Hur Laddar Jag Min JBL -högtalare? Hur Mycket Behöver Du Ladda Den? Hur Vet Du Om Batteriet är Laddat?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Laddar Jag Min JBL -högtalare? Hur Mycket Behöver Du Ladda Den? Hur Vet Du Om Batteriet är Laddat?

Video: Hur Laddar Jag Min JBL -högtalare? Hur Mycket Behöver Du Ladda Den? Hur Vet Du Om Batteriet är Laddat?
Video: Ladda batteriet rätt 2024, April
Hur Laddar Jag Min JBL -högtalare? Hur Mycket Behöver Du Ladda Den? Hur Vet Du Om Batteriet är Laddat?
Hur Laddar Jag Min JBL -högtalare? Hur Mycket Behöver Du Ladda Den? Hur Vet Du Om Batteriet är Laddat?
Anonim

Mobilakustik från det amerikanska märket JBL är mycket populärt bland köpare som uppskattar hög volym, utmärkt ljudkvalitet, bekvämlighet och ljus modern design. Den höga graden av skydd mot vatten gör att du kan ta pelaren med dig till poolen eller när du reser till dammen. De anställda på varumärket har tänkt på en enkel operation, men den innehåller vissa funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler

En av de främsta fördelarna med bärbar akustik från ovanstående tillverkare är dess höga autonomi. Kolumnen kan fungera upp till 16 timmar i rad utan ytterligare laddning. Batteritiden varierar mycket med volymnivån. Ju högre den är, desto snabbare torkar laddningen ..

Så snart laddningsnivån tar slut måste du ladda JBL -högtalaren, men gör det korrekt för att inte förstöra gadgeten. Vid tillverkning av trådlösa högtalare använder tillverkaren två typer av batterier: litiumjon och litiumpolymer. De används också för surfplattor, spelare och annan utrustning.

Akustiken är ansluten till en strömkälla via en USB -kabel. I de flesta fall använder JBL microUSB -portar. För att ladda enheten måste du använda lämplig kabel … Som regel kommer det med akustik.

Det rekommenderas att ladda enheten medan den är avstängd så att processen tar mindre tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utför arbetet ska du följa följande regler:

  • Om du laddar högtalaren under drift, slå inte på den maximala volymen , även när gadgeten laddas via en dator. Ställ in volymen på minimum och använd en teknik medan du laddar.
  • För att högtalaren ska fungera så länge som möjligt, lyssna inte på musik med maximal volym speciellt om du är utanför huset och det inte finns någon källa för att ladda batteriet nära dig. Annars torkar det snabbt och måste laddas i flera timmar.
  • När du byter strömkälla måste du stänga av den bärbara högtalaren och vänta cirka fem minuter innan du slår på den … Underlåtenhet att följa denna enkla regel leder till att akustiken börjar försämras.
  • Om du använder en ny gadget för första gången måste du ladda ur batteriet helt .… Efter att den laddats i en timme innan den slås på.
  • Det rekommenderas inte att ladda kolonnen nära vatten eller i ett rum med hög luftfuktighet.
  • Även när den inte används måste högtalaren laddas minst en gång var sjätte månad. Detta hjälper dig att bevara prestandan hos dina högtalare.
  • Använd en hel kabel för laddning, utan knäckar eller andra defekter … Förvara den snyggt och veckas ut helt före användning.
Bild
Bild

Servicepersonal och professionella experter rekommenderar dig att ladda batteriet helt. Tänk på tillgängligheten av ledig tid innan du ansluter akustiken till nätverket eller datorn. Det är oönskat att avbryta processen.

Hur mycket behöver du ladda?

Modeller av bärbar akustik, som är utrustade med en ljusindikator, meddelar användaren om batteriets laddningsnivå och att högtalaren är fulladdad. Om den saknas måste du själv övervaka laddningstiden.

Experter rekommenderar starkt att hålla sig till två alternativ

  • Om enheten är avstängd, tar det cirka 4 timmar att ladda den.
  • Om högtalaren fungerar är den optimala laddningstiden cirka 6 timmar.

När du använder högtalaren med maximal volym behöver du inte koppla bort laddaren alls, eftersom laddningen i detta läge snabbt tömmer, särskilt för modeller med liten batterikapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I praktiken laddas bärbar musikutrustning snabbare i ett svalt rum eller utomhus vid låga temperaturer. Kom ihåg att det måste vara minst 60 minuter mellan den första anslutningen till strömkällan och anslutningen av enheten .… Om du laddar din mobilhögtalare korrekt håller dess utmärkta prestanda i många år.

Innan du laddar enheten, se till att läsa avsnittet i bruksanvisningen.

Hur laddar jag min enhet?

Gör följande för att ladda din gadget:

  • ta en bärbar högtalare och en laddare, den moderna versionen består av två delar - en kabel och ett munstycke med en kontakt för ett vanligt uttag;
  • om du laddar högtalaren från elnätet, anslut kabeln till högtalaren med ena sidan och sätt i kontakten i uttaget;
  • för att ladda batteriet från en bärbar dator eller Powerbank används bara en USB -kabel, med hjälp av två enheter är anslutna till varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur vet du om högtalaren är laddad?

Det är mycket lätt att ta reda på att batteriet i gadgeten är fulladdat om den här modellen är utrustad med en speciell lampa. Med en uppsättning signaler indikerar det processen och laddningsläget för batteriet.

Många moderna JBL -högtalare avger ett grönt ljus för att indikera full laddning .… Om indikatorn är röd är det dags att ladda enheten. För laddning kan du ansluta högtalaren inte bara till nätverket utan också till en vanlig dator. Så snart den elektriska strömmen börjar fylla på batteriladdningen ändras den röda lampan till grönt.

Bild
Bild

När det inte finns någon indikator är det mycket svårare att bestämma laddningsnivån. Det faktum att enheten snart kommer att sitta ner indikeras av en försämring av ljudkvaliteten och en låg volym. När du ansluter akustiken till en strömkälla måste du komma ihåg tiden och räkna ner några timmar (3-4) … Detta borde räcka för ytterligare fem timmars kontinuerligt arbete.

Som du kan se är processen med att ladda mobila högtalare enkel och okomplicerad, det räcker med att följa vissa regler och vara försiktig när du använder utrustningen.

Med amerikanska högtalare kan du njuta av högkvalitativ musik var du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför laddas inte högtalaren?

Det finns flera anledningar till att en bärbar pryl kan sluta ladda.

Det vanligaste alternativet är skador på USB -kabeln används för laddning. Undersök den noggrant för knäckar och andra skador. Kabeln kan sluta fungera på grund av slitage, i så fall behöver den bara bytas ut mot en ny. Du kan köpa den i alla hårdvaru- och elektronikbutiker. Om det finns ett alternativ för säkerhetskopiering hemma, anslut akustiken till den och kontrollera funktionen.

Bild
Bild

Nästa problem som många användare stöter på är uttagsfel … Inspektera den visuellt med avseende på integritet och kontrollera att inget damm och smuts kommer in i enheten. Använd förstoringsglas och ficklampa för att titta närmare på laddningsuttaget. Sätt i USB -kabeln och tryck den på en av sidorna, om laddningen startar i detta läge måste du reparera kontakten.

Om kolonnen är ny och garantitiden ännu inte har gått ut, lämna tillbaka utrustningen till ett servicecenter för gratis reparation. Kontakta annars servicecentret.

Bild
Bild

Borde inte uteslutas batterislitage … Även utrustning av högsta kvalitet försämras så småningom och måste repareras. Prestandan sjunker när operationen bryts. En professionell med nödvändig erfarenhet och kunskap kommer att kunna identifiera källan till problemet. Om batteriet är löstagbart kan du byta ut det själv. Med det inbyggda alternativet måste du kontakta guiden för hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du laddar högtalaren från elnätet, kolla om uttaget fungerar … Det är väldigt enkelt att göra detta, det räcker med att inkludera någon elektronisk enhet i den.

Rekommenderad: