Hyllor I Badrummet (55 Bilder): Golv Under Handfatet Och Gångjärn, Trä Och Metall, Plast Med Tvättkorg Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Badrummet (55 Bilder): Golv Under Handfatet Och Gångjärn, Trä Och Metall, Plast Med Tvättkorg Och Andra Modeller

Video: Hyllor I Badrummet (55 Bilder): Golv Under Handfatet Och Gångjärn, Trä Och Metall, Plast Med Tvättkorg Och Andra Modeller
Video: BADRUM 3 TIPS OCH TRICKS 7 BYTA BOTTENVENTIL 2024, April
Hyllor I Badrummet (55 Bilder): Golv Under Handfatet Och Gångjärn, Trä Och Metall, Plast Med Tvättkorg Och Andra Modeller
Hyllor I Badrummet (55 Bilder): Golv Under Handfatet Och Gångjärn, Trä Och Metall, Plast Med Tvättkorg Och Andra Modeller
Anonim

För att förvara alla kosmetika och vårdprodukter i badrummet behöver du definitivt ett bekvämt ställ. Eftersom det nu finns ett stort utbud av sådana möbler till salu, kan det önskade alternativet hittas både för ett rymligt rum och för ett litet kombinerat badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett ställ i badrummet köps när det inte finns plats för mer seriösa möbler i det. På hyllorna i hyllan kan du lagra inte bara hushållskemikalier eller kosmetika, utan också handdukar och badrockar.

Alla badrumsställ måste uppfylla vissa krav . Först och främst måste de vara fuktbeständiga, eftersom det alltid är hög luftfuktighet i det här rummet. Annars måste du hantera svamp, mögel och andra problem som orsakas av fukt. Och styrkan på hyllorna är också viktig: hyllorna måste på ett tillförlitligt sätt bära vikten av kosmetiska produkter och vårdprodukter, utan att böja sig eller deformeras under sin vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är litet kommer dess kompakthet och mångsidighet att spela en viktig roll när du väljer ett ställ. Många tillverkare tillverkar skåp med spegeldörrar eller bekväma fällbara mönster.

Olika sorter

Moderna möbler för förvaring av badrumstillbehör kan vara:

  • utomhus;
  • gångjärn;
  • vinkel.

Detta är bekvämt, eftersom du kan välja den typ av hyllor som är perfekt för att lagra olika tillbehör som behövs för badrummet, utan att störa ägarnas rörelse i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus

Dessa traditionella hyllplan placeras oftast bredvid eller under diskbänken. Både konventionella hyllsystem och deras lätta versioner på hjul är populära . De senare kan till och med roteras runt sin axel. Sådana möbler är gjorda för att underlätta att ta med sig saker och produkter var som helst på sina hyllor. Inklusive även i de fall racket är i hörnet.

Modeller med öppna hyllor och med lådor eller en hylla för en korgtvättkorg är ganska populära. Hyllor i form av trappor ser vackra ut i badrumsinredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

väggmonterad

Dessa hyllmodeller används mest i små utrymmen där det finns lite utrymme. Upphängda strukturer är praktiska genom att de inte rör upp i ett redan litet utrymme . Vanligtvis är dessa ställen smala och djupa, bestående av flera hyllor. De kan vara både öppna och stängda. Några av dem kan användas för kosmetika och vårdprodukter, medan andra kan användas för handdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt

Produkter av direkt typ kan installeras i nästan alla rum. De är mycket enkla att använda, skiljer sig från varandra i höjd, djup och bredd. Vissa modeller tar upp en hel vägg, medan andra passar lätt mellan badkaret och tvättmaskinen . Raka ställ kan i sin tur också vara både golvstående och väggmonterade.

Valet av design beror helt på ägarnas preferenser, liksom på rummets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Sådana badrumsmöbler anses vara de mest praktiska, eftersom det tar upp den delen av utrymmet som vanligtvis är tomt. Oftast är hyllor av denna typ hyllor fästa ihop i en triangulär ram . Förutom att de är praktiska har de en annan positiv egenskap - de sparar utrymme. I vissa fall finns monterade modeller i hörnet ovanför badrummet, vilket också är ganska bekvämt: alla schampon, geler och andra nödvändiga bagateller är på armlängds avstånd under badet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

Dessa modeller är utformade för installation i nischer, vilket är mycket bekvämt när det gäller små badrum. Racks av denna typ är snygga, oansenliga, men de innehåller allt du behöver.

Deras enda nackdel är att de ibland är svåra att montera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppet och stängt

Alla ställningar är indelade i 2 typer: öppna och stängda. Öppna modeller är praktiska att använda för dagliga behov . När allt kommer omkring kommer allt som finns på deras hyllor ständigt att vara i sikte. De senare är lämpliga för förvaring av produkter som inte används så ofta (du kan också lagra personliga hygienartiklar här).

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns ett stort antal material som kan användas för att göra pålitliga och bekväma badrumshyllor. Detta är trä, metall, plast och glas. Låt oss kort beskriva möblerna gjorda av dessa material.

Tillverkad av metall

Metallhyllor ser alltid snygga ut. Det är inte bara starkt, utan också hållbart material som tål maximal belastning. Vissa modeller kan kompletteras med små trä- eller glasinsatser.

Metallen är resistent mot fukt, inte rädd för extrema temperaturer . Racks av rostfritt stål kan dekorera interiören i alla rum. Smidda produkter ser särskilt vackra ut.

Men det finns två nackdelar med sådana möbler - högt pris och känslighet för korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gjort av trä

Trähyllor är inte det bästa alternativet för ett badrum. Detta material är instabilt för en fuktig miljö - även om du täcker träet med speciella medel kommer det inte att kunna tjäna på länge . Inom några år kommer trästället att ruttna. Men många människor föredrar just dessa modeller - de gör rummet mer bekvämt.

Badrumsställ är vanligtvis inte för skrymmande . Modeller med någon form av pretentiös inredning är också sällsynta. Enkla hyllor av bambu eller ljust trä är populära bland köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av plast

Plast har både positiva och negativa sidor. Hyllor i plast är inte bara enkla att använda, utan också ganska lätta och rymliga . Det är mycket lätt att ta hand om dem, dessutom är detta material absolut inte rädd för fukt. Dessutom finns det ett stort antal färger för dessa saker.

Samtidigt är strukturerna mycket vingliga, vilket är deras tydliga nackdel. Och även hyllorna kan böjas med tiden, varför möbelns övergripande utseende försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från glas

Rackar med glashyllor och metallram är inte mindre populära. De ser vackra och eleganta ut. Dessutom förstorar glasprodukter rummet visuellt, vilket gör det ljusare.

För att skapa sådana ställningar används matt, färgat och vanligt glas . Varje alternativ ser attraktivt ut på sitt eget sätt. När man köper kan många bli avvisade av att sådana ställningar är för ömtåliga. För att skapa hyllor används dock härdat glas av hög kvalitet, vilket är mycket svårt att bryta, så du bör inte oroa dig för din säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Racket i badrummet måste nödvändigtvis passa in i rummets övergripande interiör. Detta gäller både de primära färgerna och den valda stilen.

Så, om rummet är tillverkat i loftstil, kommer ett enkelt metallställ eller något annat på hjul att organiskt se ut i det . I ett rum i klassisk stil kan du köpa ett träställ, behandlat med speciella föreningar.

Om badrummet är inrett i rustik eller skandinavisk stil bör du vara uppmärksam på hyllorna i vit plast eller ljust trä. De kommer att passa bra med pastellfärgade väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer ett ställ i badrummet bör du definitivt se till att materialets kvalitet uppfyller alla krav. Endast i detta fall kommer hyllorna att kunna tjäna länge. Det är bäst att köpa möbler från de tillverkare som redan har etablerat sig väl på marknaden . Om hyllorna är av metall måste de vara rostfria eller förkromade. Trähyllor måste behandlas med fuktbeständig impregnering och anti-mögel.

Och även när du väljer hyllor måste du ta hänsyn till rummets storlek. Om designen kompletteras med lådor bör de inte störa någon när de öppnas . Hängande hyllor måste placeras så att du inte stöter på huvudet mot dem när du rör dig i badrummet.

Annars måste du bara lita på personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

När du placerar ett ställ i ett badrum måste du först och främst tänka på din komfort. Så, om det finns kosmetika och vårdprodukter på hyllorna, är det bäst att placera det bredvid diskbänken . Hyllor för hushållskemikalier installeras vanligtvis ovanför toaletten eller under diskbänken. I det här fallet finns allt du behöver alltid till hands.

För att spara utrymme placeras hyllor alltid antingen i hörnet, eller under väggen eller i en nisch . Om flera rack köps i ett rum på en gång, placeras de vanligtvis i olika delar av rummet, med ett för hushållskemikalier och reservhanddukar, och det andra för produkter som används varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Bra exempel på badrumsdesign med hyllor kan hjälpa dig att välja de möbler som passar dig bäst, samt förstå var det är bäst att placera dem.

Hörnhyllor . En snygg svart hylla kommer definitivt att tilltala en älskare av minimalism. Det är lätt, kompakt och tar inte mycket hörnutrymme. Ett stort antal hyllor låter dig förvara handdukar, kosmetika och till och med några dekorativa bagateller där.

Bild
Bild

Golvkit . Stabila trähyllor är perfekta för ett mysigt, ljust badrum. Denna möbel passar bra med vita kakel och trägolv. För att se till att det finns tillräckligt med plats för alla saker kan du köpa en uppsättning med två saker. I det här fallet kommer alla att ha sin egen hylla för förvaring av personliga tillhörigheter.

Bild
Bild

Stegehylla . Den lätta och bekväma hyllan, gjord i form av en stege, ser ovanlig ut. Den passar även i ett litet badrum. Det är bäst att förvara ljusa föremål på den, som handdukar, servetter eller rökelsepinnar.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan det noteras att ställen nu kan hittas för varje smak. Därför är det värt att ägna lite mer tid åt deras val för att göra ditt badrum så bekvämt som möjligt.

Rekommenderad: