Hur Tar Man Bort Lukt Från Diskmaskinen? Hur Eliminerar Man Obehaglig Lukt I Diskmaskinen? Varför Luktar Diskarna Avloppsvatten Efter Tvätt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Man Bort Lukt Från Diskmaskinen? Hur Eliminerar Man Obehaglig Lukt I Diskmaskinen? Varför Luktar Diskarna Avloppsvatten Efter Tvätt?

Video: Hur Tar Man Bort Lukt Från Diskmaskinen? Hur Eliminerar Man Obehaglig Lukt I Diskmaskinen? Varför Luktar Diskarna Avloppsvatten Efter Tvätt?
Video: Så här får du bort dålig lukt från din tvättmaskin 2024, April
Hur Tar Man Bort Lukt Från Diskmaskinen? Hur Eliminerar Man Obehaglig Lukt I Diskmaskinen? Varför Luktar Diskarna Avloppsvatten Efter Tvätt?
Hur Tar Man Bort Lukt Från Diskmaskinen? Hur Eliminerar Man Obehaglig Lukt I Diskmaskinen? Varför Luktar Diskarna Avloppsvatten Efter Tvätt?
Anonim

Diskmaskinen gjorde livet mycket lättare för värdinnorna, men det händer ofta att maskinen luktar illa. Vi hjälper dig att ta reda på varför en obehaglig lukt uppstår och hur du kan bli av med den. Vi kommer att ge några råd om hur vi ska hantera detta fenomen, samt rekommendationer för förebyggande åtgärder.

Orsakerna till lukten

Om den nya diskmaskinen luktar obehagligt under de första dagarna när du använder utrustningen, var inte orolig. Mest troligt är det lukten av plast av låg kvalitet, och efter flera tvättar kommer allt att återgå till det normala.

Men om det i diskmaskinen avger ett avlopp, en sur lukt eller en lukt av mögel, måste du leta efter orsakerna. I en sådan situation är det inte särskilt trevligt att skölja disken. Ett brådskande behov av att bli av med ett sådant problem.

Huvudorsaken till detta fenomen är matrester som samlas i olika delar av diskmaskinen. Först stoppas matrester av nätfiltret, de kan också fastna i dräneringsmekanismen, under dörren och på vipparmarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att en obehaglig lukt kan orsakas av kvarvarande vatten i diskmaskinens botten och på den plats där tätningsgummit är, därför bör du alltid lämna maskinens dörr öppen för torkning och efter torkning vädring.

En avloppslukt kan orsakas av en felaktig anslutning av diskmaskinen . Om avloppsslangen var ansluten utan en sifon, kommer lukt inte att dröja kvar: det är absolut nödvändigt att säkerställa att dräneringsmekanismen fungerar korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sätt att slåss

Det är möjligt att bli av med stanken i diskmaskinen med hjälp av köpta produkter med en kemisk sammansättning och mer skonsamma folk, skördade i hemmiljö. Låt oss överväga varje metod i detalj separat.

Användning av hushållskemikalier

Den moderna marknaden är full av hushållskemikalier, inklusive sådana som är avsedda för diskmaskiner. Tabletter, olika specialpulver och smaker, geler, till och med smaksatta saltformuleringar hjälper till att ta bort den dåliga lukten.

Kemi kommer snabbt att eliminera problemet med en fet och sur lukt, dessutom ta bort ett fett lager, ett lager av skala. I detta fall det är bättre att utföra flera sköljningar innan du slår på "tvätt" -läget igen.

Bild
Bild

Du kan helt enkelt torka insidan av maskinen med en mjuk trasa med tvättmedel, men varken en hård svamp eller en metallborste kan användas i det här fallet . Efter tvättning av tätningsgummi, väggar och botten måste du slå på sköljläget.

En av nackdelarna med en sådan produkt är att kemiska produkter inte är billiga, men de är effektiva. Du måste veta att det är oacceptabelt att använda aggressiva kemikalier i diskmaskinen (med klor och klorinnehållande ämnen). Sådana medel kommer inte att medföra fördelar och kommer bara att skada tekniken.

Bild
Bild

Använda folkmedicin

Hemmafruar älskar att rengöra diskmaskinen med huskurer, eftersom det alltid finns naturliga, säkra och framför allt billiga komponenter till hands. Här är några exempel.

  • Bordsvinäger . Klarar våg och tar bort främmande lukt. 60-70 milliliter ättika (kategori "bord") hälls i disken, placeras tillsammans med ättikvätskan på diskmaskinens översta galler och sätts i drift. Vinäger i sig har en specifik lukt, men detta bör inte vara alarmerande, efter sådan tvätt försvinner det snabbt.
  • Bikarbonat . Ett hundra gram vit substans hälls på botten och enheten slås på för alla lägen. Resultatet är renhet och fräschör inuti diskmaskinen.
  • Soda, väteperoxid och olja (viktiga favoriter) . Det är nödvändigt att förbereda en komposition av bakpulver (en förpackning), 10 milliliter väteperoxid och eventuell eterisk olja (25-30 droppar räcker). Den resulterande blandningen blandas väl och placeras i en frys i en halvtimme, och sedan bildas en boll av den, som placeras i en korg för rätter, och enheten startas i ett läge för tvätt med ganska varmt vatten.

Hemma rengörs med pulverborax. Alla dessa recept hänvisar till hållbara och säkra metoder för luktkontroll och diskmaskinrengöring. Det rekommenderas att genomföra sådana händelser regelbundet, även i förebyggande syfte. Därefter kommer vi att prata om andra förebyggande åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Det första steget är att använda utrustningen på rätt sätt och följa följande instruktioner:

  • efter varje disk eller före nästa start måste du rengöra maskinen från matrester;
  • ta bort varje gång fukt i diskmaskinen, torka trumman och tätningsgummit (även under det) torka, ta bort fett och matbitar som kan fastna under tvättprocessen;
  • använd periodiskt speciella föreningar som tar bort avlagringar och fettavlagringar;
  • skölj nätfiltret regelbundet (gör detta även om det verkar som om du har rengjort diskarna ordentligt innan du lägger dem i diskmaskinen);
  • Om det inte finns någon tid för tvätt, slå på "skölj" -funktionen, men förvara inte smutsiga tallrikar, kastruller och kastruller i en stängd maskin;
  • lägg till diskmaskin dofter som absorberar och eliminerar lukt.
Bild
Bild

Förutom ovanstående, en gång var 2-3: e månad, är det lämpligt att utföra en allmän rengöring av diskmaskinen , en gång var 4-5: e vecka, torka av enhetens inre delar med utspädd ättika (gör en lösning, späd ättika med vatten i det förhållande som anges på etiketten).

Det tar inte mycket tid att ta hand om diskmaskinen, och när utrustningen hålls ren och städad behöver du inte anstränga dig för att bekämpa ytterligare obehagliga lukter. Överensstämmelse med alla regler för installation och drift av enheten kommer att göra diskprogrammet attraktivt och gör det möjligt för hemmafruar att utföra andra hushållssysslor just nu.

Rekommenderad: