Hur Använder Jag Diskmaskinen? Behöver Jag öppna Diskmaskinen Efter Att Programmet är Avslutat? Bruksanvisning Och Regler

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Jag Diskmaskinen? Behöver Jag öppna Diskmaskinen Efter Att Programmet är Avslutat? Bruksanvisning Och Regler

Video: Hur Använder Jag Diskmaskinen? Behöver Jag öppna Diskmaskinen Efter Att Programmet är Avslutat? Bruksanvisning Och Regler
Video: Hur tar jag bort blockeringar i pumpen till diskmaskinen 2024, Maj
Hur Använder Jag Diskmaskinen? Behöver Jag öppna Diskmaskinen Efter Att Programmet är Avslutat? Bruksanvisning Och Regler
Hur Använder Jag Diskmaskinen? Behöver Jag öppna Diskmaskinen Efter Att Programmet är Avslutat? Bruksanvisning Och Regler
Anonim

Det är viktigt för många människor att ta reda på hur man använder en diskmaskin. De allmänna bruksanvisningarna och reglerna är desamma för alla mer eller mindre vanliga modeller - det är vettigt att ta reda på de speciella finesser i det tekniska passet. Det är också viktigt att svara på denna fråga: är det nödvändigt att öppna diskmaskinen efter att programmet är avslutat.

Bild
Bild

Träning

Tillverkare föreskriver alltid att diskmaskinen testas i ett tomt format innan den startas. För att komma igång på rätt sätt laddas inte rätterna. Syftet med denna lansering är att ta bort fina skräp och kvarvarande fett. Det kommer att vara möjligt att omedelbart bedöma om mekaniken fungerar korrekt. Till exempel kommer det att bestämmas exakt:

  • värmevatten;
  • dräneringshastighet;
  • möjlig klämning av ledningar och slangar;
  • vätskeläckage vid anslutningspunkterna.
Bild
Bild

Testet går igenom alla krav för en konventionell biltvätt. Läget väljs efter eget gottfinnande . När sköljningen är klar väntar du på att maskinen har svalnat. Därefter utförs den första tvätten - alltid med full disk. Transporttrådar eller plaststrängar, distanser måste tas bort omedelbart.

Före den första igångkörningen tvättas filtren under rinnande vatten . Ibland kan filter bara tas bort när de demonteras i 2-3 delar. När den första tvättcykeln med påfyllning är klar bör maskinen få svalna i 10-12 minuter. Sedan måste inventeringen tas bort och noggrant inspekteras för att kontrollera tvättens kvalitet, arbetets riktighet.

Det allmänna schemat för den första starten skiljer sig inte beroende på diskmaskinens märke . Inbäddade versioner kan endast installeras i nischer efter att testet har klarats. Det är absolut nödvändigt att vid första starten kontrollera om anslutningen till elnätet är korrekt. Upptäckta läckor elimineras omedelbart.

Självklart måste förpackningsmaterialet och alla typer av reklamklistermärken tas bort omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att omedelbart bestämma graden av vattenhårdhet i vattentillförselsystemet . För detta brukar testremsor läggas till i leveranssetet - och om de inte finns där kan du alltid köpa extra. Det är värt att notera att för den första lanseringen brukar speciella rengöringsmedel vara avsedda, vilket ger en förbättrad rengöring och desinfektionseffekt, klarar industriella blockeringar (och inte är avsedda för daglig användning). När arbetet är korrekt kan du sätta diskmaskinen på en nivå (med vridning av benen på fodralet). Munstyckena roteras genom att vrida för hand.

Vid den första uppstarten används den typ av tvättmedelskomposition och saltförbrukningen som redan har fastställts av ingenjörerna under konstruktionen . Dosen av sköljmedel bör hållas till ett minimum. Senare blir det nödvändigt att hämta det separat. Effektiv rengöring av kammaren säkerställs genom att välja ett särskilt långt program och ställa in maximal temperatur.

Det är nödvändigt att kontinuerligt övervaka diskmaskinens funktion under en testkörning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av medel

Tvättmedel

Dessa formuleringar indelas i tre huvudkategorier:

  • gel;
  • pulver;
  • tablett "3 i 1".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av ett specifikt alternativ bestäms av tillverkarens instruktioner. Tabletpreparat konsumeras i mängden 1 bit för 1 tvättsession . Praktiken har emellertid visat att pulver och geler är mycket mer ekonomiska. Det bör förstås att reagenser som är för billiga per definition inte garanterar tvättens fulla kvalitet. Tvärtom, om målet är att tillhandahålla mycket högkvalitativt arbete måste extra kostnader tillkomma.

Detta betyder inte att den dyraste produkten alltid är den bästa. Du behöver bara komma ihåg att endast läkemedel av minst en genomsnittlig prisgrupp fungerar optimalt. Resten beror på personliga prioriteringar . Ibland kan rätt beslut bara fattas efter en rad privata prövningar. Det är lämpligt att fokusera på en viss tillverkares rykte - endast produkter av välkända märken kan ge ett anständigt resultat.

Det är bra att också uppmärksamma recensionerna . Och det är lämpligt att studera dem på flera oberoende resurser samtidigt. Typen (läkemedlets form) väljs individuellt för sig själva. Alla människors vanor är markant olika.

Om det inte finns någon erfarenhet av att använda, måste du prova olika alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att uppmärksamma reagensens kemiska sammansättning. Det är värt att bekanta sig med verkan av varje ämne som tillsätts där . Dessutom måste reagensens säkerhetsgrad också beaktas. Fel val hotar inte bara människor, utan även diskmaskinerna själva. Man kan inte tro att ju fler ämnen, eller ju högre deras koncentration, desto bättre.

Tabletterna har inte alltid tid att lösa sig helt i en kort tvättcykel; vissa gamla maskiner kan helt enkelt inte bearbeta dem korrekt . Detta innebär att kompositionen inte används fullt ut. Effektiviteten i hans arbete sjunker. Pulver kan lätt spillas ut.

Experter anser att gelblandningar är den mest praktiska lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare

I teorin kan en diskmaskin användas utan salt, när inte ett pulver, utan en gel eller tablett används. Men alla experter rekommenderar starkt att tillsätta regenereringssalter hela tiden. Annars kommer skalan att spridas mycket intensivt. Dessutom måste du använda sköljmedel. Dessa komponenter ger glans till föremålen och uppdaterar rätterna.

De bästa resultaten uppnås vid rengöring av glas . Glas och vinglas tvättas bäst med salt. Men innan du laddar den för första gången måste du hälla vatten i jonbytarfacket. Överflödig vätska avlägsnas med en svamp.

Vid efterföljande lanseringar behövs inget sådant förfarande.

Bild
Bild

Avslag på salt och utseende av kalk orsakar ökad strömförbrukning. Det blir mindre effektivt och slitage på komponenter ökar . Därför är det illusoriskt att spara på salttillskott. Trots den liknande sammansättningen av diskmaskin och koksalt är de inte utbytbara. Matkrydda kan skada diskmaskiner på grund av främmande ämnen och hårda slipande partiklar.

Dessutom kan även storleken på granulaten variera . Diskmedel måste dessutom rengöras mycket mer grundligt. Bordsalt bör endast användas som en sista utväg som en tillfällig åtgärd. Även i detta fall rekommenderas det inte att fylla facket till 100%.

Förutom mjukgörare och sköljmedel måste du också använda uppfriskande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Täppta rätter blir en gynnsam plats för alla typer av mikrobiella kolonier . Efter spolning dör inte matrester utan rör sig bara till själva maskinen. Där finner mikroorganismer också gynnsamma förutsättningar för reproduktion. Detta leder inte bara till en dålig lukt, utan också till allvarliga faror för människor. Fräschare blir ett substitut för antiseptika, de eliminerar mikroflora och undertrycker därför obehaglig lukt, och speciella tillsatser skapar en attraktiv doft.

Bild
Bild

Hur ordnar jag disken?

Men inga droger hjälper om disken i sig läggs felaktigt. Även om specifika anvisningar ges i instruktionerna, är de allmänna principerna ganska förutsägbara och desamma. Grytor, kokkärl och andra stora föremål läggs i den lägsta korgen. Så långt som möjligt placeras de vertikalt. Se till att det finns luckor mellan diskarna för gratis inträngning av vatten och tvättmedelskomposition.

Tallrikar i det övre facket placeras i alla fall vertikalt. Upp och ner måste du lägga ut:

  • glasögon;
  • glasögon;
  • muggar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa diskmaskinmodeller är utformade för horisontell beställning av bestick i speciella fack. Men ibland finns det andra alternativ, så du måste bara följa logiken som ingenjörerna fortsatte från. Det bör noteras att tvätt i diskmaskiner inte är lämpligt eller mycket oönskat för:

  • behållare av aluminium och gjutjärn;
  • porslinsfat;
  • plast;
  • träartiklar;
  • kristall;
  • fajans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Programval

Denna nyans är mycket viktig, eftersom den i många avseenden beror på förmågan att använda diskmaskinen effektivt. Förutom själva programmet, det vill säga läget, kan du vanligtvis också välja vattentemperaturen. Ju högre det är, desto mer effektivt diskas diskarna. Detta kommer dock att öka energiförbrukningen, och vissa artiklar kan skadas irreversibelt. Skillnaden mellan specifika lägen kan vara:

  • varaktigheten av processen;
  • vatten konsumption;
  • tillägg eller frånvaro av hjälpfaser i arbetet.

Nästan all modern diskmaskin kan fungera automatiskt. I det här läget väljer hon parametrarna själv. Men som standard behövs speciella sensorer, och man bör vara intresserad av om de är i en viss modell.

Den snabba versionen av verket är hälften så lång som den vanliga, den är endast lämplig för måttligt tilltäppta rätter, torkning tillhandahålls inte.

Bild
Bild

Det finns fortfarande andra alternativ:

  • det känsliga programmet är utformat för de rätter som är mest mottagliga för negativ påverkan;
  • ett ekonomiskt alternativ klarar sig bra med smutsiga diskar, sparar vatten och el;
  • intensivt läge åtföljs av den högsta vattenförbrukningen och ökad uppvärmning;
  • tillverkarspecifika program.
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande arbetsregler

Alla tillverkare frånsäger sig ansvaret för eventuella konsekvenser till följd av felaktig installation eller driftsfel. Därför bör bruksanvisningen studeras så noggrant som möjligt redan innan den första starten. Det vanliga sättet att bli läst när något går fel är notoriskt fel . Diskmaskiner kan endast användas av vuxna och, med noggrann övervakning och förberedelse, ungdomar från 12 år. Att lita på enheten för barn, personer med psykiska funktionsnedsättningar är oacceptabelt.

Vanliga rekommendationer om att öppna diskmaskinen efter avslutat arbete är inte helt korrekta . Med aktiv korrekt användning av enheten, regelbunden rengöring och byte av filter finns det inget särskilt behov av detta. Men med enstaka diskning är luftning användbart. Dörren öppnas lite, så det finns ingen anledning att frukta att den kommer att uppta hela passagen.

Tänk inte att om diskmaskinen slås på ofta är det inte tillräckligt ekonomiskt . Du behöver bara fokusera på tillståndet för disken som rengörs och andra behov. Det är det valda läget för dessa faktorer som är mest optimalt och låter dig verkligen spara pengar, tid och ansträngning. Att försöka använda magra funktioner hela tiden är mer sannolikt att vara ruinöst.

Men du måste tvätta noggrant särskilt smutsiga diskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att använda diskmaskinen korrekt måste du tänka på följande finesser:

  • möbler nära och över måste vara ordentligt fixade;
  • om inloppsslangen är deformerad måste enheten omedelbart vara spänningslös;
  • det är absolut nödvändigt att jorda diskmaskinen själv, dess ledningar och uttag;
  • vid anslutning till nya eller långsiktiga inaktiva rör måste vattnet rinna;
  • det är nödvändigt att noggrant kontrollera strömförsörjningsparametrarna och installera en separat anslutningsledning med avstängningsmaskiner, med säkringar;
  • det är nödvändigt att bara byta ut nätverkskabeln med hjälp av proffs;
  • du kan inte ändra diskmaskinens design efter eget gottfinnande;
  • vattnet från diskmaskinen är inte drickbart;
  • du får inte ta bort diskarna från enheten innan tvätten är slut;
  • Tvättmedel kvar på diskens yta är normalt och är inte en orsak till larm;
  • lägg inte lättantändliga ämnen eller produkter på diskmaskinen;
  • maskinen får inte tvättas med högtrycksvatten eller rengöras med ångström.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Att ta väl hand om dina diskmaskiner är lika viktigt som att välja bra program och tvättmedel. Varje tillverkare erbjuder egna fett- och kalkavlägsnare. Samma formuleringar är också lämpliga för att bekämpa kalk. Du måste använda dem en gång varannan månad. Men vissa läkemedel kan användas en gång var 4-6 månader, vilket bestäms av fabriksinstruktionerna.

Från naturläkemedel hjälper ättika att bekämpa skalan. Det undertrycker också främmande lukt. Små munstycken rengörs med en enkel tunn tråd. Mekanisk rengöring av svåråtkomliga områden förenklas kraftigt med onödiga tandborstar.

Det är till stor hjälp att skölja disken i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter varje tvätt ska tätningen och kammaren torkas med torra servetter. Torka av kontrollpanelen och dörren en gång i veckan. Filtren ska spolas var 7: e dag. Varje månad rengörs diskmaskinen med citronsyra. Andra krav:

  • under förebyggande underhåll måste kammaren vara tom;
  • du kan komma in på de smalaste platserna med tandpetare, nålar och stickor;
  • särskilt noggrant krävs det att rengöra dörrens botten - skräp samlas aktivt där;
  • det är lämpligt att tvätta frontplanet med svampar med ett skonsamt rengöringsmedel;
  • komplex smuts från ytan måste avlägsnas med flytande tvål;
  • våt rengöring utförs först efter avstängning.

Rekommenderad: