Gräsklippare: Vilka är De Bästa Gräsklipparna? Toppmodeller För Att Ge När Det Gäller Kvalitet Och Tillförlitlighet, En översyn Av Budgetgräsklippare

Innehållsförteckning:

Video: Gräsklippare: Vilka är De Bästa Gräsklipparna? Toppmodeller För Att Ge När Det Gäller Kvalitet Och Tillförlitlighet, En översyn Av Budgetgräsklippare

Video: Gräsklippare: Vilka är De Bästa Gräsklipparna? Toppmodeller För Att Ge När Det Gäller Kvalitet Och Tillförlitlighet, En översyn Av Budgetgräsklippare
Video: Så väljer du rätt gräsklippare till rätt tomt 2024, Maj
Gräsklippare: Vilka är De Bästa Gräsklipparna? Toppmodeller För Att Ge När Det Gäller Kvalitet Och Tillförlitlighet, En översyn Av Budgetgräsklippare
Gräsklippare: Vilka är De Bästa Gräsklipparna? Toppmodeller För Att Ge När Det Gäller Kvalitet Och Tillförlitlighet, En översyn Av Budgetgräsklippare
Anonim

För ägare av privata hus är gräsklippning en mycket viktig punkt, vilket ger ett välskött utseende till området runt huset. Men hur gör du din gräsmatta välskött snabbt och enkelt? Det bästa sättet att göra detta är att använda en gräsklippare. Tack vare henne kommer det att vara möjligt att klippa gräset mycket snabbare än med en vanlig fläta . En annan sak är att gräsklippare är olika - det finns mer och mindre effektiva modeller. Låt oss försöka räkna ut vilken lösning som är den bästa när det gäller pris och kvalitetsförhållande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av mönster

Begreppet "gräsklippare" kan hänföras till all utrustning som hjälper till att lösa problemet med frodig vegetation på ett visst landområde. Men oftast finns det tre alternativ för den övervägda tekniken:

  • gräsklippare;
  • trimmer;
  • penselklippare.
Bild
Bild

Någon av dessa typer av utrustning är utformad för att lösa specifika och tydliga problem. I sin form är penselklippare med en trimmer mycket lika. På grund av detta gör butiksbiträden ofta inte åtskillnad mellan dem. Båda verktygen har en skärdel, en stång och en motor. Båda verktygen används med remmarna på axlarna och håller enheten i händerna . Men ändå har de vissa skillnader. Trimmerns effekt är något mindre än för buskskärare. Dessutom klippte den första gräset tack vare en speciell fiskelinje. Specifikt är denna typ av teknik mer lämplig för att klippa gräs och ogräs på ojämna överspänningar eller under träd.

Borstskärare är kraftfullare enheter och kan enkelt användas för att kontrollera buskar och tjockt ogräs . Skärdelen här består vanligtvis av knivar, även om det är möjligt att använda fiskelina.

I det här fallet kommer belastningen på händerna att bli mer signifikant och bullret som avges under arbetet blir starkare. Och de använder mer bränsle än trimmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det mest "professionella" verktyget blir en gräsklippare . Det ser ut som en vagn som motorn är installerad på. Även om den kanske inte är utrustad med den, om den avser mekaniska. Hon åker ofta på hjul och använder knivar för att klippa gräs. Operatören styr ett sådant verktyg med ett speciellt handtag.

Gräsklippare kan inte med säkerhet kallas de bästa lösningarna för en personlig tomt eftersom de bara är lämpliga för plana och välskötta områden där det inte finns några buskar och träd. På grund av sin storlek kommer gräsklipparen inte att kunna klippa gräset bredvid dem. Det är också mycket svårt att använda i steniga områden.

Det kommer att vara trevligt om en person har en trimmer eller penselklippare för några svåråtkomliga platser och en gräsklippare som kan användas på plana ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Börjar prata om varumärken, det ska sägas att företag från Italien, Tyskland och Frankrike sätter trenden för utvecklingen av hela denna bransch. Företag från dessa länder är de mest kända tillverkarna av gräsklippare och trädgårdsutrustning i allmänhet. Om vi pratar om specifika märken, bör du börja med Monferme -företaget . Det erbjuder ett ganska stort sortiment av trädgårdsutrustning som kan användas inte bara i landet, utan också i en förortsträdgård.

En egenskap hos produkterna från detta märke kommer att vara att det fungerar från ett elnät eller ett batteri.

Bild
Bild

En annan välkänd europeisk tillverkare är Al-ko från Tyskland . Dess historia började med en liten verkstad i Bayern för cirka 70 år sedan. Under denna tid har företaget vuxit till ett gigantiskt företag som drivs av grundarna till ättlingar.

Huvudreglerna för att skapa teknik här är genomtänkt funktionalitet, innovation och ständig förbättring av produkternas kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat tyskt företag som producerar högkvalitativa gräsklippare är Bosch . Det är en av världens äldsta trädgårdsodlare. Den producerar några av de bästa elektriska gräsklipparna på marknaden, liksom deras mekaniska motsvarigheter. Bosch -produkter kombinerar ergonomi och hög effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmärken som producerar kvalitetsgräsklippare, inkluderar också ett företag från Italien som heter Oleo-Mac . Dess produkter har vunnit popularitet inte bara i sitt hemland, utan också i storleken i Östeuropa och USA.

Funktionerna i detta företags teknik kommer att vara användningen av den mest moderna tekniska utvecklingen, samt att de högsta kvalitetsstandarderna följs.

Bild
Bild

Flera företag från Sydkorea och Japan bör också ingå i rankingen av de bästa märkena. Ett av de mest kända företagen som producera trädgårdsutrustning i Land of the Rising Sun, är Makita … Här skapas professionella gräsklippare som kännetecknas av hög funktionalitet, utmärkt kraft och tillförlitlighet. Det sydkoreanska företaget Daewoo Power kom in på marknaden för cirka 35 år sedan, men blev snabbt populärt på grund av tillförlitligheten hos den tillverkade utrustningen och dess tillgänglighet för ett stort antal konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Låt oss nu försöka ta reda på vad som är de bästa modellerna på marknaden när det gäller kvalitet och tillförlitlighet. Pris spelar naturligtvis också en roll, men det är dessa punkter som vanligtvis kräver motsvarande finansiella kostnader. Vi kommer att försöka hitta modeller som uppfyller dessa kriterier, både bland mekaniska, bensin- och elektriska modeller, så att varje konsument kan hitta den bästa lösningen för sina behov.

Bild
Bild

Mekanisk

En av de första jag skulle vilja ringa modell Husqvarna 54 … Det kan låta konstigt, men det här märket tillverkar inte bara bensin, utan också kraftgräsklippare. När det gäller kvalitet är de inte sämre än bensin. Husqvarna 54 är märkets finaste mekaniska modell. Hon klarar perfekt uppgifterna, utför gräsklippning, vars höjd till och med överstiger en kvarts meter. Om vi pratar om dess fördelar, bör det kallas:

  • brist på motor, och därför inga utsläpp;
  • stor klippbredd - 0,4 meter;
  • klipphöjd - från 11 till 39 millimeter;
  • ståldäck och karosseri;
  • ganska liten vikt - knappt 9 kilo;
  • tillförlitlighet och strukturell styrka.

Samtidigt kommer dess främsta nackdel att vara den ganska höga kostnaden. Det är sant att det är kännetecknande för alla tekniker för det svenska märket.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell av detta företag är Husqvarna 540 Novolette … Den tillhör manuella gräsklippare. Kräver inga kostnader, förutom operatörens fysiska styrka. Matar ut det klippta gräset åt sidan. Det finns ett specialdesignat gummerat handtag som minskar stress och vibrationer på händerna. Designen har också höghållfasta knivar.

Om vi pratar om bristerna, bör vi nämna omöjligheten att arbeta på ojämna områden, eftersom maskinen då är mycket svår att kontrollera. Observera också att när gräset träffar skaftet så hamnar det på det.

Bild
Bild

En annan modell som jag vill nämna är AL-KO 112539 Soft Touch Comfort 38 Plus … Detta är ett ganska bra alternativ för dem som vill köpa en anständig gräsklippare för lite pengar. Denna gräsklippare med två hjul av mekanisk typ är mycket lätt - cirka 7,2 kilo. Den har en klippbredd på cirka 38 centimeter. Det finns en 4-stegs justering av klipphöjden i intervallet från 14 till 35 millimeter. Setet innehåller 5 självslipande knivar. Det är perfekt för att arbeta i ett rent område utan grenar och olika skräp. Det anses vara en av de mest prisvärda lösningarna på marknaden.

Den enda nackdelen är att den inte klarar tät tillväxt på en gång.

Bild
Bild

Elektrisk

Nu till de bästa elektriska gräsklipparna. En av de första borde heta Bosch ARM 37 … Denna modell ser mycket imponerande utifrån på grund av att gräsuppsamlaren, motorn och andra strukturella element är täckta med ett grönt hölje. Motoreffekten här är 1400 W, vilket räcker för att klippa även mycket tjockt gräs. Fördelarna med Bosch ARM 37 inkluderar:

  • närvaron av en 40-liters gräsuppsamlare;
  • hög motoreffekt;
  • hög strukturell tillförlitlighet;
  • stor klippbredd - 37 centimeter;
  • olika klipphöjder;
  • inte en mycket stor massa - cirka 12 kilo;
  • inte för högt pris.

Den största nackdelen, liksom alla elektriska modeller, kommer att vara det begränsade funktionsområdet för elkabelns längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket intressant modell är en elektrisk robotgräsklippare som kallas Robomow RS630 … Motorns effekt på denna robot är bara 400 watt. Ändå kör han och klipper gräset själv, och han behöver knappast bevakas. Av dess fördelar bör det noteras:

  • låg ljudnivå - mindre än 70 dB;
  • olika klipphöjder;
  • förmågan att arbeta från ett laddningsbart batteri;
  • närvaron av ett barnspärr;
  • 6 förinställda zoner för klippning av gräs;
  • möjligheten till fjärrkontroll eller kontroll med en smartphone;
  • tillgång till mulchningsfunktion.

Nackdelarna inkluderar:

  • inte för mycket makt;
  • ett mycket högt pris för en sådan robot.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan elektrisk gräsklippare som förtjänar uppmärksamhet - STIGA Combi 48 ES … Det är en självgående modell på 4 hjul med en elmotor med en effekt på 1800 watt. Det finns ett däck av stål, som skyddar kroppen från deformation. Har utmärkt manövrerbarhet, justerbart handtag och fällbart handtag. De främsta fördelarna med modellen är:

  • en gräsuppsamlare med en volym på 60 liter;
  • 5 klippnivåer;
  • väska av kraftigt och högkvalitativt stål;
  • tillgång till mulchningsfunktion.

Bland nackdelarna är den stora tid som krävs för att varva ner kniven - upp till 50 sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan bra elektrisk gräsklippare - Makita ELM3711 … I den är kroppen gjord av plast, vilket gjorde det möjligt att minska sin vikt till 14 kilo. Det finns ett bra fällhandtag som har höjdjustering. Den har hög effekt och kan fungera även med fuktigt och tätt gräs. Det fungerar sannerligen mycket dåligt i närvaro av skräp på webbplatsen, varför det är bättre att förrena det. Utrustad med en mjuk uppsamlingsbehållare med en volym på 35 liter. De främsta fördelarna är:

  • låg ljudnivå;
  • klippning av gräs av hög kvalitet;
  • ganska smidig start;
  • hög manövrerbarhet;
  • förekomsten av lager vid hjulen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin

Om vi pratar om bensinmodeller, bör en av årets nya produkter nämnas - Hyundai L 4310 … Den är baserad på en högkvalitativ 2500W 4-takts bensinmotor. Det finns ett högkvalitativt luftkylningssystem som skyddar enheten från överhettning. Det huvudsakliga klippelementet är en kniv med 4 blad, vilket gör det möjligt att klippa en 42 cm bit gräsmatta åt gången. Det finns också en 45-liters kombinationspåse med en speciell plugg med mulching-funktion.

Den enda nackdelen med modellen är den höga ljudnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell värd att uppmärksamma är VIKING MB 248 … Den har en mycket hög produktivitet och kan klippa gräs upp till 7 centimeter i höjd. En ganska kraftfull motor är installerad här, som trots sin prestanda går ganska tyst. Själva gräsklipparen är tillverkad av hållbara och pålitliga material. Hjul VIKING MB 248 utrustad med dubbla lager, vilket gör det enkelt att flytta.

Den enda nackdelen med modellen, enligt användarrecensioner, är inte ett mycket bekvämt handtag, på grund av vilken handen snabbt tröttnar.

Bild
Bild

En annan modell att nämna är - Makita PLM 4628 N … Denna gräsklippare är en utmärkt lösning för arbete på stora ytor. Den har mulchningsfunktion. Kroppen är tillverkad av högkvalitativt stål med en tjocklek på 1,5 millimeter.

Makita PLM 4628 N har ett mycket robust handtag och en rymlig behållare av polyamid och polypropen. Ett högkvalitativt pumphjul är också installerat här, vilket möjliggör effektiv ventilation och kylning av motorn. Dessutom är modellen utrustad med en stark och hållbar 46 cm kniv.

Bild
Bild

Budgetalternativ

Om vi pratar om budgetalternativ, är mekaniska och elektriska de billigaste enheterna av den aktuella typen, som man kan förstå från listan ovan. Men bensinmodellerna är något högre. Detta är lätt att förklara. Mekaniska modeller kräver mänskligt arbete, deras produktivitet är inte lika hög som bensin . Elektriska motsvarigheter begränsas ofta av sladdens längd och strömkällan. Det vill säga deras rörlighet är låg. Och bensinmodeller kräver också användning av kraftfulla motorer, vilket ökar deras pris.

Om vi kallar budgetmodeller kan vi nämna AL-KO 112539 Soft Touch Comfort 38 Plus, Bosch ARM 37, STIGA Combi 48 ES, Makita UR3000, AL-KO 112924 BC 1200 E.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du behöver välja en högklassig gräsklippare för ett sommarboende, och du redan har gjort ett val till förmån för en elektrisk, bensin eller mekanisk modell, då du måste vara uppmärksam på några av nyanserna i att välja en sådan teknik.

  • Tillgängligheten och kvaliteten på insamlingsboxen . Vissa modeller har en gräsuppsamlare där gräset som skärs av knivar samlas upp. Fördelen med denna lösning är att det inte finns något behov av ytterligare krattning av gräset efter klippning. Men då och då måste du ta en paus från jobbet för att rengöra gräsuppsamlaren. De kan vara mjuka eller hårda. De förra är lättare att kontrollera och lättare att rengöra.
  • Mulching funktion . I vissa modeller finns det en enhet som fint skär allt som kommer in och slänger ut det i form av mulch för matning av gräsmattan. Detta ögonblick kommer att vara viktigt för dem för vilka kvaliteten på gräsmattan inte är särskilt viktig. Detta sparar helt enkelt tid och tål inte det klippta gräset någonstans.
  • Sidautsläpp av gräs . Denna funktion kommer att vara användbar för dem som behöver klippa gräset någonstans nära vägkanten.
  • Fram- eller bakhjulsdrift . Detta val är endast relevant för bensinmodeller. Det är bättre att välja framhjulsdrivna modeller, eftersom de är lättare att köra.
  • Förekomsten av en höjdjusterare för klippning av gräs . Det kommer att vara relevant i de fall när det gäller arbete i områden där vegetationen på olika platser inte är densamma.
Bild
Bild

Dessutom bör man inte glömma sådana kriterier som effekt och ljudnivå, enkelt underhåll, utrustningens vikt, produktivitet, säkerhetsnivå samt närvaron av ytterligare funktioner.

Som ni ser finns det många stunder här. Men om du följer allt så mycket som möjligt får du en idealisk lösning för att bearbeta din personliga tomt, som kommer att tjäna dig i mer än ett år.

Rekommenderad: