Ställ För Leksaker (92 Bilder): Vi Väljer En Modell Med Lådor För Lagring Av Lego Och Böcker, För Dockor, Gör-det-själv-ställningar, Plast Och Trä

Innehållsförteckning:

Video: Ställ För Leksaker (92 Bilder): Vi Väljer En Modell Med Lådor För Lagring Av Lego Och Böcker, För Dockor, Gör-det-själv-ställningar, Plast Och Trä

Video: Ställ För Leksaker (92 Bilder): Vi Väljer En Modell Med Lådor För Lagring Av Lego Och Böcker, För Dockor, Gör-det-själv-ställningar, Plast Och Trä
Video: Vik och bygg Pappers-dockor :) 2024, Maj
Ställ För Leksaker (92 Bilder): Vi Väljer En Modell Med Lådor För Lagring Av Lego Och Böcker, För Dockor, Gör-det-själv-ställningar, Plast Och Trä
Ställ För Leksaker (92 Bilder): Vi Väljer En Modell Med Lådor För Lagring Av Lego Och Böcker, För Dockor, Gör-det-själv-ställningar, Plast Och Trä
Anonim

Varje barn har alltid många olika leksaker. En dag kommer stunden när deras antal blir så stort att föräldrar måste leta efter en rymlig och snygg plats att förvara dem. Moderna modeller av hyllor, presenterade i ett stort sortiment, klarar en sådan uppgift "med en smäll". I den här artikeln kommer vi att lära oss allt om hyllor utformade speciellt för förvaring av leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna möbeldesigner finns i en mängd olika modifikationer. Köpare kan välja mellan ett stort utbud av bekväma och rymliga förvaringssystem. Vi pratar inte bara om garderober, garderober och byråer, utan också om hyllor.

Sådana mönster kommer aldrig att förlora sin relevans, eftersom det är mycket bekvämt att lagra olika saker och dekorativa komponenter i interiören i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är speciella modeller av hyllor mycket efterfrågade, som är utformade för att lagra leksaker i dem. Liknande föremål finns i många barnrum. Vi kommer att ta reda på vad som exakt förklarar sådan popularitet hos de aktuella möblerna.

Det största pluset med hyllorna är att de låter dig snyggt och systematiskt placera alla leksaker på deras hyllor . De senare hamnar inte utspridda på golvet, vilket gör miljön oförskämd. Leksakerna på hyllorna ser snygga och till och med attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ordentligt utvalt leksaksställ kan sömlöst bli ett spektakulärt tillskott till inredningen i ett barnrum . Ofta tar sådana mönster rollen som en ljus accent som dekorerar interiören. Det viktigaste är att välja en modell som matchar stilen och färgen på inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller av hyllor är mycket funktionella . I möbelbutiker kan köpare hitta en mängd olika modifikationer av möblerna i fråga. Hyllplan kan innehålla ytterligare inbyggda lådor och arbetsytor. I lådorna kan du lagra inte bara leksaker, utan även barnböcker, och dekorativa element placeras ofta på de övre hyllorna, till exempel fotografier i söta fotoramar, sänglampor, ljus eller figurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta leksaksställen är ergonomiska . Som regel tar de inte för mycket ledigt utrymme i rummet, som innehåller många föremål på sina hyllor. Tack vare detta ser miljön inte överväldigad eller rörig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Racks för leksaker är mycket praktiska för både barn och vuxna . Så ett barn kan få det han behöver när som helst utan att ta hjälp av sina föräldrar. Rengöring av sådana strukturer är så enkelt som möjligt - du behöver bara torka damm från hyllor och skåp då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

De ansedda möblerna presenteras i ett stort sortiment . Du kan välja det bästa alternativet för ett barn i alla åldersgrupper och för ett rum utformat i absolut vilken färg som helst. Kostnaden för hyllor varierar också - konsumenter kan hitta både mycket dyra och budget, men inte mindre attraktiva modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leksaksställningar är också attraktiva eftersom de kan tillverkas för hand . Det tar inte för mycket tid eller dyra material.

Även en oerfaren hantverkare klarar allt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Leksaksställningar är olika. Sådana möbler är uppdelade enligt olika kriterier. Först och främst bör köpare börja från det barnets ålder för vilket racket väljs. Tänk på vilka underarter dessa produkter är indelade i baserat på ålderskategorin för den lilla användaren.

Upp till 1 år . I grund och botten har barn i denna ålder fortfarande inte många leksaker, därför produceras kompakta och låga ställningar eller mönster i form av en sektion med flera hyllor för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

1 till 6 år gammal . Denna ålder anses vara den mest mobila och aktiva, därför producerar moderna tillverkare mer funktionella möbler för barn i denna åldersgrupp. Det finns fler leksaker, så lagringssystemet för dem borde vara rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

6 till 10 år gammal . Denna kategori anses vara en övergångsperiod i förhållande till spel. Vissa barn under denna period fortsätter att leka aktivt med sina gamla leksaker, och vissa går djupare in i att läsa böcker och lektioner. Det är därför möbelns roll i ett rum oundvikligen förändras. För denna ålder är multifunktionella hyllor bäst lämpade, till exempel med ett bord och ytterligare hyllor eller behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter 10 år . Vanligtvis, vid denna ålder, har barnet bara några av sina favoritleksaker, som inte längre tar så mycket ledigt utrymme i rummet. Rackets funktionalitet i detta fall borde vara mer inriktad på placering av skolmaterial. Stängda och öppna modulära mönster kommer att göra. För denna ålder produceras både golvstående och väggmonterade och hörnprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rackar för barnleksaker är också uppdelade i enlighet med de lagringssystem som tillhandahålls i deras design

Hyllor . Det klassiska alternativet som är vanligast. Modifieringar med hyllor kan installeras för barn i alla kön och åldersgrupper. Först lagrar dessa modeller babyartiklar och saker: blöjor, hygienprodukter. När barnet växer upp börjar fler och fler leksaker dyka upp på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Celler-rutor . I många butiker kan du se ställningar med speciella rutor. Dessa är lagringscellerna för leksaker. Om ett rack av denna typ är för högt, är det bättre för ett litet barn att först placera det i ett horisontellt plan. Så barnet kan komma till sina favoritleksaker på egen hand när han vill.

När den lilla användaren växer upp kan produkten flyttas om till ett vertikalt läge och ett annat rack kan placeras i det lediga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moduler med olika höjder . Sådana mönster är bland de mest moderna och praktiska lösningarna. Det kommer att vara bekvämt för ett barn att använda ett sådant lagringssystem, liksom att använda det för aktiva spel. Det viktigaste är att fixera alla komponenter så att de är stabila och säkra att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbara hyllor . Ett lika bekvämt alternativ. Här kan barnet lugnt lägga ut ett brädspel eller samla pussel. Så snart spelet blir uttråkat kommer hela spelytan att "snabbt" lämna tillbaka till basen på racket, vilket är mycket bekvämt. För att göra de infällbara delarna säkra för barnet rekommenderas föräldrar att komplettera dem med speciella låselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uttagbara lådor . Möbler med sådana system är tillverkade av en mängd olika material. Det kan inte bara vara trä eller dess analoger, utan också tyg, plast. Oftast är utdragbara lådor installerade i den nedre halvan av stället. Här kan du lagra olika böcker eller leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor . Om du inte vill ha mönster med lådor och utdragbara mekanismer bör du titta närmare på modellerna utrustade med lådor. De angivna möblerna tillverkas i stora dimensioner. Själva lådorna är vanligtvis placerade i den nedre halvan av ett stort rack. I sådana förvaringsmöjligheter finns plats för stora leksaker och föremål, samt sängkläder. Om lådan är för rymlig och barnet inte har så stora leksaker kan den delas in i flera fack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje konsument bestämmer själv vilken rackmodell han ska välja för barnet . Idag kan du i butiker hitta multifunktionella modeller, till exempel en byrå, en garderob och till och med en intressant stege. Med sådana möbler blir det mycket mer intressant för en ung användare att utforska världen, lära sig något nytt, spela och lära sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna modeller av lekställningar är gjorda av olika material. Det är nödvändigt att uppmärksamma denna parameter för möbler, eftersom livslängden, kvaliteten och kostnaden för produkten beror på kvaliteten på de använda materialen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på egenskaperna hos rack tillverkade av olika råvaror.

Trä

Ett av de bästa materialen. Träställningar är mycket attraktiva för den moderna konsumenten, eftersom de har många fördelar:

  • trä är ett miljövänligt och säkert material, det kommer inte att skada barnets hälsa;
  • en mycket behaglig naturlig doft kommer från möbler av naturligt massivt trä, som har en gynnsam effekt på tillståndet i nervsystemet i hushållet;
  • trämöbler kan tjäna i många år - ofta överförs sådana modeller från generation till generation;
  • vid skador och defekter som har dykt upp kan trästället återställas och återgå till sin tidigare attraktionskraft;
  • naturliga trämöbler kommer aldrig att upphöra att vara efterfrågade, eftersom de har ett elegant utseende och lätt passar in i många interiörkompositioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med fördelarna har hyllor i trä sina nackdelar

  • Sådana modeller måste skötas ordentligt . Även om trä som förbehandlats med antiseptika användes vid tillverkningen av hyllorna, måste det fortfarande beläggas med skyddande föreningar en dag. Tack vare detta kommer racket att hålla mycket längre.
  • Massiva trämöbler kan vara väldigt dyra . Detta gäller särskilt produkter från sällsynta och elitartade träslag.
  • Träställningar är ofta mycket tunga , därför är de svåra att transportera eller flytta från plats till plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns fler fördelar med trähyllor än nackdelar. Köparna behöver dock fortfarande väga för och nackdelar och göra ett val till förmån för sådana möbler.

Istället för en trähylla kan du ta en modell från en träanalog . Till exempel idag är kopior av MDF, spånskiva och plywood mycket utbredda. Sådana produkter är mycket billigare, men de ser också enklare ut, och de kan inte skryta med hållbarhet och slitstyrka som i en matris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, möbler av laminerad spånskiva för ett barnrum måste väljas särskilt noggrant . Detta material innehåller formaldehydhartser som släpper ut skadliga ämnen i miljön.

Endast dessa produkter är säkra som är tillverkade av laminerad spånskiva i klasserna E-1 och E-0-de innehåller minst av de angivna kemikalierna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Ett stort sortiment av plastställ presenteras. Dessa är relativt billiga och lätta mönster som kan ha absolut alla färgscheman. Plastprodukter säljs i många butiker . Du kan hämta ett anständigt exemplar för ett barn i alla åldrar. Dessa är mycket praktiska modeller eftersom de inte kräver komplicerat underhåll. Från ytan på sådana hyllor behöver du bara torka bort damm och annan smuts som återstår från barnets handlingar med en enkel fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste dock se till att stället är tillverkat av miljövänlig och säker plast . Det ska inte vara för billigt. Materialet ska inte avge en stark kemisk lukt. När du köper en sådan modell måste du komma ihåg att den är lätt och billig, därför är det mycket lätt att lämna mekaniska skador på den. Det kommer inte att vara svårt att bryta plasten, och det blir omöjligt att återställa den senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Ett leksakshylla måste smälta in harmoniskt med omgivningen. Detta gäller även möblernas stil och färg. Låt oss ta en titt på några attraktiva designalternativ.

En universell lösning kommer att vara en standard vit rack . En sådan möbel passar sömlöst in i interiören, där väggar och golv är färdiga med material i valfri färg. Finishen kan vara antingen som ljus eller pastell eller till och med mörk. Om det är beslutat att lägga den vita strukturen mot bakgrunden av en snövit vägg, är det lämpligt att lägga ljusa och flerfärgade leksaker på hyllorna-de kommer att späda vitheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor ser mycket bra ut i barnrum, på vars fasad det finns flerfärgade detaljer . Det kan till exempel vara gångjärnsdörrar i vissa sektioner. De kan vara blå, grön, röd, orange och så vidare. Sådana färgglada kombinationer ser särskilt attraktiva ut mot bakgrunden av monokromatisk väggdekoration i olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn kan du hämta ett originalställ, på vilket olika tecknade serier, djur eller blommor visas . Sådana möbler kommer inte bara att vara användbara, men också attraktiva och tilltala barnet med sin design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill välja något mer icke-trivialt och ovanligt kan du titta närmare på hyllorna gjorda i form av olika föremål . Det kan till exempel vara väggstrukturer i form av träd, komplexa modeller i form av en skrivmaskin eller ett tåg med mättad färg. Flerfärgade eller monokromatiska ställningar i form av flervåningshus är mycket populära.

Sådana möbler ser inte bara bra ut, utan visar sig också vara mycket rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att välja ett ställ för förvaring av leksaker och andra barns saker måste vara mycket försiktigt och balanserat. Köparen måste vara uppmärksam på många viktiga egenskaper hos möblerna. Låt oss bekanta oss med dem.

Det är viktigt att ta hänsyn till åldern på barnet för vilket racket väljs ut . Möbler bör ha lämpliga dimensioner och höjdparametrar så att barnet enkelt kan få leksaken han behöver från hyllan / från lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att börja från golvet i den lilla användaren . Till exempel föredrar pojkar ställningar i form av bilar och tåg, och tjejer är mer intresserade av modeller i form av lås och hus i känsliga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör välja en rackdesign som är så bekväm som möjligt i drift . Bestäm i förväg vilken typ av instans och med vilka lagringssystem du vill köpa. Möbler bör vara sådana att det är möjligt att helt placera barnleksaker på den: samlingar av dockor, legokonstruktörer, bilar, plyschleksaker och andra föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om stället är valt för ett äldre barn (för en student), är det lämpligt att titta på en multifunktionell struktur . Det kan till exempel vara ett ställ med ett inbyggt bord, ytterligare lådor / skåp för böcker och andra användbara föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn bör endast hyllor tillverkade av miljövänliga material väljas . Den bästa lösningen är en träkonstruktion. En produkt tillverkad av MDF kommer att kosta mindre, men spånskiva kan endast väljas i två klasser-E-1 och E-0. Ett budgetalternativ är ett plastställ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på ställets kvalitet . Möbler måste vara absolut säkra, stabila och starka. Om strukturen visar sig vara svag, vinglig och opålitlig, behöver du inte ens tänka på dess säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett ställ för leksaker bör du inte glömma att dess design överensstämmer med utformningen av barnrummet . Möbler bör passa in i den befintliga interiören för att få miljön att se mer inbjudande och bekväm ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att endast föredra märkeshyllor från kända tillverkare.

Sådana möbler kommer definitivt att hålla längre och kommer att ha en mer genomtänkt designprestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Ett vackert och högkvalitativt rack, där barnböcker och leksaker kommer att lagras, är fullt möjligt att bygga med egna händer. Detta är inte svårt. Det viktigaste är att agera gradvis, steg för steg. Låt oss analysera de detaljerade tillverkningsinstruktionerna.

Först måste du förbereda följande verktyg:

  • elektrisk sticksåg;
  • sandpappersark eller slipmaskin;
  • skruvmejsel;
  • penna och linjal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att förbereda materialet från vilket du planerade att bygga stället . Beräkna i förväg hur mycket trä / spånskiva / plywood du behöver för montering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med allt du behöver till hands kan du börja montera strukturen

  • Först måste du montera stativets rambotten från hyllorna på sidorna, överst och nedtill.
  • Möblernas bakvägg kan tillverkas av ett plywoodskikt.
  • Sedan gör de hyllor med avdelare.
  • På de förberedda delarna måste du göra snygga spår.
  • Nästa steg, absolut alla platser som fungerar som förbindningselement, måste smörjas med ett lim och sedan vänta tills de är helt torra.
  • Nu måste de färdiga hyllorna vara säkert anslutna till varandra med hjälp av spikar. Dessutom är det värt att limma de angivna strukturelementen.
  • Bakväggen av plywoodplåt måste också spikas.
  • För att installera lådorna måste du förbereda speciella möbelrullar. Dessa delar säljs i specialaffärer.
  • Den färdiga strukturen kommer definitivt att behöva bearbetas med sandpapper. Efter det kan du slutföra arbetet genom att dekorera din hemlagade produkt.

Rekommenderad: