LG OLED -TV: Burnout & Lifetime, Ultratunna TV -funktioner Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: LG OLED -TV: Burnout & Lifetime, Ultratunna TV -funktioner Och Tips För Att Välja

Video: LG OLED -TV: Burnout & Lifetime, Ultratunna TV -funktioner Och Tips För Att Välja
Video: Burn Out (ft. Asena) 2024, Maj
LG OLED -TV: Burnout & Lifetime, Ultratunna TV -funktioner Och Tips För Att Välja
LG OLED -TV: Burnout & Lifetime, Ultratunna TV -funktioner Och Tips För Att Välja
Anonim

TV -apparater i OLED -format dök upp på hushållsmarknaden relativt nyligen, men samtidigt har de redan etablerat sig som en enhet som mest tydligt förmedlar färgen på videoinspelning. LG hänger alltid med tiden och modetrenderna, så det är inte förvånande att det var hon som blev en av de första tillverkarna av sådana enheter. I den här artikeln kommer vi att berätta vad som är funktionerna i OLED -TV, överväga deras fördelar, nackdelar och granska de mest populära modellerna.

Bild
Bild

Vad det är?

OLED TV -förkortning står för Organisk ljusemitterande diod, dvs organisk ljusemitterande diod … Denna teknik uppträdde för ganska länge sedan, men den fick sin utveckling först under de senaste åren på grund av krisen 2008. Vid första anblicken skiljer sig OLED -TV -apparater inte mycket från vanliga LCD -skärmar, men om du fördjupar dig i formuleringen är skillnaden mer än uppenbar. LG OLED-TV är ultratunna enheter, där organiska ljusemitterande dioder (OLED) är det viktigaste matriselementet som ansvarar för enhetens funktionalitet.

Principen för driften av sådana produkter är baserad om överföring av elektriska laddningar genom organiska föreningar … Denna process leder till ökad ljusstyrka, och användningen av en mängd olika fosfor bidrar till att få en glöd av en viss nyans.

Kombinationen av grönt, blått och rött OLED ger en rik palett av högkvalitativa och skärpa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

OLED -TV har både positiva och negativa aspekter . Låt oss först titta på fördelarna med denna teknik. Det är nödvändigt att notera tillhandahållandet av hög kontrast och ljusstyrka i bilden med mindre elförbrukning. OLED -skärmen är betydligt tunnare än någon annan skärm.

En av de viktiga fördelarna med OLED -teknik är möjligheten att skapa flexibla skärmar … Låg elförbrukning kommer säkert att glädja ägarna till sådana TV -apparater. Överföringen av en djupare nyans gör att du kan komma så nära verkligheten som möjligt. En hög responsnivå uppnås med innovativ teknik, TV: n reagerar direkt på att trycka på valfri knapp på fjärrkontrollen.

Ett annat plus är produkternas lägre vikt. Detta beror igen på millimeters tjocklek på skärmen, vilket gör att den kan ramas in i ett mindre fodral. Sådana enheter kommer att se ganska organiskt upphängda från väggen. Jämfört med vanliga flytande kristall -enheter har OLED -skärmar fler betraktningsvinklar. Du kan titta på bilden från alla vinklar, medan dess kvalitet inte kommer att lida av detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LG OLED -TV har intelligent processor vilket ökar betraktningskomforten. Den inbyggda sensorn känner självständigt av belysningsnivån i rummet och justerar automatiskt bildens ljusstyrka. Nästa generations processor gör ljudet tydligare. Ljudeffekter i lapwings verkar omsluta dig från alla håll. Denna effekt uppnås tack vare rymdanalystekniken. TV: n bestämmer platsen och styr impulserna i din riktning.

Av nackdelarna med sådana anordningar är det första att göra att lyfta fram oförmågan att öka skärmens ljusstyrka på grund av särdragen hos matrisstrukturen och egenskaperna hos organiska ljusemitterande dioder. Trots djup och mättnad av nyanser kommer sådana skärmar fortfarande att vara sämre i ljusstyrka än LED -skärmar. OLED -TV -apparater har en kortare livslängd än sina motsvarigheter.

Tyvärr håller OLED -resurserna på att tömmas gradvis, vilket indikerar att sådana enheter snart försvinner eller att priserna stiger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

LG erbjuder ett ganska stort utbud av OLED -TV -apparater. Tillverkaren tillhandahåller livstidsgaranti . Tänk på de tekniska egenskaperna hos modellerna.

OLED55C8

55-tums ultratunna widescreen-TV … Produkten är utrustad med ett brett stativ, som ansvarar för fodralets stabilitet. Aluminiumramen är så tunn att den är nästan osynlig. 4K OLED -skärmen återger djupa svarta, vilket kan öka färgmättnaden och kontrasten och därmed förbättra bildkvaliteten.

Intelligent processor a9 oberoende förbättrar bildens klarhet och färgpaletten om videon är av låg kvalitet . Denna enhet är optimal för stora rum, eftersom den inte snedvrider bildparametrarna. TV: n är utrustad med webOS 4.0 -plattformen, som innehåller en mängd olika program. Magic Remote fungerar som en laserpekare. Modellen stöder röst- och gestkontroll. Kostnaden för enheten är 119 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

OLED55B8S

Denna modell är utrustad med en 55-tums skärm . En 4K OLED -TV -skärm ger hög kontrast och färgmättnad oavsett omgivande ljus i rummet. Inbyggt HDR-läge förbättrar bildens klarhet och ljusstyrka. Tack vare den speciella tekniken stöder enheten det höga dynamiska området för HDR10 Pro och HLG Pro.

Ett tvåkanals ljudsystem med 2 x 10 W-format ansvarar för hög ljudkvalitet . LG har utvecklat ett eget operativsystem för webOS -teknik, som gör att du kan komma åt Internet med en WiFi -anslutning och ladda ner intressanta applikationer. Denna plattform anses vara en av de bästa bland smarta alternativ, eftersom den har ett snabbt svar och en mängd olika underhållningsfunktioner. Medföljer TV: n kontrollpanel Magic Remote . Det genomsnittliga priset är 81 000 rubel.

Bild
Bild

OLED55B7V

UltraHD -enheten är utrustad med förbättrat ljudsystem och förbättrad smart plattform LG Smart TV . Den eleganta 55-tums ultratunna designen ger ett rikt färgomfång för skarpa bilder. Högkvalitativ reproduktion av den svarta nyansen gör att enheten kan återge rikare och djupare färger. Produkten stöder HDR för video med hög dynamik. Ljud av hög kvalitet tillhandahålls av två breda högtalare och två subwoofers.

Smart TV körs på det förbättrade webOS 3.5 -systemet , som ger omedelbar internetåtkomst och tillgång till underhållningsprogram. Med USB -kontakter kan du visa filer från media och ansluta enheten till andra enheter. Den genomsnittliga kostnaden för denna modell är 81 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

OLED65E7V

Den 65-tums OLED-TV med bredbildsskärm blir ett utmärkt förvärv för en stor hall . Ultra HD 4K levererar bilder med maximal realism och klarhet. Rika färger, hög ljusstyrka och HDR -stöd garanterar den roligaste tittarupplevelsen för hela familjen. Modellen stöder Smart -plattformen, som ger dig tillgång till Internet via WiFi. Många kontakter finns för anslutning av spelkonsoler, videospelare och andra enheter.

TV: n är utrustad subwoofers och flera högtalare … Huvuddragen i modellen är Clear Voice III -funktion , som låter dig självständigt justera volymen för talat tal utan att ändra bakgrundsljudet. Till exempel kan du sänka ljudet från kommentatorerna medan du tittar på en fotbollsmatch för att njuta av stämningen på stadion. Det genomsnittliga priset är 180 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

OLED77W8

Lyxmodellen är en ultratunn 77 '' display med brett träställ och böjd metallbotten … Den förbättrade webOS 4.0 -plattformen låter dig gå online och ger dig tillgång till underhållningsprogram. Med Ultra HD 4K kan du återge maximal bildklarhet och mättnad för alla mitttoner. Ljudsystemet tillhandahålls av en soundbar inbyggd i stativet, flera högtalare och två subwoofers.

Du kommer att känna dig själv i händelsernas epicentrum . Inbyggt minne på 8 GB gör att du kan spela in tv-program. Många kontakter gör att du kan ansluta ytterligare högtalare, videospelare och andra enheter. Medelkostnaden för modellen är 799 000 rubel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper OLED -TV rekommenderas det att vara uppmärksam på följande parametrar. Som priset på sådana produkter är ganska högt, välj modeller med 4K -upplösning och obligatorisk närvaro av HDR … Sådana enheter är bättre på att överföra bildkvalitet. Var noga med att lyssna på videoklippet. Enheten bör vara utrustad med en subwoofer för bättre prestanda, för för mycket pengar vill du få maximalt antal funktioner.

Det är också nödvändigt att titta på närvaron av ytterligare kontakter för anslutning av en videospelare, spelkonsol och andra enheter. TV: n måste ha USB, HDMI 2.0, Miracast och Simplink ingångar.

Det bästa valet skulle vara en modell med avancerad funktionalitet, Smart TV, ett spelläge och en 4-kärnig processor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmskador

Tyvärr har OLED -TV -apparater en stor nackdel, deras matris brinner ut . Först måste du förstå lite om terminologin. Bildretention är ett tillfälligt fenomen som är resterna av ljusa prickar från bilden på skärmen. Spöklika blixtar försvinner gradvis när bilden byter till en annan eller när TV: n kopplas bort från strömförsörjningen. Om displayen brinner ut finns ljuspunkterna kvar länge. Antingen försvinner de gradvis under flera veckor eller försvinner inte alls . Matrix-inbränning kan börja med efterbild.

Tack vare innovativ utveckling LG har kunnat ge en ny funktion till OLED -TV -apparater som hjälper till att minska ljusstyrkan på statiska bildelement utan att påverka andra delar av bilden .… Dessa innovationer hjälper OLED -TV -tillverkare att minska risken för utbrändhet.

Tyvärr är det ännu inte möjligt att helt lösa detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den senaste utvecklartestningen har visat det moderna modeller av sådana TV-apparater tål 4, 5-5 tusen timmars drift … Denna siffra är för liten, särskilt i jämförelse med LED -motsvarigheter, men samtidigt är den tillräckligt bra för OLED. Burnout är relaterat till hur länge du tittar på program och håller på TV: n. Ett annat viktigt värde som påverkar livslängden är inställningen för ljusstyrka och färgen på det fasta bildelementet. Studier har visat att den röda nyansen bleknar snabbare än andra.

Användare som följer instruktionerna för att använda OLED -TV: n noterar det instrumenten visar inga tecken på bildretention även efter 5000 timmars användning . Huvudregeln är hålla ljusstyrkan på en viss nivå som inte överstiger den parameter som tillverkaren ställt in. Huvuddragen i OLED är dess höga mättnad och ljusstyrka.

Rekommenderad: