Trampolin För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Alternativ För En Lägenhet, Egenskaper Hos Inomhusfällbara Studsmattor För Träning Hemma, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Trampolin För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Alternativ För En Lägenhet, Egenskaper Hos Inomhusfällbara Studsmattor För Träning Hemma, Recensioner

Video: Trampolin För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Alternativ För En Lägenhet, Egenskaper Hos Inomhusfällbara Studsmattor För Träning Hemma, Recensioner
Video: ✅ Best Folding Trampoline Reviews in 2021 | Top 5 Perfect Picks For Any Budget ✅ 2024, April
Trampolin För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Alternativ För En Lägenhet, Egenskaper Hos Inomhusfällbara Studsmattor För Träning Hemma, Recensioner
Trampolin För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Alternativ För En Lägenhet, Egenskaper Hos Inomhusfällbara Studsmattor För Träning Hemma, Recensioner
Anonim

Förmodligen finns det inget sådant barn som inte skulle vilja springa, hoppa och hoppa. Här är bara mammor och pappor som starkt motsätter sig träning på soffor, fåtöljer och sängar.

Det finns bara ett sätt att förhindra förstörelse av hemmöbler - att köpa en liten studsmatta, som utan tvekan kommer att hjälpa barnet att kanalisera sin energi till en mer fredlig kanal.

Bild
Bild

Vad är användbart och skadligt?

En studsmatta är inte bara en lekplats. Detta är först och främst en bra träningsmaskin som har den mest fördelaktiga effekten på barnets fysiska utveckling. Hoppning stärker muskuloskeletala och muskulära systemet, liksom stärker den vestibulära apparaten och förbättrar balansförmågan.

Klasser på studsmattan lindrar nervös spänning, bidrar till att balansera barnets psyko-emotionella tillstånd.

Bild
Bild

Att köpa en studsmatta kommer att lösa ett antal problem samtidigt

  • Barnets allmänna fysiska utveckling och uthållighet ökar.
  • Som ett resultat av sportaktiviteter förbättras aptiten, så studsmattan är särskilt relevant i familjer där den lilla "lilla pojken" bor.
  • Alla metaboliska processer i kroppen aktiveras.
  • Muskuloskeletalsystemets arbete normaliseras, musklerna växer, särskilt på nedre extremiteterna.
  • Rörelsekoordinationen är normal igen. Detta är av stor betydelse för barn som är benägna till åksjuka när de reser med bil eller på attraktioner.
  • Under hopp stärks hjärtat och blodkärlen, lungornas vitala kapacitet ökar.
  • Trampolinövningar är viktiga för barn som är rädda för höjder - på ett lekfullt sätt övervinner de sin rädsla.
  • Och, naturligtvis, hoppa på en studsmatta kommer att vara ett bra alternativ till att spela prylar och titta på TV. Var säker, barnet kommer inte längre att sitta framför skärmen i timmar - att hoppa på en studsmatta är mycket mer intressant och viktigt för alla barn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm dock inte de faror som är förknippade med installationen av en studsmatta hemma.

Barns studsmattor har som regel en liten massa, så endast ett barn får hoppa i dem, och detta är huvudvillkoret för säkerheten vid användning av denna attraktion, och det gäller trampoliner av alla typer, märken och tillverkare.

Om du köper en studsmatta för ett mycket litet barn, var beredd på att han om ett par år kommer att vara arbetslös - barnet kommer att växa upp och behöver en mer övergripande struktur. Detta är emellertid inte en anledning att förtvivla - du kan alltid sälja den via en privat rubriker eller ge den till dina vänner - om du köpte en välkänd trampolin kommer den att vara i perfekt skick även flera år efter att du har använt den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte är de lyckliga ägarna till en rymlig lägenhet, är en produkt med en diameter på 1 meter det bästa alternativet för en studsmatta för dig, men ur säkerhetssynpunkt är alternativ på 1,5 meter eller mer att föredra.

I ett försök att spara pengar köper vissa föräldrar billiga kinesiska produkter - denna taktik motiverar inte sig själv, din studsmatta blir snart helt oanvändbar. Den eländige betalar alltid två gånger.

Och naturligtvis, oavsett hur uppmärksam du är, tyvärr är ingen säker från problem, så var så vaksam som möjligt, lämna inte barnet utan uppsikt på studsmattan och glöm inte att dra i nätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Beroende på konstruktionstyp finns det olika alternativ för studsmattor.

Uppblåsbar

Dessa produkter är optimala för spädbarn i mycket ung ålder, de produceras i en mängd olika former och färger, tack vare vilka de är mycket älskade av barn och deras föräldrar.

Materialet i en uppblåsbar studsmatta består av tre huvudlager: polymer, lavsan, liksom ett förstärkt nät, en sådan anordning orsakar ökad hoppförmåga och samtidigt hårdhet.

Fördelarna med uppblåsbara studsmattor inkluderar:

  • kompakthet, förmågan att tömma och städa under resor;
  • mjukhet, på grund av vilken risken för skada blir minimal;
  • enkel installation;
  • relativt lågt pris;
  • olika modeller och nyanser;
  • möjligheten att snabbt reparera vid punktering.
Bild
Bild

Men det fanns också några nackdelar. Uppblåsbara studsmattor är inte särskilt hoppiga, dessutom kräver de konstant pumpning av luft.

Polyvinylkloridstrukturer har en ganska kort livslängd - även med rätt vård och efterlevnad av alla driftsregler håller de inte mer än 3-5 år, varefter du måste byta ut produkten mot en ny.

Bild
Bild

Maska

Dessa studsmattor är en struktur som består av en aluminiumram och en elastisk duk sträckt i mitten. En hög vägg sträcks längs omkretsen, vilket skyddar den hoppande personen från att falla.

Sådana studsmattor utmärks av en ökad grad av säkerhet, i jämförelse med uppblåsbara är de mer hållbara och praktiska.

Mesh-studsmattor är gjorda av höghållfasta material, så inte bara barn utan även vuxna kan hoppa på dem. Som regel används slitstarka polypropenmaterial för tillverkning.

Bild
Bild

Andra fördelar inkluderar:

  • design i neutrala nyanser, tack vare vilken den smälter harmoniskt med alla miljöer;
  • motståndskraft mot temperaturfluktuationer, tack vare vilken studsmattan kan installeras inte bara hemma, utan också utomhus;
  • motståndskraft mot bett och repor av husdjur;
  • lång användningstid.

Bland nackdelarna kan man peka ut den ganska höga kostnaden och besvärligheten för en sådan installation.

Tänk på att mesh -studsmattor har bra hoppförmåga, så de kan bara installeras inomhus om taket är högt, helst mer än 3,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini studsmattor

Detta är den optimala typen av studsmatta för hemmabruk. Vanligtvis har de rumsmått (från 80 till 110 cm) och en liten höjd (cirka 20 cm), så de kan installeras även i rum med lågt i tak. Samtidigt tål de belastningar, även vuxna kan hoppa på sådana installationer, som regel tål de en vikt på upp till 70 kg.

Det är mycket viktigt att träning på sådana studsmattor inte kräver någon särskild utbildning från unga hoppare, sådana strukturer klassificeras som hopfällbara, de är utrustade med ett säkerhetslås.

Push-off-möjligheten för en sådan installation är liten, så du bör inte vänta på höga hopp, men när det gäller spädbarn är det snarare en fördel, eftersom risken för skador i detta fall är mycket lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av en studsmatta för spel och träning hemma bör hanteras med allt ansvar, eftersom din barns säkerhet beror på dess kvalitet och funktionalitet.

Det finns flera riktlinjer att tänka på när man beslutar om man ska köpa

  • Hoppande ytarea. Om du köper en installation för ett barn, är en studsmatta med en diameter på upp till 140 cm tillräckligt, och om det finns två eller flera barn är det bättre att föredra modeller med en storlek på 3 meter.
  • Lastkapacitet. Varje studsmatta har sina egna anpassade egenskaper, för ett barn kan du välja en modell som tål upp till 50 kg, för två - minst 100 kg.
  • Om du köper en trampolin i mesh bör du vara särskilt uppmärksam på antalet fjädrar - deras lägsta antal bör vara 24 stycken och det maximala antalet bör vara 110.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bestäm i förväg vilken modell du ska köpa - uppblåsbar eller mesh. Uppblåsbar är säkrare, eftersom den inte har några fasta delar, men fjädrarna är mer pålitliga och hållbara, de är optimala om det finns flera barn i olika åldrar i familjen.
  • Var särskilt uppmärksam på materialets kvalitet; duken måste verkligen vara utrustad med skydd mot ultraviolett strålning och fukt. Nätet ska vara starkt, men elastiskt och mjukt samtidigt.
  • Se till att ställen och anslutningsnoderna är tillförlitliga - när den monteras bör en sådan struktur inte vackla och svaja, om du under installationen uppmärksammade det faktum att strukturen kan gungas - använd extra klämmor som håller trampolinen i en statisk position.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Om du gjorde rätt val och köpte en kvalitetsdesign från en pålitlig tillverkare, kan du vara säker på att risken för skada på ditt barn är minimal.

Men om enheten används på fel sätt finns det alltid risk för allvarlig skada.

Bild
Bild

Både barn och deras föräldrar bör bekanta sig med de grundläggande reglerna för att vara på en studsmatta redan innan de hoppar:

  • innan du hoppar måste du göra lite uppvärmning - springa runt i huset, göra några övningar eller dansa - annars kan du skada ledbanden;
  • det bör absolut inte finnas några främmande föremål på studsmattan, annars kan alla, även det minsta elementet, genomborra studsmattan eller falla under foten av smulorna;
  • det är strängt förbjudet att äta på studsmattan - se till att barnet inte börjar hoppa med tuggummi eller kakor i munnen - han kan kvävas medan han hoppar;
  • titta noga på situationen runt studsmattan - se till att husdjur inte springer under hoppytan och inte rullar upp vassa eller hårda leksaker;
  • observera maximal belastning - även om vänner kom till dig och alla barnen ville hoppa, organisera dem så att det maximala antalet hoppare inte överstiger två, och sedan - under din strikta övervakning;
  • Innan barn går in i studsmattan, kontrollera strukturens integritet och stödets stabilitet - ta en sådan kontroll som regel, även den minsta repan eller sprickan kan orsaka ganska allvarliga skador och skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och, naturligtvis, lämna inte barnet ensam på studsmattan - ingen kan någonsin vara 100% säker på vad den unga fidget håller på med.

Toppmodeller och recensioner

När det gäller barnsäkerhet är det värt att ge företräde endast till betrodda tillverkare, vars produktkvalitet har blivit ett känt namn inom deras segment.

Bland de mest populära tillverkarna av studsmattor för hemmet är Hasttings - under detta märke produceras ramfjäderstrampoliner, som utmärks av sin speciella styrka, strukturella hållfasthet, användare och experter är överens om att just denna modell har de högsta säkerhets- och hållbarhetsparametrarna.

Vårfri - det här är fjädras studsmattor, skapade enligt en unik design, de utmärks av exceptionell styrka och tillförlitlighet, varför detta varumärke föredras av användare över hela världen.

Luffare - denna tillverkare producerar studsmattor med nät i högsta sortiment. Deras anmärkningsvärda drag är deras ökade bärighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest populära tillverkarna av luftmadrasser finns det flera

  • Glad hopp - uppblåsbara studsmattor för de små, de kännetecknas av original design och ljusstyrka i nyanser.
  • Bästa vägen - studsmattor i det mest prisvärda prissegmentet. Dessutom är deras kvalitet och design alltid på högsta nivå och uppfyller alla europeiska säkerhetsstandarder.

Rekommenderad: