Diskmaskinens Effekt: Hur Många KW El Förbrukar En Diskmaskin I Genomsnitt Per Tvätt? Hushållens Diskmaskin Energiförbrukning Per Timme

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinens Effekt: Hur Många KW El Förbrukar En Diskmaskin I Genomsnitt Per Tvätt? Hushållens Diskmaskin Energiförbrukning Per Timme

Video: Diskmaskinens Effekt: Hur Många KW El Förbrukar En Diskmaskin I Genomsnitt Per Tvätt? Hushållens Diskmaskin Energiförbrukning Per Timme
Video: Hur tar jag bort blockeringar i pumpen till diskmaskinen 2024, Maj
Diskmaskinens Effekt: Hur Många KW El Förbrukar En Diskmaskin I Genomsnitt Per Tvätt? Hushållens Diskmaskin Energiförbrukning Per Timme
Diskmaskinens Effekt: Hur Många KW El Förbrukar En Diskmaskin I Genomsnitt Per Tvätt? Hushållens Diskmaskin Energiförbrukning Per Timme
Anonim

Modern hushållsutrustning väljs utifrån vissa egenskaper som användarna uppmärksammar. Att välja en diskmaskin börjar oftast med att bestämma önskad effekt, liksom med en indikator på energiförbrukning. Vad som bestämmer diskmaskinens effekt kommer vi att överväga i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad beror det på?

Den komplexa strukturen i en modern diskmaskin innehåller vissa element som påverkar prestandaindikatorerna

  1. Värmare . Värmevärmare är viktiga för att förbättra diskmaskinens effektivitet. De värmer vatten till en viss temperatur. Värmaren har egenskaperna hos den huvudsakliga energiförbrukaren. Värmevärmarens effekt kan vara 2, 8 kW och beror på den inställda vattentemperaturen vid vilken arbetet utförs. Den maximala uppvärmningsvattentemperaturen kan nå 65 grader.
  2. Tryckpump . Effekten hos denna utrustning är oftast 100 watt. Detta element är nödvändigt för tillförsel av trycksatt vatten vid diskning, vilket gör hela processen mer effektiv. Energin som förbrukas av detta element beror direkt på tvättprocessens längd.
  3. Pumpen används för att tömma vattnet . Diskmaskinens effekt påverkas av detaljerna i vattenborttagningsprocessen. Dräneringspumpen förbrukar 25 till 30 watt.

Denna lista innehåller standardkomponenter, utan vilka ingen diskmaskin kan fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardutrustningen för diskning kan utrustas med ytterligare komponenter som kan förbruka en viss mängd el.

Varje tillverkare strävar efter att ange diskmaskinens utrustning i kilowatt.

Denna egenskap påverkas av två huvudfaktorer

  • Mängden vatten som används . I genomsnitt förbrukar programmet från 7 till 15 liter. Användningen av en minskad volym vatten bidrar till lägre energiförbrukning.
  • Tvättcykelns längd . Diskmaskinen kan användas i 40-260 minuter. Under denna tid pumpar pumpen vatten och tillför det under tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genomsnittlig energiförbrukning

Många användare är intresserade av vilken genomsnittlig energiförbrukning som är inställd för diskmaskiner. Kunskap om dessa egenskaper hjälper till att bestämma valet av en framtida modell. Alternativen med genomsnittlig prestanda inkluderar diskmaskiner av klass A + eller A ++ . I sådan utrustning kommer förbrukningen av kilowatt per tvätt att vara från 0,4 till 0,6 kilowatt per timme. Denna egenskap påverkas av temperaturen på vattenuppvärmningen och processens varaktighet. Baserat på antalet tvättar kan du beräkna mängden energi som förbrukas per månad när maskinen är igång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gruppöversikt

För att göra det bekvämt för användarna att välja utrustning för att diska, godkändes en klassificering som delade diskmaskiner i 7 klasser, som indikeras med en latinsk bokstav.

A

Denna grupp inkluderar utrustning som kännetecknas av en låg energiförbrukning. Den genomsnittliga egenskapen är från 0,7 till 1,05 kW. I denna klass finns det avancerade modeller där den maximala strömförbrukningen tilldelas 0,6 och 0,4 kW. Sådana modeller tilldelas klass A +respektive A ++.

Bild
Bild
Bild
Bild

B

I utrustning som tillhör denna grupp kommer effektindikatorn att vara från 1,07 till 1,1 kilowatt.

Bild
Bild

C

I diskmaskinen i denna grupp används delar, vars drift kräver en strömförbrukning i intervallet 1, 1-1, 5 kW.

Bild
Bild

D och E

Denna grupp inkluderar utrustning som har ett genomsnittligt betyg för strömförbrukning. Den nominella siffran varierar från 1,5 till 2,3 kilowatt.

Bild
Bild

F och G

Den sista gruppen har den lägsta energiförbrukningen. Kapaciteten för sådan utrustning kommer att överstiga 2,7 kilowatt. Detta är kännetecknet för äldre diskmaskiner, som förbrukar mycket energi.

När du väljer den mest lämpliga diskmaskinen för hemmabruk bör du vara uppmärksam på klasserna A +och A ++ . Modeller som tillhör dessa grupper har optimala effektvärden. På grund av de höga elkostnaderna kommer denna egenskap att vara mycket viktig, eftersom den kommer att minska kostnaden för verktyg. Energiförbrukningsindikatorer påverkar inte kvaliteten på lösningen på de uppgifter som ställs in för diskmaskinen.

Bild
Bild

Förutom denna klassificering kan diskmaskiner delas in i flera fler grupper

  • Standardmodeller . De skiljer sig åt i den minsta uppsättning program som du kan diska med. Bullret från sådan utrustning överstiger inte 50 dB.
  • Funktionella modeller . Antalet program som används för rengöring är mycket bredare än i standardversioner.
  • Avancerade modeller . Detta inkluderar oftast utrustning som har en hög kostnad i samband med en stor uppsättning program. I sådana modeller utförs analysen av vattenhårdhet och andra egenskaper som är nödvändiga för en stabil drift av utrustningen.

Moderna modeller av diskmaskiner kan utföra ett stort antal operationer i en tvättcykel med minimal energiförbrukning. Egenskapen för energiförbrukningen avgör inte bara utrustningens funktionalitet, utan också den belastning som den bär på elnätet.

Bild
Bild

Maskinens höga effekt kan manifestera sig i överhettning av det elektriska nätverket.

Hur kan du minska din elförbrukning?

Många användare föredrar ekonomiska diskmaskiner, men letar fortfarande efter ett sätt att ytterligare minska sin elförbrukning.

För att spara energi bör du använda rekommendationer från specialister

  • Använd halvlastläge. Dess tillämpning kännetecknas av en minskning av vatten- och energikostnaderna med upp till 30%.
  • Användning av utrustning där värmeväxlaren är installerad. Detta kommer att minska kostnaderna med upp till 20%.
  • Service regelbundet för hushållsdiskmaskinen. Sådana aktiviteter inkluderar rengöring av delar från den skala som har dykt upp. Mineralavlagringar, som deponeras i ett tjockt lager på delarna, påverkar deras funktion och minskar även värmeelementens effektivitet. Detta innehåller också rekommendationer för användning av ett filter som gör att du kan minska vattnets hårdhet och därmed lösa problemet i samband med förekomsten av skala. Närvaron av sådana avlagringar på värmeelementet leder ofta till dess slitage. Sådana reparationer är alltid dyra och utförs endast av specialister.
  • Om du behöver tvätta inte alltför smutsiga diskar, bör du använda ekonomilägen, eftersom de förbrukar en liten mängd vätska och värmer vatten till låga temperaturer.
  • För att spara energi bör du vara uppmärksam på möjligheten att ansluta diskmaskinen direkt till systemet som levererar varmt vatten till huset. Detta kan hjälpa till att spara en betydande mängd el, eftersom den huvudsakliga utgiften läggs på uppvärmning av vattnet. Dessutom analyserar diskmaskinen temperaturen som kommer in i utrustningen och jämför den med den inställda temperaturen i programmet. Om det är skillnad mellan dessa egenskaper kopplas värmen på.
  • När du använder en panna som varmvattenkälla i ett hem är det värt att göra en grundlig analys av pannutrustningens och diskmaskinens kapacitet. Om pannan har en mycket högre energiförbrukning är användningen av en varmvattenanslutning i detta fall irrationell.
  • Om maskinen är installerad i en lägenhet med varmvattenförsörjning är det nödvändigt att analysera kostnaden för varmt och kallt vatten per 1 kubikmeter. Ofta noterar användare att uppvärmning av vatten i en diskmaskin är mycket mer lönsamt än att ansluta direkt till en varmvattenförsörjning.
  • Om varmt vatten i lägenheten levereras med hjälp av en gasvärmare, är det värt att överväga den låga kostnaden för gasresursen. I det här fallet kan du ansluta diskmaskinen direkt till varmt vatten och minska energiförbrukningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja rätt diskmaskin hjälper dig att spara energi och spara en betydande del av din budget. Därför bör valet av den lämpligaste klassen och energiförbrukningen tas mycket noggrant.

Rekommenderad: