Mezzaninställ (44 Foton): Vånings- Och Hyllpallmodeller, Egenskaper Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Mezzaninställ (44 Foton): Vånings- Och Hyllpallmodeller, Egenskaper Och Tips För Att Välja

Video: Mezzaninställ (44 Foton): Vånings- Och Hyllpallmodeller, Egenskaper Och Tips För Att Välja
Video: Mezzanine floor made from lhzb rack factory 2024, Maj
Mezzaninställ (44 Foton): Vånings- Och Hyllpallmodeller, Egenskaper Och Tips För Att Välja
Mezzaninställ (44 Foton): Vånings- Och Hyllpallmodeller, Egenskaper Och Tips För Att Välja
Anonim

Hyllor är mycket efterfrågade, de har många fördelar, dessutom presenteras de i olika varianter. Mezzaninstrukturer installeras i fabriker och lager hemma, när det inte finns tillräckligt med utrymme för att lagra olika saker. Tack vare en sådan enhet kan du enkelt och kompetent organisera lagrets arbete. Denna utrustning används i rum med högt i tak. Hyllor kan finnas i flera versioner, som alla har sina egna fördelar och funktioner. Vi gör dig uppmärksam på egenskaperna och listan över fördelar med lagerutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mezzaniner är populär teknisk lagringsutrustning som används i stora företag. De främsta fördelarna med systemet är komfort, enkel installation och rörlighet. Denna design kan snabbt och bekvämt monteras, vilket sparar utrymme . Således kan du öka det fria området för att lagra produkter och personliga tillhörigheter.

Det är säkert att säga att denna typ av hyllor har blivit ett verkligt genombrott inom lagerhantering.

Alla varor kan lagras i dem, och underhåll kräver inte mycket ansträngning och kostnad . Det bör noteras att ingen speciell utrustning krävs för höga mezzaniner, vilket är en fördel. Strukturen är baserad på vertikala pelare med bärande balkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av golv används trä, armeringsjärn och plåtar av metall. Därför är produkten hållbar, pålitlig och kommer att hålla i många år. Lager skapas av balkar och däck, som gör att utrustningen och de anställda som används på lagret kan flyttas. Materialet för tillverkningen väljs noggrant och seriöst, eftersom styrka, kvalitet och driftsäkerhet beror på det.

För tillverkning av balkar kan olika profilelement användas, bland vilka det finns rör, T-stänger, etc . Ramens roll spelas av de bärande komponenterna, de är anslutna med bultar. De viktigaste strukturella kraven är stabilitet och styvhet. För rörelse gör tillverkarna trappor med räcken för att säkerställa bekväm drift. Det finns ställ med godshissar, tack vare vilka hanteringen av varor och varornas säkerhet förbättras. Lyftmekanismer är både stationära och rörliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller hyllans storlek skapas strukturer med en höjd av minst 2-3 meter, och ibland mycket mer.

För att förhindra glidning är stegen gjorda av perforerad plåt, vilket säkerställer bra grepp . Ett av kraven för mezzaniner är närvaron av inneslutande räcken, som kan utrustas med grindar för att leverera last på övervåningen med hjälp av hissar eller lyftmekanismer.

Hyllor tillhör kategorin hopfällbara strukturer, som karakteriseras som teknisk utrustning, därför förväntas inte närvaro av tillstånd för deras installation. När det gäller de tekniska egenskaperna kan vi säga att de beror på produkttypen, dess dimensioner, belastningen på varje golv etc . Höjden kan dock inte vara mer än 15 m och bärigheten kan inte överstiga 28 ton. Skikten måste tåla minst 3 ton och den högsta tillåtna vikten per kvadratmeter är 1500 kg. Metallen behandlas med speciella föreningar för att ge skydd mot korrosion, eftersom lagerstrukturer ofta finns i rum där det kan finnas fukt och låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mezzaniner har många fördelar, tack vare sådana strukturer kan du effektivt använda lagerutrymmet och öka volymen lagrade varor . Dessutom kan rack installeras inte bara för lagring av varor utan också för att utrusta kontor och personalrum med dem. Strukturer gör det enkelt att konvertera, de kan anpassas till vikten och formen på de lagrade varorna.

Hyllor har ett brett utbud av möjligheter när de kan flyttas . Det är enkelt att leverera last till de övre våningarna, det är möjligt att utrusta ett automatiskt lagringssystem, minska personalkostnaderna om det finns hiss och trappor. Det är möjligt att montera och demontera en sådan struktur utan specialutrustning och verktyg, sådan utrustning är mobil. För att arbeta med en last på en höjd av cirka 3 m behöver personalen inga hjälpmaskiner. Mezzaninställningar är presentabla och snygga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tillverkare erbjuder olika typer av mezzaninstrukturer, var och en av dem har sina egna särdrag och egenskaper, men samtidigt har de alla de fördelar som anges ovan och kommer att bli oumbärlig utrustning i alla lager.

Bild
Bild

Gångjärn

Detta är en variant av samma typ av standarddesign, som använder ett pallsystem med gångjärn. Den största fördelen med sådana rack är prisvärdhet, liksom möjligheten att snabbt bearbeta produkter utan automatisering . För konstruktionens bas används stödbalkar som är täckta med ett stabilt och hållbart golv.

Huvuduppgiften att hänga mezzaniner är att utöka lagringsutrymmet genom att bygga upp eller lägga till nya nivåer. Således kommer designen att bli ett budgetalternativ för att spara tid och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående

Sådana ställningar används ofta i stora lager. Denna typ av mezzanin tillhör kategorin komplexa strukturer som är gjorda av hållbart stål, de är skapade i flera våningar, antalet nivåer kan nå fyra . Varje enskilt regemente fullgör sin uppgift. Till exempel kan en del användas för ett lager, den andra för ett kontor och den tredje för produktionsavdelningen.

Denna typ av mezzanin kallas ofta en kolumnmezzanin, detta beror på att stående ställningar utmärks av sin kraft, stabilitet och tillförlitlighet . När det gäller utrustningen är det ganska enkelt, eftersom det består av golv och pelare. Samtidigt kan ytterligare element i form av väggar, hissar, hissar och räcken med staket användas, vilket ger inte bara bekväm drift, utan också säkerhet. Hyllhyllor är ofta skräddarsydda enligt kundens ritningar och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Golvkonstruktioner består av olika förvaringsutrustningar. Systemet kan utrustas med pallar, fribärare eller hyllställ, därför är sådana konstruktioner uteslutande gjorda efter individuell ordning.

Köparen kan visa all sin fantasi och ställa krav på hyllans storlek, närvaron av en hiss eller annan mekanism, trappor med räcken och andra enheter för att optimera systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Efter att ha studerat de tekniska egenskaperna hos mezzaninställningar kan vi med säkerhet säga att det är svårt att klara sig utan sådana strukturer i fabriker och i lager på grund av att det finns ett antal fördelar. Därför är det inte förvånande att det finns många områden där sådana system används. Ofta installeras strukturer av denna karaktär i lagren hos olika tillverkningsföretag, där det krävs att snabbt skicka varor som lagras och slutföra beställningar.

Detta inkluderar även livsmedels-, kemikalie-, kosmetik- och läkemedelsindustrin. Sådana industrier släpper ut sina varor i ett litet format, så det är inte så lätt att hitta vissa positioner, och för att underlätta processen kan sådana strukturer installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mezzanines gör ett utmärkt jobb med denna uppgift och optimerar arbetet på lagret. Sådan teknisk utrustning används på platser där strikt redovisning krävs, därför installeras tvåvåningshyllor på bibliotek, arkiv och olika utbildningsinstitutioner, även om de kan ha fler nivåer.

Denna systematisering av produkter har redan bevisat sitt värde. Dessutom accelereras arbetsflödet och bearbetningen är ganska snabb, även manuellt . Om lagret har ett stort sortiment kommer det inte att vara möjligt utan att installera mezzaniner. På en sådan struktur kan du lägga en mängd små förpackningar, pallar, behållare, lådor och olika andra behållare.

Det är mycket lättare och snabbare att skicka varor som finns på mezzaninställningar, och det gör det också enkelt att montera varor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Efter att ha studerat de främsta fördelarna och de operativa egenskaperna hos mezzaninstrukturer uppstår frågan om hur man väljer sådana system korrekt, vad man ska leta efter för att hitta högkvalitativa, starka och hållbara ställ. Oavsett vilken typ av utrustning du är intresserad av finns det ett antal faktorer som du alltid måste uppmärksamma, det är det enda sättet att göra en lönsam investering.

Till att börja med är det viktigt att bestämma höjden på hyllorna, med hänsyn till parametrarna i rummet där ett sådant system kommer att installeras . När det gäller mezzaninernas dimensioner beror det helt på vilken typ av last du ska lagra där. Naturligtvis är det nödvändigt att välja endast betrodda tillverkare, vars produkter redan har lyckats tjäna förtroende och bevisa deras kvalitet. När det gäller standardställningar är det viktigt att vara uppmärksam på datumet då de släpps. Mezzaniner måste ha certifikat som bekräftar deras överensstämmelse med standarder och krav, var också uppmärksam på testperioden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många lagerföretag beställer mezzaniner enligt individuella parametrar, så det är viktigt att utföra rätt mätningar så att systemet passar perfekt in i utrymmet. Lagerutrustningsleverantören måste ha produktionslinjer för produktion av produkter. Om möjligt kan du gå till produktionen för att säkerställa kvaliteten på hyllorna.

Den strukturella grunden för alla typer av mezzaninutrustning är tillgängligheten av högkvalitativa och hållbara bärande balkar med parallella vertikala pelare . Se till att utrustningen är tillverkad av material som är hållbart och motståndskraftigt mot tunga belastningar. Det bör noteras att välkända tillverkare alltid anger den högsta tillåtna belastningen för varje nivå. Golven kan vara gjorda av nät, perforerade metallplåtar och trä, så det beror helt på vilken typ av varor som kommer att lagras på golven.

Varje mezzaninstruktur måste vara mobil och lämpa sig för ytterligare omstrukturering av ramen, eftersom den är hopfällbar utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av utrustningens viktiga komponenter är trappor, som inte bara ska vara tillgängliga utan också säkra rörelser. Om du behöver flytta många varor mellan ställen, var uppmärksam på strukturer utrustade med hissar . Perforerade stålstegar anses vara tillförlitliga; för säker drift måste de vara utrustade med räcke och räcken för att förhindra att anställda faller.

Kvaliteten på mezzaninerna bevisas av närvaron av en korrosionsskyddande beläggning, tack vare vilken utrustningen kan installeras även i ett kallt och fuktigt rum, utan att oroa sig för skador på metallstrukturen. Sådana ställningar kan användas även under ogynnsamma förhållanden, eftersom de kommer att förbli starka och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer mezzaniner bör man därför ta hänsyn till rummets parametrar så att systemet passar i storlek, liksom högkvalitativt tillverkningsmaterial och ett certifikat från tillverkaren. När det gäller konfigurationen beror allt på kundens personliga önskemål, eftersom systemet kan kompletteras med nya nivåer, hyllor, hissar och lyftmekanismer, vilket förenklar drift och hantering av varor avsevärt.

Mezzaninställ har blivit en lönsam lösning för lager, med deras hjälp kan du lösa problemet med att sakna utrymme och utnyttja utrymmet optimalt för att lagra varor. Ett brett utbud av parametrar, typer och konfigurationer av utrustning gör att alla kan hitta det som uppfyller deras personliga krav.

Det är säkert att säga att en struktur av tillförlitliga material, som är gjord i enlighet med alla krav, kommer att tjäna i många år, underlätta och påskynda alla processer i företaget.

Rekommenderad: