Dörrar För Mezzaniner: Skjutdörrar Och Glasdörrar För Bokmezzaniner, Med öppning Uppåt Och Lameller, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Dörrar För Mezzaniner: Skjutdörrar Och Glasdörrar För Bokmezzaniner, Med öppning Uppåt Och Lameller, Andra Alternativ
Dörrar För Mezzaniner: Skjutdörrar Och Glasdörrar För Bokmezzaniner, Med öppning Uppåt Och Lameller, Andra Alternativ
Anonim

Många människor står inför problemet med brist på ledigt utrymme i små bostäder. Mezzaniner låter dig använda det lediga utrymmet så funktionellt som möjligt. När du väljer denna möbel är det viktigt att vara uppmärksam på dörrarna, eftersom de kommer att ge produkterna ett komplett utseende, kommer att bli en del av en harmonisk inredning. I den här artikeln kommer vi att överväga allt om mezzanindörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mezzaninen är en takhylla som används för förvaring av saker. Dessutom är mezzaninen den övre delen av möblerna som är installerade på skåpet. Nu till salu kan du hitta färdiga alternativ för mezzaniner med olika dörrar. Sådana produkter tillverkas ofta på beställning, med hänsyn tagen till eventuella oegentligheter i väggarna eller en icke-standardform.

De kan vara av följande typer:

  • stationär - framför en sådan nisch stängs ofta med dörrar eller tygdraperier, den kanske inte stängs alls;
  • gångjärnsstruktur - färdig modell, fixerad på baldakiner eller med monteringsskenor;
  • i form av sektioner som är komponenter i möbeluppsättningar; sådana sektioner placeras ovanpå skåpet, medan de inte kräver fastsättning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och funktionella entrédörrar kan ge alla rum ett intressant utseende. Swingmodeller anses vara traditionella, men andra lika populära alternativ kan hittas. För små rum är modeller som öppnas uppåt eller design med en skjutmekanism som liknar fackdörrar mer lämpliga. Att öppna dörrarna uppåt kanske inte alltid är bekvämt, så denna nyans bör beaktas när du väljer modell.

Bild
Bild

Översikt av arter

Möbelfasader kan tillverkas av olika material. De kan ha en komplex eller enkel konfiguration, olika i form, design, öppningsmetod, typ av installation. De kan vara följande:

  • svänga upp;
  • flytta isär;
  • de lyfts upp;
  • kastas ner.

De mest populära är svängstrukturer. Eftersom de ofta ligger under själva taket är det oftast inga problem med att öppna dem. Oftast är sådana produkter tillverkade av faner eller laminat, eftersom dessa alternativ är av god kvalitet och överkomliga priser, samtidigt som de ser presentabla ut. Sådana produkter kommer att hålla länge. Dubbelglasfönster används som ytterligare dekorationer. Fördelen ligger i deras goda ljudisolering, höga hållfasthet. De är lätta att installera, men i det öppna läget tar sådana modeller mycket plats.

Bild
Bild

Fällbara modeller är också populära, de används vanligtvis för långa strukturer. Lyftmodeller som öppnas är praktiska att använda, men ett speciellt stativ krävs för att stänga dem . Tack vare den pålitliga mekanismen stängs inte det självöppnande fönstret under sin egen vikt, det öppnas enkelt.

Skjutdörrar är svårare att installera, eftersom detta kräver installation och justering av skenor. De används vanligtvis på platser där det inte finns tillräckligt med utrymme för att helt öppna dörrarna, till exempel på en balkong eller på en toalett. För att öppna dem används ofta en svängmekanism, där en grodslinga är installerad på skärmen. Och det kan också vara gasliftar eller fasader som öppnar sig mot taket.

Takhyllor finns i en mängd olika former och utföranden. Sådana modeller är följande:

  • ensidig;
  • dubbelsidigt;
  • öppen;
  • stängd;
  • hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller kan vara ensidiga eller tvåsidiga, deras val beror ofta på platsen . Oftare kan du se det första alternativet, där tillgång till saker inuti är från fasaden. Stängda modeller kan ha en eller två entrédörrar. De kan vikas, glida eller svängas. Denna möbel passar perfekt in i alla interiörer. Utrymmet inuti mezzaninen är dolt för ögonen vid dörrarna, så möblerna ser estetiskt tilltalande ut, vilket inte kan sägas om de öppna alternativen. Du kan se alternativ där andra material i stället för traditionella trädörrar används i form av textilier, träpärlor, glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer dörrar till mezzaninen bör du överväga några regler som hjälper dig att välja rätt modell. Först och främst bör du vara uppmärksam på materialet från vilket produkten är tillverkad. Nu kan du hitta ett stort urval av entresolmodeller i olika material . Det mest populära av dem är naturligt trä, liksom produkter från MDF, PFC och spånskiva. Det är lämpligt att välja modeller för VVS -rum eller kök, med hänsyn till den höga luftfuktigheten i sådana rum.

Vid val av produkter beaktas typen av rumsinredning och dess design . Färgen på dörrarna, deras struktur och lättnad bör matchas med interiören. Och även de personliga preferenserna för ägarna till bostadslokaler beaktas. Till exempel, om en mezzanine med dörrar är placerad ovanför skåpet eller ovanför innerdörrarna, är det bättre att de matchar dem i färg och stil. I det här fallet kommer de att länkas ihop, vilket representerar en hel komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här det är inte värt att limma tapeter på dörrarna för "maskering", eftersom de snabbt blir smutsiga eller skalar av, vilket ser ful ut . Istället för tapeter kan du använda fototryck, måla, sandblåsa eller helt enkelt stoppa dem med läder eller tyg av lämplig färg och textur. När du väljer sådana möbler bör du bestämma antalet dörrar.

Det är viktigt att alla har möjlighet att använda utrymmet i mezzaninen utan problem. Du bör vara medveten om att mycket smala dörrar kommer att begränsa åtkomstfriheten, medan mycket breda dörrar kommer att hänga med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på följande tips när du väljer en mezzanine:

  • det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till måtten på rummet där strukturen kommer att ligga; Innan du går till affären bör du mäta alla parametrar i rummet, annars passar den framtida designen kanske inte i storlek;
  • för ett litet rum är en vinkelmodell mer lämplig, som inte tar mycket plats; samtidigt kommer en sådan struktur att vara funktionell, ganska många saker kommer att passa in i den;
  • du bör besluta om platsen där strukturen planeras placeras; det kan vara antingen ett skåp eller flera skåp;
  • du bör särskilt noga titta på beslagen, eftersom hållbarheten hos denna struktur beror på dess kvalitet.
Bild
Bild

Den valda produkten måste matcha interiören och dess egenskaper motsvarar möblerna i rummet. När du väljer en modell i en butik, gör den själv eller beställer en design måste du ta hänsyn till att det måste vara ett avstånd på minst 5 cm mellan taken och själva mezzaninen.

När du placerar mezzaninen, ta hänsyn till följande regler:

  • det är viktigt att vikstrukturen matchar färgen på möblerna i rummet, väggarnas färg;
  • det ska inte vara skrymmande, sticka ut eller blockera belysningen;
  • om mezzaninen är i passagen, bör du se till att den inte stör passagen för invånarna i bostaden;
  • så att rummet inte visuellt verkar mindre bör du inte hänga ett stort antal övre hyllor där.

Viktig! Svängdörrar anses vara det mest lämpliga alternativet för de flesta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Användningen av mezzaniner är uppenbar, särskilt om du behöver förvara lätta föremål för att inte överbelasta den nedre hyllan. Men du kan hitta förstärkta modeller, vars användning gör att du kan lagra mer skrymmande och tunga saker på mezzaninen.

Ofta placeras mezzaniner direkt ovanför entrédörrarna. Denna design kommer att dekorera entrén till vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller installerade i smala långa korridorer ser lämpliga ut. Dessutom är sådana mönster mycket funktionella och praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta installeras dubbelsidiga mezzaniner genom dörrblocken . Det är viktigt att dörrarna till produkterna matchar det inre av rummet och matchar stilen.

Bild
Bild

För ett barnrum, hall eller kök är det bättre att välja modeller med blinddörrar. Detta förhindrar skador på grund av oavsiktlig glasbrott.

Bild
Bild

I vardagsrummet eller matsalen är glasdörrar ofta installerade eller med glasmålningar . Bokmezzaniner är också vanligtvis gjorda med glasdörrar, så att du kan se böckerna där.

Bild
Bild
Bild
Bild

I korridoren kan du ofta se lamellerade dörrar, vilket gör att du kan gömma skor från främlingar, samtidigt som skjutdörrar inte stör dem i ett litet, smalt rum.

Rekommenderad: