Dörrar För Ett Sanitetsskåp På Toaletten: En Dörr För Ett Skåp Bakom Toaletten, Dörrar För Hyllor På Väggen, 600 X 1900 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar För Ett Sanitetsskåp På Toaletten: En Dörr För Ett Skåp Bakom Toaletten, Dörrar För Hyllor På Väggen, 600 X 1900 Mm Och Andra Storlekar

Video: Dörrar För Ett Sanitetsskåp På Toaletten: En Dörr För Ett Skåp Bakom Toaletten, Dörrar För Hyllor På Väggen, 600 X 1900 Mm Och Andra Storlekar
Video: Custom Hidden Door/Bookcase (Secret Room) - Mustang Woodworking 2024, April
Dörrar För Ett Sanitetsskåp På Toaletten: En Dörr För Ett Skåp Bakom Toaletten, Dörrar För Hyllor På Väggen, 600 X 1900 Mm Och Andra Storlekar
Dörrar För Ett Sanitetsskåp På Toaletten: En Dörr För Ett Skåp Bakom Toaletten, Dörrar För Hyllor På Väggen, 600 X 1900 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Ett badrum i en lägenhet eller ett lanthus är ett mycket viktigt rum i en bostad, vars arrangemang förtjänar noggrann uppmärksamhet. Och eftersom det oftast finns olika tekniska enheter och vattenledningar i det, kommer det att vara användbart att korrekt utforma detta arbetsområde och visuellt dölja oattraktiva enheter. För dessa ändamål används VVS -skåp i stor utsträckning.

Bild
Bild

Särdrag

På toaletten, på väggen bakom toaletten, är för det mesta sådana strukturer utrustade. Skåp utför flera huvudsakliga funktionella uppgifter - de ger ett estetiskt tilltal till rummet och skyddar också enheterna, rören och andra mekanismer inuti från eventuella skador. Dessutom installeras hyllor inuti skåpet, vars närvaro gör det möjligt att lagra olika hushållskemikalier och hygienprodukter inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sanitetskåpets inre konfiguration är av stor betydelse, eftersom dess kapacitet beror på det, men dörrarna är viktiga komponenter i designen.

Funktionerna hos dessa element beror på egenskaperna hos deras enhet, utseende och material som används för tillverkning . Därför kommer de att direkt påverka skyddsnivån som hela strukturen kan ge, liksom skåpets attraktivitet som helhet. Och viktigast av allt - hur effektivt produkten klarar sitt huvudsakliga syfte - att dölja oattraktiva mätare, ventiler och andra obligatoriska egenskaper för VVS inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

På den moderna byggmarknaden finns det många varianter av dörrar för sanitetsskåp, som har sina egna fördelar och nackdelar. Valet av denna eller den produkten baseras på de individuella egenskaperna hos ett badrum eller en toalett, därför är det mycket svårt att särskilja någon typ av dörr. Dessutom, tillsammans med sanitetsskåp, använder jag luckor i vissa rum för samma ändamål.

En väsentlig nackdel med detta arrangemang av platsen där vattenledningarna är placerade är dock att om röret bryter igenom måste väggen med luckan demonteras.

Till skillnad från garderoben, där det inte finns något så brådskande behov av att vidta sådana extrema åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Eftersom hela strukturens primära uppgift anses vara frågan om att stänga olika rör och enheter, men samtidigt säkerställa obehindrad tillgång till toaletten och enheter på begäran, anses sättet att öppna och stänga skåpet vara mycket viktigt.

Baserat på metoden för att genomföra denna uppgift kan dörrarna delas in i flera sorter, som:

  • design med en standardöppningsmetod - sådana skåp är utrustade med en konventionell svängdörr;
  • osynlig dörr;
  • svarvdörr;
  • fönsterluckor i form av persienner;
  • fackdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av var och en av typerna kräver särskild försiktighet, annars kommer produkterna att falla på sin plats, vilket är belastat med bildandet av avfasningar och andra strukturfel som kommer att påverka utseendet på hela skåpet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sanitetsskåpsdörrar kan klassificeras baserat på materialet som används för att göra dem.

Sortimentet på marknaden innehåller dörrar med lameller i trä. De säljs överallt och är mycket efterfrågade. För att undvika misstag i samband med köp av produkter av denna typ är det viktigaste att välja rätt storlek. Det finns några nyanser i driften av träprodukter - innan installationen måste de behandlas med träfläck och lack. Användningen av dessa föreningar hjälper till att skydda träet från den fukt som finns i rummet. Trädörrar är ofta dessutom dekorerade med olika mönster, perforeringar, sniderier

Bild
Bild
  • Du kan klippa dörren från spånskiva själv och använda gångjärnen för att installera den på skåpet. Detta alternativ för att ordna strukturen är det enklaste och snabbaste, samt ekonomiska.
  • Kakeldörrar, som är fästa på en speciell karm, är ett annat sätt att skapa en garderob på en toalett. Således, i badrummet, vars väggbeklädnad också utfördes med detta material, kommer det att finnas dörrar för kakel, identiska med väggarnas utseende.
  • Spegeldörrar kan göras om en spegel är fäst på ett plywoodskiva av önskad storlek. Sådana spegelinsatser i rummet gör att du visuellt kan utöka utrymmet i rummet lite.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det finns avancerade material som kan användas som dörrar. Ett av dessa alternativ är användningen av rullgardiner. Metallprodukter, plastprodukter och andra tillverkas. Med hjälp av rullgardiner kan du enkelt välja rätt färg för vilken inredning som helst i badrummet. Det finns rack-and-pinion fönsterluckor, som styrs med en fjärrkontroll.
  • Persienner är billigare. De presenteras i ett stort antal färger, du kan beställa nästan alla storlekar av sådana produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dörrarna kan vara gjorda av plast. Materialet är opretentiöst i underhåll och behöver inte särskild ytbehandling, eftersom det har en bra fuktbeständighet.
  • Små textilgardiner är en praktisk lösning för att utrusta ett sanitetsskåp. Polyetenprodukter är inte mindre populära, vilket i hög grad kan dekorera inredningen i rummet.
  • Glasprodukter dekorerade med en aluminiumprofil är ett bekvämt alternativ för dörrar, eftersom materialet inte är rädd för fukt. Samtidigt ger glas en bra ljudisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Hela konstruktionens livslängd, inklusive dörrar, beror till stor del inte bara på skåpets användningssätt, de råvaror som produkterna tillverkas av, utan också på kvaliteten och styrkan på de beslag som används för att fästa elementen och ge snabb åtkomst till insidan av skåpet.

Bild
Bild

Oftast köps följande ytterligare element för att ordna VVS -skåp

  • Skärmgångjärn är huvuddelen som rymmer hela dörrens massa. Sådana beslag reglerar frågorna om öppning och stängning. Eftersom kondens ofta kan ansamlas på rören inuti skåpet, bör gångjärnen vara gjorda av rostfria legeringar, vilket förlänger deras livslängd.
  • Stängare för fixering och smidig stängning av dörrar. Dessa beslag installeras i garderober med gångjärnsdörrar;
  • När du installerar rullgardiner som strukturramar är det värt att välja modeller med en inre låda som kommer att fästas inuti strukturen. Lakonismen för hela strukturen i det inre beror på denna nyans;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hemliga dörrar är utrustade med lås och olika spärrar, du bör noggrant välja sådana beslag, eftersom möjligheten till oavbruten tillgång till kommunikationen i skåpet beror på dess användbarhet;
  • För att öka tätheten för att stänga skärmarna är de ibland dessutom utrustade med möbelmagneter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och beräkningar

Dimensionerna på dörrarna till sanitetsskåpet beror direkt på själva konstruktionens storlek.

Eftersom denna fråga är mycket individuell för skåpet, bör man utgå från några allmänna rekommendationer när man väljer dimensioner

  • strukturer i hela väggens höjd behövs bara om rören är placerade längs hela vertikalen på ytan;
  • små hemliga dörrar bör installeras om det är nödvändigt att bara ha tillgång till mätaren, de kan också göras med små fönster;
  • medelstora strukturer, till exempel 55 x 190 cm, förutom en vattenmätare, kan enkelt rymma flera fler hyllor för hushållsredskap;
  • När det gäller djupet måste det vara acceptabelt för arbete med verktyg, eftersom det ibland kan uppstå frågan om att byta ut element.
Bild
Bild

Oftast är VVS -konstruktioner fyrkantiga eller rektangulära - 600 x 1900 mm, 760 x 2100 mm, 650 x 2050 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var är den bästa platsen?

Alternativen för att placera garderober i toaletten i lägenheter i en gammal byggnad beror på det ursprungliga utrymmet som tilldelas rörutloppet. I de flesta fall finns det stigerör direkt bakom toaletten, så placeringen av skåpet blir lämpligt.

För att självständigt besluta om placeringen av den framtida strukturen är det nödvändigt att göra lämpliga rörledningar i planeringsstadiet av byggandet av ett bostadshus.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att göra en sanitär garderob i badrummet med egna händer behöver du material och konstruktionsverktyg som:

  • stansare;
  • måttband och skruvmejsel;
  • sticksåg och nivå;
  • trä för att ordna lådan;
  • tillbehör till dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet med den oberoende konstruktionen av strukturen omfattar flera steg

  • först och främst måste du bestämma dimensioner och typ av dörrar genom att göra en skiss av produkterna. Skåpets storlek beror på toalettskålens avstånd från kommunikationerna - om enheten är placerad nära rören, bör strukturen vara utrustad ovanför avloppstanken, men med hänsyn till att klaffarna inte ska röra vid den;
  • en ram är installerad i en nisch med profiler, ytor är mantlade med gipsskivor;
  • vidare slås en låda ur staplarna. Det är mycket viktigt att förbehandla träet med en speciell förening mot svamp och mögel;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • efter att ha installerat strukturen i en nisch och om det finns ledigt utrymme inuti kan du fixa hyllorna, det är bättre att göra dem från spånskiva eller gips. Det senare materialet kan, om så önskas, enkelt målas eller klistras över med tapeter;
  • lådan sätts in i den nisch som är reserverad för den och fästs på väggarna;
  • efter installationen är det nödvändigt att kontrollera rätt plats med hjälp av en nivå;
Bild
Bild
  • dörrarna kan vara gjorda av plast, trä, vilket lämpar sig bra för restaurering, plywood, MDF eller spånskiva, och ändarna kan limas med en kant eller målas. Antalet dörrar beror på skåpets bredd. Träändar slipas med sandpapper;
  • då skruvas handtag och gångjärn, om sådana finns;
  • därefter fästs skärmen på själva strukturen.
Bild
Bild

Ett sanitetsskåp är ett utmärkt alternativ som gör att du kan skapa en vacker inredning i badrummet, oavsett om den färdiga produkten installerades eller skåpet gjordes för hand. Och ett brett utbud av olika dörralternativ för det gör det möjligt att utrusta en garderob baserat på dina preferenser och ekonomiska förmågor, så att du harmoniskt kan passa in denna design i det inre av rummet eller dölja dess närvaro så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Spektakulära exempel i inredningen

Trästrukturer har alltid varit de mest attraktiva designalternativen för rum för alla ändamål. Ett rum som ett badrum, där träelement finns i inredningen, kan vara ett fördelaktigt komplement till ett sanitetsskåp, vars dörrar kommer att vara gjorda av ett liknande material.

Bild
Bild
Bild
Bild

På toaletter, där den övergripande designen är designad i en modern stil, är det värt att utrusta ett sanitetsskåp med plastdörrar i form av persienner med ett vackert mönster. Designen kommer att locka uppmärksamhet och bli en dekoration av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om husägarna föredrar att garderoben i det allmänna interiören är visuellt osynlig, kommer användningen av osynliga dörrar att minimera strukturens synlighet. Om väggarna är kaklade kan dörrarna enkelt dekoreras med samma material.

Rekommenderad: