Hyllor I Form Av Hus: Med Lådor För Leksaker I Barnkammaren Och För Dockor, Storlekarna På Hyllor I Form Av Hus

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Form Av Hus: Med Lådor För Leksaker I Barnkammaren Och För Dockor, Storlekarna På Hyllor I Form Av Hus

Video: Hyllor I Form Av Hus: Med Lådor För Leksaker I Barnkammaren Och För Dockor, Storlekarna På Hyllor I Form Av Hus
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, Maj
Hyllor I Form Av Hus: Med Lådor För Leksaker I Barnkammaren Och För Dockor, Storlekarna På Hyllor I Form Av Hus
Hyllor I Form Av Hus: Med Lådor För Leksaker I Barnkammaren Och För Dockor, Storlekarna På Hyllor I Form Av Hus
Anonim

I ett rum där barn under 10 år bor kan du installera ett stativ i form av ett hus. Sådana möbler kommer att göra utformningen av rummet mer uttrycksfull, barnet får sitt eget lilla barnhus och funktionella förvaringsplatser, där han alltid kommer att ha något att lägga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Kall minimalism, minutiöst rent rum, raka hyllor, lika stora proportioner - allt detta är inte för barn. De har precis börjat lära sig om världen, deras fantasi drar hus, träd, båtar, blommor, moln runt dem . Barn vill inte leva i en tråkig värld av rektangulära former, där allt är perfekt arrangerat på hyllorna, rakt och med samma proportioner.

Bild
Bild

Ett stativ i form av ett hus, träd, raket, fyr kommer att glädja dem och bli en verklig beboelig plats . Barn kommer att vilja ordna leksaker och böcker själva i möbler med stegar och fönster, tak och dörrar. Barnen ordnar saker i huset, barnen är säkra på att leksakerna lever i det, barnen utvecklar fantasi, de lär sig att städa, ta hand om dockor och bilar, vilket ytterligare kommer att skapa en känslig inställning till människor och djur hos dem. Det visar sig att ett barn med en hylla i form av ett hus samtidigt förvärvar högkvalitativa möbler, en leksak som utvecklas och utmärkt inredning i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelarna för barns utveckling, kapacitet och spektakulära utseende, är husen också tillgängliga för varje familj, de tillhör inte den dyra kategorin möbler.

Små, färgglada mönster kan göras med dina egna händer och visa lite fantasi.

Det är inte nödvändigt att bygga ett helväggshus; du kan göra en kompakt väggmonterad eller stationär version.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du får ett rymligt golvhus och du inte traditionellt vill installera det mot väggen, kommer det att se bra ut i mitten av rummet , eller kommer att dela upp barnrummet i en lekplats och en plats att studera eller sova.

Bild
Bild

Vi räknade ut storleken och platsen för det lockiga stället, låt oss nu vända oss till materialet från vilka skåpmöbler för barn är monterade. Det finns ganska många alternativ - trä, MDF, gips, plast, tyg, glas och till och med metall. Det rekommenderas inte att använda spånskiva för ett barnrum . Vid skapandet av dessa plattor används giftiga impregneringar; när temperaturen stiger, förångas de till det omgivande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller designfunktionerna i hyllhus kan de, som traditionella motsvarigheter, vara öppna, stängda, kombinerade, ha lådor, nischer. Förutom golv-, vägg- och bordsalternativ produceras också hörnmodeller . De tillhör de dimensionella hyllväggarna, som återger ett fragment av hela "staden". Varje väggdel är dekorerad med sitt eget tak.

Bild
Bild

Vad är dem?

Vid första anblicken ser en barns hyllor i form av ett hus ut som en enkel struktur - ett torg runt omkretsen och två brädor i form av ett spetsigt tak.

Talangfulla designers har utvecklat många olika hyllhus - små och stora, för pojkar och flickor, för olika ändamål och storlekar.

Vi har utarbetat ett urval av vackra barnmöbler, som tydligt presenterar en mängd olika hyllor och skåp, reproducerade av en rik designfantasi

Bild
Bild

Med stege

Till att börja med, överväga hyllorna med stegar. De imiterar en byggnad i flera våningar med trappsteg till de övre våningarna, fönster, inre dörröppningar och till och med en balkong. Bredare steg används som miniatyrhyllor. Trots den aktiva semantiska belastningen finns det tillräckligt med plats på hyllorna för en mängd olika barnsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

För pojkar

I den mest ömma åldern föredrar pojkar och flickor att leka med olika leksaker, med tiden blir denna trend ännu mer uppenbar. Med hänsyn till barnens olika smaker producerar designers en mängd olika dockhus och rymliga ställ för bilarsamlingar.

Vissa mönster, förutom utställningsutrymmen, innehåller en sluttande hylla, på vilken det är bekvämt för bilar att rulla. I andra hus byggs lådor mellan hyllorna, i vilka reservdelar från trasiga bilar och andra saker som är viktiga för pojkar kan fällas.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tjejer

Dockhus finns i ett stort utbud. Det är varje tjejs dröm att ha ett sådant leksaksställ i sin plantskola. Strukturen är anordnad i form av en flervåningshus med rum för olika ändamål. Varje "rum" är inrett med sina egna möbler, bland vilka hela familjer av dockor bor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllgator

När utformningen av ett barnrum är underordnat temat "stad" är det svårt att göra med ett hus. De tillverkar möbeluppsättningar i form av öppna och slutna hyllor, som var och en är utrustad med sitt eget tak och representerar en av "byggnaderna" byggda på "stadsgatan ".

Enkel öppen design, med ett antal lådor i botten

Bild
Bild

Barnrummets inredning är dekorerad med två uppsättningar av stängda hyllhus, åtskilda av ett illustrerat träd. På den improviserade kronan finns hyllor gjorda i form av fågelhus

Bild
Bild

Ett annat alternativ för en integrerad strategi för placering av hyllor är i minihus och på ett träd

Bild
Bild

Denna modell av slutna hyllor är dekorerad med speglade fönster. Reflektion av ett verkligt rum, skapar intrycket av möbelhusens bostad. Produktens funktionalitet förstärks med sju lådor

Bild
Bild

Växlingen mellan öppna och stängda hyllor med mysiga fönster liknar en rad hus på en vacker stadsgata.

Bild
Bild

Möbelvägg i form av ett stort hus

Vi tittade på hur hyllor längs väggen kan förklädas som en gata med hus. Men det finns ett annat alternativ för en storskalig design av hyllor - att placera dem i ett enda stort hus med tak, dörr och fönster. I denna konfiguration får väggen inte bara funktionella förvaringsplatser, utan blir också en dekoration av barnrummet. Vi föreslår att du bekantar dig med två exempel på "stora hus" utrustade för en flicka och en pojke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor i uppsättningar av barnmöbler

Fortsätter ämnet att använda hyllor i en allmän möbelensemble, kommer vi att överväga sätt att kombinera dem med så viktiga möbler som skåp, bord, sängar och också se hur hus i olika storlekar harmoniserar med varandra

Den stora tricolor -byggnaden kombinerar öppna hyllor med glasade förvaringsytor . Huset har en entrédörr med ett nummer och en gatlampa, som döljer en garderob bakom den. I mitten finns ett litet bord för en ung student. Träet intill huset är inte bara en del av inredningen, utan också en magnetisk skiva.

Bild
Bild

Det andra exemplet avser ett pojkrum , där arbetsbordet är praktiskt taget integrerat mellan två vackra hus, uppsatta på stödben.

Bild
Bild

I det här rummet finns en liten flickas säng hittade sin plats mellan skåpet och hyllorna.

Bild
Bild

Tvillinghus för pojkar och flickor.

Bild
Bild

Väggmonterade minihus för små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stiliserade hus

I interiörer som är underordnade en viss stil väljs hyllorna i enlighet med den omgivande miljön. Det finns riktningar där husen enkelt kan integreras - det här avser mysiga, glada, byberättelser.

Landsbygdstema i barnkammaren som stöds av tegel , mjuk matta gräsmatta och möbler i form av en kvarn, farfar klocka, ett enkelt hus i lantlig stil. Alla dessa produkter innehåller hyllor och nischer för förvaring av barnartiklar.

Bild
Bild

Provence i barnrummet filt i ett rustikt hyllhus, målat i känsliga färger, med dörrar i form av en palissad.

Bild
Bild

Fransk bytema kan spåras i ett rack, klistras över med textilier. Han skapar en mysig atmosfär på terrassen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Möbelhus verkar attraktiva för många, barn är nöjda med dem och mammor köper dem gärna. För att välja rätt hyllor, stiliserade för ett hus, måste du överväga:

  • barnets ålder;
  • rummått;
  • rackets syfte;
  • rummets övergripande design.
Bild
Bild

Det är bättre att införa små öppna skåp i kompakta rum, de behåller mycket luft och ljus.

Du kan köpa ett hyllställ även utan en bakvägg, den här designen hjälper till att spara utrymme i rummet och blir ganska rymlig för dockor och böcker.

Om ett hus köps för en smula är det inte nödvändigt att välja mini-alternativ . Låt barnet växa och hitta något nytt för sig själv på varje nästa hylla.

Rekommenderad: