x . Fullstora högkvalitativa hörlurar med en snygg design. De har passiv brusreducering, balanserat ljudscen. Basen är märkbar, men täcker inte alla andra frekvenser. Balansen i ljudsystemet kan tyckas överflödig för många musikälskare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

Det finns många högkvalitativa och bra klingande hörlurar i mellansegmentet. Låt oss titta närmare på några av de efterfrågade exemplaren.

Marshall Mid Bluetooth … Snygg trådlös modell. Den har en förlängd bithastighet, vilket ger bättre ljudkvalitet. Både höga och mellanfrekvenser presenteras snyggt, basen "hamrar" inte. Detta är den perfekta modellen för fans av rockgenren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Harman / Kardon Soho . Liten storlek trådlös hörlurar modell. Den har en relativt låg känslighet (upp till 100 dB). På alltför bullriga platser är den här enheten knappast lämplig för att lyssna på musik. Det finns en välbalanserad ljudbild, intressant design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sennheiser Momentum On-Ear . Stängda hörlurar har en låg impedans. De producerar ett mer påtagligt ljud, vilket inte är typiskt för utrustning från denna tillverkare. Kabeln är utrustad med en inbyggd mikrofon, det finns ett rikt paketpaket, men tillförlitligheten i själva designen verkar för många musikälskare inte den högsta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyr

Låt oss ta en titt på några intressanta och dyra musikinstrument

Sennheiser HD800 … Flaggskepps studio hörlurar av utmärkt kvalitet. Perfekt för att lyssna på vacker akustisk musik. Kan också användas för att blanda spår. De skiljer sig åt i en något avlägsen scen, vilket kan hänföras till fördelarna med denna modell - ljudet verkar trevligare och transparent.

Bild
Bild
Bild
Bild

AKG K 712 Pro . Ytterligare en studiomodell med en mycket detaljerad scen och helt klart ljud. Enheten är modern och av hög kvalitet, men behöver lite uppvärmning. Först då kan du känna mer distinkt bas. Alla andra frekvenser lider dock inte på något sätt och förblir desamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Låt oss ta en titt på några användbara tips och tricks som gör att en sann musikälskare kan hitta de bästa enheterna för att lyssna på sina favoritmusikspår

  1. Det är värt att välja sådana modeller som håller hög kvalitet spela musikfiler i alla möjliga format . Inte bara mp3, utan också FLAC, ALAAC och andra.
  2. Om du väljer rätt hörlurar behöver du inte överskugga dem design dekoration . Många moderna modeller ser föråldrade och oattraktiva ut. Det kommer att bli trevligare att använda en vacker enhet, så det är värt att uppmärksamma detta kriterium.
  3. Om du vill köpa hörlurar som kan skryta med uttalade och rika låga frekvenser, bör du titta närmare på moderna in-ear-modeller presenteras i ett rikt sortiment.
  4. On-ear-hörlurar ger ofta bättre ljudkvalitet än enkla foder och vakuumalternativ . Saken är att större membran finns i sådana produkter. Dessutom kännetecknas överliggande enheter av den bästa prestandan inom ljudisolering.
  5. Om du i de flesta fall lyssnar på dina favoritlåtar från din smartphone, då moderna in-ear-hörlurar … De kan vanligtvis inte skryta med lyxig ljudkvalitet, men de är kompakta, så det är bekvämt att ta med dem överallt.
  6. Viktigt är korrekt välj och installera de mest bekväma öronkuddarna för att lyssna på dina favoritspår som passar bra i dina hörselgångar. Oftast kommer de flesta enheter med extra bilagor, så du behöver inte leta efter ett lämpligt alternativ på länge.
  7. Praktiskt taget alla hörlurar som spelar ett visst ljudspår kan visa viss förvrängning … Vanligtvis anges denna parameter i procent. Ju mindre den är, desto högre ljudkvalitet. För närvarande anses räntorna vara 0,5-2%.
  8. Om du vill köpa högkvalitativa enheter som är utformade för att ansluta till en TV, rekommenderas det att föredra det moderna overhead- eller bildskärmsenheter . De måste kännetecknas av hög ljudisolering och en tillräckligt lång kabel. Om du vill kan du köpa trådlösa kopior, men ibland är deras ljudkvalitet sämre än vanliga trådbundna prylar.
  9. För en planerad anslutning till en persondator kan en musikälskare mycket väl köpa on-ear, in-ear eller monitor hörlurar . Det är lämpligt att hitta en sådan enhet där frekvensområdet ligger i intervallet från 20 till 20 000 Hz.

Rekommenderad: