LG NanoCell: Vad Handlar Det Om TV? Översikt över Displayer Och Skillnader I Teknik, Seriemodeller Och Livslängd På Skärmen. Ska Du Köpa En Matris?

Innehållsförteckning:

Video: LG NanoCell: Vad Handlar Det Om TV? Översikt över Displayer Och Skillnader I Teknik, Seriemodeller Och Livslängd På Skärmen. Ska Du Köpa En Matris?

Video: LG NanoCell: Vad Handlar Det Om TV? Översikt över Displayer Och Skillnader I Teknik, Seriemodeller Och Livslängd På Skärmen. Ska Du Köpa En Matris?
Video: ⚠️Телевизоры OLED ПРОТИВ Nanocell: ОНИ ТОЧНО ОДИНАКОВЫЕ?👀 Обзор LG OLED48CX6LA и LG 65NANO866NA📺 2024, Maj
LG NanoCell: Vad Handlar Det Om TV? Översikt över Displayer Och Skillnader I Teknik, Seriemodeller Och Livslängd På Skärmen. Ska Du Köpa En Matris?
LG NanoCell: Vad Handlar Det Om TV? Översikt över Displayer Och Skillnader I Teknik, Seriemodeller Och Livslängd På Skärmen. Ska Du Köpa En Matris?
Anonim

I flera decennier intog CRT -TV -apparater de första platserna på marknaden. Teknologierna står dock inte stilla, på grund av vilka fler och mer avancerade och sofistikerade modeller dyker upp nästan varje år. Under en tid ansågs plasmamodellerna vara ett verkligt genombrott, men på grund av deras unika egenskaper kunde de inte ha ledande positioner länge.

De ersattes av LCD -TV, som har fått erkännande från användare runt om i världen. Tillverkarna lugnade sig dock inte heller över detta efter att ha utvecklat OLED -teknik. Nu är de mest populära modellerna med NanoCell-teknik, som anses vara banbrytande och ultramoderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det mänskliga ögat kan ha imponerande adaptiva bildläsningsfunktioner som går långt utöver vad modern teknik erbjuder. På grund av sin unika struktur kan kristallen överföra ett objekt till näthinnan i förbättrad kvalitet, utan att förlora färg och kontrast. Det är här nyligen utvecklade nanopartiklar kommer till undsättning, som har förmågan att ge mer exakta nyanser.

Bild
Bild

Bilden är mycket mer realistisk än andra tv -modeller. Detta kan uppnås på grund av att bredden på primärfärgernas spektra är minimal, så de behöver inte blandas för att få en specifik färg. Dessutom har nanopartiklar förmågan att avge en ljuspuls i exakt den mängd som krävs.

En annan fördel med denna teknik är att den tillåter TV -apparater att inte tappa ljusstyrka vid en stor betraktningsvinkel . Med andra ord kommer bildkvaliteten inte att förändras även om TV: n står i en vinkel på 60 grader mot användaren.

Den största fördelen med en sådan matris är att den är gjord av kvantprickar, som var och en är ansvarig för att göra en viss färg. Det är detta som ger NanoCell en betydande fördel jämfört med OLED -teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och experter noterar att potentialen för NanoCell nästan inte realiseras idag, eftersom det nästan inte finns något innehåll som kan användas på en sådan skärm . Det enda sättet att fullt ut uppleva kraften och fördelarna med teknik är att se bilder av hög kvalitet som gör att du kan se färgmättnaden tack vare kvantpunkter.

Bild
Bild

Bland de viktigaste egenskaperna hos NanoCell är följande

  • Hög effektivitet, vilket är 100%. Det finns inga förluster vid färgblandning, vilket på ett fördelaktigt sätt skiljer tekniken från andras bakgrund.
  • Den unika strukturen och det imponerande strålningsområdet möjliggör en bred betraktningsvinkel.
  • Inbyggda avancerade operativsystem, tack vare vilka du kan få all nödvändig information om filmen, dess skapare eller huvudpersonerna.

Närmare uppmärksamhet från tillverkare har gjort det möjligt för tekniken att framgångsrikt kombinera högkvalitativa bilder och utmärkt funktionalitet. NanoCell anses vara ett mångsidigt alternativ som gör att du kan arbeta stabilt med en mängd olika lägen och rasterbildstandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

För första gången dök denna teknik upp på produkterna från det koreanska märket Samsung, vilket gav den QLED -märkning. LG stod dock inte åt sidan och visade efter ett tag sin version av NanoCell. Det ska noteras att inledningsvis visade experter och användare inte entusiasm för utseendet på en sådan nyhet . De trodde att modellerna nästan inte kunde skiljas från dem på marknaden, med undantag för en speciell film. Till viss del är detta sant, eftersom kvantpartiklar är lysdioder, vars storlek är många gånger mindre.

Bild
Bild

På samma energiförbrukning kan sådana skärmar producera ljusstyrka upp till 2 000 nits, men LCD -skärmar är begränsade till endast 700 nits. Dessutom kan sådana skärmar ge hög kontrast på grund av att det finns möjlighet att styra varje enskild pixel.

Den unika storleken och kapaciteten hos kvantprickar möjliggör imponerande effektivitet . Det finns inga förluster alls, och effektiviteten är minst 100%. Quantum dots är små i storlek, vilket ger den karakteristiska skärmstrukturen, och gör det också möjligt för användaren att få den mest realistiska bilden med bra betraktningsvinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över TV -modeller

LG erbjuder många TV -apparater från NanoCell -serien, som skiljer sig åt i funktionalitet, storlek och kostnad. Bland de mest populära och efterfrågade modellerna idag är följande.

LG Nano97 75 '' 8K - en unik modell som kan ge en otroligt levande upplevelse av multimediefiler. Ett särdrag hos modellen är närvaron av djupinlärningsalgoritmer, liksom en avancerad processor som analyserar innehåll och automatiskt justerar dess djup. Varje förändring sker utan användarintervention för att säkerställa en kvalitets -TV -upplevelse och en oförglömlig upplevelse. Det var dessa algoritmer som gjorde det möjligt att få så utmärkta detaljer och klarhet i bilden, även när den ses från vida vinklar. Nanopartiklar här spelar bara rollen som en färgstabilisator, därför kan de försiktigt korrigera nyanser och återge även de mest levande färgerna. Processorn har tillräckligt med kraft för att justera bilden i automatiskt läge, vilket inaktiverar rörelseutjämning och därigenom bibehåller effekten av realism. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att se utan att förlora författarens idé.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LG Nano91 65 '' 4K - en avancerad modell, vars särdrag är en kraftfull processor. Den levererar ljud- och videofiler av hög kvalitet genom att direkt påverka deras källor. Oavsett vilken videokälla som används kommer den inbyggda Pure Colors-tekniken att kunna ge bästa bildkvalitet.

TV: n har verklighetstrogna scener som möjliggjorts av livfulla färger och utmärkt kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG 49UK7500 - en utmärkt modell i mellanklass, som har en snygg design och silverramar. Dessutom finns en smal kropp och ett snyggt stativ. Skärmstorleken är tillräcklig även för ett stort rum. Basen är gjord av en egen IPS -matris med NanoCell -applikation. TV: n har hög ljusstyrka och lokala dimningsfunktioner. Den har en 4-kärnig GPU med skärpning och 4K-uppskalning. Operativsystemet är baserat på artificiell intelligens och innehåller röststyrningsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG 50UK6710 - en modell som har en rik 4K -upplösning, samt utmärkt kontrast och ljusstyrka. Den enda nackdelen är de begränsade vinklarna, men det är värt det. Uppsättningen av teknik är densamma som för andra modeller i serien. Tack vare den nya versionen av operativsystemet finns smarta funktioner. Det finns också röstassistenter, liksom möjligheten att ansluta enheter trådlöst. Bland de främsta fördelarna är närvaron av en 4-kärnig processor, aktiv brusreducering och en trippeltuner som gör att du kan se även satellitkanaler.

Bild
Bild

LG 55SK8500 - premiummodell, som är utrustad med en unik LED -skärm med nanopartiklar. Det är tack vare detta som ingenjörerna lyckades uppnå utmärkt färgåtergivning. Bilduppdateringsfrekvensen är 120 Hz, vilket gör modellen ledande inom segmentet. En distinkt fördel med TV: n är fullfjädrad dimningsteknik, som ger utmärkt prestanda i kontrast, svart djup och även ljusstyrka. Företagets ingenjörer har också tänkt sig många funktioner och tekniker för att säkerställa högkvalitativt ljud.

Det avancerade operativsystemet ger dig möjlighet att arbeta med Google Assistant.

Bild
Bild

Jämförelse med annan teknik

Det finns ett stort antal tekniker på den moderna marknaden som låg till grund för skärmar. Förutom, Det finns ett antal marknadsföringstermer som varumärken använder för att göra sina produkter unika . Det är dock svårt för en vanlig användare att förstå skillnaderna, och ofta kan han inte förstå hur NanoCell exakt skiljer sig från annan teknik på marknaden, och vilken modell är bäst att föredra.

Det bör noteras att det koreanska företaget inte avslöjar hemligheten bakom produktionen av TV -apparater baserade på NanoCell .men experter tror att dessa bara är vanliga skärmar som också har en ljusabsorberare. Det är tack vare detta som det är möjligt att avsevärt förbättra färgåtergivningen, samt utöka det dynamiska området.

Bild
Bild

Med tanke på det faktum att dessa TV -apparater är byggda på basis av en IPS -matris, har de stora betraktningsvinklar . Denna teknik skiljer sig knappast från QLED. Det visade sig nästan samtidigt, det kännetecknas av samma operativa egenskaper och kapacitet. Men i vissa avseenden jämför dessa TV -apparater positivt med OLED -alternativ. Det bör noteras att huvudsyftet med lanseringen av sådana modeller var att konkurrera med LCD -skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fastän varje teknik är likadan, Samsung och LG har tagit olika sätt att implementera den … Den förra bestämde sig för att släppa enbart premiumteknologi, medan LG försöker göra NanoCell så tillgängligt som möjligt för användaren. Om den nuvarande trenden fortsätter kan den specifika andelen av sådana modeller vara mer än 50%, och det är ännu inte klart vems koncept som kommer att bli mer framgångsrikt. Även det faktum att Samsung har blivit en pionjär ger det inga fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En särdrag hos NanoCell är att den kommer i kombination med ett avancerat operativsystem som har avancerad funktionalitet. Ett enkelt tryck på en knapp räcker för att få data om rollistan, filmen, musikspåret . Dessutom kan vissa tjänster nås helt enkelt genom att trycka på en knapp på fjärrkontrollen. Tillverkaren fokuserar på en bild av högre kvalitet, liksom möjligheten att se bilden i samma kvalitet, oavsett vinklar.

Vi kan dock inte säga att QLED på något sätt är sämre i detta. Hittills har få studier och jämförelser gjorts på grund av att nya artiklar nyligen har dykt upp på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter påpekar också mångsidigheten hos NanoCell, vilket möjliggörs av det avancerade operativsystemet .som har möjlighet att stödja populärt bitmappsläge och standarder. Tack vare detta kan tillverkaren garantera att användningen av en sådan TV inte kommer att medföra några obehag. Modellen skiljer sig bara från LED -TV -apparater i bildkvalitet, men livslängden är exakt densamma.

Bild
Bild

Således, TV -apparater med NanoCell -teknik kännetecknas av hög bildkvalitet, bra ljusstyrka och kontrast . Det unika med tekniken är att inbäddade nanopartiklar kan styra färgen, vilket resulterar i att det är möjligt att uppnå maximal realism. Alla installationsprocesser sker automatiskt, vilket innebär att även nybörjare kan använda denna typ av TV.

Rekommenderad: