Inbyggda TV-apparater: Val För Inbäddning I Garderob Eller Skjutdörr, För Badrum Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda TV-apparater: Val För Inbäddning I Garderob Eller Skjutdörr, För Badrum Och Andra Rum

Video: Inbyggda TV-apparater: Val För Inbäddning I Garderob Eller Skjutdörr, För Badrum Och Andra Rum
Video: Våra inbyggda IKEA garderober 2024, April
Inbyggda TV-apparater: Val För Inbäddning I Garderob Eller Skjutdörr, För Badrum Och Andra Rum
Inbyggda TV-apparater: Val För Inbäddning I Garderob Eller Skjutdörr, För Badrum Och Andra Rum
Anonim

Driftelektronik ska inte förvaras i en låda eller bakom glas, den ska inte överhettas. Men vad händer om TV: n inte harmoniserar bra med rummets design och du vill montera den i väggen eller möblerna? För sådana fall tillverkas inbyggda apparater speciellt.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna TV -apparater är mycket tunnare än sina föregångare, men tar fortfarande plats. Dessutom har många nyare modeller stora skärmar. Inte varje interiör, särskilt en designer, kommer att klara den dominerande TV -belastningen. Speciell inbyggd utrustning hjälper till att åtgärda problemet.

Inbyggda TV-apparater är dyra elitapparater, uppfunna för att inte förstöra interiörer med deras närvaro . Den kan vara i fuktiga och varma rum, dåligt tolererad av konventionell elektronik. Denna speciella typ av TV är faktiskt utformad för extrema förhållanden. Den behöver inte ventilation för ventilation, den är så väl skyddad från damm och fukt att den till och med kan sitta på botten av poolen.

Dessa funktioner är särskilt värdefulla i köks- eller badrumsmiljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska egenskaper hos inbyggda TV-apparater uppfyller alla moderna krav. Med Smart -funktionen ansluter enheterna till Internet och låter dig inte bara hitta och spela din favoritvideo utan också chatta med vänner via Skype utan att avbryta till exempel matlagning. Elektroniken styrs av röst, vilket gör att du inte kan röra tekniken med våta händer.

Funktionerna i inbyggda modeller inkluderar deras förmåga att vara obemärkt, att placeras var som helst, oavsett rum. Det bör noteras att kostnaden för sådan elektronik avsevärt överstiger priset på konventionella TV -apparater. Men inbäddade modeller är värda kostnaden eftersom de har många fördelar:

  • de kan integreras i allt: möbler, väggar, golv, tak, på alla platser som inte är tillgängliga för konventionell teknik.
  • de är inte rädda för fukt och överhettning;
  • inbyggda TV-apparater i avstängt tillstånd kan bli osynliga, försvinna helt inuti, förvandlas till glas på fasaden på möbler eller till en vanlig spegel;
  • För speciella integrationspunkter kan denna typ av utrustning beställas från tillverkaren och tillverkas enligt ett individuellt projekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronik är inbyggd på flera sätt:

  • en TV införs i ett förberett fodral installerat i möbler eller en vägg;
  • vitvaror är inbyggda i möbeldörren, förklädda sig till glansigt glas eller spegel.
Bild
Bild
Bild
Bild

TV: n monteras i väggen på ett visst sätt

  • En nisch förbereds i förväg, vars storlek måste matcha parametrarna för den valda modellen.
  • Sedan installeras en speciell låda med hål för ledningar och kablar i öppningen.
  • Sedan monteras utrustningen. Detta görs på ett av två sätt: TV: n är helt lindad i lådan, eller så sitter frontpanelen utanför, intill väggen.
Bild
Bild

Var ska man bädda in?

Sådan utrustning installeras i alla rum. Det specifika i rummet avgör platsen där TV: n kan placeras.

Det bör komma ihåg: oavsett vilken plats du valt, den ska inte vara framför fönstret, annars stör bländningen på skärmen visningen av program och den inbyggda TV: n flyttas inte längre.

Hall

Inget vardagsrum är komplett utan en TV. Mittemot den är stoppade möbler installerade och ett rekreationsområde arrangeras. Du kan placera en inbyggd TV i hallen på olika platser:

  • headset i en nisch;
  • förklädnad som en spegel;
  • bädda in i väggen i form av en bild, surround med en baguette;
  • bygga en zonindelning och introducera en TV i den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

En stor skjutgarderob kan vara en bra plats för dolda apparater. Efter att ha markerat hyllan i möblerna räcker det bara att öppna den för att titta på dina favorit -tv -program. Men ett mer effektivt alternativ är integrering av elektronik i fackdörren. När den är avstängd kan den inte särskiljas från möblernas blanka yta . Det upptar inte ett användbart område, tillsammans med dörren rör det sig åt sidan, så att du fritt kan använda hyllorna.

Bild
Bild

Kök

TV: n i köket bör ses var som helst. Om detta inte är möjligt är det bättre att ge matsalen företräde, eftersom du under matlagningen måste lyssna mer än titta.

Köksapparater är inte rädda för fukt och värme från kaminen, eftersom de är gömda bakom speciellt härdat glas . Detta gör det möjligt att montera det inte bara i en vägg eller möbelfasad, utan också i ett arbetsförkläde. På en sådan plats kommer den inte att uppta ett användbart område alls.

Glaset som skiljer elektroniken från resten av köket är lätt att rengöra.

Det finns två sätt att installera elektronik i förklädet:

  • förbered och utrusta en nisch, sätt in en TV i den och stäng den med ett förklädesglas;
  • integrera videomatrisen direkt i glaset på förklädet, men en sådan installation kan inte göras på egen hand, du behöver hjälp av en specialist.
Bild
Bild

TV: n passar bra med andra hushållsapparater, så den kan byggas in i ett ställ med ugn och mikrovågsugn. När man tittar på kolumnen med köksapparater inser man inte direkt att en TV är integrerad i den. Hushållsapparater kan byggas in i köksskåpsdörren utan att påverka hyllans funktionalitet alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

TV: n i badrummet kan bäddas in i väggen eller i spegeln. Han är inte rädd för vatten och heta ångor. Hans närvaro låter dig sola dig i ett bubbelbad och titta på ditt favorit -tv -program samtidigt, och röstkommandon hjälper dig att undvika kontakt med teknik.

Bild
Bild

Modellöversikt

Inbäddade modeller är dyra, bara stora företag är engagerade i deras släpp. Kostnaden för vattentäta produkter är ännu mer betydande. Mirror Media eller Ad Notam -apparater kan köpas i vardagsrummet. För badrum och kök är det bättre att välja vattentäta märken, till exempel AquaView, OS Android 7.1 eller Avel. Flera objekt ingår i listan över de bästa modellerna.

Sk 215a11 . Avser ultratunna modeller med obegränsade monteringsalternativ. Kan integreras i vägg, spegel, skåpdörr. Om du installerar TV: n med stängare på skåpets sidor tar den inte alls det användbara utrymmet som är avsett för förvaring av saker. Du kan offra en del av möblernas inre utrymme och installera modellen i skåpet på fästen, då är det möjligt att skjuta och fälla ut det i vilken lämplig riktning som helst.

TV: n har bra tekniska egenskaper. Nackdelarna inkluderar höga kostnader.

Bild
Bild

Samsung . En stor koreansk tillverkare erbjuder sin inbyggda elektronik. Den är utrustad med alla möjliga funktioner i modern teknik, inklusive internetåtkomst via WI-FI-modulen.

Företaget hävdar sin produkters höga kvalitet och ger 3 års garanti, men bristen på modeller är fortfarande densamma - den höga kostnaden.

Bild
Bild

OS Android 7.1 . Den bästa inbyggda TV-surfplattan för köket. Integreras i förkläde, möbeldörrar, vägg och andra platser. Vattentät och värmebeständig, svarar på röstkommandon.

Bild
Bild

LG . Ett välkänt koreanskt företag erbjuder inbyggd elektronik i mellansegmentet. TV-apparater har en optimal uppsättning funktioner, högupplösta bilder, tillgång till internet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en inbyggd TV-modell bör du tydligt veta var den måste integreras, noggrant mäta parametrarna. Storleken på tekniken beror på avståndet till betraktaren, det vill säga längden på diagonalen bör vara 3-4 gånger mindre än detta segment.

Därefter måste du bestämma vilken budget du kan räkna med. Elektronik har ett stort antal ytterligare funktioner, i praktiken kanske de inte behövs, därför är det ingen mening att betala för dem. Om utrustningen till exempel är avsedd för hallen ska du inte betala för mycket för vattenmotstånd.

Hittills erbjuds endast LED-TV av de inbyggda modellerna, men du bör välja produkter med en stor expansion och en betraktningsvinkel på minst 180 °.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Det finns många exempel när TV -apparater är mästerligt inbyggda i interiören

Ett favoritdesigntrick är att kombinera en TV med en öppen spis. De kan placeras både vertikalt och horisontellt

Bild
Bild
Bild
Bild

Den gigantiska LCD-modellen är integrerad i en skräddarsydd partition

Bild
Bild

Dekorativ väggdesign med inbyggd TV

Bild
Bild

Skärmen tar stolthet i ett headset avsett för hemmabio

Bild
Bild

En vacker vägg med nischer för vitvaror och inredning

Bild
Bild

Zoneringsavdelare med TV och öppen spis i minimalistisk stil

Bild
Bild

TV: n ser fantastisk ut på den glansiga ytan på förklädet i köket

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronik hittade organiskt sin nisch i stället med hushållsapparater

Rekommenderad: