Universella Ställ: Multifunktionella Rack TSU "Universal" Och Andra. Egenskaper Och Urvalsregler

Innehållsförteckning:

Video: Universella Ställ: Multifunktionella Rack TSU "Universal" Och Andra. Egenskaper Och Urvalsregler

Video: Universella Ställ: Multifunktionella Rack TSU
Video: Adjust-A-Shelf Desiccators - Dry Nitrogen Cabinet Overview 2024, Maj
Universella Ställ: Multifunktionella Rack TSU "Universal" Och Andra. Egenskaper Och Urvalsregler
Universella Ställ: Multifunktionella Rack TSU "Universal" Och Andra. Egenskaper Och Urvalsregler
Anonim

Universella hyllor låter dig förvara vad som helst på dem. Sådana strukturer är det bästa alternativet för placering inte bara i ett garage eller industrilokaler, utan också på ett kontor eller en sommarstuga. Även hemma blir en universell hylla en praktisk och intressant del av interiören.

Bild
Bild

Karakteristisk

Universella ställningar är gjorda av metall och trä, mindre ofta av plywood eller armerad betong. Varje hylla klarar upp till 300 kg. Designen kännetecknas av frånvaron av bultade anslutningar, vilket gör montering och drift så enkel och bekväm som möjligt . Alla element hålls ihop med speciella krokar.

Dessutom inkluderar rackkomponenterna rack, balkar, hyllgolv och ibland några ytterligare element (hjul, speciella monteringshål för höjdjustering). Strukturen kan enkelt monteras själv - bara studera instruktionerna och följ dem.

Rackets utseende är enkelt och okomplicerat, därför lockar det ett stort antal köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universella ställningar kännetecknas av en lång livslängd. Dessutom behandlas metallmodeller nästan alltid med zink, vilket helt eliminerar risken för korrosion. De har ett brett utbud av modeller som kan tillgodose alla möjliga behov . Det är nästan omöjligt att hitta betydande brister, förutom ett stort sortiment där det är lätt att bli förvirrad.

Bild
Bild

Modeller

Universella hyllor kan delas in i flera kategorier

Hyllor . Deras design består av endast 2 delar: ett ställ och en hylla. Ett exempel är det multifunktionella stället TSU "Universal".

Bild
Bild

Lådor . Istället för hyllor innehåller denna modell lådor som skyddar innehållet från damm och ljus.

Bild
Bild

Hyllor . Denna design skiljer sig nästan inte från ett vanligt rack, men insidan är utrustad med plats för hängare, hyllor och burar samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil . De består helt av små fack. Det finns rygg-, sido- och innerväggar. De lagrar vanligtvis små partier med små föremål.

Bild
Bild

Kontrollpunkter . Sådana strukturer tar upp ett stort område i rummet. De består av vertikala stolpar, som är sammankopplade med horisontella element (hörn). Hörnhyllorna vetter inåt för att rymma pallar.

Bild
Bild

Gravitation . Dessa strukturer har lutande hyllor. Det finns lastnings- och lossningssidor. Mekanismen är ganska enkel: efter att produkterna har placerats på lastsidan flyttas lasten till lossningssektionen under påverkan av tyngdkraften.

Bild
Bild

Mobil . De produceras med rullar längs resegångarna. Ett sådant ställ används vanligtvis för långtidslagring av små laster.

Bild
Bild

En separat typ av förvaringsställ för rör och valsad metall .

Bild
Bild

Utnämning

Mångsidig hylla kan spela olika roller beroende på plats. De kommer att hitta tillämpning inom alla livsområden. För produktions- och lagringsanläggningar tas de största och mest hållbara modellerna så att de tål tung belastning . I butiker används de för att lagra stora mängder produkter. För kontor väljer de rack med hyllor utrustade med partitioner för att skapa separata celler där mappar och annan dokumentation kan lagras.

Hyllskåp är mestadels avsedda för hemmabruk, men många köper andra modeller.

Bild
Bild

Val

När du väljer en design måste du tänka på:

  • storleken på rummet där stället kommer att stå;
  • den uppskattade belastningen och måtten på föremål som kommer att finnas på hyllorna;
  • tillverkningsmaterial.

Strukturen måste ha en marginal för ytterligare belastningar och möjligheten att ändra den interna konfigurationen. Du måste också uppmärksamma modellens stabilitet och säkerhet. Det är värt att överväga alla detaljer och egenskaper hos modellen för att inte misstas med valet. Köpet beror på hur kompetent och praktiskt taget saker eller varor kommer att lagras.

Rekommenderad: