Hur Installerar Jag En Skrivare På Min Dator Utan Installationsskiva? Hur Ansluter Jag Till Windows 8 Och Annat Operativsystem? Installationsregler

Innehållsförteckning:

Video: Hur Installerar Jag En Skrivare På Min Dator Utan Installationsskiva? Hur Ansluter Jag Till Windows 8 Och Annat Operativsystem? Installationsregler

Video: Hur Installerar Jag En Skrivare På Min Dator Utan Installationsskiva? Hur Ansluter Jag Till Windows 8 Och Annat Operativsystem? Installationsregler
Video: Så här installerar du en trådlös HP-skrivare med HP Easy Start i Windows | HP-skrivare | HP 2024, Mars
Hur Installerar Jag En Skrivare På Min Dator Utan Installationsskiva? Hur Ansluter Jag Till Windows 8 Och Annat Operativsystem? Installationsregler
Hur Installerar Jag En Skrivare På Min Dator Utan Installationsskiva? Hur Ansluter Jag Till Windows 8 Och Annat Operativsystem? Installationsregler
Anonim

Numera är det svårt att föreställa sig ditt liv utan teknik, med hjälp av vilka många typer av arbete förenklas. Till exempel har en dator och en skrivare länge bytt ut manuskript och är oumbärliga hjälpare i varje modern människas arbete. För att dessa två enheter ska fungera bra är det nödvändigt att korrekt upprätta en anslutning mellan dem . För att göra detta har skrivaren som regel en speciell installationsdisk i satsen, med vilken du kan utföra snabb installation, varefter du kan styra utskriftsenheten från din dator. Men tänk om du inte har en sådan disk till hands? Kan jag installera en skrivare på min dator utan den? Låt oss försöka svara på dessa frågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

För att de två enheterna ska fungera tillsammans krävs särskilda drivrutiner för att säkerställa deras kommunikation med varandra. De kan installeras på en dator med en speciell CD-ROM, som oftast ingår i en utskriftsenhet . Denna metod är den snabbaste och enklaste, eftersom alla nödvändiga element för installationen är till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver bara sätta i skivan och följa instruktionerna steg för steg.

Allt är mycket tydligt här. Men hur installerar du en skrivare på en dator utan installationsskiva?

I det här fallet måste du välja ett av två möjliga installationsalternativ:

  • konfigurera kommunikation mellan två enheter via en USB-kabel och inbyggda funktioner i operativsystemet;
  • laddning av speciell programvara.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första metoden gör det möjligt att installera huvuddrivrutinerna inom en snar framtid.

Med deras hjälp blir utskrift och skanning av dokument tillgängliga . Tyvärr är det i det här fallet olämpligt att tala om att sätta upp dokument innan du skriver ut, välja färger och andra avancerade funktioner, eftersom närvaron av grundläggande drivrutiner inte kommer att göra det möjligt att utföra denna typ av manipulation.

Bild
Bild

Den andra metoden är tidskrävande, men under denna installation kommer uppdaterade drivrutiner att erhållas som öppnar alla möjligheter som är förknippade med driften av skrivaren.

Bild
Bild

Sätten

Låt oss i detalj överväga alla sätt att ansluta en skrivare till en dator utan disk.

Installation med en USB-kabel och inbyggda funktioner i Windows 8, Windows 10. Efter att ha valt denna metod för att lösa problemet är det nödvändigt att utföra en viss sekvens av åtgärder.

  1. Anslut USB -kabeln till datorn. Vanligtvis finns USB -porten på en bärbar dator på sidan, på en dator, på baksidan eller framsidan av fodralet.
  2. Tryck på strömbrytaren på skrivarens kontrollpanel och vänta tills skrivaren är klar för användning. Oftast visas ett extra installationsfönster automatiskt efter att datorn har slagits på. Om det visas behöver du bara följa instruktionerna som visas på skärmen. Om den inte finns där bör du gå vidare till nästa steg.
  3. Öppna kontrollpanelen på datorn genom att klicka på "Start" -knappen.
  4. Hitta fliken "Skrivare och skannrar" och klicka på den med musen.
  5. Lägg till skrivare och skanner genom att klicka på motsvarande flik.
  6. Välj namnet på din skrivare i fönstret som öppnas och klicka på det. Guiden Lägg till skrivare visas. (Om den önskade skrivaren inte finns i listan över enheter måste du klicka på ikonen "Den nödvändiga skrivaren finns inte i listan", välj sedan sökalternativet och följ instruktionerna på skärmen.)
  7. Utför installationen enligt instruktionerna som visas på bildskärmen. När du har slutfört dessa steg kan du använda skrivaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installera en skrivare med en USB -kabel i Mac OS X. Låt oss överväga proceduren för sådan parning.

  1. Avgör om skrivaren är kompatibel med Mac OS X. Tyvärr kan inte alla skrivare fungera med detta operativsystem. För att inte utföra onödiga åtgärder är det först värt att ta reda på vilken modell den anslutna skrivaren har och om den är kompatibel med detta system.
  2. Sök efter en USB -adapter (om det behövs). De flesta moderna Mac -datorer har inte vanliga USB -kontakter. Istället kan du hitta USB-C. I detta fall krävs en USB till USB-C-adapter för att ansluta kabeln till en dator.
  3. Anslut USB -kabeln till datorn. (Om du har en adapter, anslut den först till USB-C-porten och anslut sedan kabeln till adaptern.)
  4. Tryck på strömbrytaren på skrivaren.
  5. Klicka på fliken "Installera" när du uppmanas att göra det. Mac OS X identifierar skrivaren automatiskt och avgör om du behöver konfigurera den. Om installationen aldrig har gjorts visas en installationsförfrågan på skärmen.
  6. Följ instruktionerna i följd. Efter de utförda åtgärderna är skrivaren redo att användas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedladdning av programvaran innebär ett antal steg

  1. Det är nödvändigt att noggrant studera instruktionerna för skrivaren som ska installeras för att hitta och ladda ner lämplig programvara för utskriftsenheten.
  2. Gå till den officiella webbplatsen för skrivartillverkaren.
  3. Öppna fliken "Skrivare". Oftast ligger den högst upp på sidan. Du kan också använda sökfältet och ange din skrivarmodell genom att hoppa över nästa steg.
  4. Välj modell för skrivaren som är ansluten till datorn.
  5. Hitta nedladdningslänken. Det kallas "Programvara". Eller följ direktlänken - "Ladda ner programvara".
  6. Ladda ner programvaran genom att dubbelklicka på länken. Starta processen med att ladda ner installationsfilen.
  7. Vänta tills nedladdningsprocessen till din dator är klar. När du uppmanas måste du ange önskad mapp för att spara den nedladdade filen.
  8. Packa upp det nedladdade arkivet med installationsfilen. På en Windows-dator dubbelklickar du på arkivmappen och när du uppmanas väljer du mappen och "Extrahera här". I Mac OS X öppnas det genom att dubbelklicka på ett arkiv.
  9. Dubbelklicka för att öppna installationsfilen. I Windows öppnas mappen genom att klicka på EXE -filen och på Mac OS X genom att klicka på DMG -filen.
  10. Följ alla recept och instruktioner som visas på bildskärmen.
  11. Anslut skrivaren till datorn och börja arbeta med den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det finns flera användbara riktlinjer för att svara på frågor som uppstår när du installerar skrivaren på en dator

  • Om USB -kabeln inte medföljde skrivaren måste du köpa den i valfri järnaffär. För att hitta rätt kabel måste du ange "USB -kabel för (skrivarmodell)" i sökrutan. Om skrivaren inte har en USB -kabel måste du installera programvaran manuellt.
  • Var beredd på att vissa tillverkare skickar drivrutinsskivor mot en avgift. Detaljerad information om detta finns på tillverkarens webbplats.
  • Skrivarprogramvaran bör endast laddas ner och installeras från betrodda webbplatser.

Rekommenderad: