Diskmaskinens Torkningstyper: Vilken Ska Du Välja? Intensiv Torkning Och Zeolit, Konvektion Och Andra Typer Av Torkning I Diskmaskiner

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinens Torkningstyper: Vilken Ska Du Välja? Intensiv Torkning Och Zeolit, Konvektion Och Andra Typer Av Torkning I Diskmaskiner

Video: Diskmaskinens Torkningstyper: Vilken Ska Du Välja? Intensiv Torkning Och Zeolit, Konvektion Och Andra Typer Av Torkning I Diskmaskiner
Video: Bosch Diskmaskiner 2024, Maj
Diskmaskinens Torkningstyper: Vilken Ska Du Välja? Intensiv Torkning Och Zeolit, Konvektion Och Andra Typer Av Torkning I Diskmaskiner
Diskmaskinens Torkningstyper: Vilken Ska Du Välja? Intensiv Torkning Och Zeolit, Konvektion Och Andra Typer Av Torkning I Diskmaskiner
Anonim

Diskmaskinen, trots sin växande popularitet, anses fortfarande vara mer en lyx än en nödvändighet. Det är dock hon som kan ta på sig den mödosamma funktionen med daglig disk. Och han gör det mycket effektivt och effektivt. Moderna diskmaskiner hanterar all slags smuts. En sådan enhet tvättar och rengör inte bara redskapen - efter att disken har tvättats måste enheten torka den … Om du bestämmer dig för att köpa en diskmaskin hjälper den här artikeln dig med ditt val. Därför, om du vill att dina rätter ska vara torra, var uppmärksam på typen av inbyggd torkning. Det handlar om de typer av torkning i diskmaskiner som kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Utseendet på den första diskmaskinen är förknippad med namnet Josephine Cochrane. År 1886 fick hon patent på sin uppfinning. En av de första diskmaskinerna gjordes med en manuell enhet. Moderna modeller har olika funktioner, vackra mönster och olika klasser av energiförbrukning.

Diskmaskiner har ett antal egenskaper. Och en av de definierande parametrarna som människor uppmärksammar när de väljer är typen av torkning. Valet av denna funktion baseras på dina preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torkning är det sista steget i bearbetningen av disk och bestick. Detta gör redskapen helt rena och torra

Det måste betonas att torkning är en mycket användbar del av diskmaskinen, vilket i hög grad påskyndar hela processen. För närvarande används flera typer av sådana torktumlare, som vi kommer att prata mer detaljerat om.

Bild
Bild

Översikt över arter

Här kommer vi att diskutera typerna av diskmaskinstorkning: vilka lägen finns, hur de olika torkmetoderna uppstår och fungerar. Som redan nämnts byggdes den första diskmaskinen för länge sedan. Sedan dess har moderna enheter förändrats avsevärt, de har blivit mer funktionella, högkvalitativa och ekonomiska.

Så, diskmaskiner med turbotorkning har två värmeelement . En av dem värmer vattnet, den andra värmer luften.

Denna torkningsprocess kan jämföras med en hårtork. I motsats till kondenstorkning torkar disken mycket snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med turbotorkning är följande: komplexiteten hos den interna enheten minskar tillförlitligheten för en sådan modell, sannolikheten för frekventa driftstopp på grund av förekomsten av ytterligare delar är högre, liksom kostnaden för enheten och kostnaden för el under tvättprocessen.

Det ska noteras att, förutom turbotorkning finns det mer än fem alternativ för genomförandet av processen med att torka disk . Detta är konvektion, kondens, statisk, zeolit, aktiv eller intensiv och ett antal andra, till exempel extratorkning och varmluftstorkning.

Tack vare uppfinningen av värmeväxlaren i handfat har diskningen blivit mer effektiv. Värmeväxlaren är ett speciellt element som ingår i diskmaskinen för att öka energieffektiviteten . På grund av dess närvaro i enheten uppnås besparingar på tiotals kilowatt per månad. Denna del är en bred och platt behållare intill tvättenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare värmeväxlaren kyls vattnet långsamt . Därför finns det inga temperaturfluktuationer i diskmaskinen som kan påverka disken negativt. Och varmt vatten skickas till avloppet, och inte varmt, vilket är säkrare för drift av rör. Dessutom finns det inga droppar och fläckar kvar på disken, och torkningsprocessen är mycket snabbare och bättre.

Det ska noteras att vattnet som används i värmeväxlaren används sedan för att skölja disken . Och även sådana diskmaskiner har en ganska låg ljudnivå. Den främsta fördelen med diskmaskiner är att hela diskprocessen faller på dem, vilket sparar tid, vilket nu är en mycket viktig faktor.

I genomsnitt kan processen med diskning ta från 2 till 4 timmar. Dessutom beror denna siffra huvudsakligen på vilken typ av torkning som används i en viss modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kondenserande

Denna typ av torkning i diskmaskinen är den vanligaste metoden om du använder en modell från budgetkategorin .… I detta fall torkar disken naturligt. Av nackdelarna - detta är den längsta torkprocessen . Och från fördelarna - ljudlöshet och inga energikostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Statisk

Den statiska metoden för att torka disk är ganska lång . Det uppstår också på grund av den naturliga torkningen av disken, men på grund av restvärmen. Detta är den största skillnaden och principen för sådan torkning.

Bild
Bild

Zeolit

Detta är en modern teknik som använder en speciell termisk substans - zeolit . Enheten innehåller en behållare med ett mineral - fukt samlas där under avdunstning. På grund av en kemisk reaktion genererar stenen värme som förångar fukt. Denna metod används i dyrare modeller av hushållsapparater.

Det bör sägas att zeolit är mycket slitstark, dess egenskaper ändras inte under drift. Den största nackdelen med sådana diskmaskiner är deras ganska höga kostnad.

Bild
Bild

Aktiva

Det måste betonas att dess andra namn är intensiv … Detta är blandning av två andra typer av torkning . Detta använder en värmeväxlare. Luftrörelse uppstår på grund av tryckskillnaden, vilket beror på temperaturskillnaden. Jämfört med turbotorkning är detta alternativ mer budgetmässigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intellektuell

För denna typ av torkning, en speciell beröringssensor som styr torkparametrar baserat på förhållanden … Denna funktion används sällan och dök upp relativt nyligen. I sådana diskmaskiner används faktiskt ett kombinerat torkningssystem. När som helst väljer maskinen den som är mest effektiv.

Kostnaden för sådana enheter är dock ganska hög.

Bild
Bild

Klasser

För närvarande finns det flera klasser av torkning, betecknade med bokstäver i det latinska alfabetet. A till G . Till exempel är klass A en torkprocess där disken torkar ut så mycket som möjligt. För andra klasser är förekomsten av kvarvarande fukt tillåten i varierande grad, beroende på klassen.

När du väljer en diskmaskin måste du vara uppmärksam på dess klass, som kännetecknar kvalitet och effektivitet. Klassmärket anges främst i bruksanvisningen och i modellpasset.

Torkningskvaliteten beror på ID -index . Dess värden kan variera från 0 till 2, där 2 är den maximala indikatorn på torkkvaliteten. Varje torkklass har sitt eget ID -index. Det beräknas genom att uppskatta antalet droppar och våta zoner med en yta som inte överstiger 50 cm2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ ska du välja?

Det finns ett antal grundläggande typer av torktumlare som används. Var och en av dem har sina egna egenskaper som du måste vara uppmärksam på när du väljer diskmaskin. Och du måste också omedelbart bestämma dimensionerna på din diskmaskin, eftersom dess inre struktur beror på dem. Det bör noteras att bland alla möjliga alternativ för torkning i diskmaskiner konkurrerar tre typer främst med varandra. Nämligen: intensiv torkning, turbotorkning och kondenstorkning. Här beror valet på dina preferenser och möjligheter.

Om du behöver en budgetmodell bör du ha en kondensatork. Och om hastighet och tid är viktigare för dig - valet är för turbotorkning .… När du väljer en diskmaskin är det mycket viktigt att vara uppmärksam på dess klass. Om din diskmaskin går sönder bör du kontakta en specialiserad service för reparation och underhåll av sådana enheter.

Sammanfattningsvis måste det betonas att diskmaskinen för närvarande är detta är elementet i din lägenhet som kan göra ditt liv mycket enklare och spara tid.

Rekommenderad: