Skrivare Med Bluetooth: En översikt över Modeller. Hur Väljer Jag En Bluetooth -skrivare För Utskrift? Hur Ansluter Jag Till Android?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivare Med Bluetooth: En översikt över Modeller. Hur Väljer Jag En Bluetooth -skrivare För Utskrift? Hur Ansluter Jag Till Android?

Video: Skrivare Med Bluetooth: En översikt över Modeller. Hur Väljer Jag En Bluetooth -skrivare För Utskrift? Hur Ansluter Jag Till Android?
Video: Practical Network Troubleshooting: Windows 10 2024, Mars
Skrivare Med Bluetooth: En översikt över Modeller. Hur Väljer Jag En Bluetooth -skrivare För Utskrift? Hur Ansluter Jag Till Android?
Skrivare Med Bluetooth: En översikt över Modeller. Hur Väljer Jag En Bluetooth -skrivare För Utskrift? Hur Ansluter Jag Till Android?
Anonim

De flesta människor använder modern teknik hela tiden, inklusive en skrivare. Principen för användning av denna enhet är ganska enkel, och även ett barn kan hantera det. Vad sägs om en Bluetooth-aktiverad skrivare? Först och främst måste du förstå vilka funktioner den har, välja den bästa modellen och lära dig hur du arbetar med den.

Särdrag

Till skillnad från konventionella skrivare som alla känner till har denna enhet Bluetooth -stöd och möjliggör mobilitet, oavsett plats. När du köper någon av modellerna kan du använda skrivaren utan många ledningar.

En annan funktion är kontinuerlig bläckförsörjning. Skrivarnas design säkerställer stabil utskrift och sparar förbrukningsmaterial. Du kan styra utskriften på ett stort avstånd - från 10 till 100 meter - beroende på vald modell.

Bild
Bild

Låt oss lista de grundläggande reglerna när du använder en Bluetooth -skrivare

  1. Det är värt att komma ihåg om det avstånd inom vilket utskrift är möjlig. Om du går vidare avbryts Bluetooth -anslutningen och utskriften avbryts. Täckningsområdet är olika för varje modell. Ju större den är, desto snabbare laddas skrivarbatteriet ur.
  2. Det är möjligt att skriva ut såväl dokument som foton direkt från din telefon. För att göra detta måste du ansluta till enheten och klicka på knappen "Skriv ut".
  3. Vissa skrivare har en dedikerad USB -port som är kompatibel med en Bluetooth -adapter. När du har anslutit den till en skrivare måste du para ihop den via inställningarna på din telefon eller dator och sedan skriva ut allt du behöver.
  4. När du kopplar ihop en enhet med en skrivare finns det en chans att hackare får data, så det är bäst att stänga av Bluetooth direkt efter utskrift. Detta kommer att förhindra spridning av virus och radering av viktiga dokument.
  5. Det är önskvärt att kryptera all dataöverföring - detta gör att du säkert kan överföra dokument till skrivaren.
  6. Det är viktigt att hålla koll på programuppdateringar för din enhet. Nya programvaruversioner garanterar hög utskriftshastighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Valet av Bluetooth -skrivare är ganska stort, alla skiljer sig från tillverkare, tryckteknik, bildupplösning, strömförbrukning och dataöverföringshastighet. Förutom, det finns ett stort antal kriterier, men de listade är de viktigaste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga de mest populära modellerna

1. HP Officejet 100 mobil skrivare perfekt för att skriva ut foton inte bara hemma, utan också på tåget. Tillverkaren använder termisk bläckstråleskrivare. Denna metod består i att värma färgen till 500 grader och dra in den under inverkan av ett vakuum. Upplösning: 600x600 för svartvitt utskrift, 4800x1200 för färg. Utskriftshastighet från 18 till 22 sidor per minut. Resultatet är en tydlig bild på kort tid. Modellen förbrukar från 15 till 40 watt energi.

Köpare uppskattar kompaktheten och batteritiden. Både förberedelsen och utskriftsprocessen går snabbt. Tekniken har dock också nackdelar - pappersmatningen är inte den bästa och det uppstår ständigt olika misslyckanden. Modellen kan köpas för 15 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

2. HP Photosmart A646 kompakt fotoskrivare har en modern design och har bläckstråle -teknik. Strömförbrukningen är liten - 5-10 watt.

Användarna noterar en trevlig funktion - skrivaren fungerar bara med A6 -format, vilket är mycket bekvämt för att skriva ut foton. Du kan ansluta en kamera, dator och till och med en telefon till enheten utan att använda kablar. Pekskärmen och användarvänligheten är också tilltalande. Modellen i sig är liten men inte bärbar. Detta är skrivarens enda nackdel. Priset är cirka 14 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3. HP Deskjet 6940 -skrivare Till skillnad från den tidigare modellen har den en prim design. Du kan använda den på kontoret utan att störa dina kollegor, eftersom den har en låg volymnivå. Utskrift via Bluetooth är möjlig genom att ansluta en speciell adapter som kan köpas från onlinebutiker.

På den positiva sidan finns det användarvänlighet, dubbelsidig utskrift och arbete med SPNC, samtidigt som du sparar bläck. Utskriftshastigheten är också tilltalande - 27-36 sidor per minut. Den enda nackdelen är den höga strömförbrukningen - cirka 50 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild

4. Skrivare HP Business InkJet 1700 designad för småföretag, eftersom den kan fungera med fotopapper, film, kort och banderoller. Med enheten kan du förhindra böjning vid utskrift. Anslutning är möjlig inte bara via Bluetooth, utan också via USB.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av fördelarna är high definition med snabb utskrift. En ganska bra affärsskrivare som alla användare rekommenderar.

Hur ansluter jag?

Det är ganska enkelt att ansluta din skrivare till din dator eller telefon med Bluetooth. Åtgärderna varierar något beroende på enheten.

  1. Om din skrivarmodell kräver en extern adapter för att fungera måste du ansluta den till USB -porten. Därefter anses enheten vara klar för användning. Nästa steg är att förbereda din dator eller telefon.
  2. Datorn kan anslutas via en extern adapter. I det här fallet i aktivitetsfältet måste du välja "Kontrollpanelen", sedan "Enheter och ljud" och sedan "Lägg till skrivare". Datorn visar alla tillgängliga enheter som du behöver välja modell från. Alla instruktioner kommer att synas på skärmen tills installationen är klar. Först då är skrivaren redo att användas.
  3. Ett annat alternativ är att skriva ut från din telefon. Ansluta skrivaren till en Android -enhet är endast möjlig genom att installera den dedikerade PrinterShare -applikationen. När du har startat programmet måste du välja anslutningstyp till enheten och sedan skrivaren. Sedan kan du börja skriva ut genom att välja de dokument och foton du vill ha.

Rekommenderad: