Sporthörlurar: Rankning Av De Bästa Hörlurarna För Sport. Trådlösa Hörlurar Med Hörlurar Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Sporthörlurar: Rankning Av De Bästa Hörlurarna För Sport. Trådlösa Hörlurar Med Hörlurar Och Andra Modeller

Video: Sporthörlurar: Rankning Av De Bästa Hörlurarna För Sport. Trådlösa Hörlurar Med Hörlurar Och Andra Modeller
Video: The 8 Best Wireless Headphones & Earbuds For Running (2020) 2024, April
Sporthörlurar: Rankning Av De Bästa Hörlurarna För Sport. Trådlösa Hörlurar Med Hörlurar Och Andra Modeller
Sporthörlurar: Rankning Av De Bästa Hörlurarna För Sport. Trådlösa Hörlurar Med Hörlurar Och Andra Modeller
Anonim

Sport är en integrerad del av en modern människas liv. För sport använder många dessutom ett sådant tillbehör som hörlurar. Man bör komma ihåg att sporthörlurar måste uppfylla vissa krav. Idag i vår artikel kommer vi att titta på de viktigaste egenskaperna och funktionerna hos ljudtillbehör, samt analysera de befintliga typerna och de mest populära modellerna av hörlurar för sport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Först och främst bör man komma ihåg att sporthörlurar ska ha lägsta vikt. Således kommer dina rörelser inte att begränsas på något sätt. Även för utbildning kommer sådana enheter att vara praktiska som inte är utrustade med ytterligare ledningar. Låt oss överväga några mer distinkta egenskaper hos hörlurar som är utformade för sport:

  • närvaron av en specialbåge på baksidan av huvudet, som är gjord av plast, som i sin tur har reflekterande egenskaper - sålunda är hörlurarna säkra att använda i mörker (till exempel vid jogging i naturen);
  • hörlurens öronkudde ska vara fixerad inuti hörselgången;
  • det är önskvärt att ha ett system som säkerställer hörlurarnas vattentäthet;
  • tillbehör ska fungera så autonomt som möjligt, och tiden för kontinuerligt arbete ska vara så lång som möjligt;
  • för användarnas bekvämlighet utrustar många tillverkare sporthörlurar med ytterligare funktioner, till exempel möjligheten att synkronisera med en mobiltelefon;
  • närvaron av ytterligare strukturella element (till exempel en mikrofon);
  • närvaro av radiofunktion;
  • möjligheten att spela musik inspelad på flashmedia eller minneskort;
  • bekvämt placerade knappar för kontroll;
  • närvaron av moderna ljusindikatorer och paneler och många andra. dr.

Således tar tillverkningsföretagen ett särskilt ansvarsfullt och seriöst förhållningssätt till processen att skapa hörlurar för sport, eftersom de har ökade krav på funktionalitet, utseende och komfort från användarnas sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

På grund av närvaron på den moderna marknaden av ett stort antal hörlursmodeller som har liknande egenskaper, är alla ljudenheter vanligtvis indelade i flera grupper. Låt oss överväga några av dem.

Efter anslutningsmetod

Enligt anslutningsmetoden finns det två typer av träningshörlurar: trådbundet och trådlöst . Deras huvudsakliga skillnad är på det sätt som hörlurarna är anslutna till andra elektroniska enheter . Så om vi pratar om trådbundna hörlurar, så innefattar deras design nödvändigtvis en kabel eller kabel, genom vilken hörlurarna är anslutna till en eller annan ljudåtergivande enhet.

Å andra sidan är trådlösa enheter inte baserade på Bluetooth -teknik, genom vilken direktanslutningsprocessen utförs. Denna typ av hörlurar är mer populär bland moderna konsumenter eftersom den ger en ökad komfort: din rörlighet och rörlighet begränsas inte av ytterligare ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konstruktionstyp

Förutom anslutningsmetoden är hörlurarna också åtskilda beroende på funktionerna i deras design . Hörlurar som placeras ovanpå örat istället för att sättas in i hörselgången kallas hörlurar. De fästs på huvudet med hjälp av speciella bågar som fungerar som fästelement. Den enklaste typen av ljudtillbehör, beroende på typ av design, är in-ear-hörlurar (eller så kallade "öronsnäckor") . De sätts in i hörselgången och liknar knappar i sitt utseende.

En annan typ av ljudenhet är in-ear-tillbehör. De passar tillräckligt långt in i öronen, så när du använder dem bör du vara så försiktig som möjligt för att inte skada din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

In-ear-sorten kännetecknas av närvaron av ytterligare element, nämligen öronkuddar . Oftast är dessa tips gjorda av silikonmaterial. De spelar en mycket viktig roll när det gäller ökad hörlurstätning och som ett resultat bättre ljudkvalitet.

Hörlurar över öronen kännetecknas av en hög ljudisolering . De är ganska imponerande i storlek, så de är inte särskilt populära bland idrottare. En annan typ av hörlurar, beroende på design, är bildskärmsenheter. De är avsedda för professionellt bruk (till exempel föredras de av ljudtekniker).

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Idag finns det en mängd olika sporthörlurar. I vårt material kommer vi att överväga de bästa och mest populära modellerna.

HARPER HB-108

Denna modell har utökad funktionalitet. Du kan inte bara lyssna på musik utan också svara på telefonsamtal. HARPER HB -108 - det är ett trådlöst tillbehör som fungerar på grundval av Bluetooth -teknik . Kostnaden för modellen är ganska låg och är cirka 1000 rubel. Modellen säljs i 2 färger. Satsen innehåller 3 par utbytbara öronkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oklick BT-S-120

Modellen stöder profiler som A2DP, AVRCP, handsfree och headset . Förutom, det finns en speciell ljusindikator som signalerar laddningen . Det bör komma ihåg att detta tillbehör är inte lämpligt för intensiv sport … Frekvensområdet som hörs av hörlurarna är från 20 till 20 000 Hz och räckvidden är cirka 10 meter. Kontinuerlig arbetstid är cirka 5 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kubic E1

Dessa hörlurar är olika snyggt och modernt utseende … Dessutom har de funktionen isolering, även om de är ganska budgetmässiga. Modellens känslighet är 95 dB. Ett speciellt halsband ingår som standard.

Användningen är ganska enkel och intuitiv tack vare närvaron av speciella knappar.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL T205BT

Denna hörlursmodell tillhör mellansegmentet. Enligt sin typ är enheterna öronsnäckor; de fungerar bra på bullriga platser (till exempel på gatan). Arbetet bygger på trådlös kommunikation som Bluetooth 4.0. Monteringen är av hög kvalitet, liksom signalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

QCY QY12

Modellen stöder funktioner som aptX, röstuppringning, vänteläge, senaste nummer . Dessutom kan du ansluta enheten till flera enheter samtidigt (till exempel en surfplatta och en smartphone). Detta är möjligt tack vare den speciella multipunktfunktionen. Full laddning sker inom 2 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka ska man välja?

Valet av hörlurar för professionella idrottare, liksom för fitness, träning i gymmet eller för att träna i gymmet, bör tas så allvarligt och noggrant som möjligt. Det rekommenderas att ta hänsyn till flera nyckelfaktorer.

  • Monteringsfunktioner … När du väljer ljudtillbehör och innan du köper en enhet är det mycket viktigt att du försöker med hörlurar för att se till att de är så bekväma som möjligt för dig. Faktum är att även det minsta obehag kan störa din sportträning och avsevärt minska träningens effektivitet.
  • Skyddssystem … Beroende på vilken typ av aktivitet du vill använda hörlurarna för bör du välja enheter som är utrustade med ytterligare skyddssystem: till exempel hörlurar för simmare måste vara vattentäta, för löpare måste de vara resistenta mot mekaniska skador etc.
  • Ytterligare funktionella funktioner … Beroende på den specifika modellen kan hörlurar ha grundläggande funktioner eller ha ytterligare funktioner. Så till exempel kan hörlurar ha en bekväm volymkontroll eller en mikrofon i sin design, vilket gör det möjligt att prata i telefon medan du spelar sport.
  • Tillverkare . Hörlurar för sport produceras inte bara av teknikföretag som tillverkar utrustning och tillbehör för det, utan också av stora företag som är specialiserade på tillverkning av sportartiklar. Erfarna idrottare rekommenderar att man föredrar det andra alternativet. Samtidigt är det också värt att fokusera på världsberömda företag som är populära och respekterade av konsumenter.
  • Pris … Valuta för pengarna måste vara optimalt. Ibland på marknaden kan du hitta enheter från välkända företag som har standardfunktioner, men är ganska dyra - så du betalar för mycket för varumärket. Å andra sidan kan för billiga modeller från okända märken snabbt gå sönder på grund av dålig kvalitet. Det rekommenderas därför att välja enheter från mellanklassen.
  • Extern design … Utan tvekan är det först och främst viktigt att uppmärksamma enheternas funktionella funktioner. Utseendet är dock också viktigt. Idag tävlar tillverkarna med varandra om att skapa snygga mönster för ljudtillbehör. Således kommer dina hörlurar att bli ett snyggt och modernt komplement till ditt sportiga utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du, när du väljer hörlurar, fokuserar på de faktorer vi har angett, kommer du att kunna välja högsta kvalitet och funktionella tillbehör som uppfyller alla dina behov.

Rekommenderad: