Golvstående Bärbara Luftkonditioneringsapparater: Fördelar Och Nackdelar Med Mobila Mobila Luftkonditioneringsapparater För Hemmet, Rekommendationer För Att Välja En Bärbar Luftkon

Innehållsförteckning:

Video: Golvstående Bärbara Luftkonditioneringsapparater: Fördelar Och Nackdelar Med Mobila Mobila Luftkonditioneringsapparater För Hemmet, Rekommendationer För Att Välja En Bärbar Luftkon

Video: Golvstående Bärbara Luftkonditioneringsapparater: Fördelar Och Nackdelar Med Mobila Mobila Luftkonditioneringsapparater För Hemmet, Rekommendationer För Att Välja En Bärbar Luftkon
Video: 5 Best Portable Air Conditioners in 2021 2024, April
Golvstående Bärbara Luftkonditioneringsapparater: Fördelar Och Nackdelar Med Mobila Mobila Luftkonditioneringsapparater För Hemmet, Rekommendationer För Att Välja En Bärbar Luftkon
Golvstående Bärbara Luftkonditioneringsapparater: Fördelar Och Nackdelar Med Mobila Mobila Luftkonditioneringsapparater För Hemmet, Rekommendationer För Att Välja En Bärbar Luftkon
Anonim

Luftkonditioneringsapparater är en integrerad del av en modern inredning och är praktiska apparater som kyler rumsluften i värmen. De har kommit långt från monoblocksfönster till moderna golvstående split-system. Det senaste "gnissla av mode" - bärbara bärbara delade luftkonditioneringar. Men monoblocksmodeller kommer inte att lämna marknaden - de har bara blivit dess nischutbud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Golvluftkonditionering är en ersättning för en fönsterenhet eller en "inskärning" delad enhet som har blivit en ny tradition. Förutom stationära (till exempel pelare) är mobila, bärbara golvluftkonditioneringar också vanliga. Deras arbete skiljer sig inte från någon kylenhet: monoblocket innehåller 2 fack isolerade från varandra med utrustning:

  • I en finns en kompressor som komprimerar köldmediet till ett tryck på 10 eller fler atmosfärer, placerat på baksidan av monoblocket.
  • I den andra finns en förångare - den omvandlar köldmediet helt till ett gasformigt tillstånd.

Värme genereras från kompressionen av köldmediet på kompressorn och i den yttre delen av kretsen, som avlägsnas av fläkten . I förångaren tar köldmediet värme från rummet under avdunstning, och den resulterande kylan blåses in i rummet med hjälp av en annan fläkt. Både de yttre och inre spolarna är anslutna med en gemensam ringformad krets - köldmediet i den följer en cirkulär bana, ändrar dess tillstånd och hjälper till att ge värme till gatan och att generera kyla i rummet.

Bild
Bild

Överhettad luft släpps inte ut genom utomhusenheten (som inte är tillgänglig), som i split-systemet, utan genom "avgas" -slangen eller korrugeringen. Kallare luft blåses in i en annan slang (eller korrugering) för att kyla kompressorn - även från gatan. Kompressorblockets kylsystem betjänas endast av uteluft, och förångaren blåses endast av luft från själva rummet och inte från gatan.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med en golvstående luftkonditionering är följande

  1. Enkel överföring från rum till rum . Det inbyggda delningssystemet kan inte bäras bort från köks-vardagsrummet bara för att ett barn plötsligt blev förkyld i familjen. Eller, rummet innehåller nyfödda kattungar, för vilka kylan från luftkonditioneringen är dödlig och personen är varm.
  2. Inget behov av att göra en större bindning, gör flera hål i väggen . Du kan göra två snitt i fönsterfönstret för slangarna, vilket ger hermetiska tätningar för vintern. I det enklaste fallet slängs utendörrens slangar helt enkelt ut i det lite öppna fönstret - men en sådan "tillfällig" lösning minskar luftkonditioneringens effektivitet avsevärt.
  3. För hyresgäster av hyrda lägenheter, rum och hus är rörlighet ett plus: Det krävs inget särskilt tillstånd för installation av luftkonditioneringen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar

  1. Låg energieffektivitet . Den bästa luftkonditioneringen är fortfarande ett stationärt delat system.
  2. Ökat buller . Kompressorn stör mycket mer än förångaren - med 20-30 decibel. Bullret är ungefär detsamma som till exempel från det gamla sovjetiska kylskåpet "Orsk". I ett delat system tas kompressorenheten bort från byggnaden eller strukturen. Ett alternativ är semi-mobile split system, som är lättare att demontera med förbehåll för ett antal regler, men även där är problemet med att förlora freon inte helt löst.
  3. Behovet av självborttagning kondenserat och ackumulerat vatten i sumpen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Golv luftkonditionering det finns flera sorter.

Mobile split system har alla fördelar med en stationär delad luftkonditionering, som inte kan tas bort snabbt.

En mobil delad luftkonditionering, till skillnad från en stationär, är enkel att installera (och demontera om det behövs).

Men utomhusenheten är stationär, det vill säga den är fast och permanent fixerad på utsidan av ytterväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbara luftkonditioneringsapparater oavsett vad de är måste nödvändigtvis släppa ut den överhettade luften utanför byggnaden eller huset. Hantverk från Kina, monterat av en våt trasa och en fläkt, har ingenting att göra med luftkonditioneringar: deras kylkapacitet är så liten att de inte har någon praktisk nytta, de skadar bara. På grund av vattensamling i ett rum eller ett annat rum, bildas mögel på väggar och föremål, och människor som arbetar där svettas ännu mer. Att hitta en riktigt bärbar luftkonditionering är mycket svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående mobil luftkonditionering - typ av kylenhet för rum och andra lokaler. Det behåller aktivt sin position på luftkonditioneringsmarknaden-effektiviteten och tillförlitligheten hos sådana enheter ökar, värmeläckage in i rummet (och tillhörande effektivitetsfaktor) reduceras på grund av användning av icke-värmeledande luftkanaler, vilket minskar deras längd.

Helst ska en golvstående luftkonditionering inte ha en lång korrugering, utan korta rör som omedelbart går genom väggen till gatan. Tillverkarens uttalande om att korrugeringen kan tas ut genom fönstret eller ventilationskanalen är kontroversiell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Listan innehåller inte "luftkonditioneringar" utan luftkanal. Ta en närmare titt på följande modeller:

  • Delonghi PAC N81;
  • Electrolux EACM-11CL / N3;
  • Zanussi ZACM-12 MS / N1;
  • Aeronik AP-09C;
  • Royal Clima RM-M35CN-E;
  • Ballu BPAC-09 CE-17Y.

Alla modeller fungerar utan möjlighet till uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den fullständiga listan över golvstående flyttbara enheter är inte begränsad till denna lista . - det finns dussintals liknande modeller på marknaden. Dessa modeller har ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet - med sikte på indikatorn för energieffektivitet. Ett alternativ till dem är en stationär mini-split luftkonditionering till ett pris av 1, 5 gånger mindre (dessa "golvlampor" kostar från 22 till 28 tusen rubel).

Bild
Bild

Hur väljer man?

Rekommendationer för att välja en mobil luftkonditionering är följande

  1. Tänk på området i rummet där luften kyls: mobila luftkonditioneringsapparater, även med en luftkanal, kommer inte att "dra" ett rum över 25 m². För rymliga, rymliga rum är endast split system av någon av sorterna på marknaden bäst lämpade.
  2. Funktionen hos moderna typer av luftkonditioneringsapparater kan gå utöver att kyla eller värma luften. Så, torkning, rengöring, jonisering är möjliga, det finns till och med luftkonditioneringsapparater med en ozoniseringsfunktion. Luftkonditioneringen kan slås på och av med timer. Många modeller är utrustade med en fjärrkontroll utan att misslyckas.
  3. Vissa modeller, där det är svårt att tömma kondensatet till utsidan, har en speciell sump eller behållare som samlar upp kondensvatten.
  4. Energieffektivitetsklass från A till D är viktigt för människor som är vana vid att spara på el (till exempel i de norra delarna av landet är det dyrt). Det bästa alternativet i detta fall är A +++.
  5. Buller bakgrund. Ju mindre buller i ett rum, desto lättare är det att bo och arbeta i det. Det är osannolikt att du gillar en modell som inte är lika tyst som ett läsesal, men bullriga, som musik från en granne i bilen under ditt fönster. 55 och 40 decibel per rum är en signifikant skillnad.
  6. Mått och vikt. Det finns definitivt inget behov av en mobil luftkonditionering som väger mer än 25 kg och en halv persons höjd - dessa gränsar redan till kolumnmodeller.

Undvik obekräftade erbjudanden från marknadsföring av charlataner som påstår sig vara en enkel stängd kylare. Kom alltid ihåg att det inte finns någon mobil luftkonditionering utan luftkanal, oavsett vad tillverkaren lovar dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Köpare är blandade i sina betyg på mobila golvstående luftkonditioneringar . Därför är det fortfarande värt att lyssna på olika åsikter innan du köper, valet av en viss modell beror på detta. Ett viktigt plus för många är ett överkomligt pris och optimal energieffektivitet. Som regel fungerar kylning och torkning av luften ordentligt.

Temperaturskillnaden utanför fönstret och i rummet bör inte vara mer än 10 grader. Till exempel, vid en temperatur på 32 grader ute, bör du inte ställa in temperaturen under 22 grader: detta kan påverka luftkonditioneringens funktion negativt.

Bild
Bild

Ett sådant delat system serverar ett stort rum eller 2 delade rum med en liten film, vilket kyler luften i rummet ganska snabbt. Till exempel, efter 20 minuter, sjunker temperaturen med cirka 3 grader. Som en positiv punkt noterar användarna också att det är enkelt att rengöra de flesta av dessa produkter.

Några köpare har noterat skramlar när kompressorn är igång , vilket beror på montering av dålig kvalitet. I ett sådant fall är det värt att ta enheten till ett servicecenter så att felet snabbt och kostnadsfritt kan åtgärdas där (om enheten har garanti). Vissa system är mycket bullriga, men andra funktioner tenderar att fungera korrekt.

Av de ytterligare alternativen är det värt att notera möjligheten att stänga av med timer. Om det till exempel är för varmt på natten är det tillräckligt att programmera enheten för att hålla en behaglig temperatur, och på morgonen kan du välja avstängningsalternativ. I allmänhet är användarna nöjda med prestanda för bärbara utomhus luftkonditioneringar och köper dem ofta för kontor, arbetsplatser eller hyresbostäder.

Bild
Bild

Det är vettigt att köpa en mobil luftkonditionering med en luftkanal eller ett rörligt delningssystem när du hyr en bostadsyta eller ett kontor där ägaren har förbjudit att installera eller bygga något.

De flesta användare, tillsammans med denna luftkonditionering, köper speciella spjäll för luftkanalen, som gör det möjligt att fördröja flödet av varm eller kall luft från gatan.

En översikt över Ballu utomhus luftkonditionering väntar på dig nedan.

Rekommenderad: