Glasställningar: Med Dörrar Och Hyllor Av Glas För Hemmet, Genomskinliga Genomskinliga Ställningar Med Belysning Och Andra, Beslag

Innehållsförteckning:

Video: Glasställningar: Med Dörrar Och Hyllor Av Glas För Hemmet, Genomskinliga Genomskinliga Ställningar Med Belysning Och Andra, Beslag

Video: Glasställningar: Med Dörrar Och Hyllor Av Glas För Hemmet, Genomskinliga Genomskinliga Ställningar Med Belysning Och Andra, Beslag
Video: How to make glass rack in your kitchen/kitchen organisation idea 2024, Mars
Glasställningar: Med Dörrar Och Hyllor Av Glas För Hemmet, Genomskinliga Genomskinliga Ställningar Med Belysning Och Andra, Beslag
Glasställningar: Med Dörrar Och Hyllor Av Glas För Hemmet, Genomskinliga Genomskinliga Ställningar Med Belysning Och Andra, Beslag
Anonim

En hylla är en bekväm möbel som kan dekorera en inredning samtidigt som den är mycket funktionell. Sådana produkter är tillverkade av olika material. I den här artikeln kommer vi att prata om vackra glashyllor och lära oss att välja rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Racks är olika. Om de tidigare var oftare gjorda av trä, säljs nu även mer moderna exemplar av glas.

Det är ett mycket vackert, elegant material som lockar mycket uppmärksamhet.

En hylla av glas finns i många hem eller kontor idag . Sådana möbler lockar många köpare som vill inreda det omgivande rummet vackert och stilfullt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten hos de övervägda modellerna av hyllor beror på andra viktiga fördelar

  • En av de viktigaste fördelarna är den visuella expansionen av utrymmet där glasstället finns . Detta tyder på att en sådan möbel kan placeras även i ett litet eller dåligt upplyst rum. Tack vare honom kommer rummet visuellt att expandera och fyllas med ljus.
  • Sådana mönster ser särskilt attraktiva och sofistikerade ut . Om du vill komplettera interiören, designad i modern eller modern stil, kommer glashyllorna att vara en vinn-vinn-lösning.
  • Möblerna i fråga har fuktbeständighet . Varken själva strukturen eller föremålen bakom de inglasade skiljeväggarna / dörrarna påverkas av fukt. Detsamma kan inte sägas om trämodeller.
  • Idag finns glasställningar i det bredaste sortimentet . I möbelutställningslokaler och på beställning kan kunderna köpa en modell av nästan alla ändringar.
  • Glas i ett kvalitetsställ kan mycket väl kombineras med andra material . Det kan till exempel vara en möbelstruktur med glas- och trädetaljer. När det i sådana modeller finns ett tillägg i form av vackra tillbehör, kan de ta rollen som en ljus och rik accent i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glashyllor har många fördelar, men det finns också några nackdelar

  • Glas i sig är ett varumärkesmaterial . All smuts är synlig på den, vare sig det är fingeravtryck eller dammansamlingar. Även små märken förstör omedelbart hela estetiken hos sådana möbler, så ägarna måste hela tiden torka och rengöra dem, övervaka dess skick. För många människor verkar denna egenskap hos glasmöbler motbjudande.
  • Oavsett hur högkvalitativt och hållbart glas det är, kan det fortfarande brytas . Tyvärr är sådant material lättare att skada än trä eller metall. Du måste behandla glasstället mycket noga och noggrant för att inte råka splittras eller repas.

Det rekommenderas att köpa sådana intressanta och snygga hemmöbler först efter att ha vägt alla för- och nackdelar som är inneboende i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Moderna modeller av glashyllor är olika. Idag kan du i möbelbutiker och stora onlinebutiker hitta en mängd olika modifieringar som skiljer sig från varandra i olika egenskaper. Låt oss bekanta oss med några typer av glashyllor.

Bild
Bild

Med dörrar

Många köpare föredrar att använda stängda mönster som inkluderar dörrar. Oftast är det svängalternativ.

På dessa hyllor kan du lagra många olika föremål, till exempel böcker eller porslin.

Eftersom de ligger bakom stängda dörrar kommer dessa saker att skyddas mot direkt solljus eller oavsiktliga droppar . Denna lösning är praktisk och skadar inte estetiken i glasmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med öppna hyllor

De flesta glashyllor är utformade med konventionella öppna glashyllor. De kompletteras inte med dörrar eller klaffar. Alla objekt på dem förblir i det offentliga rummet.

De övervägda modellerna verkar för många användare inte bara bekvämare, utan också mer attraktiva. De kompletteras ofta med belysning i olika färger, på grund av vilken möblerna blir särskilt snygga och attraktiva.

Glasställningar med öppna hyllor används mycket ofta för att rymma alla typer av utmärkelser, koppar, figurer, dekorativa figurer, utställningsmodeller av olika storlekar eller samlarobjekt. På grundval av detta lockar de listade objekten mer uppmärksamhet och sticker ut tydligt mot bakgrunden av den omgivande miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med frostat och transparent glas

Hyllorna är gjorda av både vanligt genomskinligt och frostat härdat glas. Båda alternativen ser vackra och sofistikerade ut och kräver ungefär samma omsorg . Numera är det väldigt ofta du kan hitta matta mönster, eftersom de är mycket populära och anses vara trendiga. De frostade glasställningarna passar särskilt harmoniskt in i moderna interiörer.

Det finns många fler olika modifieringar av glashyllor . En köpare med alla behov och önskemål kan välja den perfekta modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Välj rätt glashylla för ditt hem. Köparen bör uppmärksamma vissa funktioner i sådana intressanta möbler. Låt oss ta reda på vilka funktioner det är fråga om.

  • Det är viktigt att överväga måtten på glasmöblerna . Välj inledningsvis en plats i vardagsrummet, korridoren eller sovrummet för att placera den. Mät det lediga utrymmet. Med dessa nummer kan du gå till affären för att hitta ett ställ med optimala dimensioner.
  • Var uppmärksam på rackets djup . Denna parameter kommer att skilja sig åt för olika modeller. Om du behöver en smalare modell är det lämpligt att titta på en struktur med ett djup på 25-30 cm, och för mer rymliga rum är exemplar där denna parameter varierar från 40-45 cm lämpliga.
  • Välj designen av den exakta formen och modifieringen som passar dig bäst . Se till att racket du väljer rymmer alla föremål du vill placera på det. Möbler ska inte bara vara vackra, utan också bekväma.
  • Undersök glasstrukturen noga . Det får inte finnas en enda skada eller defekt på hyllorna eller väggarna i ett sådant ställ. Detta avser repor, skav, flis eller uppriktiga sprickor. Om du märker sådana brister är det bättre att vägra att köpa möbler. Mest troligt har den redan tappats eller transporterats felaktigt, därav sådan skada.
  • Se till att glashyllorna matchar stilen på inredningen du väljer det för . Möbler ska se harmoniskt ut i den befintliga interiörkompositionen. Om racket kommer att slå ut ur ensemblen, är det vettigt att titta på ett annat alternativ.
  • Det rekommenderas starkt att endast köpa glasmöbler från kända tillverkare och beprövade möbelbutiker . Märkesställ är inte alltid dyra. Många stora tillverkare producerar högkvalitativa men relativt billiga möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Hyllor i glas kan inte bara bli ett funktionellt tillskott till inredningen, utan också dess vackra dekoration, detaljer. Tänk på flera harmoniska inre kompositioner där en sådan möbel finns.

Minimalistisk hylla med stödben i krom och öppna glashyllor blir ett fantastiskt tillskott till inredningen, som har snövit vägg, ljusgrå golv och ljusa stoppade möbler. En sådan miljö, designad i modern stil, kommer att visa sig vara mer livlig och dynamisk om du placerar dekorationer och figurer i en kontrasterande svart färg på hyllorna i hyllan.

Bild
Bild

I vardagsrummet, övervägande designat i snövita färger , kan du placera det ursprungliga glasstället inbyggt i väggen. På det aktuella fotot kompletteras denna möbel med glasdörrar och kontrasterande svart hölje. Det är lämpligt att "förstärka" denna möbel med andra svarta detaljer, till exempel en vägglampa och figurer.

Bild
Bild

Öppna hyllor i glas kommer att se väldigt bra ut i ett rum inrett i modern stil. En sådan miljö kommer att se mer intressant och mångfacetterad ut om du använder ovanliga möbler i den.

Bild
Bild

Denna inredning ser snygg och modern ut tack vare användningen av röda accenter och rik grönska av krukväxter . Kontrastfärger kompletterar den snövit inställningen perfekt, och de transparenta hyllorna verkar inte längre vara en tråkig och monoton möbel.

Bild
Bild

Glashyllor ser särskilt fashionabla och vackra ut om den har fäststolpar av metall och mörkbruna träpaneler. På bilden kan du se en elegant upphängd struktur. Hon kommer fantastiskt att passa in i interiören i ett lofts anda. På hyllorna är det värt att placera dekorativa rätter och böcker i vita och beige nyanser.

Rekommenderad: