TV -högtalare: Välj Ett Trådlöst Högtalarsystem. Hur Ansluter Jag Bluetooth? Långa Högtalarmodeller

Innehållsförteckning:

Video: TV -högtalare: Välj Ett Trådlöst Högtalarsystem. Hur Ansluter Jag Bluetooth? Långa Högtalarmodeller

Video: TV -högtalare: Välj Ett Trådlöst Högtalarsystem. Hur Ansluter Jag Bluetooth? Långa Högtalarmodeller
Video: 2 WAYS TO CONNECT WIRELESS SPEAKERS TO TV 2024, Maj
TV -högtalare: Välj Ett Trådlöst Högtalarsystem. Hur Ansluter Jag Bluetooth? Långa Högtalarmodeller
TV -högtalare: Välj Ett Trådlöst Högtalarsystem. Hur Ansluter Jag Bluetooth? Långa Högtalarmodeller
Anonim

Hittills har absolut alla moderna modeller av plasma- och flytande kristall -tv hög bildkvalitet, för ljudet vill det ha det bästa. Därför rekommenderas att komplettera TV: n med högtalare för att få en tydlig sändning. De finns i ett stort sortiment, men när du väljer dessa enheter måste du veta vilka kriterier du först bör uppmärksamma, liksom deras typer och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Högtalarsystemet anses vara huvudkomponenten i alla TV, eftersom det är det bästa alternativet för att lösa ljudproblem. Tack vare denna tekniknyhet kan du inte bara höra musiken, huvudtexten, utan också de minsta finesser som specialeffekter och brus. Ett sådant system kan bestå av olika element, vars huvudsakliga är en ljudkolumn.

TV -högtalare finns i olika typer och skiljer sig åt i användningsändamål och designfunktioner (med eller utan förstärkare). Kolumner kan vara runda, ovala, rektangulära och fyrkantiga i form, de är vanligtvis gjorda av spånskiva, MDF eller fiberboard.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akustiska system består av följande element:

  • främre högtalare - de ger huvudljudet, är stora i storlek och har fullrange högtalare;
  • masterkolumner - med deras hjälp får ljudet volym;
  • bak - - behövs för att skapa ytterligare ljudeffekter;
  • sidokolumner ;
  • subwoofer - direkt ansvarig för låga frekvenser.

Lådans alla högtalare kan antingen stängas eller med en basreflex, vilket påverkar ljudkvaliteten. Det första alternativet finns vanligtvis på de flesta högtalare, och det andra bara på subwoofers. TV -högtalare kan mata ut två kanaler (stereo) och flerkanalssystem.

Genom anslutningsmetoden är dessa enheter uppdelade i trådlösa med Bluetooth och trådbundna, som installeras med HDMI, SCART och kanoniska "tulpaner".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aktiva

Detta är den vanligaste typen av högtalare som kan anslutas till alla TV -modeller. De är utrustade med förstärkare, anslutna till utrustning i en speciell kontakt genom en speciell kabel utrustad med en kontakt. Aktiva högtalare arbete från elnätet … Eftersom alla kontakter är tydligt märkta är installationen enkel.

Dessutom krävs inga speciella adaptrar eller andra enheter för att ansluta sådana högtalare.

Bild
Bild

Passiv

Till skillnad från den tidigare typen är dessa enheter inte utrustade med en förstärkare. Högtalarna är anslutna separat till förstärkaren med hänsyn till deras motstånd vid utgången. Om det är mer, då blir ljudet tystare, och om det är mindre, kan detta leda till utbrändhet av förstärkaren (även med extra skydd).

En stor roll i dessa högtalare spelas av deras polaritet: den högra kanalen ska vara ansluten till höger och vänster - till vänster. Om detta inte följs blir ljudkvaliteten dålig.

Bild
Bild

Hemmabio

Detta system är ett av de bästa, eftersom det låter dig samtidigt ta emot ljud och bild av hög kvalitet hemma. Om du placerar alla systemkomponenter korrekt över rummets område kan du verkligen fördjupa dig i alla händelser som äger rum på skärmen. Hemmabiosystem är vanligtvis utrustade med en soundbar (monohögtalare utrustad med flera inbyggda högtalare), satelliter (ge ett smalt frekvensspektrum), en subwoofer (avsedd för låga frekvenser), mottagare och främre, mittre, bakre högtalare … Ju fler komponenter i systemet desto högre ljudkvalitet.

Bild
Bild

Musikcentra

Detta är en speciell typ av högtalarsystem som är utformad för högkvalitativ ljudåtergivning och är lämplig för installation på en TV som förstärkare. Musikcentra är anslutna till TV -apparater med RCA -kontakten … För nyare utrustningsmodeller måste du dessutom använda en adapterkabel. Installationen utförs enligt ett enkelt schema: kontakten på musikcentret "IN" till kontakten TV "OUT".

Bild
Bild

Stereosystem

Denna typ av enhet är en förstärkare utrustad med flera passiva högtalare som har olika effekter. Ett stereosystem ansluts vanligtvis via en kabel med en TRS- eller RCA -adapter … Det enklaste systemet består av en subwoofer och två högtalare.

Med detta budgetalternativ kan du förbättra ljudkvaliteten avsevärt, men för att skapa surroundljud och specialeffekter måste du ansluta ytterligare akustiska element.

Bild
Bild

Toppmodeller

Idag representeras högtalarmarknaden av ett stort urval av enheter, men tv -högtalare, som är lämpliga för nästan alla TV -märken, förtjänar särskild uppmärksamhet.

Låt oss titta närmare på flera av de mest populära modellerna som har visat sig vara av hög kvalitet och har fått många positiva recensioner

Attityd Andersson … Denna modell finns med två högtalare med en effekt på upp till 30 watt. Frekvensåtergivningsindex varierar från 60 till 20 000 Hz. Tillverkaren tillverkar ett plastfodral för systemet, så det är billigt. För att ansluta till en TV måste du använda line-in.

Denna budgetmodell har också en elegant design, det finns inga brister.

Bild
Bild

Eltax Experience SW8 … Detta alternativ är en fristående subwoofer som kan kompletteras med en lång, platt aktiv eller inverterhögtalare. Trots att ljudbandbredden i enheten bara är 1 är dess effekt 80 watt. Ljudåtergivningsfrekvens varierar från 40 till 250 Hz. Denna modell är lätt att ansluta till en TV via line-in.

Den är idealisk för att utöka standardakustiken inom teknik.

Bild
Bild

Samsung SWA-9000S … Detta är en tvåvägs aktiv högtalare utrustad med en förstärkare. Högtalarna i systemet är trådlösa, deras totala effekt är upp till 54 watt. Förstärkaren och högtalarhuset är tillverkade av plast. Tillverkaren diversifierade enhetens design med en färgpalett, den vita modellen ser särskilt snygg ut, som passar perfekt in i rummen inredda i klassisk stil.

Bild
Bild

Tascam VL-S3BT … Denna modell består av två basreflex-TV-högtalare, som kan producera två ljudband och har en total effekt på endast 14 watt. Ljudfrekvensen i denna akustiska enhet är från 80 till 22000 Hz.

Tack vare den enkla installationen via line-in kan högtalarna anslutas inte bara till en TV utan också till en dator.

Bild
Bild

CVGaudio NF4T … Det är en elegant hängande stilhögtalare med en tvåvägs högtalare. Ljudkänsligheten i den överstiger inte 88 dB och frekvensen kan vara från 120 till 19000 Hz. Denna modell kan anslutas både via en hemmabio, mottagare och via en förstärkare.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att TV -högtalare ska passa perfekt in i rummets övergripande design, ge perfekt ljud och samtidigt tjäna länge måste du veta hur du väljer dem. Det första steget är att bestämma vilken version av högtalarna som är mest lämpliga - infälld, vägg, tak eller golv. Inbyggda modeller är bäst valda för privata hus, eftersom de har dimensioner. Om du föredrar högtalare som är monterade på en vägg eller i taket, måste du vara beredd på att du måste pilla med installationen av speciella fästen.

Dessutom används sådana högtalare vanligtvis som extra högtalare för en liten TV. När det gäller golv, de ser bra ut i rymliga rum, eftersom de har en stor höjd och elegant design. Långa högtalare kan också placeras i rum utrustade med hemmabio, men de är olämpliga i små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bortsett från detta finns det också flera indikatorer att vara uppmärksamma på

  • TV -högtalarkonfiguration … Det första numret anger antalet satelliter och det andra antalet subwoofers. Ju högre systemkonfiguration, desto bättre ljudkvalitet. Moderna modeller presenteras i 7.1 -format, de liknar 5.1, men till skillnad från de senare kompletteras de inte bara med bakre, utan även sidohögtalare, vilket ger surroundljud som på bio. Det enda är att ett 7.1 -högtalarsystem är dyrt, och inte alla har råd med det.
  • Kraft … Valet av högtalare beror till stor del på denna indikator, eftersom ju högre den är, desto bättre ljudåtergivning blir det. Högtalarna finns med maximal, topp och nominell effekt. Den första indikatorn indikerar hur länge högtalaren kan användas utan att skada systemet. Toppeffekten är mycket högre än den nominella. Den definierar det värde med vilket en akustisk enhet kan fungera utan skador. När det gäller den nominella effekten är den den viktigaste och vittnar om högtalarna, driftsäkerheten och mekanisk uthållighet hos högtalarna.
  • Frekvensomfång … Experter rekommenderar att man köper ljudsystem med ett frekvensområde på 20 Hz, vilket är tillgängligt för det mänskliga örat. I det här fallet kan du också välja system där högtalaren når 40 Hz. De är idealiska för daglig användning.
  • Tillverkningsmaterial … Högtalare av naturligt trä anses vara ett utmärkt val, men de är dyra. Därför kan ett alternativ vara produkter gjorda av MDF, spånskiva eller plywood. Plast har dålig prestanda och kan orsaka skramlande. Alla högtalare som ingår i systemet måste vara av hög kvalitet, fria från chips och sprickor.
  • Känslighet … Denna indikator mäts i decibel. Det påverkar avsevärt volymnivån, så det är bäst att köpa högtalare med hög känslighetsnivå.
  • Tillgänglighet för ytterligare systemkomponenter … Om det finns en önskan att förbättra ljud -TV måste du välja högtalarsystem som inte bara är utrustade med vanliga högtalare utan också med en soundbar. Det är en surroundhögtalare med vänster och höger stereokanaler. Soundbar är väl lämpad för små utrymmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt ovan, måste du vara uppmärksam på parametrarna i rummet där du planerar att installera dem när du köper TV -högtalare. För rum med ett stort område rekommenderas högtalare med en effekt på 100 W, och för små rum (20 m²) är högtalare med en effekt på 50 W lämpliga. Enhetens design spelar också en viktig roll, eftersom alla element i systemet måste harmoniskt passa in i rummets övergripande stil.

Långa versioner av högtalare, som också kallas "bastubaser", ser också underbara ut i modern design. De fungerar som ett TV -stativ, har en solid kropp och vacker design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter man högtalare?

Efter att problemet har lösts med valet av högtalare för TV återstår det bara att börja installera dem. Det är helt enkelt att göra detta, det viktigaste är att inte glömma att stänga av själva utrustningen. Först och främst bör du inspektera TV: n och ta reda på vilka ljudutgångar den har. Därefter ansluts kablarna, volymkontrollen sänks och två enheter (TV och högtalarsystem) slås på. Om allt görs korrekt visas ljudet i högtalarna.

För att separera eller mata ut ljud från akustik som samtidigt är ansluten till en TV, dator och hemmabio måste du använda en speciell adapter och en SCARD- eller RCA -kabel … Det bör noteras att de flesta moderna modeller av smartphones för digital ljudutgång har en HDMI -anslutningskabel, som är lätt att ansluta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller separat anslutning av subwoofern görs det med en RCA -kabel. På så sätt kan subwoofern anslutas till andra akustiska element, hemmabio och förstärkare. I vissa fall är endast en förstärkare ansluten till TV: n; för detta används en av följande kontakter: optisk, för hörlurar, SCARD eller RCA.

Om du behöver installera trådlösa högtalare via Bluetooth, bör du först gå till inställningsmenyn och välja den karakteristiska ikonen. Sedan startar själva högtalarna, knappen "Sök" trycks in i TV -fönstret som öppnas. En kolumn väljs i listan som visas och anslutningsproceduren anses vara klar. På vissa TV -modeller finns inte Bluetooth -funktionen, i så fall behöver du en speciell USB -kabel för att ansluta högtalarna … Det är billigt och mångsidigt.

Rekommenderad: