Viega Sifon: Funktioner I Flaska Och Andra Dolda Sifoner. Hur Väljer Jag En Sifon För Tvättmaskin Och Urinal, Dusch Och Badkar?

Innehållsförteckning:

Video: Viega Sifon: Funktioner I Flaska Och Andra Dolda Sifoner. Hur Väljer Jag En Sifon För Tvättmaskin Och Urinal, Dusch Och Badkar?

Video: Viega Sifon: Funktioner I Flaska Och Andra Dolda Sifoner. Hur Väljer Jag En Sifon För Tvättmaskin Och Urinal, Dusch Och Badkar?
Video: Prevex Flexloc 2019 installation 2024, April
Viega Sifon: Funktioner I Flaska Och Andra Dolda Sifoner. Hur Väljer Jag En Sifon För Tvättmaskin Och Urinal, Dusch Och Badkar?
Viega Sifon: Funktioner I Flaska Och Andra Dolda Sifoner. Hur Väljer Jag En Sifon För Tvättmaskin Och Urinal, Dusch Och Badkar?
Anonim

En sifon är ett specialiserat VVS -element som till sin natur är ett krökt rör. Syftet med sifonen är att flytta vätska från en behållare till en annan (vanligtvis sker överflödet av vätska från en behållare med en stor mängd vätska in i behållaren där det finns mindre vatten).

Viega anses vara en av de mest kända tillverkarna av kvalitetshygieniska produkter. Det handlar om detta företags produkter som kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

I den tekniska utvecklingen i branschen produceras flera typer av sifoner. Låt oss överväga de viktigaste.

Korrugerad . Det antas att sådana sifoner har den enklaste designen, och därför är de ganska enkla att använda, och installationen av själva elementet kommer inte att vara svårt, eftersom även en nybörjare kan hantera denna process. På grund av sin struktur böjer det korrugerade röret sig ganska lätt och anpassar sig till alla former som krävs i ett särskilt fall. Det är därför en sifon av denna struktur är ganska populär bland konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ena änden av sifonen är ansluten till avloppet från hushållsenheten (vare sig det är en tvättmaskin eller ett handfat), och den andra släpps ut direkt i avloppet. För en mer hållbar och pålitlig fastsättning används ofta en speciell klämma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den uppenbara fördelen med ett korrugerat rör är närvaron av endast 1 nod för anslutningen - en sådan struktur minskar risken för läckor avsevärt.

Trots alla beskrivna fördelar har denna typ också några nackdelar. Bland dem markerar användare följande egenskaper:

  • förändring i form och deformation vid dränering av kokande vatten;
  • snabb kontaminering av korrugerade rörveck;
  • behovet att demontera för rengöring;
  • förbud mot installation i ouppvärmda rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbart råd: om ett ganska stort antal olika rör förs in i din lägenhet, som är ganska obekvämt belägna och ofta stör reparationer av VVS, bör du föredra denna typ av VVS -sifon. Den är också lämplig för infällning.

Flaska (eller kolv) . Denna enhet, till skillnad från den föregående, har en ganska stel struktur. Det är viktigt att komma ihåg att det finns vätska i sifonbehållaren i konstant läge, men dess överflödiga del lämnar alltid genom kärlets ovansida, därför skapas ett slags vattenskydd. Den viktigaste fördelen med denna sifon är att dess kapacitet kan lagra små delar i sig själv (till exempel i en behållare kan du hitta en halkad ring eller ett uppknäppt örhänge).

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra rengöringsproceduren är det tillräckligt att använda specialiserade produkter som kan köpas i hushållskemikalier.

Bild
Bild

Rör . Vattnet som samlas i böjningen av en sådan sifon kan fungera som en hydraulisk tätning. För att bli av med smutsen som samlas i sifonen bör du ta bort ringen som är särskilt utformad för hygienändamål. Fördelen med rörledningselementet är att på grund av att sifonens vattentätning inte har ett stort djup kan vattnet i det förångas, vilket förhindrar uppkomst och spridning av obehagliga avloppslukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torr . Sifonen fick sitt namn på grund av det faktum att efter att vattnet har passerat helt genom enheten torkar det ut och innehåller inte fukt inuti. Denna typ av enhet anses vara ganska specialiserad. Den fungerar som en omvänd verkande ventil. I kroppen av en sådan sifon (som oftast är gjord av plastmaterial) finns ett rör. När vatten kommer in i sifonen öppnas detta rör, annars förblir det i ett komprimerat tillstånd - så tillverkarna skyddade konsumenten från obehagliga lukter som kommer in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den torra sifonen kan installeras både vertikalt och horisontellt.

Utnämning

Den inbyggda sifonen är en oumbärlig del som krävs för att utföra ett brett utbud av VVS-arbeten. Så den måste installeras för:

  • tvättmaskin (inklusive halvautomatisk enhet);
  • urinoar;
  • duschkar;
  • duschavlopp;
  • bidé;
  • bad;
  • diskbänkar (inklusive diskmaskin) och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Tänk på de mest populära Viega -sifonmodellerna.

  • Modell 6821.45 . Om vi pratar om tekniska parametrar är det viktigt att komma ihåg att denna modell har en kapacitet (med en bakvattenhöjd på 12 cm) lika med 600 ml per sekund. Denna produkt kommer också med en vattentätning och en 45 graders armbåge.
  • Modell 6928 . Denna sifon tillhör Domoplex -serien. Modellen är utrustad med en kromstrimning för dräneringshålet, och har också en viktig fördel i sin design - närvaron av en enhet (som är avtagbar, så att den kan bytas ut) som skyddar interiören från inträngning av obehaglig lukt från avloppet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modell 6934 . Denna enhet släpps som en del av en produktserie som heter Duoplex. Tillverkaren garanterar kvalitetskontroll av denna sifon enligt DIN 274. Det är viktigt att notera att överströmningsröret är förkromat.
  • Modell 6931.45 Varioplex . Varioplex är tillverkad av förkromad mässing. Och även sifonen är utrustad med en vattentätning och en utloppsbåge i en vinkel på 45 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modell 5730 . 5730 flaskhävert är tillverkad av plast. Designdetaljerna för VVS -delen gör att du kan spara utrymme på platsen där du installerar den. Men när du köper denna sifon är det värt att komma ihåg att den inte är utrustad med ett utloppsrör.
  • Modell 5611.6 . Denna sifon är en piphävert. Enhetens uppsättning innehåller en gängad anslutning för en G¾ -slang, en plugg, ett 2 cm infällbart munstycke, en 2 cm armbåge.
  • Modell 5535 . Denna modell tillhör också rörets underart. Denna sifon passar perfekt under en bidé. Tillverkningsmaterial - mässing.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt enhet, du bör vägledas av följande tecken:

  • köpa en enhet avsedd för en specifik typ av hushållsapparater;
  • välj endast en kvalitetstillverkare (till exempel Viega);
  • noggrant studera sifonens tekniska egenskaper;
  • köp endast från betrodda säljare eller i officiella butiker;
  • snåla inte med kvalitet.

Rekommenderad: