Skoställ: Skohyllor I Omklädningsrummet I Trä, Smal, Plast För Förvaring Av Skor Och Tyg, öppna Och Stängda

Innehållsförteckning:

Video: Skoställ: Skohyllor I Omklädningsrummet I Trä, Smal, Plast För Förvaring Av Skor Och Tyg, öppna Och Stängda

Video: Skoställ: Skohyllor I Omklädningsrummet I Trä, Smal, Plast För Förvaring Av Skor Och Tyg, öppna Och Stängda
Video: Skohylla ställbar - ordning och reda i hallen. 2024, Maj
Skoställ: Skohyllor I Omklädningsrummet I Trä, Smal, Plast För Förvaring Av Skor Och Tyg, öppna Och Stängda
Skoställ: Skohyllor I Omklädningsrummet I Trä, Smal, Plast För Förvaring Av Skor Och Tyg, öppna Och Stängda
Anonim

Ett gammalt talesätt säger att den som noggrant tar hand om den gamla kommer att ha nya skor varje dag. Åtminstone bör du hålla dina skor i ordning: de ska inte stapla sig i korridoren, förstöra utseendet på rummet, samla damm och repor på grund av regelbunden omrörning på jakt efter rätt par. Ett speciellt rack hjälper till att lösa problemet med en minimal användning av det användbara området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vem som helst kan lätt föreställa sig skoställ, men bilderna i huvudet på olika människor kommer att vara annorlunda vid omnämnandet av denna fras: någon kommer att föreställa sig en blygsam hylla för en hall, medan någon kommer att tänka på långa rader med hyllor i en typisk skobutik. Skoställ finns idag i en mängd olika alternativ . Numera borde ett skoställ finnas i bokstavligen alla hem, eftersom varje person har flera par skor, och på kvällen, när alla hushållsmedlemmar samlas hemma, kan du helt enkelt inte klara dig utan en plats för ordnad förvaring.

Inse att konsumenterna kommer att köpa sådana möbler, tillverkare försöker producera olika modeller som skulle ta hänsyn till särdragen i den stilistiska designen av lägenheten, och kan också väljas i enlighet med mängden ledigt utrymme.

Glöm att det förmodligen inte finns någon plats att placera ett skoställ i din korridor - i själva verket har du bara inte hittat en lämplig modell än.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Du hittar ingen officiell klassificering av skohållare någonstans, men med en närmare titt på hela sortimentet blir det lätt att identifiera de vanligaste typerna med vissa iögonfallande egenskaper . Låt oss börja med hur ett helt typiskt skoställ (och butik) ser ut. Oftast är detta en struktur med hyllor som ligger ovanför varandra. Ett sådant skåp är vanligtvis öppet - det har inget som en dörr.

Bild
Bild

Denna formfaktor är praktisk genom att den låter dig bedöma utseendet på skor från den mänskliga tillväxtens höjd och snabbt välja rätt par från det tillgängliga sortimentet . Den obetydliga höjden på sådana möbler väljs för att sitta på den för en bekvämare sko. Vissa tillverkare utrustar strukturen med en fullfjädrad mjuk sits.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tycker dock inte att skohållaren ska vara strikt densamma som beskrivits ovan. Föreställ dig att det inte finns utrymme i hallen för att rymma en typisk hylla, utan bara ett ledigt hörn. Naturligtvis är det i en sådan situation rimligt att använda den, men då skoskåpet blir smalt och högt … Hyllorna blir kortare, men det totala antalet hyllor kommer att öka, och kapaciteten kommer bara att gynnas av detta.

Det är sant att du inte kan sitta på ett högt sängbord, men du måste offra något. Förresten, ett skoställ behöver i princip inte stå på golvet - det finns också väggmonterade modeller … De är sällan för stora och sällsynta, men för en ovanlig design kan en sådan lösning vara idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egentligen kommer skohållaren inte nödvändigtvis att vara en separat struktur, eftersom den kan vara en del av ett större skåp. I många fall är det en utdragbar bottenlåda som ger snabb åtkomst till skon när som helst . Samtidigt tar den mindre plats och döljer egendom från damm och nyfikna ögon i ett slutet förråd. I moderna moderna möbelmodeller överger designers ibland det primitiva konceptet med en låda, föredrar en vikbar och hopfällbar design med fasade hyllor.

Faktum är att konsumenten är långt borta det är inte alltid värt att jaga originaliteten i korridormöbler eftersom tillverkare i många fall medvetet riktar sig mot sådana köpare. Till exempel finns ordet "transformator" i namnen på många modeller, men i originalet betyder det en produkts förmåga att utföra funktionerna hos 2 olika möbler, och i butiken kallas det ofta alla rack med mer geniala hyllor än i den mest primitiva versionen.

Av denna anledning, jaga aldrig namn, men lär dig tydligt förstå hur exakt samma hängande tillbehör är installerat - kanske du inte behöver hänga det någonstans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna skohållare är gjorda av olika material, vilket gör att du kan lösa frågan om smaken hos varje enskild person, passa produkten in i det inre av en viss stil, välja en modell som är billigare eller mer tillförlitlig. Tänk på de viktigaste typerna av råvaror som används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är det mest populära materialet för skåp och hyllor, och ingen plast kan jämföras med det. Trämöbler är genomgående populära eftersom de är av naturligt ursprung . (med vissa förbehåll) och skapar intryck av bekvämlighet i hemmet, och i de bästa exemplen kommer det också att tjäna i decennier.

Faktum är att skoställ i trä måste väljas noggrant. De flesta modellerna på marknaden är gjorda av spånskiva . Det är chips som limmas med hjälp av kemikalier, som kostar en slant, men varken är miljövänliga eller pålitliga. I alla avseenden, förutom priset, MDF ser bättre ut - även spån, bara inte limmade, utan pressade vid hög temperatur . Slutligen hyllor från array Är ett exempel på lyx och chic, säkerhet och estetik, hållbarhet och styrka, och dess enda nackdel är kanske priset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Ett metallställ väljs oftast av en person för vilken det viktigaste är produktens långa livslängd och dess höga hållfasthet, vilket är mycket viktigt i barnfamiljer. Metallen absorberar inte föroreningar, är inte intressant att mögla och olika skadedjur, den är mycket hållbar och helt miljövänlig . I målad form är materialet estetiskt och kan passa in i vilken inredning som helst, medan metallmöbler inte är dyra. Det är svårt att hitta några nackdelar med en sådan lösning.

Även om metallen ofta verkar för billig och banal för moderna människor, kan den faktiskt passa in i även de dyraste och sofistikerade designstilarna . Så, smidda hyllor kommer att se ljusa och snygga ut. Om så önskas kan det till och med överföras som ett familje -arv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Absolut alla vet om orsakerna till den massiva distributionen av plastartiklar runt om i världen: materialet har en mycket imponerande hållbarhet, och eftersom det är syntetiskt lämpar det sig inte för skadedjur och absorberar inte vatten och smuts alls. Vart i plast kan imitera alla andra material, och det kan också målas i ljusa färger . Kostnaden för plastmöbler går vanligtvis inte heller genom taket.

Samtidigt kännetecknas plast av samma subtilitet som trä . Det kan vara mycket annorlunda i kvalitet och följaktligen i pris. Till exempel kan kinesiska konsumtionsvaror vara fantastiskt billiga, men du bör inte vara uppmärksam på det - strukturen blir tunn, och själva materialet kan lätt visa sig vara giftigt.

Omvänt är ibland plastmöbler ganska dyra, men detta är motiverat om råvarorna uppfyller alla säkerhetskrav och alla delar är tjocka och täta nog.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

I det här fallet måste du förstå att det inte kommer att finnas ett helt tygställ - det är mer korrekt att säga att det har någon form av stel ram med massiva hyllor, som för att minska kostnaden och vikten är täckt med tyg utifrån istället för ett fullvärdigt fodral. Fördelarna kommer att vara extremt låg vikt, så att du kan ta med dig produkten på resor, liksom imponerande låg kostnad . Någon kan bli imponerad av den ovanliga utformningen av sådana möbler.

Nackdelarna är emellertid också uppenbara: livslängden för ett sådant skoställ är strikt begränsat av tyget . I teorin kan naturligtvis tygskyddet bytas ut, men att skräddarsy det efter beställning kan kosta mer än ett nytt rack. I de flesta fall betraktas tygmodeller endast som tillfälliga eller endast avsedda för användning i landet, och det är ingen idé att spendera mycket pengar på grund av oregelbunden användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

När du beslutar om skohållarens utseende så att det passar in i hemmet, var noga med att ta hänsyn till allmänna rekommendationer angående de stilistiska egenskaperna hos alla designdetaljer. Till exempel, klassiska stilar föreslår alltid en betoning, om inte på rikedom, då åtminstone på soliditet . I gamla dagar fanns det inga kinesiska konsumtionsvaror och många produkter tillverkades, om än grovt, men i århundraden. Rika medborgare hade råd med en touch av sofistikering, så barock- och rokokobitar är möbler dekorerade med rika sniderier.

För att visa att varorna är stycken och bearbetades svårare än standardfabriken kan stället göras runt, särskilt eftersom det i en rik bostad inte är troligt att behöva pressas i ett hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika rustika stilar tyder på en mer uttalad enkelhet, men kräver soliditet . Klassiskt i alla bemärkelser innebär avslag på moderna material, så trä och metall kommer att vara de viktigaste.

Moderna stilar i allmänhet lägger större vikt vid praktiskhet än betonad estetik. Minimalismens estetik ligger i skönheten i raka linjer, så komplexa snidade mönster kommer att vara olämpliga. Den friaste moderna stilen bör övervägas loft , vilket förmodligen innebär oberoende tillverkning av möbler, men då måste det betonas att skohållaren var tillverkad av improviserade och inte alltför välbearbetade material. Tyngdpunkten på användningen av modern plast, och till och med glas, är grundläggande - mysigt trä i en ultramodern design är inte särskilt lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När de går till affären för möbler, uppmärksammar många potentiella köpare naivt sitt utseende och förmåga att passa in i interiören, även om de inte är de primära urvalskriterierna. Det viktigaste initiala kriteriet är möjligheten att passa in i omklädningsrummet utan att ta för mycket plats . Var noga med att mäta det utrymme som du är redo att ge för stället, och gå redan med dessa nummer till affären för att tydligt förstå att en viss modell är för stor och helt enkelt inte passar eller kommer att skapa problem.

Ställ en praktisk fråga: hur många par skor behöver du en ny outfit att förvara . Helst ska alla hushållsskor passa på hyllorna, och det ska finnas plats för gästskor. Kolla in intressanta modeller för att se om skrymmande vinterstövlar och högklackade skor passar.

Om ett skohylla väljs för att sälja skor, bör storleken på hyllorna vara med en marginal för att sätta sneakers och stövlar i sidled, och själva strukturen ska vara väl synlig. När du väljer möbler för hemmet är dessa kriterier sekundära.

Rekommenderad: