Dictaphones SONY: ICD-PX370, ICD-BX140 Och Andra Digitala Modeller. Hur Man Använder? Instruktioner Och Driftsprincip, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dictaphones SONY: ICD-PX370, ICD-BX140 Och Andra Digitala Modeller. Hur Man Använder? Instruktioner Och Driftsprincip, Recensioner

Video: Dictaphones SONY: ICD-PX370, ICD-BX140 Och Andra Digitala Modeller. Hur Man Använder? Instruktioner Och Driftsprincip, Recensioner
Video: Review: Sony ICDPX370 Mono Digital Voice Recorder with Built-in USB, black 2024, April
Dictaphones SONY: ICD-PX370, ICD-BX140 Och Andra Digitala Modeller. Hur Man Använder? Instruktioner Och Driftsprincip, Recensioner
Dictaphones SONY: ICD-PX370, ICD-BX140 Och Andra Digitala Modeller. Hur Man Använder? Instruktioner Och Driftsprincip, Recensioner
Anonim

I denna artikel kommer vi att prata om principen för driften av ett oersättligt verktyg för företag och studier, vars funktioner inkluderar inspelning och uppspelning av ljudmöten, konferenser, intervjuer eller föreläsningar. Låt oss granska sortimentet av den populära SONY ICD -serien med röstinspelare.

Särdrag

Den bärbara handhållna röstinspelaren producerades för mer än 50 år sedan. Dess prototyp var fonografen, designad av Thomas Edison 1877 . Reproduktion skedde på grund av ljudspår på analoga media - spår på folien (då dök upp vaxrullar och ännu senare populära grammofonskivor), som lästes med en nålskärare, och ljudet överfördes till sändarmembranet. För inspelning behövdes en membranmikrofon. Senare dök upp magnetiska analoga röstinspelare med kassettdäck, som också var mycket skrymmande och orörliga . Det var först 1969 som den första miniatyrmikrokassettinspelaren från Olympus dök upp.

Faktum! Dagens digitala röstinspelare är ännu mer kompakta och lätta, men kan spela in hundratals (till och med tusentals) timmar med digitalt ljud av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudfiler kan enkelt kopieras till en dator via USB för permanent lagring och transkription av röstmemon . Standardenheter är inte avsedda för inspelning av musik eftersom ljudkvaliteten (samplingsfrekvens) är mycket lägre än vad som krävs för professionell låtskrivning. Funktionsprincipen består i att omvandla spänning (ljudinformation) till en digital binär kod med PCM-strömmetoden (pulskodsmodulering). För detta används en speciell ADC-enhet-en analog-till-digital-omvandlare. SONY röstinspelare har introducerat avancerad teknik . Sådana enheter anses perfekta eftersom företaget har rykte om sig att utveckla många nya uppfinningar på den digitala marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Sonys digitala röstinspelare sparar MP3- och WMA -filer som kan läsas av alla moderna enheter och applikationer. De har olika kapacitet beroende på den maximala inspelningstiden och mängden internminne . En annan faktor som påverkar kapaciteten är inställningen av inspelningskvaliteten: om den är hög använder den mer utrymme, den lägre tröskeln har en lägre samplingshastighet och tar därför mindre minne. Det finns också olika ljudfilter, mono- eller stereoinspelning. Den populära ICD -serien är särskilt älskad av användare runt om i världen för ett brett spektrum av inställningar, även i budgetprover. Låt oss titta närmare på två utmärkta och samtidigt helt prisvärda modeller.

Bild
Bild

SONY ICD-PX370

Spara möten, föreläsningar och mer med ett lättanvänt gränssnitt som gör det enkelt att hitta gamla filer. USB -kontakten synkroniseras automatiskt med vilken dator som helst. Optimering av röstinspelningar minskar automatiskt bakgrundsljud så att du alltid kan ta fram ord.

Bild
Bild
Bild
Bild

SONY ICD-BX140

Lätt att använda men ger en kombination av enkelhet och funktionalitet. Erbjudanden: mycket lång inspelningstid i låg kvalitet, uppspelning vid en viss tidpunkt, överskrivning av den befintliga. Enheten levereras komplett med en stor LCD-display och framåtvända kontroller.

Egenskaper SONY ICD-PX370 SONY ICD-BX140
Mått cm (BxHxD) 3,8 x 11,4 x 1,9 38 x 115 x 21
Vikt 74 g 72 g
Inbyggt minne 4 GB 4 GB
Inbyggd mikrofon monofonisk monofonisk
Inspelnings- och uppspelningsformat MP3 HVXC / MP3
Batterityp AAA (små fingrar) AAA (små fingrar)
Maximalt antal filer (totalt) 5 tusen. 495
Maximalt antal i en mapp 199 99
Menyspråk

Tysk. / eng. / isp. / Franska / ital. / rus. / turkiska.

Engelsk. / Franska
Scenval (diktering, konferens, föreläsning) det finns Nej
Högpassfilter det finns det finns
Optimera din röst det finns Nej
VOR (spela in och pausa röststyrd det finns det finns
Inspelningsmonitor det finns
Max. inspelningstid MP3 8 kbps. (mono) - 1043 timmar.
Max. inspelningstid MP3 48 kbps. (mono) 159 timmar. -
Max. inspelningstid MP3 128 kbps. 59 timmar 65 timmar.
Max. inspelningstid MP3 192 kbps. 39 timmar. 43 timmar
Autonomt arbete Мр3 8 kbps. (mono) - 45 timmar.
Autonomt arbete Мр3 48 kbps. (mono) 62 timmar -
Autonomt arbete Мр3 128 kbps. 57 timmar 28 timmar.
Autonomt arbete Мр3 192 kbps. 55 timmar. 26 timmar.
Autonom drift av HVXC 2 kbps. (mono) - 30 timmar.
AFC (frekvensområde) 8 kbps. (mono) - 75-3000 Hz
AFC Мр3 48 kbps. (mono) 50-14000 Hz -
AFC М3 128 kbps. 50-16 000 Hz 75-15.000 Hz
AFC М3 192 kbps.

50-20 000 Hz

75-15.000 Hz
Frekvenssvar HVXC 2 kbps. (mono) 100-3000 Hz
Digital pitchkontroll (hastighetskontroll) det finns det finns
Ljuddämpning det finns det finns
Digital röst upp det finns Nej
A-B upprepa det finns Nej
Snabbsökning det finns det finns
Lägga till märken i ett spår det finns Nej
Radera, dela, flytta och kopiera det finns det finns
Skydd det finns Nej
Gränssnitt (ingångar / utgångar) PC I / F, USB, stereominikontakt, hörlurar Hörlursuttag, mikrofoningång
Ingår 2 alkaliska batterier 2 alkaliska batterier
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Det första steget i att köpa någon utrustning är att bestämma vilka uppgifter du vill lösa och hur viktig ljudkvaliteten är. Det maximala antalet timmar som enheten kan spela in kommer att fördubblas minst vid högsta kvalitetsinställning. WAV -filer ger högsta ljudkvalitet, men de är inte komprimerade, så de tar mycket IC -inspelningsutrymme.

Förlustfria stereo- och högupplösta format kräver mycket mer utrymme och minskar den maximala inspelningstiden kraftigt. Men modeller från det övre prissegmentet har en plats för ett externt minneskort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra skillnader är följande

  1. Förlängd inspelning och batteritid (över 100 timmar). Det finns digitala röstinspelare som klarar över 1000 timmars inspelning.
  2. Vissa använder den vanliga typen av batterier (finger eller små fingrar), som är praktiska att bära eller ladda.
  3. Användarvänlighet - Dedikerad snabbvalsspelning / paus / stopp / uppspelning.
  4. Ytterligare funktioner: röstaktivering, uppspelning med variabel hastighet och spårmarkering.
  5. Ljudkvalitet när några av de dyrare röstinspelarna är som bärbara studior, som kan spela in ljud i en konserthall med hjälp av högupplösta riktningsmikrofoner. Ju högre inspelningskvalitet, desto färre blir inspelningstimmarna.
  6. Multikanals stereoinspelning. Vissa har till och med trippelmikrofoner för inspelning av simulerat 3D-ljud samt inbyggda redigerings- och röstfunktioner.
  7. Mått. Högkvalitativa röstinspelare med ytterligare funktioner tenderar att vara större och väger från 300 gram.
  8. Priset beror direkt på inspelningens funktionalitet och kvalitet och börjar från 2 till 30 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns applikationer för att automatiskt transkribera en röstfil till text. Om du planerar att använda programvara för automatisk röstigenkänning behöver du enheter av bästa kvalitet.

Användarmanual

Röstinspelare är extremt enkla och pålitliga och mycket praktiska att använda. Lagringsmedierna är solid-state, det vill säga det finns inga rörliga delar, som det var i magnetiska spolar . Det finns ingen anledning att spola tillbaka spåren, när du är klar med inspelningen trycker du bara på uppspelningsknappen för att omedelbart lyssna på resultatet. Pausa, sök och redigera, flytta mellan mappar, dela och ta bort är alla vanliga och intuitiva funktioner, även för ett barn.

Filer sparas i numerisk ordning med tid och datumstämpel, du kan skapa separata mappar (från 2 till flera hundra), där det är bekvämt att lagra meddelanden . Håll inaktiverar alla knappar för att inte störa inspelningen. Du kan stänga av den på samma sätt, men efter att arbetet har slutat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

SONY modell ICD-BX140 den mest attraktiva för priset, men ljudkvaliteten bedömdes av många som låg (om man inte använder en separat mikrofon). Dessutom finns det ingen kabel för snabb laddning och överföring av filer till en dator, bara via ljudutgången (som är mycket lång). Det finns inget sätt att utöka minnet.

SONY ICD-PX370 nästan 2 gånger dyrare, men tillhör också budgetsegmentet. I den här modellen berömmer alla: kvalitet, volym och en snygg lättviktsdel. Användarna var också nöjda med batteritiden och möjligheten att snabbt överföra filer till en dator, och viktigast av allt, den ryska menyn.

Rekommenderad: