Prefabricerade Ställ För Lager: Mått På Metallutfällbar Lagerutrustning, Industrilast Och Andra Ställ

Innehållsförteckning:

Video: Prefabricerade Ställ För Lager: Mått På Metallutfällbar Lagerutrustning, Industrilast Och Andra Ställ

Video: Prefabricerade Ställ För Lager: Mått På Metallutfällbar Lagerutrustning, Industrilast Och Andra Ställ
Video: HowTo: Setting up Edsal MuscleRack Shelving Units 2024, April
Prefabricerade Ställ För Lager: Mått På Metallutfällbar Lagerutrustning, Industrilast Och Andra Ställ
Prefabricerade Ställ För Lager: Mått På Metallutfällbar Lagerutrustning, Industrilast Och Andra Ställ
Anonim

Det är mycket viktigt för stora företag som är involverade i omsättning eller leverans av varor att organisera bekväma lagerlokaler - detta är nödvändigt för högkvalitativt och snabbt arbete. Om du bara lägger produkterna på golvet tar de för mycket plats, och om du lägger produkterna vårdslöst ovanpå varandra blir strukturen väldigt opålitlig och kan falla. För att rädda tillverkare från onödiga problem skapades därför särskild utrustning för lagring av varor - en mängd olika våningar med hyllor. Sådana konstruktioner förenklar arbetet med ett stort antal varor så mycket som möjligt, dessutom kan denna utrustning användas under mycket lång tid, och det är billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Det finns många typer av metallhyllor, men designen är ungefär densamma för alla: vertikala stödbalkar, horisontella balkar, hyllor eller golv, konsoler och ytterligare delar i form av fästelement, klämmor och hjul. Sådan utrustning är mycket efterfrågad. Dessutom är kraven från konsumenterna inte desamma, därför kan mönster ha olika mått och färger, olika antal hyllor och en annan beläggningskvalitet.

Det finns flera sätt att montera denna utrustning: svetsad, bultad och krokad. Det är klokt att bekanta dig med varje metod separat.

  • Svetsade ställningar är hållbara och stabila, tack vare sina egenskaper kommer de att hålla länge och pålitligt. Nackdelen med sådan utrustning är att den inte kan demonteras, varför det är obekvämt att flytta den runt lagret eller transportera den.
  • Påskruvade prefabricerade lagerhållare är lika stabila och pålitliga som svetsade, men deras infästningar är inte särskilt estetiska, så det är bättre att inte använda dem som räknare eller hyllor för arkivering av dokument på kontoret.
  • Prefabricerade ställ med krokar är lättare att demontera och montera igen än de som är bultade, och vad gäller styrka och stabilitet är de inte sämre än någon typ av utrustning. Krokarna är ett mycket säkert fäste med ett ganska snyggt utseende. Ett ställ med denna monteringsmetod kommer inte bara att vara bekväm utrustning, utan också en dekoration av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av den onödiga besvären i drift är svetsade ställningar inte efterfrågade, därför produceras de praktiskt taget inte någonstans. Tvärtom blir prefabricerade ställningar allt populärare, och bekvämligheten vid transport kompletteras av produktkonfigurationens mångsidighet . Flera delar kan läggas till eller tas bort från den demonterade strukturen. Efter montering får du helt ny utrustning.

Bland annat för att montera ett ställ är det inte alls nödvändigt att ringa en specialist: designen är förenklad så mycket som möjligt, så även bräckliga tjejer kommer att klara montering. Denna procedur kräver inga specialverktyg, eftersom bilagorna är extremt enkla.

Det tar väldigt lite tid att montera eller demontera stället, och när strukturen demonteras är det mycket bekvämt att lagra det, och det tar inte mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Fällbara metallstrukturer produceras i ett stort antal olika alternativ: det beror på deras omfattning och lagringsplats. Ofta läggs rullar eller hjul till dem: de hjälper till att spara utrymme i rummet, för med hjälp av denna del kan racken enkelt flyttas eller roteras.

Hyllor kan indelas i flera grundtyper: lager eller industri, handel eller utställning, arkiv, kontor och hushåll . Varje typ har sina egna särdrag, låt oss lära känna dem mer i detalj.

Hushåll

Används för bekväm förvaring av saker i ett hus, lägenhet eller garage. För hushållshyllor är utseendet mycket viktigt, eftersom de inte bara ska vara bekväm utrustning utan också ett vackert tillägg till inredningen. Du kan bäst passa in metallkonstruktionen i rumsinställningen om du är uppmärksam på färgmatchningen och typen av golv. Hyllorna i stället kan vara tillverkade av MDF eller spånskiva, samt trä eller plast . Sådana material minskar belastningen på stöden och däckens hållfasthet går inte förlorad.

Strukturen kan fästas på väggen med klämmor och bultar, vilket utesluter möjligheten att falla. Färgen som alla metalldelar är målade med skyddar balkarna mot korrosion och rost.

Vid tillverkning kan metallstavar förstärkas med polymerspray eller förkromning, och i dyrare hyllalternativ monteras strukturen av rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontor

De används på kontor för förvaring av dokument, papper, lådor eller kompakt utrustning. Metallkonstruktionens stil bör matcha interiören på kontoret så mycket som möjligt. Oftast kännetecknas sådana ställningar av kortfattadhet och inexpressiv färg . Kontorsutrustningens dimensioner får inte vara för stora: det skulle vara rimligt att placera den högsta hyllan i nivå med en utsträckt arm. Denna höjd blir optimal för anställda, eftersom det inte finns några specialmaskiner för höga hyllor på kontoret. Kontorsstället kommer att utsättas för en ganska stor belastning, så du bör övervaka materialets kvalitet och hållbarhet när du köper utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arkivlag

Strukturerna är utformade för långsiktig lagring av dokument och arkivpapper i särskilt avsedda områden. Dessa ställ bör vara tillverkade av högkvalitativt stål, som kommer att hålla tillräckligt länge och inte kommer att förstöra kvaliteten på arkivmaterial.

För enkel rörelse kan metallprodukter utrustas med hjul, medan golven i rummet ska vara så platta som möjligt så att hjulen lätt kan rida på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utställning eller handel

De är tillverkade speciellt för bibliotek, museer och utställningar och används också för att visa varor i försäljningsområden. Hyllor kan utformas som vitrin eller glasmålningar för enkel visning av utställningar, ofta är designen på hjul . Sådana element installeras nära väggarna eller i form av fristående ställningar. För kommersiella metallhyllor finns en särskild plats för placering av en prislapp. Handels- och utställningsställningar tillverkas i en bekväm låg höjd - vanligtvis upp till 1,5 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lager eller industriell

Sådana metallställ är avsedda som lastställ. De tål ganska mycket vikt, och du kan också placera stora föremål på dem. Hyllorna kan vara från 1 meter eller mer på djupet, och höjden på hela strukturen begränsas endast av takets höjd. Stödet och tvärbalkarna är tillverkade av höghållfast material och balkarnas tjocklek motsvarar den avsedda belastningen.

Golven för hyllor är också mycket olika: olika beläggningar används för olika ändamål. Enligt materialet är hyllorna indelade i fyra typer: helmetall, galler, trä och plywood. Innan du väljer typ av golv, bekanta dig med dess omfattning och funktioner.

  • Hyllor i plywood kan kallas ganska hållbara . De tål mycket stress och kommer att hålla länge om du upprätthåller rätt mikroklimat: luften i rummet ska inte vara för fuktig.
  • Trägolv för hyllor används oftast i handelsföretag: kostnaden för detta material är liten, och det kan enkelt målas i interiörens färg. Men livslängden för hyllor i naturligt trä är kortare än för metallgolv.
  • Galler metallhyllor på hopfällbara ställ har många fördelar: ge ventilation av golv och varor på det, dessutom minskar konstruktionens totala vikt avsevärt. Sådana hyllor är mycket starka och hållbara, särskilt om de är belagda med ett skyddande galvaniserat lager av färg.
  • Hyllor med hyllor i metall är mycket sällsynta, är huvudplatsen för deras ansökan arkiv för kontorslokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Utan tvekan behöver varje företag en bekväm placering av en mängd olika varor: livsmedelsprodukter, arkiv med dokument, byggmaterial eller tillverkade produkter. Välj därför ställ som är lämpliga för varornas parametrar: vikt, volym och syfte.

En mycket viktig egenskap när man väljer en metallkonstruktion är också belastningsnivån som den måste klara

Det är ingen mening att spendera stora summor pengar på en hållbar, dyr struktur om du kommer att lagra en liten mängd produkter på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt belastningsgraden är racken indelade i tre typer, vi kommer att överväga varje mer detaljerat

  • Hyllor för lätta laster . Sådan utrustning kan användas både för hushållsbehov och inom industri eller handel. Hyllornas antal och höjd bestäms av kundens krav: hyllorna kan vara både små och ganska höga - högst 12 meter. Fästelement för en struktur kan vara av två typer: på bultar eller på krokar, medan det andra alternativet kännetecknas av dess enkelhet och monteringshastighet. Den maximala belastningen på en hylla i ett sådant rack är 100 kg.
  • Ställ för medellast . Denna typ av utrustning kännetecknas av krokfästen och konstruktion av balkar och däck. Ett sådant ställ anses vara universellt på grund av ett brett urval av golvmaterial: det kan vara nät, plywood, brädor eller metall. Beroende på golv kan strukturen tåla från 100 till 1000 kg.
  • Hyllor för hög belastning . Bland sådan utrustning utmärks två typer, varav den första är pallställ. De används för förvaring av produkter på standard- och icke-standardpallar, kan vara upp till 16 meter höga och tål belastningar upp till 6000 kg. Den andra typen av konstruktion är ett hyllställ, mycket likt ett pallställ, men med tillägg av golv. På hyllor med golv kan du lagra både pallar och småsaker i bulk. Möbler med en så hög grad av bärförmåga görs individuellt för varje konsument.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det en speciell typ av hyllplan - konsol. Den är utformad för att lagra mycket långa byggmaterial som rör, balkar, rullar eller plattor . Och om du lägger till golv i strukturen kan konsolhyllan användas som hylla och alla produkter kan lagras i den.

Rekommenderad: