Betyg Av Luftkonditioneringsapparater: De Bästa Modellerna För En Lägenhet När Det Gäller Tillförlitlighet Och Kvalitet 2021. Översyn Av Tillverkare. Topp Budgetmodeller. Recension

Innehållsförteckning:

Video: Betyg Av Luftkonditioneringsapparater: De Bästa Modellerna För En Lägenhet När Det Gäller Tillförlitlighet Och Kvalitet 2021. Översyn Av Tillverkare. Topp Budgetmodeller. Recension

Video: Betyg Av Luftkonditioneringsapparater: De Bästa Modellerna För En Lägenhet När Det Gäller Tillförlitlighet Och Kvalitet 2021. Översyn Av Tillverkare. Topp Budgetmodeller. Recension
Video: Top 5 Best Split AC (Air Conditioner) In 2021 2024, April
Betyg Av Luftkonditioneringsapparater: De Bästa Modellerna För En Lägenhet När Det Gäller Tillförlitlighet Och Kvalitet 2021. Översyn Av Tillverkare. Topp Budgetmodeller. Recension
Betyg Av Luftkonditioneringsapparater: De Bästa Modellerna För En Lägenhet När Det Gäller Tillförlitlighet Och Kvalitet 2021. Översyn Av Tillverkare. Topp Budgetmodeller. Recension
Anonim

Att upprätthålla ett gynnsamt mikroklimat i hemmet är ett måste för ett normalt liv i en storstad. Luftkonditioneringsutrustning hjälper till att lösa detta problem. Men för att det ska nå sina mål måste du först och främst veta hur du väljer det. Låt oss titta på betyget för luftkonditioneringsapparater när det gäller tillförlitlighet och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

När du sammanställer en lista över de bästa luftkonditioneringsföretagen för hemmet måste du inte ens prioritera produktens funktionalitet utan snarare dess tillförlitlighet. Praktiken visar att närvaron av många alternativ ofta blir till en otillräckligt stabil drift av enheten. Alla företag som arbetar med tillverkning av luftkonditioneringsapparater kan delas in i två huvuddelar.

Den första kategorin inkluderar de som är oberoende engagerade i produktion och vetenskaplig och teknisk utveckling inom detta område. I det andra, de som tillverkar sina produkter genom att beställa på andra produktionsanläggningar. De skickar helt enkelt en beställning till en viss anläggning, och där tillverkar de vissa satser med luftkonditionering för företaget.

Det finns inget behov av att allvarligt tala om betyget för sådana märken. När allt kommer omkring kan varje ny sats produceras på en ny plats, så du bör inte lita på stabil kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklassen när det gäller tillförlitlighet inkluderar produkter:

  • Daikin;
  • Toshiba;
  • Fujitsu;
  • Mitsubishi Electric.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lite sämre, men samtidigt är luftkonditioneringsapparater ganska pålitliga Gree, Panasonic, Sharp … På mellannivå finns varumärken Electrolux, Hisense, LG, Samsung, Haier, Midea … I kategorin ekonomi är det värt att nämna produkter AUX, TCL, Chigo, Hyundai.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om OEM -märken (samma som ger order till andra företag), är det värt att notera några relativt solida företag.

Bland dem:

  • Oas;
  • Komatsu;
  • Shivaki;
  • Leberg;
  • Timberk;
  • Royal Clima;
  • Sakata.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De allra flesta OEM -beställningarna går till Gree, Midea, Haier . Det är dessa 3 verkställande varumärken som kontrollerar huvuddelen av den inhemska kinesiska marknaden. Samtidigt ska du inte lita på de företag som ger order av olika slag till föga kända fabriker. I det här fallet kan ingen garantera att det inte blir några problem med luftkonditioneringen. Men du kan säkert lita på produkterna från varumärket Xiaomi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock värt att analysera mer detaljerat funktionerna i var och en av ovanstående grupper av luftkonditioneringsapparater. Premiumkategorin inkluderar inte bara traditionella japanska märken, utan också ett antal senare kinesiska företag . De bedriver sin egen forskning inom HVAC -utrustning. Men trots detta och närvaron av sina egna produktionsanläggningar ger "jättarna" på marknaden regelbundet order till andra tillverkare. Ett sådant ögonblick måste fortfarande kontrolleras oberoende när man köper.

Rent generellt premiumprodukter är hållbara och har nästan inga fabriksfel … Med korrekt drift kommer det att fungera i 12 år eller mer. Nästan alla enheter i denna klass är initialt utrustade med skydd mot fel under användning. Automatisering stoppar enheten om det finns nätverksöverbelastning eller någon annan farlig situation för den.

Elitkategorin luftkonditioneringar ger nästan inget ljud: volymen under drift kommer inte att överstiga 26 dB (vilket ungefär motsvarar en tyst viskning på ett avstånd av cirka 1 m).

Bild
Bild
Bild
Bild

Daikins produkter värderas för sina överlägsna (jämfört med konkurrenterna) kompressorer och elektroniska komponenter . Man tror också att de utmärks av bättre balansering av fläktar och användning av högkvalitativ plast. Betydande fördelar är också förknippade med användningen av system för felskydd för konsumenter på flera nivåer. Daikins luftkonditioneringsapparater har en officiell 3-årig garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma Mitsubishi elektrisk utrustning ., som är mångsidig och lämplig för en mängd olika ändamål. Fujitsu, General är två varumärken som tillhör en tillverkare … När det gäller funktionalitet är de ungefär desamma. Utrustning under varumärket General skiljer sig bara i utförandet i den asiatiska designskolans anda. Invånare i Ryssland kan välja båda alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje Mitsubishi Heavy -produkt bekräftar fördelarna med japansk teknik i praktiken . I vårt land har luftkonditioneringar av detta märke använts länge och efterfrågan på dem minskar inte. Denna teknik är ergonomisk och enkel att använda. Det är märkligt att Mitsubishis ingenjörer uppnår liknande egenskaper hos konkurrenterna när de använder en mindre volym freon än andra tillverkare. Designerna kunde också uppnå mycket höga MTBF -priser. I de senaste modellerna har de redan överskridit 22 000 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toshibas utrustning visar nästan samma tillförlitlighet som Mitsubishis produkter. Detta företag har arbetat inom HVAC -segmentet sedan slutet av 1970 -talet. Och mer än en gång lyckades hon skapa unika utvecklingar som senare plockades upp av andra företag. Gree luftkonditioneringsapparater förtjänar också uppmärksamhet . Detta märke stöds av åtminstone det faktum att det upptar 30% av världsmarknaden. Företagets fabriker ligger inte bara i Kina, utan också i andra länder, även i Sydamerika.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa typerna av luftkonditioneringsapparater

Varje märke, även ett litet känt, producerar en mängd olika luftkonditioneringsapparater. Och det är viktigt att veta hur deras specifika typer är lämpliga för en lägenhet, och vilka som bäst lämnas åt sidan. Först och främst bör det kännetecknas fönster och bärbara monoblocksstrukturer … De monteras direkt i fönsteröppningen, vilket gör det möjligt att säkerställa systemets kompaktitet och avsevärt minska dess kostnad. Men i många fall är sådana konstruktioner obekväma med ökat buller, och deras prestanda är inte för hög.

En annan nackdel med fönstermonoblocks är inträngande av kall luft under vintermånaderna. Du måste stå ut med detta, eftersom isoleringen av rummet i det här fallet är omöjlig. Sådana problem har tvingat till och med alla ledande tillverkare att överge den vidare utvecklingen av fönsterluftkonditioneringar. Dessutom kan de bara installeras i en speciell nisch. Det kommer att ta för lång tid och kostsamt att förbereda det från grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobila luftkonditioneringsapparater utförs också enligt monoblockschemat, vilket innebär att alla nödvändiga noder placeras i ett fall. Även om det kan tyckas att en kanallös design är otvetydigt bra, är det i verkligheten inte helt sant. Alla bullriga komponenter i luftkonditioneringen kommer att finnas inne i rummet. Det är osannolikt att en sådan tillsats bidrar till bekvämligheten för de boende. Mobil klimatteknik behöver dock inte installeras. Därför visar sig strukturen vara mer ekonomisk och lättare att använda, den kan flyttas, om än med vissa begränsningar.

Varm luft från den mobila luftkonditioneringen kommer att släppas ut genom en speciell slang. Han kommer säkert att behöva tas ut genom fönstret. Det är av denna anledning som du fortfarande måste välja en lämplig plats för en mobil luftkonditionering.

Slangen får inte passera där den stör någon eller kan skadas av höga temperaturer, vassa föremål eller frätande ämnen. Dessutom fungerar slangens längd också som en begränsare, vilket inte ofta gör att enheten kan ordnas om till önskad plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer traditionell typ av hushålls luftkonditionering är delade system … De har två komponenter: väggaggregat utanför och inre luftuttag. Fördelarna med en sådan teknik är obestridliga - det räcker med att säga att den aktivt används av stora organisationer som är intresserade av ett optimalt mikroklimat vid sina anläggningar. Genom att placera det mest bullriga blocket på gatan kan du lösa det typiska problemet med monoblocks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla delade system är inte väggmonterade. Inomhusenheter kan också placeras på golvet. Den golvstående designen antas optimalt fördela luftflödet i rummet. Och kanalutrustning är ganska dyr, men det rekommenderas att använda den för:

  • stora lägenheter;
  • stugor;
  • kontor;
  • lager;
  • industrifastigheter;
  • handelsinstitutioner.
Bild
Bild

Kanal luftkonditionering måste installeras genom att lägga rör. De måste placeras i gapet som skiljer front- och dragtaket. Annars försämras rummets designegenskaper avsevärt. Kassettkomplex komplex skiljer sig från kanalsystem endast genom avsaknaden av behovet av rör. Luft kommer att tillföras genom en speciell kanal som ligger längst ner i det inre segmentet (kassett).

Bild
Bild
Bild
Bild

Generella dimensioner kassettdelningssystem alltid är 0,6x0,6 m. Avvikelser från det, även med några millimeter, är inte tillåtna. Därför är det inte svårt att maskera luftkonditioneringen med takpannor. Sådana system kan dock bara användas där allt görs för normal användning av takluckorna.

Om arkitekterna och ingenjörerna från början inte förutsåg detta måste de antingen överge sin idé eller ta till en mycket komplex och dyr revision.

Bild
Bild

Den överväldigande majoriteten av människor föredrar då att använda andra typer av luftkonditioneringsapparater, utan att utföra tvivelaktiga manipulationer. Men för att upprätthålla det nödvändiga mikroklimatet i flera rum samtidigt är det värt att föredra multisplittsystem. De har flera block anslutna på olika sätt till en extern enhet. Inverter luftkonditioneringsapparater förtjänar också uppmärksamhet. Det ökade priset i jämförelse med "enkla" enheter är motiverat:

  • sänka ljudnivån;
  • stabilitet för den upprätthållna termiska regimen;
  • lägre total strömförbrukning;
  • längre drift (under normala förhållanden).
Bild
Bild

Klassisk luftkonditionering stannar ständigt och återupptar sitt arbete för att i genomsnitt behålla den önskade temperaturen. Därför uppstår oundvikliga fluktuationer på 1-2 grader. Men växelriktarsystemet fungerar kontinuerligt, bara dess effekt varierar. Därför visar sig avvikelserna i lufttemperaturen vara 2-4 gånger mindre än vid användning av klassiska modeller, dessutom reduceras strömförbrukningen med minst 20%.

Bild
Bild

Kassett luftkonditioneringsapparater klassificeras efter antalet strömmar som skickas för att blåsa önskad plats. De kan vara 2, 4 eller 6. Ibland pratar vi om kolumn (de är också skåp) system. Det är nästan aldrig nödvändigt att använda en sådan teknik i lägenheter. Den är främst avsedd för stora öppna ytor som hallar och foajéer.

Bild
Bild

Inomhusenheter pelarapparat fäst inte på någonting, utan placeras direkt på golvet. Den uppvärmda luften dras genom gallret. Inuti, på grund av kontakt med de kalla gatamassorna, sänker den temperaturen. De kylda strålarna blåses sedan uppifrån. Strömmarna kan riktas både horisontellt och vertikalt, men på grund av den överdrivna kraften kommer de definitivt inte att behaga ägarna till en medelstor lägenhet.

Bild
Bild

Toppmodeller

Om du bestämmer dig för att välja ett monoblock -fönster, bör du vara uppmärksam på den relativt billiga populären modell Allmänt klimat GCW-09HRN1 … Enheten utmärks av sin funktionalitet och tar därför lite mer plats än andra varianter på samma rad. Det kommer säkert inte att fungera att sätta enheten med utdata i fönstret. I gengäld kan användarna njuta av alternativ som förbättrad uppvärmning och fjärrkontroll.

Solida elektroniska komponenter används för styrning. Externt ser luftkonditioneringen snygg ut. Fjärrkontrollen ingår i leveranssetet.

En timerfunktion och feldetektering tillhandahålls. Vid mindre fel sker omstarten automatiskt. Men denna modell har en nackdel - dess solida energiförbrukning.

Bild
Bild

När det gäller tillförlitlighet sticker det kompakta monoblocket positivt ut golvstående typ Electrolux EACM-11CL / N3 … Det är något dyrare än den tidigare versionen, men det är fullt motiverat. Enheten är perfekt där det av någon anledning är omöjligt att installera ett delat system. Recensionerna noterar luftkonditioneringens attraktiva design och enkel installation. Den maximala serviceytan är 27 kvm. m. Enheten kan inte bara konditionera rummet, utan också fungera i enkelt ventilationsläge och torka luften.

Volymen under drift är högst 44 dB. Kondens försvinner utan onödiga bekymmer. Den förs med strålar med uppvärmd luft. Energieffektiviteten i Electrolux -konstruktionen gör att den kan klassificeras som klass A. Temperaturen kan justeras i steg med en noggrannhet på en grad. Märkesgarantin ges i 24 månader. Men i nattläge blir enheten fortfarande inte tyst - ljudvolymen är nästan inte reducerad. Och dessutom kan den inte användas för att värma upp luften.

Bild
Bild

Italienska är ett bra alternativ. monoblock Zanussi ZACM-09MS / N1 … En kompakt och snygg luftkonditionering kommer att glädja nästan alla användare. Enheten kommer att kunna förbättra luftkonditioneringen i rum upp till 30 kvadratmeter. m. Kondensatet förs vanligtvis bort automatiskt. Men om luften är mycket fuktig kan vätska fortfarande ansamlas i den medföljande behållaren, en särskild indikator indikerar att den fylls.

Bild
Bild

Om du inte begränsar dig till budgetförslag och bara fokuserar på kvalitetsvärda modeller, bör du vara uppmärksam på det Mitsubishi Heavy Industries SRK-25ZM-S … Detta är ett solid inverter split system med bred funktionalitet. Enheten är väldigt tyst. I kylläge skapar det ett brus på cirka 21 dB och i uppvärmningsläget - 19 dB. Ett dragfritt, accelererat kylningsalternativ är tillgängligt. Vinteruppvärmningsläget kan implementeras vid temperaturer ner till -15 grader. För människor som älskar ordning och stabilitet i sina liv kommer en timer till nytta, som ställer in driftlägena en vecka före dagen.

Bild
Bild

Det är också värt att notera:

  • ett pålitligt filter med en fotokatalytisk effekt som undertrycker dålig lukt;
  • automatisk rengöring av inomhusenheten;
  • kvarhållning av husdjurshår och andra allergener.
Bild
Bild

Ett ännu mer elit split system är Toshiba RAS-10SKVP2-E … Enheten är avsedd för allergiker och personer som lider av andningsproblem. Maskinen har testats oberoende för att uppfylla den japanska JEM1467 -standarden. En positiv egenskap hos luftkonditioneringen är ett plasmafilter med två steg av rengöring. Det stoppar på ett tillförlitligt sätt kontaminering vid nivån 0,001-0,01 mikron, vilket ligger utanför kraften hos billigare modeller.

Filterplattorna är också gjorda med silverjoner. Därför tillhandahålls en kraftfull antibakteriell effekt. Filtrets livslängd är densamma som för huvudenheten.

Efter att värmeväxlaren har torkat desinficeras den med ozon. Denna gas produceras i själva enheten; ingen ytterligare tankning krävs.

Bild
Bild

Många människor har naturligtvis inte råd med en sådan avancerad teknik bara av ekonomiska skäl. Sedan kommer till undsättning Hisense AS-10HR4SYDTG5 … Kostnaden för detta kinesiska delningssystem överstiger inte 17 000 rubel. Samtidigt klarar hon sin uppgift relativt bra. Utåt ser enheten ganska solid ut och när det gäller energieffektivitet är den inte sämre än avancerad japansk design.

Bild
Bild

Hisense -produkt kan arbeta på en yta på upp till 30 kvm. m. Luftrening utförs med ett dammnät med ultrahög densitet. Dessutom används filter med fotokatalytisk funktion och desinfektionseffekt. Det sista ordet tillhör det pålitliga plasmafiltret. Automatisk styrning tillhandahålls för att styra vertikala och horisontella persienner. Vid behov kommer systemet att starta om.

Bild
Bild

För sovrummet rekommenderar en betydande del av experterna premium luftkonditionering Daikin FTXG20L … Att det kostar över 80 000 rubel skrämmer många konsumenter. Men pengarna som betalas motiveras av 100% hög produktförträfflighet. Inomhusenheten är gjord i strikt överensstämmelse med principerna för modern design. En silver- eller snövit modell (tillval) passar harmoniskt in i alla interiörer.

Luftkonditioneringen är praktiskt taget tyst. Beskrivningen anger att ljudtrycksnivån inte överstiger 19 dB. En sensor för att känna igen människans närvaro i rummet finns. Om ingen är närvarande växlar systemet automatiskt till läget för ekonomisk underhåll.

Ett energibesparingsprogram för natten har också implementerats, tillsammans med energibesparing, det låter dig undvika överdriven kylning eller överhettning av luften. Filtrering av luftflöden sker i filter i flera på varandra följande steg.

Bild
Bild

LG P07SP också förtjänat kan betraktas som en bra luftkonditionering för sovrummet. Och det här är en ekonomiklassmodell som koreanerna gör på ett växelriktarsystem. Den maximala serviceytan är 20 kvm. m. Kännetecknas av en bekväm och inte alltför självsäker design. Kroppen är tillverkad av högkvalitativ plast. Ljudvolymen för denna modifiering når 19 dB (vid växling till nattläge). En rationellt utformad fläkt hjälpte till att uppnå detta resultat. Dess axelblad är lutade i en vinkel på 15 grader. Den externa modulen är också relativt tyst. Dess volym reduceras genom att använda en kompressor med två rotorer.

Ett accelererat kylningsalternativ tillhandahålls. Designerna tog hand om att förhindra ansamling av mikrober och svampar på värmeväxlaren. Intelligent diagnostik har implementerats, vilket gör att du kan hitta fel även via en smartphone.

Den inbyggda kompressorn är garanterad i 10 år. Denna luftkonditionering som helhet har dock bara ett års garanti, och det hjälper bara att värma luften i huset vid temperaturer som inte är högre än -5 grader.

Bild
Bild

Inom sektorn av split-system av en universell klass sticker det positivt ut Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA / MUZ-DM25VA … Systemet kommer att kunna upprätthålla ett bra mikroklimat vid utomhustemperaturer upp till -10 grader. Luftkonditioneringens strömförbrukning motsvarar kategori A +. Volymen är 22 dB. Konstruktörerna, när de tänkte över sin utveckling, föreskrev användningen av ett filter med silverjoner.

Bild
Bild

Om du väljer ett budgetdelningssystem bör du ge företräde Pioneer KFR20BW / KOR20BW … Systemet är konstruerat för luftkylning upp till 21 kvm. m. Under lågsäsong, så länge temperaturen inte är för hög, kan du använda den som värmare. Det är inte nödvändigt att förlita sig på inverterstyrning. Utrustningen fungerar dock ganska tyst (volymen är inte lägre än 24 dB), och dess dimensioner är relativt små. Den klassiska designen lockar också uppmärksamhet.

Bild
Bild

Förtjänstfullt har ett gott rykte och LG S09SWC … Denna luftkonditionering är utformad för att fungera i rum upp till 40 kvm. m. På en minut kan han passera upp till 6 kubikmeter. m. luft. Det finns ett torkläge och den maximala volymen överstiger inte 38 dB. Av de andra användbara egenskaperna är det relevant att notera:

  • luftjonisering;
  • automatisk anpassning till rumsförhållanden;
  • inverterstyrning;
  • timer i 24 timmar;
  • filtrering av dålig lukt.
Bild
Bild

Allmänna urvalskriterier

För att välja rätt luftkonditionering för ditt hem måste du omedelbart överväga hur stort rummet är och om det kommer att vara på den soliga eller skuggade sidan. Om rummet är upplyst av solen måste du välja en kraftfullare enhet . Vanligtvis 1 kvm. m. 0,1 kW total effekt förbrukas. Med en kylkapacitet på 2 kW kan ett optimalt mikroklimat säkerställas på en yta på upp till 20 kvm. m. Naturligtvis, om det inte finns några ytterligare värmekällor.

Valet av en mobil luftkonditionering förklaras ofta av det faktum att det är lätt att flytta det från ett rum till ett annat . Ett sådant system har dock också en nackdel - du måste ständigt hälla ut vatten. Om tiden inte räcker hela tiden, och kostnaden för enheten inte är kritisk, är mobilteknologi ganska acceptabelt. Det låter dig också spara pengar på installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om området för hemrum är stort måste du prioritera delade system. De är två eller tre gånger dyrare än mobila motsvarigheter, men deras egenskaper kommer definitivt att bli bättre. Men orienteringen mot produktionslandet har ingen mening på länge. Även priset beror inte på det, för att inte tala om kvaliteten. Huvudparametrarna beror främst på företagspolicyn. Vid beräkning av termiska belastningar, var uppmärksam på:

  • värme som kommer utifrån (på grund av temperaturskillnader);
  • värme från solens strålar;
  • penetration av uppvärmd luft genom ventilation och sprickor;
  • värme som genereras av de boende själva, datorer, kylskåp, gaspannor, spisar och så vidare.
Bild
Bild

Men det är bättre att överlåta den kompetenta beräkningen av värmeinflödet till erfarna specialister. Det är inte ens vettigt att leta efter formler för en ungefärlig beräkning. Ett vanligt misstag är att köpa en mycket billig luftkonditionering som "har en massa extrafunktioner". I praktiken blir detta alltid en ökad hög kostnad för modellen, även i jämförelse med marknadens jättar. Men tekniskt sett kommer produkten att vara helt hjälplös.

Följande alternativ är verkligen användbara:

  • luftvärme;
  • dess desinfektion;
  • rengöring från allergener;
  • ytterligare hydrering;
  • undertryckande av dålig lukt;
  • minskning av buller på natten.
Bild
Bild

Om det är kritiskt att hålla en strikt specificerad temperatur, bör inverter -luftkonditioneringsapparater vara att föredra. Men när du ofta måste värma upp eller kyla rummet efter att ha kommit hem från jobbet, hjälper en enhet med efterbränningsfunktionen. Viktig uppmärksamhet bör ägnas åt kontrollen av klimatutrustning, fjärrkontrollen har länge upphört att vara ett avancerat alternativ.

Timerkontroll eller automatisk justering av luftkonditioneringen med hjälp av speciella sensorer anses mycket mer lovande. Mycket användbara är modeller med automatisk omstart vid ett fel eller strömavbrott, som inte förlorar de ursprungliga inställningarna.

Bild
Bild

Granska översikt

Vi kommer att ge i granskningen och bedömningarna som publiken ger till de tidigare namngivna modellerna av luftkonditioneringsapparater. General Climate GCW-09HRN1 hyllas för sin kompakta design och vibrationsdämpning i inbäddade rör . Emellertid försvårar kondensorn av vinkel typ rengöring och underhåll genom att minska enhetens storlek. Det är inte så lätt att installera enheten. Detta är dock ett typiskt problem med fönsterklimatik.

Bild
Bild

Electrolux EACM-11CL / N3 är mobil och kraftfull . Han klarar framgångsrikt att fräscha upp och avfukta luften i lika stor utsträckning. Men det finns också svagheter - du måste tänka på hur du tar ut röret ut på gatan. Men jämfört med andra mobila enheter fungerar enheten nästan tyst.

Bild
Bild

Zanussi ZACM-09MS / N1 rekommenderas av 80% av konsumenterna . På det stora hela fungerar denna luftkonditionering bra. Men ibland täcker det inte alla behov som det måste ge. Ibland finns det inte tillräckligt med kraft och kanalens längd är inte tillräckligt.

Bild
Bild

Hisense AS-10HR4SYDTG5 uppskattas positivt för den utmärkta byggkvaliteten. Noteras också i olika recensioner:

  • tystnad under arbetet;
  • trevligt utseende;
  • Utmärkt valuta för pengarna och kvalitet;
  • arbetseffektivitet på varma dagar.
Bild
Bild

Hemligheterna med att välja rätt och pålitlig luftkonditionering presenteras nedan.

Rekommenderad: