Skåp Under Tvättmaskinen: Med Bänkskiva, Golv Under Handfatet Och Hängande För Badrummet

Innehållsförteckning:

Video: Skåp Under Tvättmaskinen: Med Bänkskiva, Golv Under Handfatet Och Hängande För Badrummet

Video: Skåp Under Tvättmaskinen: Med Bänkskiva, Golv Under Handfatet Och Hängande För Badrummet
Video: Nedtagning av kakel 2024, Mars
Skåp Under Tvättmaskinen: Med Bänkskiva, Golv Under Handfatet Och Hängande För Badrummet
Skåp Under Tvättmaskinen: Med Bänkskiva, Golv Under Handfatet Och Hängande För Badrummet
Anonim

Utbudet av möbler i vår tid har vuxit till en enorm skala. I butiker kan du hitta mönster utformade för att utföra en mängd olika uppgifter. Multifunktionella möbler är särskilt efterfrågade och populära idag, eftersom de låter dig harmoniskt utrusta ditt hem, vilket gör det så användbart som möjligt. I dagens artikel kommer vi att titta närmare på en av dessa modeller - ett modernt skåp för en tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Kompetent och estetiskt är det inte svårt att utrusta en modern inredning tack vare möbelkonstruktioner med många funktioner som utför många användbara funktioner. Dessa produkter inkluderar speciella skåp för en tvättmaskin. Sådana produkter är särskilt populära idag, eftersom de gör det möjligt att betydligt spara ledigt utrymme i rummet ., eftersom de ger en plats för installation av hushållsapparater.

Tvättmaskinskåp kan placeras både i köket och i badrummet . Vanligtvis ser dessa möbeldesigner snygga och estetiskt tilltalande ut, vilket gör inredningen mer attraktiv och komplett. Med hänsyn till en sådan struktur lockar hushållsapparater ett minimum av uppmärksamhet, särskilt om du gömmer dem bakom vackra dekorativa dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu hittar du ergonomiska modeller av piedestaler utrustade med ytterligare sektioner, lådor och hyllor. Sådana produkter är lätta att använda. Inuti dessa möbelstrukturer kan du placera många nödvändiga föremål. Folk lagrar ofta tvätttillbehör eller olika hushållskemikalier här. Således tvättmaskinen är också bekvämare.

Moderna skåp för en tvättmaskin kännetecknas av det faktum att du med deras hjälp kan spara utrymme från skarpa hörn. Detta är en viktig egenskap för lägenheter och hus där små barn bor.

Ibland finns ett handfat i enheten på dessa modeller, vilket gör möblerna mer funktionella. Sådana exemplar installeras oftast i badrummet. Dessutom kan området för det senare vara mycket blygsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Kantstenar gjorda speciellt för installation av en tvättmaskin kan ha olika designfunktioner:

  • sidobord med arbetsyta - bänkskiva samt rymliga interna lagringssystem;
  • konstruktioner, utrustad med fasader av stängande och glidande typer;
  • multifunktionella strukturer , kompletterat med handfat för att spara mer plats i det presenterade rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av moderna sängbord för en tvättmaskin är av olika typer

  • Utomhus . De klassiska alternativen som är vanligast. De installeras nära golvet och är så stabila som möjligt.
  • Upphängd … En liknande modell av ett sängbord för en tvättmaskin fästs direkt på en ledig vägg i rummet. I det här fallet kommer hushållsapparater att ligga på golvet - naturligtvis behöver du inte försöka fästa dem på väggen. Om det behövs kommer det att vara mycket enkelt att komma till enheten under sådana förhållanden.
  • På benen . Detta alternativ är också mycket populärt och bekvämt. En kantsten med ben kommer att vara en utmärkt lösning om det finns ett "varmt golv" -system i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader i enheten på sådana sängbord är olika. Om skåpsmodellen öppen , det kommer inte att ha dörrar som täcker själva tvättmaskinen och hyllorna i möblerna. Här kommer allt innehåll i möblerna att synas. Alla hyllor och fack måste ständigt torkas från dammansamling.

Såld och stängda typer av sängbord under tvättmaskinen. Dessa produkter anses vara mer praktiska och lämpliga för barnfamiljer .… Färgerna på dörrbladet kan matchas med resten av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar av olika slag kan förekomma i utformningen av skåp för en tvättmaskin. Låt oss överväga dem.

  • Gunga . Dessa dörrar öppnas utåt och är gångjärniga. Med det här alternativet att öppna måste det finnas tillräckligt med ledigt utrymme i rummet.
  • Hopfällbar … Med denna metod öppnas dörren utåt, nedåt (45 grader). Oftast placeras sängkläder av denna typ på fack för förvaring av smutsigt linne.
  • Infällbar . I sådana system skjuts lådorna framåt av rullarnas verkan. Sådana kopior är mest praktiska för att lagra olika nödvändiga småsaker.
  • Glidande . Med detta system måste klaffen flyttas åt sidan för att stänga tvättmaskinen helt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivorna i utformningen av piedestalerna som övervägs är också olika

  • Sömlös . Dessa sorter är en fast yta med en mjuk konsistens. Det finns inga skarvar här.
  • Lockig … Bänkskivor med oregelbundna former och komplexa konturer. Används oftast för originalinredning.
  • Med inbyggt handfat . Helkroppsdesign som inte kräver avstängning för att installera tvättstället.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

De dimensionella parametrarna för moderna skåp för en tvättmaskin är olika. När man väljer sådana möbler måste man ta hänsyn till tvättmaskinernas vanliga dimensioner.

  • Frontal alternativ i full storlek kan ha en standardhöjd på 89 till 90 cm. du kan också söka efter modeller med en parameter på 85 cm. standarddjupen är 60, 65, 35 och 40 cm. de ultratunna modellerna kan ha ett djup på 32 och 30 cm. Bredd är 60 cm.
  • Vertikal modellerna är ofta 85 till 90 cm höga. Typiska djup är 60 cm och bredder 40 cm.

Skåpets dimensioner måste motsvara dimensioneringsparametrarna för hushållsapparater. Det ska vara minst 20-30 mm mellan möbelns väggar och enhetens kropp.

Bild
Bild

De klassiska måtten på sängborden kan beaktas i exemplet på en instans med en bordsskivlängd på 1,2 m. Då kommer bredden på strukturen att motsvara maskinens bredd på 60 cm. I detta fall kommer höjden på 85 cm och djupet på 45 cm är optimalt. Du kan hitta skåp av alla storlekar på rea. Dessa kan vara både kompakta och standardalternativ, till exempel med en bredd på 105 cm.

Det mest praktiska och praktiska är kompakta mönster, vars bredd är 110 cm, höjden är 87,8 cm och djupet är 61,6 cm.

Om du vill välja en modell med mer imponerande dimensioner bör du leta efter ett alternativ med en bredd på 130 cm, en höjd på 90 cm och ett djup på 60 cm.

Bild
Bild

Enligt formen på skåpet för tvättmaskinen är de indelade i två alternativ

  • Klassisk … Rektangulära modeller med vassa kanter. Passar in i alla interiörer.
  • Med rundade kanter .
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Multifunktionella sängbord för en tvättmaskin är gjorda av olika material

MDF -skivor … Ett relativt billigt material, inte det mest hållbara, men miljövänligt och vackert. Samtidigt kan MDF kopiera dyra ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva … Billigt material, möbler från det presenteras i ett stort sortiment. Men sådana produkter ser vanligtvis rustika och formelformiga ut, och farliga formaldehyder finns i spånskivans sammansättning. Det rekommenderas att köpa produkter från säkrare råvaror i klass E-1 eller E-0.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt trä med vattentät behandling … De bästa alternativen är gjorda av trä. De ser vackra och snygga ut, håller länge, är hållbara, men kan vara väldigt dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas kombinerat med metall … Vackra, originella möbler. Tillverkad av moderna, tuffa material som är svåra att bryta eller skada. Sådana skåp passar bara in i moderna inredningsstilar.

Bild
Bild

Plast . Tillgängliga modeller av piedestaler. Slitstark, presenterad i alla färger och nyanser, de är inte rädda för fukt och fukt. Men sådana strukturer bryts lätt och skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är nödvändigt att välja en sådan möbel med uppmärksamhet på ett antal parametrar

  • Material. Det väljs inte bara baserat på kvalitet och miljövänlighet, utan också på egenskaperna hos rummet där strukturen kommer att ligga. Till exempel, i badrummet eller köket är det bättre att sätta skåp av fuktbeständiga material som inte deformeras i en miljö med hög luftfuktighet. Det är fullt möjligt att sätta mer krävande modeller i korridoren, till exempel trä.
  • Dimensioner … Välj skåp som matchar tvättmaskinens dimensioner och rummet där möblerna och apparaterna kommer att placeras.
  • Design . Välj en skåpdesign som du verkligen behöver och kommer att gilla. Om du vill ha en originalmodell kan du hitta en kopia med en lockig bordsskiva, men om du är en anhängare av klassikerna är det bättre att välja ett klassiskt nattduksbord. Praktiska alternativ är med förvaringssystem - hyllor och lådor.
  • Design . Försök att välja skåp, vars design harmoniskt passar in i den omgivande interiören. Möbler ska matcha den tillgängliga färgen och stilen.
  • Varumärke … Köp tvättmaskinskåp från märken. Märkesvaror är av högsta kvalitet, tjänar länge och förlorar inte sitt attraktiva utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Idag installeras tvättmaskinskåp i olika rum. Tänk på var denna populära möbeldesign oftast hittar sin plats.

En bra lösning är ett badrum . Om skåpet med apparaterna ligger här, kommer det att vara enkelt och så bekvämt som möjligt att använda det.

Om utformningen av stadslägenheten är framgångsrik kommer badrummet att placeras bort från sovrummet. Detta är bra, eftersom bullret från en fungerande maskin inte kommer att störa sömnen hos hushållsmedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon plats i badrummet för att installera en skrivmaskin och ett skåp, då den idealiska lösningen skulle vara att placera de aktuella strukturerna i köket . Det är sant att alla hushållskemikalier, pulver och balsam måste lagras på ett annat ställe, eftersom de inte har någon plats i rummet där produkterna finns. Om utrustningen med kantsten finns i köket bör du noggrant övervaka barnen.

Sådana produkter installeras ofta i korridoren .… Detta boende alternativ anses vara det mest oönskade. Detta beror på det faktum att utrustning och möbler under sådana förhållanden kan störa passagen. Sådana lösningar brukar man närma sig om det inte finns andra alternativ, eftersom inte varje lägenhetslayout tillåter ägare att installera en tvättmaskin i badrummet eller köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över tvättmaskinskåpet presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: